Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| Jak podnieść umiejętności konia | |
|
+5Zielonooka. Ciril Furia Volkovia Lubelak 9 posters | Autor | Wiadomość |
---|
Lubelak Administrator
Liczba postów : 2816 Dołączył : 18/01/2011
| Temat: Jak podnieść umiejętności konia Sob Kwi 23, 2011 8:42 am | |
| Proszę o Wasze sposoby. Tak aby koń miał ze 600 umiejętności.
Ostatnio zmieniony przez Lubelak dnia Sob Kwi 23, 2011 8:50 am, w całości zmieniany 1 raz | |
| | | Volkovia W skromnych progach Zagrody
Nick w grze : Volkovia Liczba postów : 304 Dołączył : 28/02/2011
| Temat: Re: Jak podnieść umiejętności konia Sob Kwi 23, 2011 8:45 am | |
| Moje sposoby - od kiedy się da aż do wyczerpania możliwości wysyłam konia na przejażdżki. Potem zawody, kiedy te już nie dodają nic, spokojnie robię trening, potem zostają już lekcje i doblupowanie zawodami.
Taki swoisty program na całe życie konia | |
| | | Furia ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Kara_fryza Liczba postów : 562 Dołączył : 21/02/2011
| Temat: Re: Jak podnieść umiejętności konia Sob Kwi 23, 2011 7:28 pm | |
| A ja mam sposób jak z konia z PG 350.00 zrobić konia z umiejętnościami 600...
Pakujemy nieskończoną ilość chmurek i postarzamy (albo czekamy na naturalne starzenie się), codziennie oczywiście koń bierze udział w lekcjach - to podstawa. To żmudna praca i kosztowna, ale jedyny sposób żeby z KAŻDEGO konia zrobić championa. | |
| | | Ciril Nowy
Liczba postów : 13 Dołączył : 29/04/2011
| Temat: Re: Jak podnieść umiejętności konia Sob Kwi 30, 2011 3:31 am | |
| - Cytat :
- A ja mam sposób jak z konia z PG 350.00 zrobić konia z umiejętnościami 600...
Pakujemy nieskończoną ilość chmurek i postarzamy (albo czekamy na naturalne starzenie się), codziennie oczywiście koń bierze udział w lekcjach - to podstawa. To żmudna praca i kosztowna, ale jedyny sposób żeby z KAŻDEGO konia zrobić championa. Furia słońce bo ja chyba nie rozumiem Mam konika ma np 6 lat, mam mu dawać chmurkę i potem normalnie na treningi/przejażdżki/zawody/lekcje? niby dłużej młody będzie ale to nie jest tak czasem że to się po prostu kończy? np. korzyści z przejażdżek? więc jak to jest? ... | |
| | | Zielonooka. Nowy
Liczba postów : 12 Dołączył : 29/04/2011
| Temat: Re: Jak podnieść umiejętności konia Sob Kwi 30, 2011 3:58 am | |
| Ale lekcje, zawody i przejażdżki nie dają um w nieskończoność. Koń z PG 351 może mieć chyba max 434 umiejętności, przynajmniej moja nieśmiertelna klacz tyle ma :S. | |
| | | Ciril Nowy
Liczba postów : 13 Dołączył : 29/04/2011
| Temat: Re: Jak podnieść umiejętności konia Sob Kwi 30, 2011 4:24 am | |
| - Cytat :
- Ale lekcje, zawody i przejażdżki nie dają um w nieskończoność.
Koń z PG 351 może mieć chyba max 434 umiejętności, przynajmniej moja nieśmiertelna klacz tyle ma :S Dokładnie o to mi chodzi że w nieskończoność polepszać się nie będą ( nie tylko koni startowych)... z resztą ja chyba już nie rozumiem na jakiej podstawie są te umiejętności (tz ich zdobywanie). ja zawsze jakoś mało tego wszystkiego mam ^^" | |
| | | Koralikowa. Już coś wie
Liczba postów : 181 Dołączył : 25/02/2011
| Temat: Re: Jak podnieść umiejętności konia Sob Kwi 30, 2011 7:25 am | |
| Nie, nie moje drogie. ^^ Chodzi o to, że owszem - zawody i przejażdżki mają LIMIT. Używając chmurek odmładzasz konia o max. 6 lat i 8 miesięcy. Tu chodzi by miał świetne korzyści z lekcji - te prawie 7 lat dodadzą mu umiejętności. Tak więc tajemnicą tego wszystkiego są lekcje. Jeszcze jak konikowi wpakujesz wodę młodości, klepsydrę kronosa to jeszcze bardziej mu podwyższysz. A tak ogółem to taki sposób jest na blogu CzekoBoom. | |
| | | Celth Nowy
Liczba postów : 9 Dołączył : 10/05/2011
| Temat: Re: Jak podnieść umiejętności konia Sro Lip 13, 2011 1:16 pm | |
| "tajemnicą są lekcje" - ale lekcje też dają tylko trochę umiejętności! Mam konie, które już tylko morale dostają z lekcji... czy tu też może o wiek chodzić? Znaczy, że lekcje dają umiejętności tylko do pewnego wieku, załóżmy, 20 lat? | |
| | | Sakura ZAGRODZIANIN
Nick w grze : LadyTigra Liczba postów : 2211 Dołączył : 20/06/2011
| Temat: Re: Jak podnieść umiejętności konia Sro Lip 13, 2011 1:29 pm | |
| Dają chyba do 25 lat, chociaż nie wiem tego na 100%, gdyż nie mam ani jednego tak starego konia, ale gdzieś tam coś tam przeczytałam. Towarzysz też doda umiejętności koniowi (bodajże 60 czy 80). Po skończonym treningu i BLUPie na 100% jedynie lekcje i zabawy z towarzyszem jeszcze coś dają... Poza tym, można dać chmurki, ale nie można robić tego w nieskończoność, to też nie będzie się dało wycisnąć z konia nie wiadomo, jakich wielkich umiejętności, bo później już po prostu nie starcza na to czasu... | |
| | | Star-x3 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Star-x3 Liczba postów : 2045 Dołączył : 21/03/2011
| Temat: Re: Jak podnieść umiejętności konia Czw Lip 14, 2011 6:21 am | |
| Jesli zalezy Wam na umiejętnościach niezbędne są woda młodosci i klepsydra kronosa - chociaz lepiej cały Nyx Szkolenie właściwie takie na maxa u mnie wygląda tak - treningi dopoki dodają, pozniej przejazdzki, na koncu zawody dla dodania um i pogrubienia oraz dobicia BLUPu do 100 Na koniec zabawy ze zwierzakiem dodającym umiejętności Są dwie zasady: 1)ośrodek z jak najlepszymi lekcjami 2) lekcje CODZIENNIE! | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Jak podnieść umiejętności konia | |
| |
| | | | Jak podnieść umiejętności konia | |
|
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |
|