Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| Łatwy koń (rasa) | |
| | Autor | Wiadomość |
---|
Go?? Gość
| Temat: Łatwy koń (rasa) Czw Maj 12, 2011 2:17 pm | |
| Jaki koń jest łatwy do robienia, sybko się blup-uje, nie trzeba na różnych przejażdżkach go robić, tylko od razu? Proszę bardzo o pomoc, gdyż moja koleżanka chce zacząć gre od prostych rzeczy. Podobno Pinto i Quarter Horse są bardzo uciążliwe. To prawda? Doradźcie ;* |
| | | Malto ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Malto (konto skasowane), Malciak (do śledzenia poczynań Ow&Co) Liczba postów : 2378 Dołączył : 09/04/2011
| Temat: Re: Łatwy koń (rasa) Pią Maj 13, 2011 1:05 am | |
| Nie wiem jak jest z wymienionymi przez Ciebie rasami, nie miałam z nimi do czynienia, ale ze swojej strony polecam kuce Connemara oraz luzytany. To rasy, które, moim zdaniem, nie sprawiają wiele trudności. Wystarczy dobrze dobrać przejażdżki, co w ich przypadku nie jest wyczynem, no i dalsze blupowanie idzie jak z płatka. Zaznaczam jednak, że Connemara, w przeciwieństwie do luztana, jest rasą mało popularną, o niskim PG na tle innych koni (najlepszy kuc z gwiazdką, urodzony 6 maja u użytkowniczki hestur, ma PG nieco ponad 386). To może nową osobę zniechęcić - a może zmotywować do działania? To zależy od indywidualnego podejścia do gry | |
| | | Star-x3 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Star-x3 Liczba postów : 2045 Dołączył : 21/03/2011
| Temat: Re: Łatwy koń (rasa) Pią Maj 13, 2011 8:43 am | |
| Również Pinto (wg mnie) są łatwe do hodowli . | |
| | | Nevarra ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Nevarra Liczba postów : 2774 Dołączył : 26/03/2011
| Temat: Re: Łatwy koń (rasa) Pią Maj 13, 2011 9:03 am | |
| Nie da się wyblupować żadnej rasy do końca nie biorąc udziału w przejażdżkach, jedynie na samych treningach i zawodach | |
| | | Krysia1 W skromnych progach Zagrody
Nick w grze : Krysia1 Liczba postów : 349 Dołączył : 02/03/2011
| Temat: Re: Łatwy koń (rasa) Czw Maj 19, 2011 2:46 pm | |
| Łatwe według mnie są angliki, coraz rzadziej znajduję się je na aukcjach. Na samych treningach spokojnie da się je wyciągnąć do 320 um. Więc jak na początek to nieźle | |
| | | Aki Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Akira. Liczba postów : 1998 Dołączył : 05/05/2011
| Temat: Re: Łatwy koń (rasa) Pią Maj 20, 2011 6:09 am | |
| Ja bym polecała hanowery lub fryzy. Hanowery się łatwo BLUPuje ale na fryzach można poprzez same treningi dużo podnieść um. | |
| | | CzekoBoom VIP
Liczba postów : 1195 Dołączył : 16/03/2011
| Temat: Re: Łatwy koń (rasa) Sob Maj 21, 2011 3:46 am | |
| Hm, jak dla mnie Qartery są uciążliwe.. Chociaż zależy od ludzi, bo mi bardzo ciężko idą też angliki.. Dla początkujących polecam luzytany | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Łatwy koń (rasa) | |
| |
| | | | Łatwy koń (rasa) | |
|
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |
|