Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| BLUPowanie konia | |
|
+41TrusQ anteek avrilka Sheris MrsKopytko Nika346 CiociaKrysia Emilka_16 Ayame Eamelaa Elfka Natusia:) karina127 koniki0099 Sweet Rabbit Adora Karolina xP florie ZetkaEmka MissLala9987 LadyArvena Shelle Kowusia Ola Koniara Sheila86 farmer8080 amorkowa Sakura CzekoBoom nida Star-x3 kesselll Nevarra Erja astoret Koralikowa. GaryX Iron Joker konskadziewczyna PrimaVera999 Lubelak 45 posters | |
Autor | Wiadomość |
---|
anteek Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : aantek Liczba postów : 795 Dołączył : 10/05/2012
| Temat: Re: BLUPowanie konia Pią Paź 12, 2012 12:00 pm | |
| Wytrzymałość, prędkość, kłus. A więc trzeba wytrenować prędkość i uje, krótkie przejażdzki kłusem. Następnie wysyłasz na zawody w kłusie (nie wiem jak jest z wygrywaniem) jak dobrze to lecisz do 20 i pogrubiasz wytrzymałość, jak jest gorzej to trenujesz skoki i wysyłasz na przełaje To chyba wszystko. | |
| | | TrusQ Nowy
Nick w grze : TrusQ Liczba postów : 5 Dołączył : 02/11/2012
| Temat: Re: BLUPowanie konia Sob Lis 03, 2012 7:50 am | |
| http://www.howrse.pl/elevage/chevaux/cheval?id=12210049&message=vieillissement to jest mój koń, jeśli link nie działa to nazywa się Mistic , ma dość duże PG i chcę jak najlepiej go wytrenować. I teraz mam problem bo nie wiem czy dać go na przejażdżki w kłusie czy skok stromy, bo ma więcej w ujeżdżaniu niż w kłusie, a może dać na galop ? Mam zamiar dać mu potem Piorun Zeusa i Zestaw hery, by rodziła ładne źrebaki. ;p | |
| | | pati11111111 Nowy
Nick w grze : lolekbolek Liczba postów : 1 Dołączył : 05/12/2012
| Temat: Re: BLUPowanie konia Sro Gru 05, 2012 2:45 pm | |
| Ja mam pytanie mam klacz 18 lat i 96.19 BLUP i ono stanelo proboje wszystkiego zawody i przejazdzki nie daja nic jest juz wytrenowna ma 42 zawody wygrane i codziennie ja daje na lekcje ale to wogle nie rusza BLUPU co robic? | |
| | | Sheila86 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Sheila86 Liczba postów : 658 Dołączył : 03/07/2011
| Temat: Re: BLUPowanie konia Czw Gru 06, 2012 3:48 am | |
| - TrusQ napisał:
- http://www.howrse.pl/elevage/chevaux/cheval?id=12210049&message=vieillissement to jest mój koń, jeśli link nie działa to nazywa się Mistic , ma dość duże PG i chcę jak najlepiej go wytrenować. I teraz mam problem bo nie wiem czy dać go na przejażdżki w kłusie czy skok stromy, bo ma więcej w ujeżdżaniu niż w kłusie, a może dać na galop ? Mam zamiar dać mu potem Piorun Zeusa i Zestaw hery, by rodziła ładne źrebaki. ;p
Link nie działa, ale ogólna zasada jest taka, że trenujesz 3 najlepsze umiejętności, poźniej robisz przejażdżki pasujące do tych umiejętności i wysyłasz na zawody aż wygra minimum 20 i aż te 3 najlepsze umiejętności się pogrubią. Chyba, że robisz konia typowo pod zawody czy gp to wtedy musisz wszystko wytrenować i pogrubić. - pati11111111 napisał:
- Ja mam pytanie mam klacz 18 lat i 96.19 BLUP i ono stanelo proboje wszystkiego zawody i przejazdzki nie daja nic jest juz wytrenowna ma 42 zawody wygrane i codziennie ja daje na lekcje ale to wogle nie rusza BLUPU co robic?
Podaj link do konika. | |
| | | julka_julka Nowy
Nick w grze : julka_julka Liczba postów : 5 Dołączył : 21/12/2012
| Temat: Re: BLUPowanie konia Pią Gru 21, 2012 10:16 am | |
| A jeśli koń ma najlepsze ujeżdżanie, wytrzymałość i kłus? Potrzebuje, żeby BLUPować roga mojego | |
| | | alexandra783 Nowy
Nick w grze : Lexro Liczba postów : 21 Dołączył : 01/01/2013
| Temat: Re: BLUPowanie konia Pon Sty 28, 2013 11:26 am | |
| Moze mi ktos powiedziec jak BLUPowac konia fryzyjskiego z najlepszymi wytrzymalosc, predkosc i ujezdzenie ? I na jakie przejazdzki jezdzic ? | |
| | | safie Już coś wie
Nick w grze : safie Liczba postów : 122 Dołączył : 25/12/2012
| Temat: Re: BLUPowanie konia Wto Sty 29, 2013 2:51 am | |
| Myślę, że krótkie przejażdżki kłusem i długie galopy | |
| | | alexandra783 Nowy
| Temat: Re: BLUPowanie konia Wto Sty 29, 2013 3:18 am | |
| Skad wy to wszystko wiecie :O ? | |
| | | safie Już coś wie
Nick w grze : safie Liczba postów : 122 Dołączył : 25/12/2012
| Temat: Re: BLUPowanie konia Wto Sty 29, 2013 4:15 am | |
| Krótkie przejażdżki dodają: prędkość, ujeżdżenie + galop/ kłus/ skoki Długie przejażdżki: wytrzymałość, ujeżdżenie + galop/ kłus/ skoki
kłus zużywa mniej energii niż galop czy stok. Dobierasz pod umiejętności konia i tyle. | |
| | | alexandra783 Nowy
| Temat: Re: BLUPowanie konia Wto Sty 29, 2013 5:07 am | |
| Aha ok dziekuje | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: BLUPowanie konia | |
| |
| | | | BLUPowanie konia | |
|
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach