Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| Nasze kolory oczy:) | |
|
+21Uśmieszek Kikyo22 Sakura Diana375. Malto Kuilu Luxiiii Asiaa. bibi666689 zuzu_zozol zαbαvεcкαα stewardessa Kai Shouri hanka1998 Philipek ana0000000000 koziorożec avrilka EveDallas Narkotyka wiola9786 25 posters | |
Autor | Wiadomość |
---|
Sakura ZAGRODZIANIN
Nick w grze : LadyTigra Liczba postów : 2211 Dołączył : 20/06/2011
| Temat: Re: Nasze kolory oczy:) Nie Kwi 29, 2012 4:28 am | |
| - koziorożec napisał:
- Sakura napisał:
- A mi mówiono zawsze, że mam oczy piwne, chociaż nie maja one jednej określonej barwy. W zależności od koloru cieni do powiek, koloru ubrania i natężenia światła są bardziej brązowe lub bardziej zielone. To mi się w nich podoba. Jedynie oprawa pozostawia wiele do życzenia, czyli jeszcze zbyt krótkie i za jasne na dolnej powiece rzęsy, zbyt jasne brwi, które nigdy nie podobały mi się, opadająca powieka (w tym wieku!) oraz lekko opadający kącik zewnętrzny. Całokształt sprawia wrażenie, jakbym wiecznie była smutna i przygaszona i szczerze powiedziawszy, patrząc w lustro, tak właśnie zaczynam się czuć...
Ja też mam piwne. No nieraz zgniła zieleń. Tyle, że ja mam naturalne kruczoczarne i długie rzęsy. Tylko brwi mnie denerwują. Łączą się na nosie w jedną. Aż tak tego nie widać, ale jednak Co do brwi, można je skorygować i przestaną łączyć się w jedną całość . Ja koryguję brwi od bodajże Gimnazjum lub zaczęłam nawet pod koniec podstawówki (nie pamiętam już). Im częściej to robisz, tym słabsze i mniej wyraźne stają się później te włoski, których nie chcesz. Na pierwszy raz najlepiej pójść do kosmetyczki, która nada im odpowiedni dla Twoich rysów twarzy kształt. Ja robiłam to samodzielnie, także nawet, jeżeli powinny wyglądać nieco inaczej, niewiele da się już z tym zrobić, gdyż włoski zaczynają odrastać na wszystkie możliwe strony . Najczęściej jednak nie odrastają, gdyż zostają usunięte, zanim będą w ogóle widoczne . Największy problem mam z opadającą powieką. Wyglądam w takim przypadku jak Azjatka, z tym, że nie mam skośnych ocząt. Nie widać załamania powieki, toteż makijaż takich oczu sprawia nie lada problemy, a i tak nigdy nie wyjdzie w sposób, który podobałby mi się w pełni. Oczy wyglądają na smutne i popuchnięte i tylko chirurg plastyk mógłby coś z tym zrobić | |
| | | koziorożec Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : koziorożec Liczba postów : 1626 Dołączył : 28/02/2012
| Temat: Re: Nasze kolory oczy:) Nie Kwi 29, 2012 4:31 am | |
| - Sakura napisał:
- koziorożec napisał:
- Sakura napisał:
- A mi mówiono zawsze, że mam oczy piwne, chociaż nie maja one jednej określonej barwy. W zależności od koloru cieni do powiek, koloru ubrania i natężenia światła są bardziej brązowe lub bardziej zielone. To mi się w nich podoba. Jedynie oprawa pozostawia wiele do życzenia, czyli jeszcze zbyt krótkie i za jasne na dolnej powiece rzęsy, zbyt jasne brwi, które nigdy nie podobały mi się, opadająca powieka (w tym wieku!) oraz lekko opadający kącik zewnętrzny. Całokształt sprawia wrażenie, jakbym wiecznie była smutna i przygaszona i szczerze powiedziawszy, patrząc w lustro, tak właśnie zaczynam się czuć...
Ja też mam piwne. No nieraz zgniła zieleń. Tyle, że ja mam naturalne kruczoczarne i długie rzęsy. Tylko brwi mnie denerwują. Łączą się na nosie w jedną. Aż tak tego nie widać, ale jednak Co do brwi, można je skorygować i przestaną łączyć się w jedną całość . Ja koryguję brwi od bodajże Gimnazjum lub zaczęłam nawet pod koniec podstawówki (nie pamiętam już). Im częściej to robisz, tym słabsze i mniej wyraźne stają się później te włoski, których nie chcesz. Na pierwszy raz najlepiej pójść do kosmetyczki, która nada im odpowiedni dla Twoich rysów twarzy kształt. Ja robiłam to samodzielnie, także nawet, jeżeli powinny wyglądać nieco inaczej, niewiele da się już z tym zrobić, gdyż włoski zaczynają odrastać na wszystkie możliwe strony . Najczęściej jednak nie odrastają, gdyż zostają usunięte, zanim będą w ogóle widoczne . Największy problem mam z opadającą powieką. Wyglądam w takim przypadku jak Azjatka, z tym, że nie mam skośnych ocząt. Nie widać załamania powieki, toteż makijaż takich oczu sprawia nie lada problemy, a i tak nigdy nie wyjdzie w sposób, który podobałby mi się w pełni. Oczy wyglądają na smutne i popuchnięte i tylko chirurg plastyk mógłby coś z tym zrobić Do chirurga lepiej nie iść, bo jeszcze zrobi tak, że oczy będą wyglądały jeszcze gorzej | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: Nasze kolory oczy:) Nie Kwi 29, 2012 5:46 am | |
| Mi jest trudno ocenic jaki mam kolor oczu... Trochę niebieskie, trochę zielone, trochę szare... Mieszane! |
| | | Kikyo22 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Kikyo22 Liczba postów : 1083 Dołączył : 15/01/2012
| Temat: Re: Nasze kolory oczy:) Nie Kwi 29, 2012 5:59 am | |
| Ja mam dziwny kolor. Takie zielone + piwno - brązowe. Niektórzy mówią, ze mam kocie oczy xD | |
| | | Uśmieszek ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Uśmieszek06 Liczba postów : 1132 Dołączył : 09/12/2011
| Temat: Re: Nasze kolory oczy:) Nie Kwi 29, 2012 6:16 am | |
| Moje brwi to utrapienie. Koryguję a te wyrastają znowu.. Nie mam już siły do nich. | |
| | | Sakura ZAGRODZIANIN
Nick w grze : LadyTigra Liczba postów : 2211 Dołączył : 20/06/2011
| Temat: Re: Nasze kolory oczy:) Nie Kwi 29, 2012 6:27 am | |
| - Uśmieszek napisał:
- Moje brwi to utrapienie. Koryguję a te wyrastają znowu.. Nie mam już siły do nich.
Jeżeli masz ciemne brwi (szczęściara, ja mam jasne i mam wrażenie, że w ogóle nie pasują mi do twarzy, zawsze przyciemniam je kredką), to mogą one być bardziej widoczne gdy odrastają. Całe szczęście zabieg kosmetyczny polegający na wyskubaniu włosków jest tak prosty i szybki, że dla mnie nie stanowi on żadnego problemu. U mnie z biegiem czasu i wyrywania włoski stały się dużo cieńsze, słabsze i mniej widoczne. Jeżeli chodzi jednak o moje powieki, mogę mieć po prostu problem z krążeniem ogólnoustrojowym krwi. Mam je na pewno, gdyż odczuwam pewne dolegliwości z tego względu. Być może czas przebadać się kompleksowo, aby sprawdzić, czy wszystko w moim organizmie jest w porządku... | |
| | | wiola9786 Już coś wie
Liczba postów : 267 Dołączył : 01/04/2012
| Temat: Re: Nasze kolory oczy:) Nie Kwi 29, 2012 6:43 am | |
| I co wiecie jaki to kolor?Co umieściłam zdjęcie. A wgl mam ciemne brwi i długaśne ciemne rzęsy Jak naprawię aparat to zrobię zdj i wstawię. | |
| | | Uśmieszek ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Uśmieszek06 Liczba postów : 1132 Dołączył : 09/12/2011
| Temat: Re: Nasze kolory oczy:) Nie Kwi 29, 2012 6:46 am | |
| Ja mam fioletowe cienie pod oczami. Wysypiam się, robie jakieś *** maseczki i niewiadomo co. I nic. Brwi mam ciemne, przyciemniać nie muszę. Wyskubywanie straszne dla mnie nie jest, ale nic nie daje. Wyrastają znowu, nie osłabia ich to. | |
| | | koniara25000 Jedną nogą w ZM
Nick w grze : koniara25000 Liczba postów : 589 Dołączył : 08/01/2012
| Temat: Re: Nasze kolory oczy:) Nie Kwi 29, 2012 3:55 pm | |
| Ja mam zielone, ale wszyscy mi mówą że mam brązowe, nie wiem dlaczego. Może przez to że wokół źrenicy mam trochę brązu. | |
| | | Vensis Już coś wie
Liczba postów : 158 Dołączył : 21/08/2011
| Temat: Re: Nasze kolory oczy:) Wto Maj 01, 2012 9:52 am | |
| Moja rodzina twierdzi, że mam niebieskie oczy (jak wszyscy u nas), a w szkole mi mówią, że takie zielone oczy to prawdziwy skarb ;D W sumie ja to określam jako zielono-niebieski. Sama nie wiem, pod jaki kolor one podchodzą. | |
| | | Sweet Rabbit ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Rabbitek Liczba postów : 1911 Dołączył : 04/11/2011
| Temat: Re: Nasze kolory oczy:) Wto Maj 01, 2012 10:02 am | |
| U mnie niebieskie W rodzinie to tylko mama ma brązowe, a tak to BŁĘKIT PANUJE!!! | |
| | | mina stirit1 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : British Dougs Liczba postów : 526 Dołączył : 25/06/2011
| Temat: Re: Nasze kolory oczy:) Wto Maj 01, 2012 10:35 am | |
| Ja mam wielkie blękitne oczy xD | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Nasze kolory oczy:) | |
| |
| | | | Nasze kolory oczy:) | |
|
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach