| FORUM - Konkurs "Najciekawsze Opowiadanie" (Wyniki!) | |
|
+35LadyArvena alis90 hourse Nicarielle kasiulka1710 Anella313 katty88888 koziorożec Malto CzekoBoom Viluana Diana375. ozzy4401 avrilka Ayame ZetkaEmka MysticsDream Lubelak 1sara112 Nesska KaVcia Sweet Rabbit Kai Shouri Rose666 sajgon Krysia1 Star-x3 xTikTakx asia98999 mustang_z_filmu EveDallas Fi Fi Kotersiow hanka1998 Hoping. 39 posters |
|
Autor | Wiadomość |
---|
CzekoBoom VIP
Liczba postów : 1195 Dołączył : 16/03/2011
| Temat: Re: FORUM - Konkurs "Najciekawsze Opowiadanie" (Wyniki!) Czw Mar 01, 2012 12:59 pm | |
| właśnie widzę ... dobra mniejsza. każdy ma inne poglądy i zdanie : ) | |
|
| |
Diana375. Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Magiczna375 Liczba postów : 669 Dołączył : 23/02/2012
| Temat: Re: FORUM - Konkurs "Najciekawsze Opowiadanie" (Wyniki!) Pią Mar 02, 2012 1:43 am | |
| - Paulax9 napisał:
- Nie pouczaj mnie proszę. Ten konkurs właśnie polega na tym żeby pisać z utrudnieniami, a "pisarz", który sobie nie poradzi- nie jest prawdziwym pisarzem.
Ale nie rozumiesz,że jak ktoś każe ci napisać np:. o kotach a ty masz ochotę napisać np:. o koniach to nie masz weny,a pisarz bez weny nie istnieje. Żadna historia "wymuszana" nie jest tak piękna jak ta płynąca z głębi serca! | |
|
| |
Malto ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Malto (konto skasowane), Malciak (do śledzenia poczynań Ow&Co) Liczba postów : 2378 Dołączył : 09/04/2011
| Temat: Re: FORUM - Konkurs "Najciekawsze Opowiadanie" (Wyniki!) Pią Mar 02, 2012 1:56 am | |
| - Diana375 napisał:
- Paulax9 napisał:
- Diana375 napisał:
WYCOFUJĘ SIĘ! Nie rozumiem, dlaczego wycofujesz się, skoro przecież najpierw czytałaś na czym to polega i ci to odpowiadało? Domyślam się o co ci chodzi. Rób jak chcesz- nikogo nie trzymam (: tak wiedziałam,ale nie będę brać udziału w takim konkursie...gdzie nie można wyrazić swoich uczyć poprzec literaturę. Aż się wtrącę, jako osoba, która na jednym serwisie pisarskim wygrała dwie nagrody a na drugim została uznana za debiut miesiąca - tak, specjalnie się pochwalę, bym była wiarygodna. To, że ktoś proponuje Ci temat i daje wytyczne co do ogólnego zarysu postaci czy sytuacji nie znaczy, że zabija Twoją kreatywność. Właśnie w takich chwilach masz okazję wykazać się inwencją twórczą, tak poprowadzić historię, by - mimo narzuconych kryteriów - była interesująca i oryginalna. Poza tym, skoro jesteś obeznana ze światkiem pisarskim, pewnie wiesz, że wiele wydawnictw przyznaje nagrody i szuka talentów właśnie na podstawie podejścia twórców do określonego tematu | |
|
| |
Diana375. Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Magiczna375 Liczba postów : 669 Dołączył : 23/02/2012
| Temat: Re: FORUM - Konkurs "Najciekawsze Opowiadanie" (Wyniki!) Pią Mar 02, 2012 2:36 am | |
| - Malto napisał:
Aż się wtrącę, jako osoba, która na jednym serwisie pisarskim wygrała dwie nagrody a na drugim została uznana za debiut miesiąca - tak, specjalnie się pochwalę, bym była wiarygodna. To, że ktoś proponuje Ci temat i daje wytyczne co do ogólnego zarysu postaci czy sytuacji nie znaczy, że zabija Twoją kreatywność. Właśnie w takich chwilach masz okazję wykazać się inwencją twórczą, tak poprowadzić historię, by - mimo narzuconych kryteriów - była interesująca i oryginalna. Poza tym, skoro jesteś obeznana ze światkiem pisarskim, pewnie wiesz, że wiele wydawnictw przyznaje nagrody i szuka talentów właśnie na podstawie podejścia twórców do określonego tematu Ale ja wolę wejść w swój świat fantazjii,wymyślać różne dziwne rzeczy(różowe słonie,latające buty itd) a nie być wzorowana czyimś zdaniem | |
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: FORUM - Konkurs "Najciekawsze Opowiadanie" (Wyniki!) Pią Mar 02, 2012 3:18 am | |
| Ja niestety z konkursu rezygnuję ^^ |
