Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| Zażalenie | |
|
+10Róża-chodowca9 Barson1990 Guzik Sweet Rabbit Uśmieszek Star-x3 LadyArvena Malto Sakura amorkowa 14 posters | |
Autor | Wiadomość |
---|
Go?? Gość
| Temat: Zażalenie Wto Lut 07, 2012 12:48 am | |
| Dostałam ostrzeżenia za coś co nie jest zabronione. Nigdzie nie jest napisane, że nie mogę kląć qrna mać i się kłócić, qrna mać! Edytowany post widział kto czy tylko lisiczka? Wydaje mi się to nieco stronnicze... Zamykać mordy nam chcecie a sami ujadacie, dlaczego tylko ja i trenerka mamy ostrzeżenia? Nie tylko my brałyśmy udział w kłótniach! Wiele więcej osób, też może mnie uradziły, ale nie widzicie tylko błędy niektórych ludzi, którzy chcą coś powiedzieć głośno i dostają za to ostrzeżenie, bo nie są tymi powołanymi aby się wypowiadać. Pszczółka wypowiadała się na temat oszustwa, każdy jej przyklasną, trenerka, że Ewa jest nie uczciwa. Od razu potok, że się wywyższa, a może to wy się uniżacie skoro wam się tak wydaje? Małe poczucie wartości? To może i prawda, że nabroiła w Ferii, ale jest już grzeczna, miziasta :* Nie wiem za co nasz każecie bo nie złamałyśmy żadnego punktu regulaminu forum! Nie macie więc nas za co karać! Przykro mi, wy wprowadziliście ten system, uznaliście za dobry, macie czego chcieliście i nie miejcie do nas o to pretensji, bo nie odpowiadamy za czyjeś niekompetencje. W ostatnich słowach pragnę podziękować wielu graczom, dzięki siedzę jeszcze w tej zagrodzie łajna, bo inaczej nazwać tego nie mogę... Mam nadzieję, że moja historia nie zaginie i potomni mniej inteligentni będą mogli wysnuć wniosek: "Im ciszej siedzisz tym dalej ujedziesz". Pragnę wyjaśnienia sprawy, równouprawnienia, co za tym idzie kary dla większej liczby osób. Pozdrawiam ciepło: nadia.amorek, mycha805,trenerka,aleksandrowa :* |
| | | amorkowa ZAGRODZIANIN
Nick w grze : amorkowa Liczba postów : 2307 Dołączył : 02/04/2011
| Temat: Re: Zażalenie Wto Lut 07, 2012 1:45 am | |
| Sprawa jedna: czy uwazasz, ze przeklinanie oraz obrazanie innych graczy, wywalywanie klotni jest w porzadku MIMO, ZE NIE MA REGULAMINU? Bo ja uwazam, ze nie. Przeciez wszyscy sa tutaj rowni, nie powinismy obrazac innych a samemu glowe zadzierac do gory. Sprawa druga: dlaczego tylko dwie macie ostrzezenia? Dlatego, ze dopiero wczoraj wprowadzono ten system. Ale jak tak ladnie sie prosicie to i bonusowe bany moga sie posypac. Nie czepiajcie sie szczegolow, bo to prowadzi donikad. | |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Zażalenie Wto Lut 07, 2012 1:58 am | |
| Ale dlaczego tylko my? najpierw piszesz o równości a później ją negujesz tym że tylko ja i trenerka mamy ostrzeżenia i jak chcesz to zbanuj mnie a najlepiej usuń konto bo tu nie można chyba samemu. |
| | | amorkowa ZAGRODZIANIN
Nick w grze : amorkowa Liczba postów : 2307 Dołączył : 02/04/2011
| Temat: Re: Zażalenie Wto Lut 07, 2012 2:02 am | |
| Moze dlatego, ze ostrzezenia powstaly wczoraj i nie bylo czasu dac wszystkim? Nie mosiadam moznosci banowania i usuwania kont, a szkoda. Moze byloby mniej osob siejacych zamet. | |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Zażalenie Wto Lut 07, 2012 2:04 am | |
| Więc proszę przekazać administracji że nie chce już być na tym forum gdzie demokracja to abstrakcja i każdy ma jeden pogląd bo inne są banowane, nagradzane ostrzeżeniami. |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Zażalenie Wto Lut 07, 2012 2:19 am | |
| Dość tego!!! Ile będziesz się na mnie wyżywała za to, że przyjaźnie się z Lubelakiem i za Twoją pseudomiłość?? To, że cenzuruję Twoje wypowiedzi to jest spełnianie mojego obowiązku jako moderatora. Gdzie jest napisane, że nie można przeklinać? Już Ci odpowiadam... w prawie polskim. I jest to karalne. Przeklinanie w miejscu publicznym, a takim równiez jest przestrzeń internetowa, kosztuje 100 PLN i ciesz się, że nie jest to zgłaszane tylko moderowane. Jeśli jesteś tutaj tylko po to, żeby wszczynać kłótnie to rzeczywiście lepiej będzie jeśli sama usuniesz konto. |
| | | Sakura ZAGRODZIANIN
Nick w grze : LadyTigra Liczba postów : 2211 Dołączył : 20/06/2011
| Temat: Re: Zażalenie Wto Lut 07, 2012 2:23 am | |
| APX, dotychczas podobało mi się w Zagrodzie, nic nie miałam do tematów, organizacji, regulaminu czy pracy modów, ale od jakiegoś czasu wyczuć można tu zwykłe jątrzenie, które nie wiem, czemu ma służyć, bo jak dotąd spowodowało, że na forum co trochę wybuchają kłótnie. Ja osobiście mam tego dosyć i by najmniej nie zamierzam opuszczać tego forum, gdyż bardzo mi pomogło, ludzie, którzy tu są, również. Chcę tylko, żeby skończyło się jątrzenie i wzajemne odgryzanie sobie języków. Własnie dzięki temu powstała taka szlamowata atmosfera. Obecnie wszyscy ze wszystkimi potrafią pokłócić się o wszystko, a użytkownicy, zamiast zrobić wszystko, żeby takie sytuacje nie miały miejsca, dolewają oliwy do ognia i tworzą coraz nowsze i głupsze wątki. Trenerka i Barson mogły zgłosić graczy na Czarną Listę lub tez ostrzec wszystkich w wątku o oszustwach, ale nie, trzeba było założyć buchający gniewem i nienawiścią wątek (najeżdżając przy okazji na inne hodowle) i wywoływać quazidyskusję, która nie doprowadziła do niczego, sprawiła tylko, że mam awersję do ich hodowli i raczej nie kupię od nich koni.
Ostatnio zmieniony przez Sakura0001 dnia Wto Lut 07, 2012 3:03 am, w całości zmieniany 1 raz | |
| | | Malto ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Malto (konto skasowane), Malciak (do śledzenia poczynań Ow&Co) Liczba postów : 2378 Dołączył : 09/04/2011
| Temat: Re: Zażalenie Wto Lut 07, 2012 2:49 am | |
| To może i ja się wypowiem... Dotąd wpadałam tu "jak na swoje", że tak się wyrażę - było to dla mnie miejsce, gdzie wszyscy chcieli wszystkim pomagać, informować, snuć domysł o przyszłe promocje itp. Było fajnie, ZM tętniła informacjami. Przyznam się szczerze, że nawet nie wiedziałam, że istnieje jakiś Regulamin i nie interesowałam się nim - bo po co? Aktualnie ZM tętni, owszem, ale podchodami i kłótniami. Ten zabrał konia temu, ten oszukał tego, ten napisał coś o tym, wszyscy są be i fuj, a jak ktoś nie wie, o co chodzi, to nie jest w temacie, bo to są personalne zagrywki. Grrr! Ludzie, zwiałam z forum howrse tutaj, by mieć spokój i czytać konkretne wpisy, nie wylewanie żali. Ktoś coś zrobił? Ok, zameldować go na Czarną Listę i wystarczy. Po co to jeszcze roztrząsać? Naprawdę, tęsknię za dotychczasową, spokojną ZM, kiedy tworzyło się komitet kolejkowy do konia do dokonania nr 91... | |
| | | LadyArvena Administrator
Nick w grze : LadyArvena Liczba postów : 4123 Dołączył : 17/01/2011
| Temat: Re: Zażalenie Wto Lut 07, 2012 3:11 am | |
| - APX napisał:
- Zamykać mordy nam chcecie a sami ujadacie, dlaczego tylko ja i trenerka mamy ostrzeżenia? Nie tylko my brałyśmy udział w kłótniach!
Dobrze wiedzieć, co masz zamiast ust Czasem trzeba uważać na słowa, bo można palnąć w złości coś głupiego. Co do ostrzeżeń - wczoraj wprowadzono, bo wcześniej nigdy nie było takiej potrzeby. Każdy zachowywał się w miarę kulturalnie, bez spamów, wyzwisk. Czasem lekki offtopic, ale po krótkim czasie wracało się do głównego tematu. A to co się zaczęło dziać w ostatnich dniach... Co do waszych ostrzeżeń - trenerki omawiać nie będę, bo ona nic nie wspominała, że ma jakieś pretensje Widocznie wie, że jej się wymsknęło i potrafi się do tego przyznać. Co do ciebie: - pierwsze upomnienie - o kłótniach. W dwóch, czy trzech postach widziałam teksty, które podjudzały dodatkowo kłótnię i nic nie wnosiły. Żadnego argumentu. A ja tylko pobieżnie leciałam, bo mało czasu miałam. Reszta mogło widzieć więcej. - drugie upomnienie - niecenzuralne słownictwo. Cóż, sama wiesz, co napisałaś. Ja już tego odczytać nie zdążyłam, ale może to i dobrze. W każdym razie jak wspomniała Lisiczka - karę masz zapisaną nawet w prawie polskim Zazwyczaj wyznajemy zasadę, że można robić co się chce, pisać co się chce, byle nie naruszało to praw i dóbr osobistych drugiej osoby. A każdy ma prawo do szacunku. Nie ważne czy ma 7 lat czy 50. Dyskutować można, byle kulturalnie. Nie sztuką jest przekląć, czy kogoś obrazić. Sztuką jest tak powiedzieć drugiej osobie co się myśli, żeby miała problem z ripostą. Gdy powiesz drugiej osobie coś kulturalnie, a ona ci odpysknie, to ona staje się "tą chamską" i tak ją ludzie potem kojarzą. Nie wolno dawać się sprowokować. Gdy cię nerwy ponoszą, warto wyjść, dać sobie chwilę na uspokojenie. W pisaniu na komputerze jest to nawet łatwiejsze niż w życiu. - APX napisał:
- Więc proszę przekazać administracji że nie chce już być na tym forum gdzie demokracja to abstrakcja i każdy ma jeden pogląd bo inne są banowane, nagradzane ostrzeżeniami.
Każdy może wyrazić swoje zdanie byle z kulturą. Możesz napisać, że TWOIM ZDANIEM osoba XXXX nie należy do zbyt mądrych, ale nie wolno ci napisać, że "osoba XXX jest głupia" bo jak możesz to stwierdzić? Takie może być tylko TWOJE zdanie. A zdanie dziesiątek innych osób może być całkiem inne. Sakura - Barson raczej nie miał zamiaru wszczynać kłótni. Powiedział tylko, żeby uważać na danego gracza. Owszem, lepiej by było gdyby wrzucił tą informację na czarną listę, ale zrobił to, co ostatnio inne osoby. Czyli napisał w aktualnościach. Kłótnia może nie była zbyt kulturalna, ale przynajmniej po tej dość ostrej wymianie zdań wiadomo, że nikt do Fiorda się nie przyznaje. Żadna z hodowli, nie chce mieć z nim/nią nic wspólnego. Czasem też dobrze wyjaśnić sobie coś publicznie - druga osoba nie może nas wtedy olewać, musi zacząć się tłumaczyć, pokazać swoje argumenty, inaczej wiadomo, że rzeczywiście coś przeskrobała i jej głupio się odezwać Szkoda tylko, że z kulturą u nas słabo... Dział Flames chyba zostanie, jakby ktoś jednak w przyszłości chciał coś wyjaśnić publicznie. Ale żeby pozbyć się kłótni może zrobimy tak, że gdy rozmowa robi się mało kulturalna - zamknięcie tematu na jakąś godzinę. Strony ochłoną - można otwierać. Ale miejmy nadzieję, że więcej takich utarczek nie będzie. | |
