Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

IndeksPortalSzukajLatest imagesRejestracjaZaloguj
Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse!
Wymień się pocztówką! Klik!
Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik!

Niemcy

Go down 
+15
Aglyss
EveDallas
Kikyo22
avrilka
koniara25000
koziorożec
Sakura
Julsien
Malto
Philipek
Nevarra
Sathilia
LadyArvena
hanka1998
Alexinda
19 posters
Idź do strony : Previous  1, 2
AutorWiadomość
Malto
ZAGRODZIANIN

Nick w grze : Malto (konto skasowane), Malciak (do śledzenia poczynań Ow&Co)
Liczba postów : 2378

Niemcy - Page 2 Empty
PisanieTemat: Re: Niemcy   Niemcy - Page 2 I_icon_minipostWto Maj 15, 2012 2:27 pm

A jakie macie podejście do Austrii? Wink
Już wyjaśniam, skąd to pytanie - Hitler w rzeczywistości był Austriakiem, chociaż gro ludzi podpina go pod Niemca.

A propos tych odszkodowań - jakiś czas temu była głośna sprawa kamienicy, o którą nagle upomniała się jakaś Niemka. Oczywiście rodziny w niej mieszkające miały a) zapłacić horrendalny czynsz; b) wylecieć z zajmowanych lokali.
I to jest normalne? Nie dość, że Niemcy rozpętali wojnę, zmusili mnóstwo ludzi do tułaczki, to jeszcze teraz upominają się o "swoje" i robią z siebie ofiary. Jak jestem osobą spokojną, tak w takich sytuacjach nóż mi się w kieszeni otwiera.

Słyszałam, że w podręcznikach i opracowaniach niemieckich informacji o eksterminacji Żydów/innych nacji jest jak na lekarstwo. To dla nich niewygodny temat.
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=2536024
koniara25000
Jedną nogą w ZM
koniara25000

Nick w grze : koniara25000
Liczba postów : 589

Niemcy - Page 2 Empty
PisanieTemat: Re: Niemcy   Niemcy - Page 2 I_icon_minipostWto Maj 15, 2012 2:30 pm

Ja tam Austrią sie zbytnio nie interesuje, mało o niej wogóle słyszę.
Powrót do góry Go down
Alexinda
W skromnych progach Zagrody
Alexinda

Nick w grze : Alexinda
Liczba postów : 346

Niemcy - Page 2 Empty
PisanieTemat: Re: Niemcy   Niemcy - Page 2 I_icon_minipostSro Maj 16, 2012 6:40 am

Malto - a o tym to nie słyszałam. Ale w każdym kraju są czarne owce i nie powinno się przekreślać od razu wszystkich Niemców.
Powrót do góry Go down
ZetkaEmka
ZAGRODZIANIN
ZetkaEmka

Nick w grze : ZetkaEmka
Liczba postów : 2034

Niemcy - Page 2 Empty
PisanieTemat: Re: Niemcy   Niemcy - Page 2 I_icon_minipostSro Maj 16, 2012 12:54 pm

Malto napisał:
Niemcy?
Na samo brzmienie tego słowa mój odruch przypomina odruch Pawłowa u psa, któremu pokazano kiełbasę - pies się bezwiednie ślini, ja się bezwiednie jeżę i włącza mi się opcja "niechęć". Gdzieś tam, w łepetynie, kołaczą mi się fakty związane z czasami wojny. Za dużo się naczytałam książek wojennych i za dużo się naoglądałam programów/filmów o II WŚ, bym na wspomnienie o Niemcach szczerzyła się od ucha do ucha, twierdząc, że to super naród. Jadę stereotypowo. Niestety. Ale jakoś nie czuję potrzeby, by to zmienić.
I żeby było jasne - nikt mi niechęci do Niemiec nie wpajał. To moje własne "przekonanie".
Też tak mam... Sam język jest dla mnie straszny, nie dość, że wymowa mi wywraca język na drugą stronę, to jeszcze nauczycielka bazgroli na tej tablicy i w każdym słowie mam praktycznie błąd. Na szczęście niemiecki u nas nie liczy się do średniej...
Powrót do góry Go down
Szarusia16
Przyjaciel Zagrody
Szarusia16

