Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| Co zrobić, by mi nie dokuczały? | |
| | Autor | Wiadomość |
---|
Go?? Gość
| Temat: Co zrobić, by mi nie dokuczały? Czw Mar 22, 2012 3:14 pm | |
| No więc, pewne 2 dziewczyny z 3 klasy od pewnego czasu zaczęły mnie przezywać i śmiać się ze mnie. Na początku traktowałam to jak żart, myślałam, że szybko im się znudzi. Jednak od pewnego czasu zaczęło mnie to coraz bardziej irytować (nabijają się ze mnie już miesiąc). Próbowałam już sposobu, który używam na chłopców, gdy nie chcą się odczepić, czyli nie zwracać uwagi. Ale najwidoczniej działa to tylko na chłopców. Co zrobić, żeby zostawiły mnie w spokoju? Poczekać? W grę nie wchodzi skarżenie się wychowawcy ani przezywanie ich, bo zazwyczaj daje to odwrotny rezultat, niż zamierzam -_- |
| | | Aglyss Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Aglyss Liczba postów : 1624 Dołączył : 01/06/2011
| Temat: Re: Co zrobić, by mi nie dokuczały? Czw Mar 22, 2012 3:21 pm | |
| Mam ten sam problem. Dwie dziewczyny non stop rozsiewają jakieś wymyślone opowieści na mój temat, łapią za ramiona i tłuką o ścianę, albo przezywają od: -szmat, -dz*ek je*anych -pier*olonych szmat -po*ebusek Często nie wytrzymywałam i skarżyłam się polonistce (bo tylko ona zaczynała w tych sytuacjach działać), na dwa dni był spokój a potem od nowa. | |
| | | Hoping. Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Paulax9 Liczba postów : 1176 Dołączył : 02/01/2012
| Temat: Re: Co zrobić, by mi nie dokuczały? Czw Mar 22, 2012 3:44 pm | |
| -Idźcie do dyrekcji -Powiedzcie rodzicom -Zmieńcie szkołę -Postawcie się. | |
| | | weila123 W skromnych progach Zagrody
Liczba postów : 361 Dołączył : 17/05/2011
| Temat: Re: Co zrobić, by mi nie dokuczały? Pią Mar 23, 2012 4:54 am | |
| Ja myślę , że MUSICIE o tym komuś powiedzieć. Nie wiem ... rodzicom , pedagogu szkolnemu , nauczycielowi. Jeśli nie powiecie i nie zaczniecie działać , one dalej będą Wam dokuczać. | |
| | | Aglyss Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Aglyss Liczba postów : 1624 Dołączył : 01/06/2011
| Temat: Re: Co zrobić, by mi nie dokuczały? Pią Mar 23, 2012 6:43 am | |
| Ja mówiłam to rodzicom - mieli to w głębokim poważaniu*. Co do nauczycieli - wychowawczyni jest tak poje... że jeszcze te dziewczyny chwali! Jedynie co pani Małysz reaguje i porządnie im dogada. Nie wiem czemu, ale wszyscy czują respekt przed Małyszową, mimo że nie jest surowa. *czyli mieli to głęboko w dupie. | |
| | | EveDallas Moderator
Nick w grze : EveDallas Liczba postów : 4676 Dołączył : 22/11/2011
| Temat: Re: Co zrobić, by mi nie dokuczały? Pią Mar 23, 2012 6:53 am | |
| ja mam tak od trzeciej podstawówki, normalka. Odgryzaj się. Bezczelnie czasem. Miałam taką sytuację - po prostu jechałam z chłopakiem na rowerze;) z tym że ja na bagażniku, a on prowadził. No i jedna zejrzała i nastepnego dnai czy aby sie rower nie zarwał, bo jakiś tam chłop\ak, co ciępodwoził, zmachany strasznie był. (Nie wiedzą, że mam chłopaka, i dobrze). Na co niegrzecznie odparłam, że pwnie dlatego ona nie jeździ z ze swoim na rowerze - zarwałby się pod samą nią, nie mówiąc o tym biedaku, co miałby prowadzić. Niegrzeczna, ale skuteczne. przez jakiś czas miałam spokój. | |
| | | EREIS Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : EREIS Liczba postów : 1094 Dołączył : 19/02/2012
| Temat: Re: Co zrobić, by mi nie dokuczały? Pią Mar 23, 2012 7:00 am | |
| http://pl.wikipedia.org/wiki/Gro%C5%BAba_karalna oraz Ustawa z dnia 6 czerwca 1997 r. Kodeks karny
Art. 217. § 1. Kto uderza człowieka lub w inny sposób narusza jego nietykalność cielesną, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku. § 2. Jeżeli naruszenie nietykalności wywołało wyzywające zachowanie się pokrzywdzonego albo jeżeli pokrzywdzony odpowiedział naruszeniem nietykalności, sąd może odstąpić od wymierzenia kary.
Art. 25. § 1. Nie popełnia przestępstwa, kto w obronie koniecznej odpiera bezpośredni, bezprawny zamach na jakiekolwiek dobro chronione prawem. | |
| | | Nevarra ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Nevarra Liczba postów : 2774 Dołączył : 26/03/2011
| Temat: Re: Co zrobić, by mi nie dokuczały? Pią Mar 23, 2012 7:21 am | |
| Porozmawiaj z rodzicami, razem wybierzcie się bezpośrednio do dyrektora szkoły (wychowawca w większości olewa takie sprawy) i wytłumaczcie o co chodzi Ja byłam w tej samej sytuacji, depresja kompletna, dwa tygodnie do szkoły nie chodziłam i szukałam już innej na drugim końcu miasta. Poskutkowało dopiero rozdzielenie "świętej trójcy z klasy F" - jedna zostala, dwie porozdzielali po innych klasach (w końcu i tak nie zdały). I ta jedna co została na sam koniec okazała się wcale nie taka zła, nawet dało się z nią op ludzku pogadać. One działają na zasadzie "w kupie siła", w pojedynkę już ci nic nie zrobią. | |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Co zrobić, by mi nie dokuczały? Pią Mar 23, 2012 1:27 pm | |
| Poczekam trochę. Już przestały, przynajmniej na razie. Nawet nie było to obraźliwe, tylko po prostu mnie denerwowało . Można zamknąć wątek |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Co zrobić, by mi nie dokuczały? | |
| |
| | | | Co zrobić, by mi nie dokuczały? | |
|
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |
|