Takie wolne tłumaczenie (z góry przepraszam za wszelkie niedociągnięcia, orłem z angielskiego nie jestem
, ale mniej więcej starałam się zachować sens)
Wszystko co widzisz w rankinku OJ, hodowcy i ogólnym wlicza się do twojej aktualnej pozycji. Zdobywasz punkty w każdym obszarze i te punkty są zliczane na twoją ogólną pozycję. Najwięcej punktów dają wysoko wyszkolone konie, liczba koni, ilość funduszy oraz ilośc punktów karmy.
1. Popularność (ilość odsłon strony)
Możesz zwiększyć swoją popularnośc oprzez odwiedzanie profili innych graczy i składanie im gratulacji. Możesz także aktywnie wypowiadać się na forum, prywatnych konkursach organizowanych przez OJ (czego u nas jeszcze nie ma), pomagać na forum oraz handlować i negocjować z innymi graczami. Wszystko, by być jak najbardziej rozpoznawalnym.
2. Karma
Otrzymujesz punkt karmy co 30 dni stażu, co 10 kupiony kupon (1, 11, 21...) oraz co piątego sponsorowanego gracza gdy ten zdobędzie swój pierwszy punkt karmy
3. Equus
Możesz zarabiać pieniądze poprzez pracę w OJ, lekcje, konkursy, pokrycia, głaskanie koni w schronisku, sprzedaż źrebiąt, łajna, punktów dorastania, jabłek etc, wysłanie koni do schroniska, zaliczanie dokonań. Oszczędzasz trochę equus wypuszczając konie na łąkę zamiast karmić je w boksie.
4. Ilość koni
To mówi samo za siebie - im więcej koni, tym wyższy wynik
5. Ilość punktów dorastania
Możesz znaleźć punkty dorastania podczas opieki nad koniem. Więcej koni = więcej PD
6. Staż
Otrzymujesz punkty za każdy dzień na howrse, podczas którego zająłęś sie chociaż jednym ze swych koni
7. Ilość oporządzonych koni
Jest to jeden z najprostszych sposobów dostania się to TOP100. Należy dążyć do opieki nad 80-100 końmi w zalezności od aktualnych statystyk
8. Umiejętności koni
Osobną rzeczą jest mieć 10000 koni, a mieć konie wytrenowane. Im wyższe umiejętności twoich koni tym wyższy wynik ogólny, więc zamiast trzymać konie bezużyteczne staraj się je trenować bądź kupuj już wytrenowane.
9. Aktywność
Nie wiadomo, czy sama ma wpływ na pozycję w rankingu, ale w powiązaniu z polularnością i stażem - na pewno tak. Aby zwiększyć swoja aktywność wypowiadaj się na forum - aktywność opiera się na jak wiele i jak często piszesz posty. Jest aktualizowana codziennie.