Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| ,,Zabawy" gimnazjalistów- i nie tylko... | |
|
+3Nevarra Sabula Beauty Sunny 7 posters | Autor | Wiadomość |
---|
Beauty Sunny Nowy
Liczba postów : 27 Dołączył : 16/01/2012
| Temat: ,,Zabawy" gimnazjalistów- i nie tylko... Czw Sty 26, 2012 10:02 am | |
| ,,Podekscytowanie, jakie miało miejsce w chwili, gdy kręcąca się wokół butelka wskazywała osobę, którą trzeba było pocałować, na dzisiejszej młodzieży nie robi już wrażenia. No chyba że, jak sami mówią zabawią się w „butelkę z języczkiem”.
– Zwykły całus jest nudny. W każdej chwili mogę podejść do kolegi i dać mu buzi – śmieje się 14-letnia Monika Kulig ze Słupska. – Czym innym jest całowanie kogoś z języczkiem. Taka zabawa urozmaica każdą imprezę. Jeśli butelka wskazuje jakiegoś przystojniaka, to nie ma problemu. Przyjaciółkę też mogę pocałować bez oporów, ale obcej laski, nie ma mowy! Gorzej jest też, jeśli gra odbywa się na dużej imprezie, a naprzeciwko mnie siedzi jakiś oblech, którego muszę pocałować. Raz wymiękłam, bo nie mogłam patrzeć na kolesia.
Wymiękasz? Przegrywasz
Słowo „wymiękasz” nie kojarzy się dobrze w środowisku gimnazjalistów. Ci, którzy nie mają w sobie odwagi, najczęściej kończą stojąc samotnie na każdej przerwie pod klasą. Jedną z najnowszych gier gimnazjaliści nazwali właśnie tym zwrotem: „wymiękasz”. Zasady gry są bardzo proste. Dziewczyna lub chłopak losują dla siebie osobę do pary, która staje w bieliźnie naprzeciwko. Zabawa polega na dotykaniu poszczególnych części ciała.
– Nigdy w to nie grałam, ale mam znajomych, którzy bawią się w to regularnie – zapewnia Monika. – Zaczyna się od górnych partii. Na przykład chłopak dotyka włosów i pyta czy dziewczyna już wymięka, czyli czy rezygnuje. Jeśli nie, dotykający posuwa się dalej. Następnie dotyka ust, jeśli laska nie ma nic przeciwko chwyta za dłonie, potem za ramiona, a następnie za brzuch. I wtedy wiadomo już, że kolejnym ruchem będzie chwyt za piersi lub położenie ręki między nogami. Jeśli dziewczyna stwierdzi, że na tym etapie wymięka, to przegrywa. Niektórzy urozmaicają zabawę zdejmując bieliznę. Dla mnie to już jest przesada. Całowanie to nie to samo, co macanie się.
Nagie zabawy coraz częściej pojawiają się na imprezach gimnazjalistów. Do najpopularniejszych należy rozbierany poker. Osoba, która przegrywa rozdanie musi za każdym razem zdjąć część garderoby. Uczestnik, który straci wszystkie ubrania przegrywa, a inne osoby biorące udział w grze mogą dotknąć na koniec dowolnej części jego ciała.
Słoneczko to orgia
Grą, która wzbudza najwięcej kontrowersji nazywana jest niewinnie „słoneczkiem”. Młodzi mówią o niej niechętnie, ale grają w nią z przyjemnością. W skrócie można by rzec, że ta zabawa wymaga najwięcej zaangażowania ze strony uczestników. A psychologowie nazywają ją po prostu orgią.
– Tutaj potrzeba chociaż osiem osób - czterech dziewczyn i tyle samo chłopaków. Dziewczyny kładą się nago na podłodze z rozłożonymi nogami. Na około nich stają rozebrani chłopcy – mówi 16-letnia Agnieszka, uczennica LO w Koszalinie. – Na hasło „start”, każdy z nich uprawia przez około pół minuty seks z dziewczyną leżącą naprzeciwko. Po tym czasie następuje zmiana. Chłopaki wymieniają się partnerkami. Przegrywa ten, który pierwszy osiągnie wytrysk. Zdecydowanie łatwiej bawi się w to po alkoholu, bo znikają bariery. Oczywiście stosuje się zabezpieczenia, ale tutaj chodzi o czas, a wiadomo, że prezerwatywa w pośpiechu może pęknąć. Kiedy byłam w gimnazjum jedna z dziewczyn zaszła w ciążę. Wszyscy śmiali się, że będzie to owoc „słoneczka”.
Na forach internetowych największych portali bezsilni rodzice szukają pomocy. – Nie wiem, co zrobić z moją 14-letnią córką. Słyszałam jak rozmawia przez telefon o graniu w „słoneczko”. Zapytałam, co to za gra, ale nie odpowiedziała. Sprawdziłam w internecie i okazało się, że chodzi o seks grupowy! Jestem przerażona! Czy nastolatki rzeczywiście się tak bawią? Czy powinnam porozmawiać o tym z córką? Boję się, że źle mnie zrozumie i zrobi coś głupiego – pisze internautka na forum portalu wp.pl.