| | | Malto ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Malto (konto skasowane), Malciak (do śledzenia poczynań Ow&Co) Liczba postów : 2378 Dołączył : 09/04/2011
| Temat: Re: Zażalenie Wto Lut 07, 2012 3:16 am | |
| LadyArverna, malutkie sprostowanie, Barson to kobieta | |
| Temat: Re: Zażalenie Wto Lut 07, 2012 3:45 am | |
| Lady Arvenko, sama jednak zobaczyłaś, że tworzy się bałagan i nieprzyjemna atmosfera ciągnąca się za każdym tego typu wątkiem. Zaczęło się od rankingu moderatorów. Był to chyba pierwszy taki newralgiczny temat, jaki wywołał spory na forum. Później była kwestia Trenerki i odejścia Ewy do PSA (hodowla okazała się be, bo podkradła konie), teraz Barson oskarża Cardinalis o próbę wyłudzenia krycia i okradanie TBK z koni za pomocą podstawionych graczy. APX również zaczyna dokładać swoje 3 grosze jeżdżąc po wszystkich modach tego forum. Staje się to powoli nie do zniesienia. Rozwalmy to forum, zamknijmy je, skoro nie potrafimy nawet normalnie ze sobą rozmawiać, bo to wszystko przyjmuje postać mieszanki kiepskiego melodramatu, pełnego patosu z wenezuelskimi telenowelami, w których co chwilę maja miejsce nowe intrygi i każdy knuje przeciwko każdemu... Paranoja... Pewne sprawy powinno się załatwiać na stopie prywatnej, przez prywatne wiadomości, ew. u moderatorów czy administracji. Czy jak pokłócę się z moim facetem lub rodzicami o cokolwiek, wywieszam na moim osiedlu ogłoszenia na ten temat, żeby wszyscy wiedzieli, że taka kłótnia miała miejsce lub ktoś coś złego mi zrobił?
Barsona, która twierdzi, że z mojej strony panuje znieczulica na jej problem z hodowlą, zapraszam do mnie. Wtedy pozna, co to prawdziwa znieczulica. Realna, nie w grze. Gra to tylko kupka pikseli, w którą nie miała obowiązku inwestować realnych pieniędzy. | |
| | | Star-x3 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Star-x3 Liczba postów : 2045 Dołączył : 21/03/2011
| Temat: Re: Zażalenie Wto Lut 07, 2012 5:49 am | |
| z mojej strony chciałabym zauważyć że APX chyba zazdrości moderatorom forum bo sama chciałaby moderować tylko że się nie nadaje. Czemu tak sądzę? Ponieważ na infrmacje o nowych moderatorach reaguje ona mniej więcej tak: "A czy on/ona sobie zasłużyła?" Jeśli się mylę popraw mnie proszę APX oraz błagam - nie rób wokół siebie takiego szumu, jeśli ci się nie podoba po prostu nie wchodź na "zagrodę łajna".
