Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| Skasowanie ogłoszeń w howrse i skutki dla zagrody | |
| | Autor | Wiadomość |
---|
playerxyz Raczkujący
Liczba postów : 82 Dołączył : 31/10/2011
| Temat: Skasowanie ogłoszeń w howrse i skutki dla zagrody Sro Mar 28, 2012 3:07 am | |
| Witam, jak na pewno część z was już zauważyła, ogłoszenia zostały teraz skasowane z gry. Dyskusja na ten tenat w howrse-forum się toczy, część jak zwykle lubi tracić czas na "petycjach", buntach i "strajkach" - ale reszta graczy potrzebuje praktycznego rozwiązania problemu, nie bezskutecznej straty czasu na mało konstruktywnych dyskusjach i jakichś tam protestach. Potrzebujemy więc nową rubrykę tutaj w zagrodzie, która by była w stanie, tą nowo zaistniałą lukę uzupełnić: Rubrykę "oferty/sprzedaże koni" oraz "poszukuję/zakup koni". Musiałaby być w już istniejącej rubryce dot. handlu, jako nowa dodatkowa rubryka do już istniejących rubryk "CR" i oferty dot. OJ. Dajcie znać, czy macie doś do dodania do tej propozycji, może jakieś specjalne dodatkowe propozycje (podzielić dalej na rasy czy wystarczy rasy zbierać w tematach? Moim zdaniem tematy dla pojedynczych ras by wystarczyły... ) | |
| | | Philipek ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Philipek Liczba postów : 3748 Dołączył : 06/08/2011
| Temat: Re: Skasowanie ogłoszeń w howrse i skutki dla zagrody Sro Mar 28, 2012 3:11 am | |
| Myślę,że takie coś byłoby zbędne,gdyż można dodać ogłoszenie do danej rasy konia,np. Angloaraby Shagya->Koński Targ i gotowe. Chyba,że to ja źle zrozumiałam Twoją wypowiedź,z góry przepraszam. | |
| | | playerxyz Raczkujący
| Temat: Re: Skasowanie ogłoszeń w howrse i skutki dla zagrody Sro Mar 28, 2012 3:27 am | |
| witam Philipek, o którym końskim targu dokładnie mówisz? Gdy patrzę na rozdział dot. handlu, widzę taki rozkład tematów: Czarny rynek poszukuję/sprzedam Aukcje przedmiotów z CR Ogłoszenia * Ogłoszenia OJ * Nieoficjalne schroniska * Ogłoszenia różne (szkółki,hotele i inne) Pod tym to już tylko inne tematy lecą: Twórczość do gry (maści/prezentacje) - dział dla twórców Konkursy Poradniki, Pomoce ... Rubryki dot. handlu (oferty/sprzedaże, poszukiwanie) powinne być do odnalezienia w jednym miejscu: widzę CR, pod tym temat OJ, pod tym każdy nowy użytelknik będzie szukał robryki dot. koni. I nie ma. Gdzie ty ten rynek odnalazłaś? (Albo odnalazłeś, przepraszam...) Jeśli naprawdę już istnieje, bądź taka miła, podaj link pałętam się w zagrodzie od dłuższego czasu, rynku jeszcze nie znalazłam, może i niektórym nowym też tak wychodzi, wtedy ten wątek tutaj nowym też pomoże odnaleźć Jeśli jest, w takim razie potrzebny by był jeden wlkejony wątek w rubryce pod handlem CR z linkiem bezpośrednio do rynku, jako kierunkowskaz. Może jednak źle cię zrozumiałam i tobie chodzi tylko o to, że ogłoszenia w ogóle twoim zdaniem potrzebne nie są i że można konie do owartych sprzedaży bezpośrednio wsadzić? W takim razie nie byłoby to odpowiedzią na moje pytanie: ja się pytałam czy są jakieś konkretne dodatkowe propozycje/pomysły dotyczące brakującej rubryki, nie o to, jakie prywatne własne nastawienie dot. ogłoszeń gracze mają. To nie interesuje, ta dyskusja toczy się już w forum wydarzenia na howrse, powtarzać jej tutaj nie musimy. Nie jest pytaniem, czy ty prywatnie chcesz jej używać czy będzie to rubryka, w której ty prywatnie rzadziej będziesz: fakt jest że rubryka była przez wielu graczy używana (z jakiego powodu, nie jest nasza sprawa) i że jej potrzebują. Po prostu istnieje potrzeba na nią, czy jest to też i twoja potrzeba czy nie - to twoja prywatna decyzja, dla planowania/organizacji zagrody nie jest to pytaniem. Co do potrzeby, aby tylko krótko wytłumaczyć: gracze ci powiedzą, że często nie chcą trzymać konia na parkingu w otwartych, wolą ogłosić chęć sprzedaży, ale przez czas do znalezienia chętnego grać koniem normalnie dalej. No i gruntownego problemu - poszukiwania konia - bez takiej rubryki nie rozwiniesz. Ja na przykład regularnie szukam koni których w otartych albo po prostu nie ma, albo są za żadko albo szukam pewnych koni za pewną cenę bezpośrednio od gracza właściciela sprzedającego (nie od pośrednika/handlaża a jest takich przecież dużo). Albo konie których z powodu maski wyszukiwarki nie odnajdziesz (pewne żadkie maście na przykład (1%-, 3%-maście) albo gracze szukający DJ albo z dynią: DJ nie da się nastawić w wyszukiwarce sprzedaży) itd itp... jest cała masa przykładów. Grunt jest że jest dla tej rubryki potrzeba dla wielu graczy, czy dla pojedyńczych wydaje się to z powodu własnej innej strategiii gry aktualnie mniej czy więcej potrzebne, nie jest i nie powinno być tematem. --- edytowane parę minut później: dobra, przepraszam, znalazłam. JAK BYK rubryki dot. pojedyńczych ras, nie wiem gdzie oczy miałam. dla nowych użytkowników zagrody: RYNEK KOńSKI ODNAJDzIECIE TUTAJ.
Ostatnio zmieniony przez playerxyz dnia Sro Mar 28, 2012 3:48 am, w całości zmieniany 4 razy | |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Skasowanie ogłoszeń w howrse i skutki dla zagrody Sro Mar 28, 2012 3:40 am | |
| http://www.zagroda-mgly.com/f94-hodowla Kilkasz rasę i wyświetla Ci się kolejna strona, na której znajdziesz koński targ |
| Temat: Re: Skasowanie ogłoszeń w howrse i skutki dla zagrody Sro Mar 28, 2012 4:09 am | |
| OK, więc jest, dzięki jeszcze raz za odpowiedź, teraz dalej:
1. prośba adresowana do aktualnych moderatorów rubryki handlowej - prosiłabym o wklejkę pod rynkiem CR z linkiem do handlu koni (link generalny do rubryki "hodowla", jak wyżej) - jako kierunkowskaz dla nowych użytkowników zagrody, czyli po prostu pomoc do odnalezienia rynku koni: dało by się to zrobić?
2. prośba adresowana do aktualnych moderatorów rubryki dot. hodowli (rynku koni) -> tam brak własnej rubryki dla koni boskich (o ile widzę, ale może znów przeoczyłam) - mógłby ktoś z was być taki miły i ją szybciutko dodać? najlepiej z tytułem "Boskie i specjalne" w części "Hodowla" -> "Pozostałe" (albo jako jeden temat z wszystkimi ogłoszeniami dot. boskich w jednym wątku albo jako ekstra forum z tematami dla pojedyńczych, czyli pojedyńcze wątki dla gypse, balios, krezus, sleipnir oraz dla specjalnych, czyli falabella)
| |
| Temat: Re: Skasowanie ogłoszeń w howrse i skutki dla zagrody Sro Mar 28, 2012 4:37 am | |
| - liluse napisał:
- http://www.zagroda-mgly.com/f94-hodowla
Kilkasz rasę i wyświetla Ci się kolejna strona, na której znajdziesz koński targ liluse mnie wyprzedziła,jak widać. Chciałam dokładnie ten sam link dać do tej strony. | |
| Temat: Re: Skasowanie ogłoszeń w howrse i skutki dla zagrody Sro Mar 28, 2012 4:55 am | |
| dzięki za odpowieź numer dwa,
teraz dalej, patrz wyżej:
a) potrzebny kierunkowskaz w wydziale handlowym
oraz
b) w rubryce handel końmi dotąd brakuje rozdziału dla boskich
widział ktoś z was aktualnego moderatora tej rubryki już dzisiaj online?