Liczba postów : 745

Niemcy - Page 2 Empty
PisanieTemat: Re: Niemcy   Niemcy - Page 2 I_icon_minipostCzw Maj 17, 2012 6:07 am

Nie przepadam za Niemcami i ich językiem, ale chyba już wolałabym jechać do nich niż do Ameryki...
Powrót do góry Go down
xTikTakx
Przyjaciel Zagrody
xTikTakx

Liczba postów : 700

Niemcy - Page 2 Empty
PisanieTemat: Re: Niemcy   Niemcy - Page 2 I_icon_minipostCzw Maj 17, 2012 10:26 am

A ja akurat lubię język niemiecki, a co! Na razie co prawda się go nie uczyłam, ale w gimnazjum będę mieć teraz do wyboru kilka jakichś tam i na pewno wezmę niemiecki. Jak coś to mi będzie dziadek pomagał.. Prawie cała rodzina od niego to Niemcy, więc nie będzie tak źle. Ja osobiście nie cierpię francuskiego. Ten język jest okropny! Całkiem inaczej się czyta niż pisze. Mnie osobiście dobija wymowa. Jak dla mnie to jest koszmar. Za nic nie zacznę się uczyć tego języka :d

A co do Niemiec jako kraju.. Wszyscy uczepili się tego, że jest tam okropnie i w ogóle, a kobiety to masakra. Jak dla mnie jest to głupie. Ludzie pokazują tylko zdjęcia tych brzydszych Niemek, a jak widzą jakąś ładną to zaczyna się gada o tym, że co to jest i skąd się wzięło? A jakby się przypatrzeć Polkom to niektóre wcale nie są lepsze od tych Niemek ze zdjęć w internecie. Niemcy to ładny i nowoczesny kraj. Myślę, że Polacy im zazdroszczą głównie tego, że się bardziej rozwinęli, a swoją nienawiść tłumaczą II wojną światową(nie mam nic do tych którzy naprawdę nie lubią ich z tego powodu). Ja sama chętnie bym się do Niemiec przeprowadziła. Podoba mi się ten kraj.
Powrót do góry Go down
Sakura
ZAGRODZIANIN
Sakura

Nick w grze : LadyTigra
Liczba postów : 2211

Niemcy - Page 2 Empty
PisanieTemat: Re: Niemcy   Niemcy - Page 2 I_icon_minipostCzw Maj 17, 2012 11:51 am

Szczerze, nie ma co rozwodzić się nad tym, który kraj jest gorszy od innych, bo każde państwo ma coś na sumieniu (nawet mesjanistyczna Polska). Powinniśmy wreszcie nauczyć się postrzegać ludzi nie na podstawie ich narodowości, koloru skóry, wyznania, itd., bo są ludzie i są potwory w każdym kraju, więc patrzenie na narodowość danego człowieka jest kwestią subiektywną.
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=3404501
stewardessa
Jedną nogą w ZM
stewardessa

Nick w grze : Messi.
Liczba postów : 587

Niemcy - Page 2 Empty
PisanieTemat: Re: Niemcy   Niemcy - Page 2 I_icon_minipostSro Maj 30, 2012 12:47 pm

Niah niah, wie ich liebe Deutsch, aber die Deutschen nicht Very Happy
Czyli że lubię niemiecki, ale do niemców i kraju....... **************** tak w skrócie ;p
Kurka, debile nam pomorze zabrali Very Happy
Powrót do góry Go down
xTikTakx
Przyjaciel Zagrody
xTikTakx

