| Szybka nauka języka angielskiego. | |
|
+5Philipek xTikTakx Aglyss Uśmieszek weila123 9 posters |
Autor | Wiadomość |
---|
weila123 W skromnych progach Zagrody
Liczba postów : 361 Dołączył : 17/05/2011
| Temat: Szybka nauka języka angielskiego. Pią Maj 18, 2012 7:43 am | |
| Otóż chciałabym się nauczyć języka angielskiego. Ale nie takich pojedyńczych słówek , nie o to chodzi. Chciałabym już umieć dogadać się z kimś po angielsku. Chciałam sobie kiedyś kupić taką książkę "Szybka nauka angielskiego" ale była za droga... Czy macie jakieś sposoby na szybką naukę ? | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Szybka nauka języka angielskiego. Pią Maj 18, 2012 7:53 am | |
| Słówka to niestety podstawa, musisz wiedzieć jak nazwać daną rzecz jeżeli chcesz się dogadać z kimś. Ja jak byłam mniejsza, to "chodziłam" po stronach anglojęzycznych i starałam się czytać teksty, a gdy czegoś nie rozumiałam wklejałam w tłumacza. Wiele słówek się nauczyłam dzięki temu oraz zwrotów. Drugą sprawą są piosenki najpierw słucha się po angielsku a potem patrzysz na tłumaczenie np. na tekstowo.pl Czasy nie są tak potrzebne.. znaczy trzeba niektóre tam znać, aby się zrozumieć. Anglicy oraz amerykańce mówią raczej misz-maszem, mniej poprawności niż to co się uczymy na lekcjach angielskiego. Powiem jedno- angielskiego nie nauczysz się dobrze w szkole, musisz praktykować. Jak masz jakąś znajomą która zna dobrze angielski pisz z nią w tym języku, poćwiczysz pisanie i czytanie. Jak się spotkacie face to face możecie rozmawiać. |
|
| |
Uśmieszek ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Uśmieszek06 Liczba postów : 1132 Dołączył : 09/12/2011
| Temat: Re: Szybka nauka języka angielskiego. Pią Maj 18, 2012 7:59 am | |
| | |
|
| |
Aglyss Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Aglyss Liczba postów : 1624 Dołączył : 01/06/2011
| Temat: Re: Szybka nauka języka angielskiego. Pią Maj 18, 2012 8:17 am | |
| Hmmmm... Czy kiedykolwiek uczyłaś się tego języka? | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Szybka nauka języka angielskiego. Pią Maj 18, 2012 8:24 am | |
| A poza tym, testuje stronę którą podała Uśmieszek i powiem, że jest super! W prawdzie próbuje hiszpańskiego i japońskiego ale jak dla mnie można wiele się z niej nauczyć ^^ |
|
| |
xTikTakx Przyjaciel Zagrody
Liczba postów : 700 Dołączył : 06/01/2012
| Temat: Re: Szybka nauka języka angielskiego. Pią Maj 18, 2012 9:22 am | |
| Faktycznie, strona Uśmieszka jest genialna | |
|
| |
Philipek ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Philipek Liczba postów : 3748 Dołączył : 06/08/2011
| Temat: Re: Szybka nauka języka angielskiego. Pią Maj 18, 2012 10:00 am | |
| Najpierw musisz się nauczyć podstaw. Tj. wiedzieć co to znaczy "in" lub kiedy wstawiamy przedimek "the" itp. To jest podstawa. Później powinnaś poznać czasy j. angielskiego, czyli np. Past Simple. Na sam początek wystarczy słownik angielsko-polski,według mnie. Poczytasz sobie co oznaczają dane słowa. Aby doskonalić swój angielski, pisz jakieś różne wypracowania na kartce-choćby o tym,jak spędziłaś dzień. Tylko pamiętaj,nauka angielskiego to nie jest "hop siup" i już umiesz. Ja się uczę go 6 lat, a dla mnie jest nadal (troszkę) czarną magią... Za dużo jest tych wszystkich czasów do użycia. Ah,i jeszcze jedno. Możesz sobie poszukać jakąś korepetytorkę. : ) | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Szybka nauka języka angielskiego. Pią Maj 18, 2012 10:12 am | |
| Ja mogę uczyć. W sumie przez internet nie jest to samo co być przy drugiej osobie ale może się na coś przydam. Wprawdzie uczę się angielskiego jedynie 9 lat...ale mój poziom jest jak najbardziej okej. Co może świadczyć mój próbny egzamin gimnazjalistów. Miałam najlepszy wynik w mojej szkole. |
|
| |
gwiazda2002 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : gwiazda2002 Liczba postów : 1473 Dołączył : 19/12/2011
| Temat: Re: Szybka nauka języka angielskiego. Pią Maj 18, 2012 12:58 pm | |
| ja zaczynałam od słówek a potem sama zdania układałam. wiedziałam jak jest Ja lubię grać. później ułożyłam I like playing a two fire. two fire - dwa ognie. | |
|
| |
Kikyo22 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Kikyo22 Liczba postów : 1083 Dołączył : 15/01/2012
| Temat: Re: Szybka nauka języka angielskiego. Pią Maj 18, 2012 1:12 pm | |
| Mnie angielskiego nauczyły gry internetowe Polecam. | |
|
| |
zαbαvεcкαα Przyjaciel Zagrody
Liczba postów : 1087 Dołączył : 08/02/2012
| Temat: Re: Szybka nauka języka angielskiego. Pią Maj 18, 2012 1:22 pm | |
| Mnie się nie pytaj, bo z testów dostaje -4. Ciekawe co będzie na końcowym... | |
|
| |
Aglyss Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Aglyss Liczba postów : 1624 Dołączył : 01/06/2011
| Temat: Re: Szybka nauka języka angielskiego. Pią Maj 18, 2012 1:58 pm | |
| Najpierw trzeba nauczyć się podstawowych słów, układania prostych zdań i odmiany podstawowych czasowników: have i to be | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Szybka nauka języka angielskiego. Sob Maj 19, 2012 2:51 am | |
| Ja się w szkole uczę... Ale tak naprawdę od może 4 roku życia, moja mama skończyła filologię angielską Polecam stronę Uśmieszka |
|
| |
hanka1998 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : hanka1998 Liczba postów : 5814 Dołączył : 29/11/2011
| Temat: Re: Szybka nauka języka angielskiego. Sob Maj 19, 2012 2:55 am | |
| Uczę się angielskiego od.. od przedszkola, wtedy zaczynałam się uczyc słówek na zajęciach. Od tamtego czasu nauczyłam się sporo, ale głównie z tekstów piosenek i z gier. Angielski w szkołach pokazał mi tylko czasy i jak je wykorzystywac, odmiany, stopniowanie. Reszta to w sumie wyciągnięte z książek i internetu | |
|
| |
Uśmieszek ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Uśmieszek06 Liczba postów : 1132 Dołączył : 09/12/2011
| Temat: Re: Szybka nauka języka angielskiego. Sob Maj 19, 2012 3:46 am | |
| No i tą stronkę polecam nie tylko do nauki angielskiego. Mi się z niej fajnie doucza(już sporo mam opanowane ). Przez pierwsze 5 dni mamy konto premium za darmo, więc możemy korzystać z rozdziałów o gramatyce. | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Szybka nauka języka angielskiego. | |
| |
|
| |
| Szybka nauka języka angielskiego. | |
|