Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| kilka małych pytań... | |
| | Autor | Wiadomość |
---|
Gość Gość
| Temat: kilka małych pytań... Sro Lut 01, 2012 8:36 am | |
| No dobra może nie ''małych''. ale na wszystkie nie musicie odpowiadac. 1. Skąd wziąśc takie cacko? 2. Jak zrobic prezkę z przesuwanymi ramkami? 3. Jak wyciąc z prezentacji zdjęcie na avatar? 4. Gdzie i jak ściągnąc deseń? 5. Jak zapisac ściągniętą czcionkę? |
| | | EveDallas Moderator
Nick w grze : EveDallas Liczba postów : 4676 Dołączył : 22/11/2011
| Temat: Re: kilka małych pytań... Sro Lut 01, 2012 10:59 am | |
| 1. Skąd wziąśc takie cacko? Ja robię tylko ppoziome linie w gimpie w filtrach - czyść co drugie wiersz. tak nie umiem;( 2. Jak zrobic prezkę z przesuwanymi ramkami? Nie do mnie pytanie... 3. Jak wyciąc z prezentacji zdjęcie na avatar? Robisz screna prezki i wycinasz;] Albo kopiujesz prezkę (obrazek) i wycinasz. 4. Gdzie i jak ściągnąc deseń? Znaczy co? 5. Jak zapisac ściągniętą czcionkę? Czcionki sa zazwyczaj w zip, więc najpierw toto muszisz rozpakować, dalej nie wiem - nie lubię ściągać, sama korzystam zazwyczaj z algierian i LilyUPC (?) | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: kilka małych pytań... Sro Lut 01, 2012 12:03 pm | |
| a jak to ze '' scranowac''? |
| | | poziomka22 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : poziomka22 Liczba postów : 2369 Dołączył : 31/07/2011
| Temat: Re: kilka małych pytań... Sro Lut 01, 2012 1:50 pm | |
| 1. Jeśli używasz gimp'a to tutaj jest instrukcja jak robi się takie paski: http://forum.pcformat.pl/Userbar-w-Gimpie-tutorial-t Wprawdzie to jest instrukcja na userbar ale tam masz w tym początkowym kroku jak robi się takie paski. Potem używasz ich za pomocą wypełnienia patternem. 2. Musisz zrobić grafikę taką jak tam chcesz pasującą do rozmiarów w howrse, a ramki zrobić osobno i nałożyć je na to tło. 3. Po prostu otwierasz prezentację i wycinasz z niej jakiś fragment za pomocą zaznaczenia kwadratowego. 4. Hmm.. nie wiem dokładnie o co Ci chodzi... : P 5. Ściągniętą czcionkę musisz wypakować bo są w formacie .zip, a potem przenieść ją do czcionek w panelu sterowania. Ja mam Windows7 i czcionki są w lokalizacji: panel sterowania>wygląd i personalizacja> czcionki. | |
| | | Nevarra ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Nevarra Liczba postów : 2774 Dołączył : 26/03/2011
| Temat: Re: kilka małych pytań... Czw Lut 02, 2012 1:16 am | |
| 1. Skąd wziąśc takie cacko? najprościej ściągnąć gotowy wzorek (pattern) - poszukaj pod hasłem photoshop / gimp scanlines 2. Jak zrobic prezkę z przesuwanymi ramkami? to już musisz poszukać, bo za dużo tutaj by było tłumaczenia 3. Jak wyciąc z prezentacji zdjęcie na avatar? GIMP z włączona opcją przezroczystości i zwyczajnie gumeczką niepotrzebną część wymazać 4. Gdzie i jak ściągnąc deseń? google -> "gimp +pattern" - i masz miliony znalezione. Warto wcześniej zapoznać się z warunkami używania coby nie było, że jest to płatna wersja albo mająca ograniczenia w użytkowaniu (na mocy praw autorskich) 5. Jak zapisac ściągniętą czcionkę? 2x na niej kliknąć, otworzy się nowe okienko, po prawej bodajże na górze będzie "dodaj" (albo coś w ten deseń) | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: kilka małych pytań... | |
| |
| | | | kilka małych pytań... | |
|
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |
|