Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

IndeksPortalSzukajLatest imagesRejestracjaZaloguj
Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse!
Wymień się pocztówką! Klik!
Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik!

Szybka nauka języka angielskiego.

Go down 
+5
Philipek
xTikTakx
Aglyss
Uśmieszek
weila123
9 posters
AutorWiadomość
weila123
W skromnych progach Zagrody
weila123

Liczba postów : 361

Szybka nauka języka angielskiego. Empty
PisanieTemat: Szybka nauka języka angielskiego.   Szybka nauka języka angielskiego. I_icon_minipostPią Maj 18, 2012 7:43 am

Otóż chciałabym się nauczyć języka angielskiego. Ale nie takich pojedyńczych słówek , nie o to chodzi. Chciałabym już umieć dogadać się z kimś po angielsku. Chciałam sobie kiedyś kupić taką książkę "Szybka nauka angielskiego" ale była za droga... Czy macie jakieś sposoby na szybką naukę ?
Powrót do góry Go down
Gość
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: Szybka nauka języka angielskiego.   Szybka nauka języka angielskiego. I_icon_minipostPią Maj 18, 2012 7:53 am

Słówka to niestety podstawa, musisz wiedzieć jak nazwać daną rzecz jeżeli chcesz się dogadać z kimś.
Ja jak byłam mniejsza, to "chodziłam" po stronach anglojęzycznych i starałam się czytać teksty, a gdy czegoś nie rozumiałam wklejałam w tłumacza. Wiele słówek się nauczyłam dzięki temu oraz zwrotów. Drugą sprawą są piosenki najpierw słucha się po angielsku a potem patrzysz na tłumaczenie np. na tekstowo.pl
Czasy nie są tak potrzebne.. znaczy trzeba niektóre tam znać, aby się zrozumieć.
Anglicy oraz amerykańce mówią raczej misz-maszem, mniej poprawności niż to co się uczymy na lekcjach angielskiego.
Powiem jedno- angielskiego nie nauczysz się dobrze w szkole, musisz praktykować.
Jak masz jakąś znajomą która zna dobrze angielski pisz z nią w tym języku, poćwiczysz pisanie i czytanie. Jak się spotkacie face to face możecie rozmawiać.
Powrót do góry Go down
Uśmieszek
ZAGRODZIANIN
Uśmieszek

Nick w grze : Uśmieszek06
Liczba postów : 1132

PisanieTemat: Re: Szybka nauka języka angielskiego.   Szybka nauka języka angielskiego. I_icon_minipostPią Maj 18, 2012 7:59 am

Polecam stronę.
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=295856
Aglyss
Przyjaciel Zagrody
Aglyss

Nick w grze : Aglyss
Liczba postów : 1624

PisanieTemat: Re: Szybka nauka języka angielskiego.   Szybka nauka języka angielskiego. I_icon_minipostPią Maj 18, 2012 8:17 am

Hmmmm... Czy kiedykolwiek uczyłaś się tego języka?
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=825708
Gość
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: Szybka nauka języka angielskiego.   Szybka nauka języka angielskiego. I_icon_minipostPią Maj 18, 2012 8:24 am

A poza tym, testuje stronę którą podała Uśmieszek i powiem, że jest super! W prawdzie próbuje hiszpańskiego i japońskiego ale jak dla mnie można wiele się z niej nauczyć ^^
Powrót do góry Go down
xTikTakx
Przyjaciel Zagrody
xTikTakx

Liczba postów : 700

PisanieTemat: Re: Szybka nauka języka angielskiego.   Szybka nauka języka angielskiego. I_icon_minipostPią Maj 18, 2012 9:22 am

Faktycznie, strona Uśmieszka jest genialna Very Happy
Powrót do góry Go down
Philipek
ZAGRODZIANIN
Philipek

Nick w grze : Philipek
Liczba postów : 3748

PisanieTemat: Re: Szybka nauka języka angielskiego.   Szybka nauka języka angielskiego. I_icon_minipostPią Maj 18, 2012 10:00 am

Najpierw musisz się nauczyć podstaw. Tj. wiedzieć co to znaczy "in" lub kiedy wstawiamy przedimek "the" itp.
To jest podstawa. Później powinnaś poznać czasy j. angielskiego, czyli np. Past Simple. Na sam początek wystarczy słownik angielsko-polski,według mnie. Smile Poczytasz sobie co oznaczają dane słowa. Aby doskonalić swój angielski, pisz jakieś różne wypracowania na kartce-choćby o tym,jak spędziłaś dzień.

Tylko pamiętaj,nauka angielskiego to nie jest "hop siup" i już umiesz. Wink Ja się uczę go 6 lat, a dla mnie jest nadal (troszkę) czarną magią... Za dużo jest tych wszystkich czasów do użycia.

Ah,i jeszcze jedno. Możesz sobie poszukać jakąś korepetytorkę. : )
Powrót do góry Go down
http://doggi.forumpolish.com/
Gość
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: Szybka nauka języka angielskiego.   Szybka nauka języka angielskiego. I_icon_minipostPią Maj 18, 2012 10:12 am

Ja mogę uczyć. W sumie przez internet nie jest to samo co być przy drugiej osobie ale może się na coś przydam. Wprawdzie uczę się angielskiego jedynie 9 lat...ale mój poziom jest jak najbardziej okej. Co może świadczyć mój próbny egzamin gimnazjalistów. Miałam najlepszy wynik w mojej szkole.
Powrót do góry Go down
gwiazda2002
Przyjaciel Zagrody
gwiazda2002

Nick w grze : gwiazda2002
Liczba postów : 1473

PisanieTemat: Re: Szybka nauka języka angielskiego.   Szybka nauka języka angielskiego. I_icon_minipostPią Maj 18, 2012 12:58 pm

ja zaczynałam od słówek a potem sama zdania układałam. wiedziałam jak jest Ja lubię grać. później ułożyłam I like playing a two fire. two fire - dwa ognie.
Powrót do góry Go down
Kikyo22
Przyjaciel Zagrody
Kikyo22

Nick w grze : Kikyo22
Liczba postów : 1083

PisanieTemat: Re: Szybka nauka języka angielskiego.   Szybka nauka języka angielskiego. I_icon_minipostPią Maj 18, 2012 1:12 pm

Mnie angielskiego nauczyły gry internetowe Wink Polecam.
Powrót do góry Go down
zαbαvεcкαα
Przyjaciel Zagrody
zαbαvεcкαα

Liczba postów : 1087

PisanieTemat: Re: Szybka nauka języka angielskiego.   Szybka nauka języka angielskiego. I_icon_minipostPią Maj 18, 2012 1:22 pm

Mnie się nie pytaj, bo z testów dostaje -4. Ciekawe co będzie na końcowym...
Powrót do góry Go down
Aglyss
Przyjaciel Zagrody
Aglyss

Nick w grze : Aglyss
Liczba postów : 1624

PisanieTemat: Re: Szybka nauka języka angielskiego.   Szybka nauka języka angielskiego. I_icon_minipostPią Maj 18, 2012 1:58 pm

Najpierw trzeba nauczyć się podstawowych słów, układania prostych zdań i odmiany podstawowych czasowników: have i to be
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=825708
Gość
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: Szybka nauka języka angielskiego.   Szybka nauka języka angielskiego. I_icon_minipostSob Maj 19, 2012 2:51 am

Ja się w szkole uczę... Ale tak naprawdę od może 4 roku życia, moja mama skończyła filologię angielską Smile Polecam stronę Uśmieszka Wink
Powrót do góry Go down
hanka1998
ZAGRODZIANIN
hanka1998

Nick w grze : hanka1998
Liczba postów : 5814

PisanieTemat: Re: Szybka nauka języka angielskiego.   Szybka nauka języka angielskiego. I_icon_minipostSob Maj 19, 2012 2:55 am

Uczę się angielskiego od.. od przedszkola, wtedy zaczynałam się uczyc słówek na zajęciach. Od tamtego czasu nauczyłam się sporo, ale głównie z tekstów piosenek i z gier. Angielski w szkołach pokazał mi tylko czasy i jak je wykorzystywac, odmiany, stopniowanie. Reszta to w sumie wyciągnięte z książek i internetu Smile
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=1007218
Uśmieszek
ZAGRODZIANIN
Uśmieszek

Nick w grze : Uśmieszek06
Liczba postów : 1132

PisanieTemat: Re: Szybka nauka języka angielskiego.   Szybka nauka języka angielskiego. I_icon_minipostSob Maj 19, 2012 3:46 am

No i tą stronkę polecam nie tylko do nauki angielskiego. Wink Mi się z niej fajnie doucza(już sporo mam opanowane Very Happy ). Przez pierwsze 5 dni mamy konto premium za darmo, więc możemy korzystać z rozdziałów o gramatyce.
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=295856
Sponsored content

PisanieTemat: Re: Szybka nauka języka angielskiego.   Szybka nauka języka angielskiego. I_icon_minipost

Powrót do góry Go down

Szybka nauka języka angielskiego.
Powrót do góry 
Strona 1 z 1
 Similar topics
-
» Nauka HTML'a
» Nauka html'u
» Szybka ankieta
» Proszę o szybką wycenę konia
» Polski - proszę o szybką pomoc!

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach