| Nasze kolory oczy:) | |
|
+21Uśmieszek Kikyo22 Sakura Diana375. Malto Kuilu Luxiiii Asiaa. bibi666689 zuzu_zozol zαbαvεcкαα stewardessa Kai Shouri hanka1998 Philipek ana0000000000 koziorożec avrilka EveDallas Narkotyka wiola9786 25 posters |
|
Autor | Wiadomość |
---|
wiola9786 Już coś wie
Liczba postów : 267 Dołączył : 01/04/2012
| Temat: Nasze kolory oczy:) Nie Kwi 08, 2012 8:18 am | |
| Założyłam to bo jestem ciekawa ilu jest tu ciemnookich i jasnookich ludzi. Których najwięcej Opiszcie swój kolor oczu.A może ma ktoś jakiś problem i nie wie jaki ma kolor tak jak np. ja A więc zaczynam, kiedyś miałam oczy koloru; gdy się urodziłam-czarne jak węgiel (uwielbiam ten kolor oczu) później-ciemny brąz jeszcze później- jasny brąz rok temu zaczął mi się zmieniać, miałam jaśniutki brąz A teraz nie wiem.Może mi pomożecie. Naokoło źrenicy mam tak jakby rudy(nie wiem jak to nazwać )później zaczyna się jakby brąz a dalej koło białka mam tak jakby zgniłą zieleń.Czasem zdarza mi się, że mam jeszcze na około czarną obwódkę.Niektórzy mówią, że to piwny.Nawet tak wygląda...tylko tak z daleka, a z bliska widać, że to nie ten kolor.Sama nie wiem jaki to Jeszcze jedno macie takie coś, że wasze oczy wyrażają emocje? Np. ja gdy się boję lub jestem wkurzona mam czarne oczy Gdy jestem szczęśliwa mam jasny brąz(bez zieleni) Gdy nie mogę określi nastoju mam tak jakby ciemny brąz Zapraszam do pisania
Ostatnio zmieniony przez wiola9786 dnia Sro Sie 29, 2012 3:11 pm, w całości zmieniany 1 raz | |
|
| |
Narkotyka Już coś wie
Nick w grze : Narkotyka Liczba postów : 185 Dołączył : 24/02/2012
| Temat: Re: Nasze kolory oczy:) Nie Kwi 08, 2012 8:52 am | |
| kolor moich oczu jest uzależniony od mojego nastroju.. albo robią się czarne, albo piwne, albo ciemnobrązowe, albo zielone... mój się zaawsze ze mnie śmieje, że żadnego humorku nie ukryję ;p | |
|
| |
EveDallas Moderator
Nick w grze : EveDallas Liczba postów : 4676 Dołączył : 22/11/2011
| Temat: Re: Nasze kolory oczy:) Nie Kwi 08, 2012 9:55 am | |
| Ja mam oczy niebiesko szare, zalezy od światła i tego w co jestem ubrana - -jak na niebiekso, to oczy wydają się bardziej niebieskie, a ujak na szaro, to szarzeją - takli los;) | |
|
| |
wiola9786 Już coś wie
| Temat: Re: Nasze kolory oczy:) Nie Kwi 08, 2012 10:31 am | |
| - EveDallas napisał:
- Ja mam oczy niebiesko szare, zalezy od światła i tego w co jestem ubrana - -jak na niebiekso, to oczy wydają się bardziej niebieskie, a ujak na szaro, to szarzeją - takli los;)
No właśnie to czasem zależy od ubrania.Czasem zakładam jakiś fioletowy sweterek to mam fioletowy odcień oczu Nawet to fajne. Jeszcze jedno, mam bardzo dziwną urodę jestem okropnie blada jak napisałam czasem mam czarne oczy i w nocy wydaje się, że też mam czarne włosy(naprawdę jestem szatynką ale w słońcu mam rude włosy)Wtedy wyglądam jak Klątwa Uwielbiam wtedy ludzi straszyć jak tak wyglądam I to działa!! | |
|
| |
avrilka Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : avrilka Liczba postów : 2835 Dołączył : 30/01/2012
| Temat: Re: Nasze kolory oczy:) Nie Kwi 08, 2012 11:27 am | |
| Bez przesady,może w ogóle napisze jakiej szczoteczki używam?Ludzie,to tylko internet... | |
|
| |
wiola9786 Już coś wie
| Temat: Re: Nasze kolory oczy:) Nie Kwi 08, 2012 11:29 am | |
| - koniara1237 napisał:
- Bez przesady,może w ogóle napisze jakiej szczoteczki używam?Ludzie,to tylko internet...
Dobrze, przepraszam was za ten temat. | |
|
| |
koziorożec Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : koziorożec Liczba postów : 1626 Dołączył : 28/02/2012
| Temat: Re: Nasze kolory oczy:) Nie Kwi 08, 2012 11:53 am | |
| Ja mam chyba piwne. Nie raz ciemne, nie raz jasne z zgniło zieloną obwódką | |
|
| |
wiola9786 Już coś wie
| Temat: Re: Nasze kolory oczy:) Nie Kwi 08, 2012 11:59 am | |
| - koziorożec napisał:
- Ja mam chyba piwne. Nie raz ciemne, nie raz jasne z zgniło zieloną obwódką
Ja również, gdy nie mam czarnej obwódki to mam zgniłą zieleń | |
|
| |
ana0000000000 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : ana0000000000 Liczba postów : 520 Dołączył : 01/01/2012
| Temat: Re: Nasze kolory oczy:) Nie Kwi 08, 2012 12:54 pm | |
| Ja mam oczy niebieskie z czarną otoczką dookoła tego niebieskiego, które jest dookoła źrenicy, w ciemności mam mega straszne oczy. Gdy jestem rozluźniona ta otoczka jest łagodniejsza, gdy jestem w połowie dnia jest mocno czarna i widoczna, a gdy się zdenerwuję jest gruba i... no czarna. A ogólnie mam wzrok jakbym chciała kogoś zabić. | |
|
| |
Philipek ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Philipek Liczba postów : 3748 Dołączył : 06/08/2011
| Temat: Re: Nasze kolory oczy:) Nie Kwi 08, 2012 12:55 pm | |
| Ja mam oczy brązowe. Ale bardzo chciałabym mieć niebieskie. | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Nasze kolory oczy:) Nie Kwi 08, 2012 1:32 pm | |
| |
|
| |
wiola9786 Już coś wie
| Temat: Re: Nasze kolory oczy:) Nie Kwi 08, 2012 1:47 pm | |
| - Themma napisał:
- Brązowe, po tacie ;P
Ooo... też mam po tacie.Tak jak kolor włosów, długie nogi i talent plastyczny | |
|
| |
hanka1998 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : hanka1998 Liczba postów : 5814 Dołączył : 29/11/2011
| Temat: Re: Nasze kolory oczy:) Nie Kwi 08, 2012 2:05 pm | |
| Ja mam oczęta niebiesko-szare. Zależy, jak się popatrzy. Większośc moich znajomych twierdzi, że mam "dziwne oczy" i "o nieznanym kolorze" | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Nasze kolory oczy:) Pon Kwi 09, 2012 2:18 am | |
| Muj brat miał przez pewien czas jedno oko takie, drugie takie, a potem jeszcze dziwniej, choć może to się wyda dziwne - jedno oko miał dwu kolorowe |
|
| |
Kai Shouri Już coś wie
Nick w grze : Kai Shouri Liczba postów : 231 Dołączył : 26/12/2011
| Temat: Re: Nasze kolory oczy:) Pon Kwi 09, 2012 2:58 am | |
| Ja mam oczy szare, o takim ciemniejszym odcieniu. Zwykle też mam duże źrenice, więc z daleka wydają się trochę ciemniejsze | |
|
| |
stewardessa Jedną nogą w ZM
Nick w grze : Messi. Liczba postów : 587 Dołączył : 30/01/2012
| Temat: Re: Nasze kolory oczy:) Pon Kwi 09, 2012 3:45 am | |
| Ja mam ohydnie niebieskie aż razi | |
|
| |
wiola9786 Już coś wie
| Temat: Re: Nasze kolory oczy:) Pon Kwi 09, 2012 5:30 am | |
| - Themma napisał:
- Muj brat miał przez pewien czas jedno oko takie, drugie takie, a potem jeszcze dziwniej, choć może to się wyda dziwne - jedno oko miał dwu kolorowe