Niemcy - Page 2 Empty
PisanieTemat: Re: Niemcy   Niemcy - Page 2 I_icon_minipostSro Maj 30, 2012 12:59 pm

stewardessa napisał:
Czyli że lubię niemiecki, ale do niemców i kraju....... **************** tak w skrócie ;p

Bawi cię obrażanie Niemców i nazywanie ich debilami? Rozumiem, że można ich nie lubić, ale bez przesady.. Jak można na koniec takiego wpisu dodać uśmiechniętą emotkę? To wygląda tak jakbyś miała głębo co zrobili Polakom, ale i tak ich obrażasz, bo robią tak inni. Wiesz chociaż kto to debil?
Powrót do góry Go down
Go??
Gość
Anonymous

Niemcy - Page 2 Empty
PisanieTemat: Re: Niemcy   Niemcy - Page 2 I_icon_minipostPią Cze 01, 2012 2:05 pm

Język : Lubię i uważam że jest łatwiejszy od angielskiego
Kraj : Chciałbym zwiedzić
Niemcy jako ludzie : Nic do nich nie mam
Powrót do góry Go down
Go??
Gość
Anonymous

Niemcy - Page 2 Empty
PisanieTemat: Re: Niemcy   Niemcy - Page 2 I_icon_minipostSob Cze 02, 2012 2:11 am

Mój stosunek do Niemiec jest całkowicie neutralny.. Very Happy W każdym razie lepsi oni niż Ruscy XD
Powrót do góry Go down
koniara25000
Jedną nogą w ZM
koniara25000

Niemcy - Page 2 Empty
PisanieTemat: Re: Niemcy   Niemcy - Page 2 I_icon_minipostSob Cze 02, 2012 2:36 am

Szarusia16 napisał:
Nie przepadam za Niemcami i ich językiem, ale chyba już wolałabym jechać do nich niż do Ameryki...

A dlaczego nie chciałabyś do Ameryki? Moja mama twierdzi że polityka tam jest lepsza, a jak tam mieszkała to też więcej zarabiała, co ci się w niej nie podoba? Question
Jagby co to ja się nie denerwuje tylko pytam. Wink
Powrót do góry Go down
stewardessa
Jedną nogą w ZM
stewardessa

Niemcy - Page 2 Empty
PisanieTemat: Re: Niemcy   Niemcy - Page 2 I_icon_minipostSob Cze 02, 2012 4:55 am

xTikTakx napisał:
stewardessa napisał:

Bawi cię obrażanie Niemców i nazywanie ich debilami? Rozumiem, że można ich nie lubić, ale bez przesady.. Jak można na koniec takiego wpisu dodać uśmiechniętą emotkę? To wygląda tak jakbyś miała głębo co zrobili Polakom, ale i tak ich obrażasz, bo robią tak inni. Wiesz chociaż kto to debil?

Teraz ty obrażasz mnie. Wcale ich tak nie nazwałam, nie mam głęboko gdzieś co nam zrobili, emotka bo w taki żartobliwy sposób napisane... a głęboko gdzieś to mam ten twój post. Evil or Very Mad
Powrót do góry Go down
Alexinda
Alexinda

Niemcy - Page 2 Empty
PisanieTemat: Re: Niemcy   Niemcy - Page 2 I_icon_minipostSob Cze 02, 2012 4:58 am

stewardessa napisał:
Teraz ty obrażasz mnie. Wcale ich tak nie nazwałam, nie mam głęboko gdzieś co nam zrobili, emotka bo w taki żartobliwy sposób napisane... a głęboko gdzieś to mam ten twój post. Evil or Very Mad

stewardessa napisał:

Serio nie nazwałaś?
Powrót do góry Go down
koniara25000
Jedną nogą w ZM
koniara25000

Niemcy - Page 2 Empty
PisanieTemat: Re: Niemcy   Niemcy - Page 2 I_icon_minipostSob Cze 02, 2012 5:09 am

Alexinda napisał:
stewardessa napisał:

stewardessa napisał:

Serio nie nazwałaś?

Też chciałam to napisać. Razz

Ale na serio, dalej twierdzisz że ich tak nie nazwałaś?
Powrót do góry Go down
xTikTakx
Przyjaciel Zagrody
xTikTakx

Niemcy - Page 2 Empty
PisanieTemat: Re: Niemcy   Niemcy - Page 2 I_icon_minipostSob Cze 02, 2012 5:18 am

stewardessa napisał:
xTikTakx napisał:
stewardessa napisał:

W żartobliwy sposób napisane.. gratuluję poczucia humoru.
Powrót do góry Go down
stewardessa
Jedną nogą w ZM
stewardessa

Niemcy - Page 2 Empty
PisanieTemat: Re: Niemcy   Niemcy - Page 2 I_icon_minipostSob Cze 02, 2012 5:21 am

Alexinda - no dobra, nazwałam, i co z tego? Bo jakby kto inny tak napisał, to by nikt się nie czepiał Rolling Eyes jesteście podobni do społeczności na Howrse Rolling Eyes
Powrót do góry Go down
Sakura
ZAGRODZIANIN
Sakura

Niemcy - Page 2 Empty
PisanieTemat: Re: Niemcy   Niemcy - Page 2 I_icon_minipostSob Cze 02, 2012 5:26 am

Ostatnio wywrócił się do góry dnem mój pogląd na Japonię, gdy zobaczyłam w necie urywki filmu dokumentalnego o obozach zagłady w Japonii w trakcie II w.ś., w których przetrzymywani byli Chińczycy i podobnie, jak Doktor Śmierć Mengele, Japończycy przeprowadzali na nich okrutne i bestialskie eksperymenty Evil or Very Mad . A tak lubię ten kraj, ich kulturę, sztukę, broń, etc., a tu takie przykre rozczarowanie :/.

Ostatnio zmieniony przez Sakura dnia Sob Cze 02, 2012 5:29 am, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry Go down
xTikTakx
Przyjaciel Zagrody
xTikTakx

Niemcy - Page 2 Empty
PisanieTemat: Re: Niemcy   Niemcy - Page 2 I_icon_minipostSob Cze 02, 2012 5:26 am

stewardessa napisał:
Alexinda - no dobra, nazwałam, i co z tego? Bo jakby kto inny tak napisał, to by nikt się nie czepiał Rolling Eyes jesteście podobni do społeczności na Howrse Rolling Eyes

Teraz będziesz robić z siebie ofiarę, tak?
Powrót do góry Go down
Alexinda
Alexinda

Niemcy - Page 2 Empty
PisanieTemat: Re: Niemcy   Niemcy - Page 2 I_icon_minipostSob Cze 02, 2012 5:29 am

stewardesso, Chodzi o to, że kłamiesz. Bo to było kłamstwo.
Powrót do góry Go down
Sakura
ZAGRODZIANIN
Sakura

Niemcy - Page 2 Empty
PisanieTemat: Re: Niemcy   Niemcy - Page 2 I_icon_minipostSob Cze 02, 2012 5:30 am

koniara25000 napisał:
Szarusia16 napisał:

A dlaczego nie chciałabyś do Ameryki? Moja mama twierdzi że polityka tam jest lepsza, a jak tam mieszkała to też więcej zarabiała, co ci się w niej nie podoba? Question
Jagby co to ja się nie denerwuje tylko pytam. Wink

koniaro, wielkie mocarstwo, a upadło najniżej. Ameryka już teraz leży i kwiczy i chwyta się ostatniej deski ratunku.
Powrót do góry Go down
Sponsored content

Niemcy - Page 2 Empty
PisanieTemat: Re: Niemcy   Niemcy - Page 2 I_icon_minipost

Powrót do góry Go down

Niemcy
Powrót do góry 
Strona 2 z 2Idź do strony : Previous  1, 2
 Similar topics
-
» GRA - Informacje o nowych promocjach [PL]