| |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Skasowanie ogłoszeń w howrse i skutki dla zagrody Sro Mar 28, 2012 5:28 am | |
| Odnośnik do końskiego targu dodany, powstał również dział "Boskie i specjalne" a w nim rozdzielone poddziały dotyczące tych koni. Mam nadzieję, że rozwiazało to problemy ze znalezieniem odpowiednich miejsc na ZM:) Bardzo dziękuje za sugestie. |
| Temat: Re: Skasowanie ogłoszeń w howrse i skutki dla zagrody Sro Mar 28, 2012 5:50 am | |
| - playerxyz napisał:
- dzięki za odpowieź numer dwa,
a) potrzebny kierunkowskaz w wydziale handlowym
oraz
b) w rubryce handel końmi dotąd brakuje rozdziału dla boskich
Nie jestem moderatorem Zagrody Mgły więc ja o takich rzeczach nie mogę decydować,a tym bardziej tworzyć nowe działy etc. | |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Skasowanie ogłoszeń w howrse i skutki dla zagrody Sro Mar 28, 2012 5:57 am | |
| Philipek, myślę, że nie było to adresowane bezpośrednio do Ciebie tylko do nas (administracji). Problem został juz rozwiązany. Pozdrawiam |
| Temat: Re: Skasowanie ogłoszeń w howrse i skutki dla zagrody Sro Mar 28, 2012 6:09 am | |
| lisiczka - po wypowiedzi player'a zrozumiałam,że odpowiedź była też skierowana do mnie: - Cytat :
- dzięki za odpowieź numer dwa,
Ale dobra,mniejsza już oto. | |
| Temat: Re: Skasowanie ogłoszeń w howrse i skutki dla zagrody Sro Mar 28, 2012 6:37 am | |
| lisiczka: SUPER!! dzięki. następnym razem gdyby coś było, wysyłam bezpośrednio do ciebie - problem leżał w tym, że nie odnalazłam strony która by wyraźnie dała rozpis kto moderuje co... teraz wiem, do kogo adresować gdyby coś jeszcze dot. tych rubryk było. dzięki za szybką reakcję (link dla nowych użytkowników zagrody: zapraszam do nowego wątku w nowej rubryce ) ---- do lisiczka ps cichutki szept dot. innego tematu: wiesz być może, kto ostatnio jako następna osoba dostała też dojście do decydowania o zgłoszeniach (dodawanie do listy)? pytam się bo mnie przez około 2 tygodnie nie było tu online (było trochę kiepsko z czasem), ale wczoraj zabrałam się znów i przy okazji zerknełam, co nowego na liście i w odrzuconych. znalazłam tam też świeże zgłoszenie (odrzucone). problem w tym, że osoba odrzuciła: a) bez podania powodu na odrzucenie i b) bez podania własnej ksywki (arwena tego też nie dopisuje, ale ona o podaniu powodu nigdy nie zapomina i ma przy tym zawsze ten sam tekst który dodaje, więc ją łatwo rozpoznać, ale zupełnie bez podanego powodu i ksywki osoby która zgłoszeniem się zajmowała - wtedy to już zupełnie nie ma się szansy do danej osoby dobrnąć.)
problem był w tym, że zgłoszenie było niepoprawnie odrzucone: zgłoszenie było ok i dowód ok, do podanego zgłoszenia zupełnie wystarczający.
więc zajełam się tym i dodałam to odrzucone teraz do listy, ale dobrze by było dobrnąć do tej osoby i pogadać o tym, aby na przyszłość ksywki dodawającej osoby dopisane do odrzuconego zgłoszenia były, w wypadkach gdy rozmowa o jakiejś decyzji byłaby potrzebna.
sądzę że byłaś w tych ostatnich 2 tygodniach tutaj częściej i być może znasz świeże plotki: słyszałaś o nowej osobie dodawającej? kto by to mógł być?
| |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Skasowanie ogłoszeń w howrse i skutki dla zagrody Sro Mar 28, 2012 6:56 am | |
| Nie słyszałam o nikim nowym dodającym ale mnie rownież przez te dwa tygodnie mało było widac:( |
| Temat: Re: Skasowanie ogłoszeń w howrse i skutki dla zagrody Sro Mar 28, 2012 7:03 am | |
| hm... ok, więc czekamy na arvenę, może od niej uda się jakąś nowinkę wycisnąć --- dalej do tematu nowa rubryka boskich: teraz brakuje jeszcze tylko link do rubryki boskich na głównej stronie forum (masz tam bezpośrednie linki do wszystkich ras, czyli do wszystkich pod-rubryk, bezpośredniego linku do boskich tylko jeszcze brakuje) - masz do tego dojście (do edytowania tych linków na głównej) czy lepjej do arveny z tym? | |
| | | Kemishi Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Koteczka77 Liczba postów : 1026 Dołączył : 18/01/2012
| Temat: Re: Skasowanie ogłoszeń w howrse i skutki dla zagrody Pon Kwi 09, 2012 7:24 am | |
| Na te poszczególne działy ras nikt nie wchodzi. | |
| | | Catrinka Nowy
Liczba postów : 15 Dołączył : 18/04/2012
| Temat: Re: Skasowanie ogłoszeń w howrse i skutki dla zagrody Sob Lip 28, 2012 5:56 am | |
| | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Skasowanie ogłoszeń w howrse i skutki dla zagrody | |
| |
| | | | Skasowanie ogłoszeń w howrse i skutki dla zagrody | |
|
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |