Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

IndeksPortalSzukajLatest imagesRejestracjaZaloguj
Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse!
Wymień się pocztówką! Klik!
Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik!

Calvana modem?

Go down 
+2
Corrida
Jutas
6 posters
AutorWiadomość
Jutas
Nowy
Jutas

Liczba postów : 1

Calvana  modem? Empty
PisanieTemat: Calvana modem?   Calvana  modem? I_icon_minipostPią Maj 13, 2011 7:08 am

Calvana  modem? Censoredcopy

Sama nie padłam ofiarą jej błędu ale jedna z "autorek petycji" powiedziała, że nowy moderator Calvana odebrał jej karmę za nie porozumienie. Calvana sama przyznała się do błędu ale nie mogla tego cofnąć. Druga napisała, że za ostro traktuję innych graczy czyli odbiera karmę itp. Jeżeli popierasz tę petycję wklej to do swojej prezentacji. Moderator musi wiedzieć co robi Exclamation Exclamation Exclamation
Powrót do góry Go down
Corrida
Raczkujący
Corrida

Liczba postów : 54

Calvana  modem? Empty
PisanieTemat: Re: Calvana modem?   Calvana  modem? I_icon_minipostPią Maj 13, 2011 7:10 am

jeee.! popieram! xD

A my stawiamy na teorię - że tylko ona była pełnoletnia. bo rozgarnięta nie za bardzo. xD
Powrót do góry Go down
Aki
Przyjaciel Zagrody
Aki

Nick w grze : Akira.
Liczba postów : 1998

Calvana  modem? Empty
PisanieTemat: Re: Calvana modem?   Calvana  modem? I_icon_minipostPią Maj 13, 2011 7:51 am

Jutas napisał:
Calvana  modem? Censoredcopy

Sama nie padłam ofiarą jej błędu ale jedna z "autorek petycji" powiedziała, że nowy moderator Calvana odebrał jej karmę za nie porozumienie. Calvana sama przyznała się do błędu ale nie mogla tego cofnąć. Druga napisała, że za ostro traktuję innych graczy czyli odbiera karmę itp. Jeżeli popierasz tę petycję wklej to do swojej prezentacji. Moderator musi wiedzieć co robi Exclamation Exclamation Exclamation

Stanowczo nie popieram! Calvana jest dobrym modem, w końcu nawet święci mają grzechy Wink
Poza tym i tak nie macie na to żadnego wpływu...
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=1947323
love you
Nowy
love you

Liczba postów : 35

Calvana  modem? Empty
PisanieTemat: Re: Calvana modem?   Calvana  modem? I_icon_minipostPią Maj 13, 2011 11:14 am

NIE POPIERAM!

Każdy ma swoje błędy. A jesli, to dziwie się, że Corri jest autorem Question
Zresztą jelsli myszka się "omskneła" to tak samo można moderatora usunać!

Calvana, nie przejmuj się! =)
Powrót do góry Go down
Corrida
Raczkujący
Corrida

Liczba postów : 54

Calvana  modem? Empty
PisanieTemat: Re: Calvana modem?   Calvana  modem? I_icon_minipostPią Maj 13, 2011 1:07 pm

dziw się, dziw.
mam wam streścić moją rozmowę z nią? cytuję :

Corr:

"No to. mam prezentację HTML.
Kolorystyka jedynie jest inna. Początek w ramkach, czyli " tekst " jest na biało. Wpisuję coś tam, i się nie otwiera. dobra, zapisuję od nowa i kolor tekstu jest na czarno.
O co chodzi? Jak to zmienić?"

a nie wolno pytać o html, spoko...

Calvana :

"Być może była to kwestia nieporozumienia."

i później jak nie wiem co unikała tematu tej karmy... pisałam na kontakt ale mają to gdzieś, cóż. - . -
ja rozumiem, że wam Calvana niesłusznie karmy nie zabrała, nie dawała upomnień i nie widzieliście jak sama spamuje na forum...

ale cóż, niektórzy zostali pokrzywdzeni i ci, którzy spytali się o co chodzi z Calvaną popierają petycję.
Powrót do góry Go down
Tirrathee
Już coś wie
Tirrathee

Nick w grze : Tirrathee
Liczba postów : 119

Calvana  modem? Empty
PisanieTemat: Re: Calvana modem?   Calvana  modem? I_icon_minipostPią Maj 13, 2011 4:11 pm

Oo, mnie teraz wkurzyła. W założonym przez siebie wątku o prezentacjach HTML na forum pisze o używaniu grafiki (cytuję):

"Do stworzenia prezentacji potrzebny nam jest jakiś obrazek. Można go sobie narysować w dowolnym programie graficznym, lub ściągnąć z internetu (pod warunkiem, że autor strony nie zabrania kopiowania jej treści, czyli również obrazków). "

Tymczasem wchodzę sobie na profil nateczka11 i co widzę? Ilustrację z dA w prezentacji autorstwa Calvany. W tej chwili nie podam dowodu, bo nie jestem pewna, czyja to praca (dewiantki, pomóżcie!), jednak ze stuprocentową pewnością stwierdzam, że była i najprawdopodobniej nadal jest na DeviantART. Jestem skłonna się założyć, że autor/ka pracy nie wyraża zgody na kopiowanie i przerabianie swojego dzieła i Calvany nie usprawiedliwi nawet, gdyby miała pozwolenie prawowitej właścicielki, bo w żaden sposób nie zaznaczyła na prezentacji, że obrazek nie został namalowany przez nią - co więcej, podpis by Calvana sugeruje rzecz wręcz odwrotną.

Popieram petycję. Ktoś przeczący sam sobie i pozbawiony tej odrobiny rozumu, by upewnić się że nie łamie praw autorskich, nie powinien mieć takiej władzy i, co za tym idzie, być postawiony jako wzór graczom.

EDIT. Znalazłam tą pracę. I autorka BARDZO WYRAŹNIE daje do zrozumienia, że sobie nie życzy kopiowania.
http://nylak.deviantart.com/art/Black-Horse-The-Cherry-Tree-48172040

I nic tu do rzeczy nie ma fakt, że obrazek nie został wzięty z dA, tylko z jakiejś tapeciarni w żaden sposób nie limitującej praw do wykorzystania, samemu je łamiąc.
Powrót do góry Go down
http://nitjsefni.tumblr.com
Furia
ZAGRODZIANIN
Furia

Nick w grze : Kara_fryza
Liczba postów : 562

Calvana  modem? Empty
PisanieTemat: Re: Calvana modem?   Calvana  modem? I_icon_minipostPią Maj 13, 2011 7:09 pm

Ja postanowiłam nie udzielać się w tym dziale, ponieważ po prostu nie popieram ŻADNYCH petycji. Ale ta mnie rozłożyła na łopatki...

Calvana to jest człowiek. Taki sam jak i Wy. Jednym tylko się różni od Was - jest moderatorem. To niestety bardzo niewdzięczna praca. Trzeba karać, zamykać, odsyłać, upominać, etc. Ona MUSI to robić bo takie jest jej zadanie. Tak samo jak i moim jest utrzymywać tu porządek i dbać przede wszystkim o sens porad i kulturę. Nie jeden raz pisałam prywatną wiadomość z upomnieniem, taka rola. Poza tym akurat Calvana JAKO JEDYNA, może powtórzę dla pewności JAKO JEDYNA, może jeszcze raz, żebyście uważnie przeczytali JAKO JEDYNA ze wszystkich moderatorów w ogóle odpisuje na moje wiadomości. Do reszty jak grochem o ścianę...

Mnie cechuje nadzwyczajna wyrozumiałość (i chyba dlatego jestem tu ciągle osobą upoważnioną do utrzymywania porządku) i wyrozumiale ponawiałam wiadomości do reszty modów co jakiś czas (nie codziennie) i jedyna Calvana (już po ponad tygodniu użerania się z ignorancją reszty modów) odpowiedziała prawie od razu na moje zgłoszenie. Jeszcze 2 zgłoszenia później miałam do przekazania i na próbę wysłałam do reszty, ale ta sama bajka - tylko Calvana odpowiedziała.

Mniejsza z tym odpowiadaniem. Jak już napisałam wcześniej, Calvana jest CZŁOWIEKIEM i posiada uczucia. A ta petycja jej uczucia obraża. Temat jest po to aby zamieszczać petycje dotyczące gry, ale nie graczy. Tym bardziej jeśli banery są krzywdzące.

Temat uważam za zamknięty.

Edycja Lubelaka, dopisek.
Polubiłem hodowcę Calvana, czasami rozmawiamy prywatnie. Jest poważną osobą mającą sporo obowiązków, w życiu oraz w grze. Na howrse jest moderatorem, z własnej inicjatywy otworzyła czat gry. A błędy trafiają się każdemu, posprawdzajcie po profilach. Tylko tyle że ona jest na świeczniku jako mod.
Poza tym bardzo proszę o nie pisanie niczego obrażającego ludzi personalnie. Co innego sprawa np Czarnej Perły, a co innego petycja na kogoś.
Pozdrawiam cieplutko, nie gniewajta się i takie tam Calvana  modem? 2401266720
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=282990
Sponsored content

Calvana  modem? Empty
PisanieTemat: Re: Calvana modem?   Calvana  modem? I_icon_minipost

Powrót do góry Go down

Calvana modem?
Powrót do góry 
Strona 1 z 1
 Similar topics
-