Nick w grze : LadyArvena Liczba postów : 4123 Dołączył : 17/01/2011
Temat: filmik - wiedza gimnazjalistów Sob Kwi 27, 2013 4:36 am
Ostatnio odbyły się testy młodzieży gimnazjalnej. Mini telewizja internetowa postanowiła zadać im kilka pytań. Pewnie tych poprawnych odpowiedzi nie pokazali, ale to co jest... Żeby człowiek wychodzący z gimnazjum nie wiedział, którą planetą w układzie słonecznym jest Ziemia?
Najbardziej szokuje mnie to, że oni twierdzą, że te pytania są trudne. A na teście były proste. To co oni na teście mieli? I skoro mają problem z wymienieniem kontynentów, to czy potrafią powiedzieć z kim graniczy Polska - to przecież trudniejsze.
Gość Gość
Temat: Re: filmik - wiedza gimnazjalistów Sob Kwi 27, 2013 4:38 am
Jedno jajko gotuje się 3 minuty ile będzie gotować się 3 jajka.- 9 MINUT. To jest genialne..
Albo nie wiedzieć ile rok ma dni.
Layzy Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Layzy Liczba postów : 584 Dołączył : 20/07/2011
2:03 - jeżeli jedno jajko gotuje się 3 minuty to 3 jajka gotują się..? - *cisza* yyyy.. tak. chyba, nie wiem. - ale jak tak? - no nie wiem.. jakoś tak.
2:30 - wzór na pole kwadratu? - kwadratu? *cisza*a... plus a? coś w tym stylu
filmik miazgda hahaha
hanka1998 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : hanka1998 Liczba postów : 5814 Dołączył : 29/11/2011
Temat: Re: filmik - wiedza gimnazjalistów Nie Kwi 28, 2013 12:01 am
Nagle zaczęłam wierzyć w to, że moja klasa nie jest taka głupia! Ale popatrzcie. Jak ktoś nie umie powiedzieć, ile dni ma rok czy jaki jest wzór na pole kwadratu to wiedz, że coś się dzieje. Już rozumiem, że ktoś się machnął na tym zadaniu z jajkiem, bo (jak Layzy mówiła) może ktoś gotuje 3 jajka po sobie, a nie na raz? ;P Ech, te gimbusy to jednak dziwne stworzenia..
KaVcia Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : KaVcia Liczba postów : 731 Dołączył : 31/08/2011
Temat: Re: filmik - wiedza gimnazjalistów Nie Kwi 28, 2013 3:25 am
Ja... eee... myślałam, że w 3 gimnazjum każdy już wie takie rzeczy. Ten bonus mnie zabił ;_;
Aglyss Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Aglyss Liczba postów : 1624 Dołączył : 01/06/2011
Temat: Re: filmik - wiedza gimnazjalistów Nie Kwi 28, 2013 3:31 am
Jednak Einstein miał rację, że ludzka głupota jest tak samo nieskończona jak wszechświat ;_;
LadyArvena Administrator
Temat: Re: filmik - wiedza gimnazjalistów Nie Kwi 28, 2013 3:41 am
I mamy odpowiedź na wiedzę o granicach Polski:
O ile rozumiem nieznajomość liczby posłów, województw czy daty 3 rozbioru, czy o co tam pytali, to już niewiedza jaka partia rządzi jest dla mnie powalająca. Albo typowanie, że bitwa pod Grunwaldem odbyła się 1810 roku XD
CzekoBoom VIP
Liczba postów : 1195 Dołączył : 16/03/2011
Temat: Re: filmik - wiedza gimnazjalistów Nie Kwi 28, 2013 7:47 am
Kilku rzeczy z humanistycznego nie wiedziałam, ale bicz plis.. - w którym roku była bitwa pod Grunwaldem? - 1810. - *facepalm* - kurde, to ja idę.
beka
-Eruina- Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : -Eruina- Liczba postów : 1632 Dołączył : 06/06/2012
Temat: Re: filmik - wiedza gimnazjalistów Nie Kwi 28, 2013 7:50 am
Widziałam w piątek. Żałosne. Jaki idiota gotuje 3 jajka po kolei? Ciekawe, że gość na końcu był mądrzejszy od nich wszystkich xD
Szron Przyjaciel Zagrody
Liczba postów : 1598 Dołączył : 28/12/2011
Temat: Re: filmik - wiedza gimnazjalistów Nie Kwi 28, 2013 7:58 am
Te pytania są tak żałośnie proste, że wydaje mi się, że wszystko jest podstawione. Kto nie umie wymienić kontynentów, no proszę Was? -.-
Layzy Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Layzy Liczba postów : 584 Dołączył : 20/07/2011
Temat: Re: filmik - wiedza gimnazjalistów Nie Kwi 28, 2013 8:53 am
-Eruina-, może ktoś tak lubi xD
Philipek ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Philipek Liczba postów : 3748 Dołączył : 06/08/2011
Temat: Re: filmik - wiedza gimnazjalistów Nie Kwi 28, 2013 8:58 am
Filmik genialny, uśmiałam się z ich głupoty. xD
Gość Gość
Temat: Re: filmik - wiedza gimnazjalistów Nie Kwi 28, 2013 9:16 am
Szron napisał:
Te pytania są tak żałośnie proste, że wydaje mi się, że wszystko jest podstawione. Kto nie umie wymienić kontynentów, no proszę Was? -.-
Tez mi sie tak wydaje.
LadyArvena Administrator
Temat: Re: filmik - wiedza gimnazjalistów Nie Kwi 28, 2013 9:56 am
Szron napisał:
Niby tych co potrafili nie pokazali... Powybierali odpowiedzi samych ............. . Czyli może być tak, że co 10-ta osoba ma z tym problem. Co nie zmienia faktu, że KAŻDY kto został dopuszczony do egzaminu gimnazjalnego/wychodzi z gimnazjum powinien posiadać tak elementarną wiedzę. Niestety polska edukacja jest jaka jest... Nawet nie ucząc się cały semestr i będąc zagrożonym z wszystkiego można przyjść na koniec zaliczyć z dwa zagadnienia i zdać.