A młodzież wciąż wymyśla nowe „zabawy”. Każda z nich opiera się na seksie i ma za cel przekraczanie kolejnych seksualnych granic.
– Siedzieliśmy na korytarzu w szkole (..) Kumple zaczęli mówić o tym, co się dzieje u nich w miejscowości na imprezach. Gadali o tym, że najpierw się pije, jara itd., a potem zaczyna się zabawa w butelkę. Wszyscy siadają w kółku na przemian (...) Gdy butelka wskaże na dziewczynę musi ona zrobić przysłowiowego loda każdemu chłopakowi, a gdy wypadnie na chłopaka musi on z każdą chociaż minutę uprawiać seks przy wszystkich - pisze jedna z internautek na forum portalu polki.pl. " Powyższy tekst wygrzebałam w sieci.Według mnie-to wręcz straszne :/
| |
| | | Sabula Przyjaciel Zagrody
Liczba postów : 1203 Dołączył : 08/08/2011
| Temat: Re: ,,Zabawy" gimnazjalistów- i nie tylko... Czw Sty 26, 2012 10:29 am | |
| Ja piernicze, patologia, co się z dzieciakami dzieje Ja chodzę do gimnazjum i jeszcze nigdy się nie spotkałam z kimś, kto by grał w takie gry. | |
| | | Nevarra ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Nevarra Liczba postów : 2774 Dołączył : 26/03/2011
| Temat: Re: ,,Zabawy" gimnazjalistów- i nie tylko... Czw Sty 26, 2012 10:32 am | |
| Bo normalny dzieciak jak zaczynało mu odbijać miał od rodziców czerwony pasek przez 4 litery i od razu psychika mu się leczyła. | |
| | | amorkowa ZAGRODZIANIN
Nick w grze : amorkowa Liczba postów : 2307 Dołączył : 02/04/2011
| Temat: Re: ,,Zabawy" gimnazjalistów- i nie tylko... Czw Sty 26, 2012 11:50 am | |
| Boże drogi, co się dzieje ze współczesnymi dziećmi | |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: ,,Zabawy" gimnazjalistów- i nie tylko... Czw Sty 26, 2012 12:10 pm | |
| zamurowało mnie ! Fajną mają zabawę , na prawdę pogratulować osobie która to wymyśliła głupoty |
| | | hanka1998 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : hanka1998 Liczba postów : 5814 Dołączył : 29/11/2011
| Temat: Re: ,,Zabawy" gimnazjalistów- i nie tylko... Czw Sty 26, 2012 12:39 pm | |
| | |
| | | Philipek ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Philipek Liczba postów : 3748 Dołączył : 06/08/2011
| Temat: Re: ,,Zabawy" gimnazjalistów- i nie tylko... Pią Sty 27, 2012 12:50 am | |
| - Beauty Sunny napisał:
- ,,Przyjaciółkę też mogę pocałować bez oporów, ale obcej laski, nie ma mowy!"
Moje koleżanki jak się spotykają,na pożegnanie lub powitanie dają sobie buziaczka w policzek. Co to za moda w ogóle? Jakieś lesbijk*? - Sabula napisał:
- Ja chodzę do gimnazjum i jeszcze nigdy się nie spotkałam z kimś, kto by grał w takie gry.
Ja znam to ,,Słoneczko" i ,,Wymiękasz" NIGDY nie grałam w to,ale moje głupie koleżaneczki owszem... To jest skandal. Cięcie żyletkami? A czemu by nie! Do dziś mają widoczne blizny po cięciach. W pierwszych dniach chodziły w długim rękawie aby nikt się nie zorientował,że to mają. Przekleństwa,bijatyki-to jest normalka w każdej szkole. | |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: ,,Zabawy" gimnazjalistów- i nie tylko... Pią Sty 27, 2012 1:43 am | |
| Jejku ja jak chodziłam do 7 klasy podstawówki ( wtedy jeszcze nie było gimnazjum ) o takich rzeczach mowy nie było , owszem niektóre dziewczyny cięły się ale taka sprawa została zawsze ujawniona a osoba która to robiła została wysłana do pedagoga . Takie ,,zabawy" są nienormalne... niestety popularność ich wzrasta .... |
| | | Nevarra ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Nevarra Liczba postów : 2774 Dołączył : 26/03/2011
| Temat: Re: ,,Zabawy" gimnazjalistów- i nie tylko... Pią Sty 27, 2012 2:32 am | |
| | |
| | | Lubelak Administrator
Liczba postów : 2816 Dołączył : 18/01/2011
| Temat: Re: ,,Zabawy" gimnazjalistów- i nie tylko... Sob Sty 28, 2012 1:54 pm | |
| Temat jest zamknięty, tak po prostu. Za następny podobny daję bana. Kropka. | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: ,,Zabawy" gimnazjalistów- i nie tylko... | |
| |
| | | | ,,Zabawy" gimnazjalistów- i nie tylko... | |
|
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |
|