Dziękuję. | |
| | | Uśmieszek ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Uśmieszek06 Liczba postów : 1132 Dołączył : 09/12/2011
| Temat: Re: Zażalenie Wto Lut 07, 2012 8:00 am | |
| Cóż, uważam się za osobę dojrzałą i panującą nad sobą, ale nie wypowiem się, jeszcze coś się wymsknie... Po co tyle szumu? Jakbyś chciała być moderatorem(jak nie to mnie popraw, ale tak odebrałam Twoje zachowanie) to nie mogłaś napisać, czy możesz pomóc? I tyle. To naprawdę zdziałałoby więcej niż takie słownictwo. | |
| | | Sweet Rabbit ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Rabbitek Liczba postów : 1911 Dołączył : 04/11/2011
| Temat: Re: Zażalenie Wto Lut 07, 2012 9:04 am | |
| I tak już pewnie, droga "ciociu" APX, nie zostaniesz modem - 2 ostrzeżenia to rekordowa liczba wykrzykników u Mgły ;* | |
| | | Guzik Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : guzikova :D Liczba postów : 838 Dołączył : 13/12/2011
| Temat: Re: Zażalenie Wto Lut 07, 2012 9:11 am | |
| Rabbit nie mniej jednak to nie miejsce i pora na kąśliwe uwagi, bo równie dobrze Ty też mogłabyś być na miejscu APX. | |
| Temat: Re: Zażalenie Wto Lut 07, 2012 9:35 am | |
| Takim zachowaniem dążymy do tego, że moderatorzy wprowadzą w końcu dyktaturę w Zagrodzie i już w ogóle nie będzie można wyrażać własnych, niezależnych opinii. W tej chwili pozwalają nam na bardzo wiele, a i tak obrywają po uszach od zwykłych użytkowników. Zrozumiałabym, gdyby tego typu uwagi padały ze strony Adminów, ale jak widać, wolą nie wtrącać się w tą degręgoladę, jaką MY tu tworzymy, nie oni, chociaż mogliby sypać ostrzeżeniami na prawo i lewo. Nie wydaje mi się, żeby Admini lub Modzi mięli obowiązek spowiadania się ze wszystkiego przed nami. | |
| | | Star-x3 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Star-x3 Liczba postów : 2045 Dołączył : 21/03/2011
| Temat: Re: Zażalenie Wto Lut 07, 2012 10:47 am | |
| Sweet Rabbit proszę o nie robienie takich uwag, nie jest to konieczne Dziękuję | |
| | | Sweet Rabbit ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Rabbitek Liczba postów : 1911 Dołączył : 04/11/2011
| Temat: Re: Zażalenie Wto Lut 07, 2012 10:49 am | |
| Przepraszam. Po prostu ostatnio po tej całej kłótni z trenerką i obrażenie mnie przez nią stałam się jakaś taka, no taka, nie wiem jaka... | |
| | | Barson1990 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Barsonka Liczba postów : 338 Dołączył : 30/11/2011
| Temat: Re: Zażalenie Wto Lut 07, 2012 3:44 pm | |
| Uh, uh, uh... Znowu to samo Ja osobiście NIE CHCIAŁAM się kłócić. Chciałam publicznie ukazać, co się dzieje na Polskim serwerze. Ile chamstwa, oszustów i łobuzów wtargnęło w tą grę i co czynią innym. Wszystko byłoby dobrze, z mojej strony była pełna kultura, jednakże pewne osoby powiedziały za dużo (tu mówię o Trenerce, która nadużyła trochę niekulturalnego słownictwa oraz o innych, którzy zaczęli rozmawiać nie na temat). Sakura - po co w takim razie jest ta gra? Powstała z myślą, by miło, sympatycznie i radośnie spędzić w niej czas, mając możliwość współzawodniczyć z innymi. A co się teraz dzieje? To jeden wielki koszmar! Zostałam wychowana tak, a nie inaczej. Jestem uczciwa, kulturalna, miła i sympatyczna... Ale do jasnej ciasnej! Moja cierpliwość ma granice. W momencie, gdy pojawia się osobnik, który bezczelnie nas wykorzystuje i tym samym daje możliwość rywalom, żeby szybko i przyjemnie nas dogonili, jednak coś we mnie pęka... Ja chciałam to wyjaśnić, pokazać sprawę innym osobom, które nie są w żadnej z hodowli... Sakura - swoją drogą, ciekawe, że się zraziłaś do Naszej hodowli. Jestem ciekawa, jak to będzie, gdy wejdzie Western do gry i fryzy będą w nim najlepsze | |
| Temat: Re: Zażalenie Wto Lut 07, 2012 5:04 pm | |
| - Barson1990 napisał:
- Sakura - swoją drogą, ciekawe, że się zraziłaś do Naszej hodowli. Jestem ciekawa, jak to będzie, gdy wejdzie Western do gry i fryzy będą w nim najlepsze
Jakoś będzie... Przebolałam dotychczas, przeboleję i teraz. Fryzów i tak już od dłuższego czasu ani nie kupuję, ani nie hoduję, więc mi to lata... W końcu gra jest po to, żeby było fajnie, miło, a wyniki swoją drogą. By najmniej nie zainwestuję realnych pieniędzy w grę, ponieważ ta inwestycja nijak mi się nie zwróci.Właśnie dlatego, że zainwestowałyście w hodowlę realne pieniądze, spinacie się teraz i koniecznie musicie ogłosić wszem i wobec, że karzeł wykiwał potęgę... Przy okazji pokażę Tobie i trenerce coś, czego może wcześniej nie zauważyłyście: http://fep.xorg.pl/konie/index.php TU pisze się na temat oszustw na Howrse. Po cóż więc zakładać osobne wątki na ten temat. Pozwól, że pokażę Ci jeszcze coś: http://fep.xorg.pl/konie/index.php TU zgłasza się danego gracza na Czarno-Białą Listę. Lepiej chyba z tego skorzystać, zamiast wywoływać kłótnie na forum, nieprawdaż? | |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Zażalenie Sro Lut 08, 2012 6:19 am | |
| "i.Właśnie dlatego, że zainwestowałyście w hodowlę realne pieniądze, spinacie się teraz i koniecznie musicie ogłosić wszem i wobec, że karzeł wykiwał potęgę..." Wybacz, ale ja nie dotuję w grę, zanim coś napiszesz to pomyśl.
Ostatnio zmieniony przez trenerkahwrs dnia Sro Lut 08, 2012 6:45 am, w całości zmieniany 1 raz |
| Temat: Re: Zażalenie Sro Lut 08, 2012 6:44 am | |
| Wybacz, ale ja już zakończyłam swoje wywody, a Ciebie proszę o to, żebyś przestała czepiać się każdego mojego słowa. W razie czego załóż sobie zeszyt, w którym będziesz spisywała wszystkie moje wypowiedzi, bo widzę, że lubisz wyrywać je z kontekstu i używać do własnych celów, próbując przy tym mieszać mnie z błotem... | |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Zażalenie Sro Lut 08, 2012 6:46 am | |
| - Sakura0001 napisał:
- Wybacz, ale ja już zakończyłam swoje wywody, a Ciebie proszę o to, żebyś przestała czepiać się każdego mojego słowa. W razie czego załóż sobie zeszyt, w którym będziesz spisywała wszystkie moje wypowiedzi, bo widzę, że lubisz wyrywać je z kontekstu i używać do własnych celów, próbując przy tym mieszać mnie z błotem...
Piszesz kierując się w moją stronę, więc się nie dziw, że się czepiam. |
| | | Barson1990 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Barsonka Liczba postów : 338 Dołączył : 30/11/2011
| Temat: Re: Zażalenie Sro Lut 08, 2012 6:54 am | |
| Sakura - dla mnie to jest znieczulica http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/409497_307056309346622_1784233725_n.jpg
Walczę o obronę zwierząt, ich dobro i szczęście... A ludzie to po prostu kanalie bez serca. Co miesiąc płacę na schronisko, daję na fundację, która wykupuje konie przeznaczone na rzeź... I mam chociaż czyste sumienie. Wolę dać na zwierzęta, niż na ludzi. Taka jest prawda. A to, że od czasu do czasu kupię sobie kupony, żeby ułatwić i uprzyjemnić sobie grę, to drobiazg. Ale skoro JA jestem uczciwa, to tej uczciwości spodziewam się od innych. | |
| Temat: Re: Zażalenie Sro Lut 08, 2012 8:09 am | |