czytałam o tym. http://pl.wikipedia.org/w/index.php?title=Plik:Heterochromia.jpg&filetimestamp=20061006092140 Jedną z wad wrodzonych jest heterochromia, czyli różnobarwność tęczówki. I jeszcze jedno.To dwu kolorowe oko też jest jakąś wadą, na razie nie mogę znaleźć tego w necie. | |
|
| |
zαbαvεcкαα Przyjaciel Zagrody
Liczba postów : 1087 Dołączył : 08/02/2012
| Temat: Re: Nasze kolory oczy:) Pon Kwi 09, 2012 6:25 am | |
| | |
|
| |
zuzu_zozol W skromnych progach Zagrody
Nick w grze : Bośka Liczba postów : 326 Dołączył : 09/04/2012
| |
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Nasze kolory oczy:) Pon Kwi 09, 2012 8:35 am | |
| |
|
| |
bibi666689 Raczkujący
Liczba postów : 91 Dołączył : 31/12/2011
| Temat: Re: Nasze kolory oczy:) Pon Kwi 09, 2012 9:34 am | |
| ja w dzieciństwie miałam jaśniejsze teraz mam praktycznie czarne - jak się bliżej przyjrzec to widac różnicę między tęczówką a źrenicą ale z daleka się zlewają | |
|
| |
Asiaa. Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Veaphilus Liczba postów : 1399 Dołączył : 11/12/2011
| Temat: Re: Nasze kolory oczy:) Pon Kwi 09, 2012 12:47 pm | |
| Szare.W dowodzie mam tak wpisane ;p . Niektórzy mówią,że niebieskie.Inni ,że diamentowe. | |
|
| |
Luxiiii Raczkujący
Liczba postów : 70 Dołączył : 06/04/2012
| Temat: Re: Nasze kolory oczy:) Wto Kwi 10, 2012 8:42 am | |
| Ja mam zielone, ale naokoło źrenicy jest trochę jakby piwnego, lub coś w tym rodzaju, sama nie wiem. A kiedyś miałam niebieskie. | |
|
| |
Kuilu W skromnych progach Zagrody
Nick w grze : Chantilly. Liczba postów : 395 Dołączył : 04/03/2012
| Temat: Re: Nasze kolory oczy:) Sro Kwi 11, 2012 7:16 am | |
| Gdy rano wstaje to mam wyraźnie niebieski odcień, a podczas dnia to taki ciemny niebieski. | |
|
| |
Malto ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Malto (konto skasowane), Malciak (do śledzenia poczynań Ow&Co) Liczba postów : 2378 Dołączył : 09/04/2011
| Temat: Re: Nasze kolory oczy:) Sro Kwi 11, 2012 7:26 am | |
| Ciemnoszare, z brązową obwódką wokół źrenic. Do tego ciemne obramowanie rzęs - na tyle ciemne i długie, że nie muszę się malować, a podobno wyglądam, jak po profesjonalnym makijażu Niemniej, jako że noszę soczewki, nie bawię się w jakiekolwiek maskary i inne tego typu cuda. Nie chce mi się, za upierdliwe to. Tak na marginesie - facet ma ciemne oczy (brąz), a już odpływam... | |
|
| |
wiola9786 Już coś wie
| Temat: Re: Nasze kolory oczy:) Sro Kwi 11, 2012 8:10 am | |
| - Malto napisał:
- Ciemnoszare, z brązową obwódką wokół źrenic. Do tego ciemne obramowanie rzęs - na tyle ciemne i długie, że nie muszę się malować, a podobno wyglądam, jak po profesjonalnym makijażu Niemniej, jako że noszę soczewki, nie bawię się w jakiekolwiek maskary i inne tego typu cuda. Nie chce mi się, za upierdliwe to.
Tak na marginesie - facet ma ciemne oczy (brąz), a już odpływam...
Ja mam teraz na około źrenicy jasny brąz a koło białek zieleń(coraz jaśniejsza)Mam tak okropnie długie rzęsy i w dodatku ciemne, że gdy powiedziałam kumpelom, że nie używam maskary ani nic takiego prawie miały zawał.Ja się nigdy nie maluję moje naturalne rzęsy mi wystarczają a właśnie 'tak na marginesie' z tymi oczami ciemnymi u chłopaków ta jest PRAWDA. Mega są Dzisiaj się przyjrzałam oczom moich znajomych w klasie i zorientowałam się, że od 2 lat co z nimi przebywam mam najciemniejsze oczy z całej klasy(chyba bo niektórych osób nie było)jak narazie Mam niby 'piwne'.Znajomi sie ze mnie nabijają bo mówią, że lubie piwo, a tak nie jest nawet ten zapach mnie odrzuca(tak jak inne alkohole)Przy nich to jestem aniołek chociaż sie tak nie czuje | |
|
| |
wiola9786 Już coś wie
| Temat: Re: Nasze kolory oczy:) Sob Kwi 28, 2012 2:14 pm | |
| Znalazłam zdjęcie w internecie podobnych do moich oczu. http://www.zeberka.pl/img/cam/smoke0.jpg Tylko, że ten brąz u mnie jeszcze bardziej jaśniejszy podchodzący pod ciemny pomarańcz, a zieleń jest bardziej ciemniejsza.Jaki to kolor bo niektórzy mówią, że piwne, a moja mama ma takie same i mówi, że to kolor zielony(ma tak w dowodzie) | |
|
| |
Diana375. Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Magiczna375 Liczba postów : 669 Dołączył : 23/02/2012
| Temat: Re: Nasze kolory oczy:) Sob Kwi 28, 2012 3:17 pm | |
| Me oczy mają kolor czystego,królewskiego nobieskiego kolorku.Białka są leciutko błękitne.Rzęsy czarne jak węgiel Mówią,że wyrosnę na księżniczkę bo mam królewskie oczęta | |
|
| |
Sakura ZAGRODZIANIN
Nick w grze : LadyTigra Liczba postów : 2211 Dołączył : 20/06/2011
| Temat: Re: Nasze kolory oczy:) Sob Kwi 28, 2012 4:16 pm | |
| A mi mówiono zawsze, że mam oczy piwne, chociaż nie maja one jednej określonej barwy. W zależności od koloru cieni do powiek, koloru ubrania i natężenia światła są bardziej brązowe lub bardziej zielone. To mi się w nich podoba. Jedynie oprawa pozostawia wiele do życzenia, czyli jeszcze zbyt krótkie i za jasne na dolnej powiece rzęsy, zbyt jasne brwi, które nigdy nie podobały mi się, opadająca powieka (w tym wieku!) oraz lekko opadający kącik zewnętrzny. Całokształt sprawia wrażenie, jakbym wiecznie była smutna i przygaszona i szczerze powiedziawszy, patrząc w lustro, tak właśnie zaczynam się czuć... | |
|
| |
koziorożec Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : koziorożec Liczba postów : 1626 Dołączył : 28/02/2012
| Temat: Re: Nasze kolory oczy:) Nie Kwi 29, 2012 4:19 am | |
| - Sakura napisał:
- A mi mówiono zawsze, że mam oczy piwne, chociaż nie maja one jednej określonej barwy. W zależności od koloru cieni do powiek, koloru ubrania i natężenia światła są bardziej brązowe lub bardziej zielone. To mi się w nich podoba. Jedynie oprawa pozostawia wiele do życzenia, czyli jeszcze zbyt krótkie i za jasne na dolnej powiece rzęsy, zbyt jasne brwi, które nigdy nie podobały mi się, opadająca powieka (w tym wieku!) oraz lekko opadający kącik zewnętrzny. Całokształt sprawia wrażenie, jakbym wiecznie była smutna i przygaszona i szczerze powiedziawszy, patrząc w lustro, tak właśnie zaczynam się czuć...
Ja też mam piwne. No nieraz zgniła zieleń. Tyle, że ja mam naturalne kruczoczarne i długie rzęsy. Tylko brwi mnie denerwują. Łączą się na nosie w jedną. Aż tak tego nie widać, ale jednak | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Nasze kolory oczy:) | |
| |
|
| |
| Nasze kolory oczy:) | |
|