|
| |
hanka1998 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : hanka1998 Liczba postów : 5814 Dołączył : 29/11/2011
| Temat: Re: FORUM - Konkurs "Najciekawsze Opowiadanie" (Wyniki!) Pią Mar 02, 2012 4:05 am | |
| Ahh... Weekend.. Koniec szkoły na 2 dni, znaczy mogę zacząc myślec o opowiadaniu. Już mam nawet pomysł... ^^ | |
|
| |
EveDallas Moderator
Nick w grze : EveDallas Liczba postów : 4676 Dołączył : 22/11/2011
| Temat: Re: FORUM - Konkurs "Najciekawsze Opowiadanie" (Wyniki!) Pią Mar 02, 2012 5:16 am | |
| Kończę, ale końcva nie widac;] A co do tenmatu - ja zawsez mam tak, że jak ktoś mi poda na talerzu temat i wszystko, to wychodzi marnie. Alke w tym konkursie jest dużo swobody, bo z postacią można wiele zrobić - tylko charakter ten sam. Okej, ja moiże i niejestem super autorem, parę szufdadowych opowiadań, jedno na konkurs ogólnopolski się zmieściło w pierwszej pięćdziesiątnce na ponad 300 prac;], ale wolę budowac od podstwa moich bohatweró. Lena z opowiadanka "Lenka", wzorowana na znajomej. Katherine z "Potwora", czyli osóbka wymyśloona od podstaw. A jak jest na talerzu to może byc, bo iem na czym mam bazować;]
Tak, pewno nikt nie zrozumiał nic z mojego wywodu, wiem;} | |
|
| |
Viluana Nowy
Liczba postów : 16 Dołączył : 01/03/2012
| Temat: Re: FORUM - Konkurs "Najciekawsze Opowiadanie" (Wyniki!) Pią Mar 02, 2012 6:59 am | |
| Spróbuję coś napisać | |
|
| |
Kotersiow Już coś wie
Nick w grze : Astaraela Liczba postów : 199 Dołączył : 14/05/2011
| Temat: Re: FORUM - Konkurs "Najciekawsze Opowiadanie" (Wyniki!) Pią Mar 02, 2012 7:16 am | |
| Offtopic: mode on- Spoiler:
- Cytat :
- Ale nie rozumiesz,że jak ktoś każe ci napisać np:. o kotach a ty masz ochotę napisać np:. o koniach to nie masz weny,a pisarz bez weny nie istnieje.
Żadna historia "wymuszana" nie jest tak piękna jak ta płynąca z głębi serca! Ludzie! Jako że ten temat przegląda trochę osób i może są wśród nich przyszli pisarze, to zaapeluję! Niech Was ręka boska broni przed wysyłaniem do wydawnictw wywenowanych, nawenowanych i innych z weną powiązanych tekstów! Jak w przyszłości będę musiała się z takimi tekstami użerać, to będę z kałachem jeździła do niedoszłych autorów! Offtopic: mode offA mój tekst posiada wypaśne i szalone pół strony i na razie stoi w miejscu, bo nie wiem, czy nie nakłamałam tam trochę. Muszę znaleźć kogoś "branżowego", by mi powiedział, jak bardzo popuściłam wodze fantazji. Albo (po raz czwarty xD) zmienić koncepcję. xD | |
|
| |
Hoping. Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Paulax9 Liczba postów : 1176 Dołączył : 02/01/2012
| Temat: Re: FORUM - Konkurs "Najciekawsze Opowiadanie" (Wyniki!) Pią Mar 02, 2012 7:21 am | |
| Neuro - ja żadnych uwag nie mam ( : Pysia - dlaczego?! | |
|
| |
| Temat: Re: FORUM - Konkurs "Najciekawsze Opowiadanie" (Wyniki!) Pią Mar 02, 2012 7:28 am | |
| Ah tak Uwaga! Został już tylko tydzień (8 dni) do przesłania prac, a pracę wysłały dwie osoby (w tym Pysia, która chce się wycofać). Macie czas- nie poganiam, ale ja to potem muszę jeszcze przeczytać i ocenić. (: | |
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: FORUM - Konkurs "Najciekawsze Opowiadanie" (Wyniki!) Pią Mar 02, 2012 7:32 am | |
| No dobrze.Jednak pewna osoba mnie przekonała.Chcę cofnąć słowa i powrócić do konkursu |
|
| |
Viluana Nowy
| Temat: Re: FORUM - Konkurs "Najciekawsze Opowiadanie" (Wyniki!) Pią Mar 02, 2012 10:41 am | |
| Praca zostanie wysłana już jutro,jako osoba bardziej doświadczona wolę sprawdzić co napisałam i czy nie istnieją tam błędy:) | |
|
| |
koziorożec Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : koziorożec Liczba postów : 1626 Dołączył : 28/02/2012
| Temat: Re: FORUM - Konkurs "Najciekawsze Opowiadanie" (Wyniki!) Pią Mar 02, 2012 11:06 am | |
| Zapisuję się. Pracę już napisałam | |
|
| |
| Temat: Re: FORUM - Konkurs "Najciekawsze Opowiadanie" (Wyniki!) Pią Mar 02, 2012 11:34 am | |
| - koziorożec napisał:
- Zapisuję się. Pracę już napisałam
To prześlij mi ją ( : | |
|
| |
Kai Shouri Już coś wie
Nick w grze : Kai Shouri Liczba postów : 231 Dołączył : 26/12/2011
| Temat: Re: FORUM - Konkurs "Najciekawsze Opowiadanie" (Wyniki!) Pią Mar 02, 2012 12:26 pm | |
| Moja praca na pewno będzie, już mam ją napisaną w 3/4 | |
|
| |
koziorożec Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : koziorożec Liczba postów : 1626 Dołączył : 28/02/2012
| |
| |
katty88888 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : katty88888 Liczba postów : 469 Dołączył : 04/12/2011
| Temat: Re: FORUM - Konkurs "Najciekawsze Opowiadanie" (Wyniki!) Pią Mar 02, 2012 1:10 pm | |
| Hmm... Chyba się zgłoszę, kawałek pracy już mam jutro albo w niedzielę skończę | |
|
| |
| Temat: Re: FORUM - Konkurs "Najciekawsze Opowiadanie" (Wyniki!) Pią Mar 02, 2012 3:31 pm | |
| To chyba czy na pewno? xd | |
|
| |
Viluana Nowy
| Temat: Re: FORUM - Konkurs "Najciekawsze Opowiadanie" (Wyniki!) Sob Mar 03, 2012 1:26 am | |
| Napisałam już 4 strony do roboty | |
|
| |
EveDallas Moderator
| Temat: Re: FORUM - Konkurs "Najciekawsze Opowiadanie" (Wyniki!) Nie Mar 04, 2012 1:59 am | |
| Ja mam koło trzech, i mam wenę, i skończyłam szkic. Teraz trza popoprawiać wszystko, bo błędów tam jest mutlum, Word mi się buntuje nawet o to, ale grunt ze szkic jest. W nocy dzisiaj pewno skończę;} | |
|
| |
hanka1998 ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: FORUM - Konkurs "Najciekawsze Opowiadanie" (Wyniki!) Nie Mar 04, 2012 2:04 am | |
| Ehh... Wycofuję się, nie zdążę, a brak weny mnie dobija. Wykreśl mnie Paulo z listy | |
|
| |
xTikTakx Przyjaciel Zagrody
Liczba postów : 700 Dołączył : 06/01/2012
| Temat: Re: FORUM - Konkurs "Najciekawsze Opowiadanie" (Wyniki!) Nie Mar 04, 2012 2:08 am | |
| Uh, moje będzie troszkę długie :/ | |
|
| |
| Temat: Re: FORUM - Konkurs "Najciekawsze Opowiadanie" (Wyniki!) Nie Mar 04, 2012 2:10 am | |
| Wiecie jak mówią? Że lepiej napisać mniej i dobrze, niż 10 stron i jechać po błędach Hanka- no weź, ej xd | |
|
| |
EveDallas Moderator
| Temat: Re: FORUM - Konkurs "Najciekawsze Opowiadanie" (Wyniki!) Nie Mar 04, 2012 2:16 am | |
| Mówią jak mówią, ale najlepiuej jest napisać więcej, i potewm w razie cego usuwać fragmenty, które są bez sensu, niż pisać całe krótkie od nowa;] | |
|
| |
hanka1998 ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: FORUM - Konkurs "Najciekawsze Opowiadanie" (Wyniki!) Nie Mar 04, 2012 2:27 am | |
| Paula, no nie wezmę, nie chce mi się xP | |
|
| |
avrilka Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : avrilka Liczba postów : 2835 Dołączył : 30/01/2012
| Temat: Re: FORUM - Konkurs "Najciekawsze Opowiadanie" (Wyniki!) Nie Mar 04, 2012 3:29 am | |
| A to pisać normalnie,czyli tak jak Ci na pocztę wysyłać na howrse.pl? | |
|
| |
| Temat: Re: FORUM - Konkurs "Najciekawsze Opowiadanie" (Wyniki!) Nie Mar 04, 2012 4:27 am | |
| - koniara1237 napisał:
- A to pisać normalnie,czyli tak jak Ci na pocztę wysyłać na howrse.pl?
Napisz opowiadanie w Wordzie i wyślij mi na PW. ( : | |
|
| |
Krysia1 W skromnych progach Zagrody
Nick w grze : Krysia1 Liczba postów : 349 Dołączył : 02/03/2011
| Temat: Re: FORUM - Konkurs "Najciekawsze Opowiadanie" (Wyniki!) Nie Mar 04, 2012 4:35 am | |
| wysyłać tu czy na howrse ? Chciałam się zapytać czy może to być np. tydzień z życia tej dziewczyny. | |
|
| |
EveDallas Moderator
| Temat: Re: FORUM - Konkurs "Najciekawsze Opowiadanie" (Wyniki!) Nie Mar 04, 2012 7:13 am | |
| | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: FORUM - Konkurs "Najciekawsze Opowiadanie" (Wyniki!) | |
| |
|
| |
| FORUM - Konkurs "Najciekawsze Opowiadanie" (Wyniki!) | |
|