| Przepraszam bardzo, ale czy znowu będziecie "rzucać w siebie mięsem" jak w poprzednim wątku, czy może ograniczycie się do mówienie o sobie? Nie kieruję tego zdania do nikogo, żeby potem nie było. | |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Zażalenie Sro Lut 08, 2012 8:17 am | |
| Zawsze to co mówimy świadczy o nas i ponosimy za to konsekwencje.Więc dlaczego piszesz takie zażalenia? Po co? Z twojej wypowiedzi można wywnioskować,że nie masz za grosz kultury.Zawsze należy przyznać się do błędu. |
| Temat: Re: Zażalenie Sro Lut 08, 2012 8:18 am | |
| To było skierowane do mnie? | |
| | | Róża-chodowca9 Już coś wie
Nick w grze : Róża-chodowca Liczba postów : 183 Dołączył : 23/09/2011
| Temat: Re: Zażalenie Sro Lut 08, 2012 8:24 am | |
| Wiecie co to chyba moja wina bo to ja zaczęłam krzyczeć w wątku zbiórki... | |
| Temat: Re: Zażalenie Sro Lut 08, 2012 8:31 am | |
| Uśmieszek, z swojej strony zakończyłam już tą śmieszną dyskusję. Temat umrze śmiercią naturalną, gdy przestaniemy w nim pisać. "Uderz w stół, a nożyce same się odezwą". Żałuję, że w ogóle zabrałam głos w temacie dotyczącym pszczół, bo widzę, że niesie się to echem po dziś dzień mimo, że każdy już zapomniał o tamtym temacie. Przy najmniej nie byłoby teraz tego cyrku wywołanego przez cytowanie moich słów z poprzedniego, dawno już zamkniętego wątku.
Barson, jeszcze napiszę Ci coś na zakończenie i będzie to moja ostatnia wypowiedź skierowana do Ciebie, z racji tego, że oskarżyłaś mnie o znieczulicę, bo nie przejęłam się oszustwem popełnionym na Twojej hodowli. Tak samo, jak Ty nie mogę patrzeć na cierpienie zwierząt i chciałabym, aby ludzie przestali być okrutni wobec nich. Świata i mentalności ludzkiej jednak nie zmienię, mogę jedynie ze swojej strony robić wszystko, aby nie zadawać zwierzęciu cierpienia. Twierdzisz, że ludzie obchodzą Cię dużo mniej niż zwierzęta. Życzę Ci zatem, żebyś nie musiała nigdy opiekować się osobą obłożnie chorą z demencją starczą, która nie zdaje sobie nawet sprawy z tego, co się dzieje i co robi, nie mówiąc już o zrobieniu czegokolwiek wokół siebie. Nie życzę Ci również sąsiadów, którzy robią Ci na złość na każdym kroku, wiedząc z resztą, jaka jest sytuacja. Nie życzę Ci, żebyś musiała starać się o wszystko po urzędach i lekarzach, aby móc przebrać pampersa osobie, którą opiekowałabyś się całą dobę. Widzisz, Twój problem z grą jest niczym w porównaniu do prawdziwych codziennych problemów, z którymi wielu z nas musi się zmagać. Chcąc, nie chcąc muszę się z takimi zmagać, ale piszę o tym dopiero teraz, chociaż nie chciałam nikogo wtajemniczać w moje problemy, gdyż nie widziałam takiej konieczności, bo widzę, że ona teraz zaistniała, więc z łaski swojej nie oskarżaj mnie o znieczulicę, skoro nie wiesz, co dzieje się po drugiej stronie kabla internetowego.
Nie wierzysz? Przyjedź do mnie, zapraszam gorąco, wtedy sama przekonasz się, jaka jestem znieczulona i jaka ze mnie wstrętna kanalia, która co dzień obciąża sobie kręgosłup podnoszeniem 60 kilowego człowieka, aby odwrócić go na łóżku w celu zapobieżenia odleżynom. Coś takiego to nie jest wysiłek dla kobiety, która jest dużo słabsza fizycznie od faceta. Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony przez Sakura0001 dnia Sro Lut 08, 2012 8:50 am, w całości zmieniany 6 razy | |
| Temat: Re: Zażalenie Sro Lut 08, 2012 8:34 am | |
| Ja tam z tamtego wątku niewiele zrozumiałam, ale cóż. | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Zażalenie | |
| |
| | | | Zażalenie | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |