Nick w grze : Julis Liczba postów : 1483 Dołączył : 07/12/2012
Temat: Re: Słodki Flirt - mimo głupiej nazwy, świetna gra! Nie Sty 20, 2013 6:20 am
Arvena, dużo małych dzieci już się orientuje, o co chodzi. Normalnie czasami aż mi żal tych niektórych skojarzeń drugoklasistów i... um, "upijania się" szampanem w Sylwestra czwartoklasistów, którzy myślą, że są dorośli i że ktoś im uwierzy. Normalnie czasami ze śmiechu z nich nie mogę. XDD
hanka1998 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : hanka1998 Liczba postów : 5814 Dołączył : 29/11/2011
Temat: Re: Słodki Flirt - mimo głupiej nazwy, świetna gra! Nie Sty 20, 2013 6:44 am
Wam to się niewiadomo z czym kojarzy. Mi się wydaje, że Kas miał na myśli sprzątanie za kartonami..
Malto ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Malto (konto skasowane), Malciak (do śledzenia poczynań Ow&Co) Liczba postów : 2378 Dołączył : 09/04/2011
Temat: Re: Słodki Flirt - mimo głupiej nazwy, świetna gra! Nie Sty 20, 2013 7:05 am
LadyArvena napisał:
Mi się w ostatnim odcinku podobał tekst Kasa:
Hehe, lubię Kastiela za te teksty Mojej by jednak nic takiego nie zaproponował, spoooro na minusie. Natek też nic nie zaproponował, a przecież "love is in the air" (+100). Za grzeczne chłopię
hanka1998 napisał:
Natek mnie nienawidzi za podglądanie w szatni
Córa, nic się nie martw, szybko mu minie ;D
hanka1998 ZAGRODZIANIN
Temat: Re: Słodki Flirt - mimo głupiej nazwy, świetna gra! Nie Sty 20, 2013 7:09 am
Dlatego trzeba mieć wysoko z Kastielem- może walnąć jakimś fajnym tekstem i można się z niego pośmiać
Minie mu? Przy -100? Seriously?
Malto ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Malto (konto skasowane), Malciak (do śledzenia poczynań Ow&Co) Liczba postów : 2378 Dołączył : 09/04/2011
Temat: Re: Słodki Flirt - mimo głupiej nazwy, świetna gra! Nie Sty 20, 2013 7:15 am
No dobra, nie minie
Chciałabym podwyższyć pannie lovometr z Kastielem, ale gram na żywioł, bez dialogowych podpowiedzi, i chociażbym nie wiem, jak się starała, on moją sierotą pogardza coraz bardziej i bardziej...
hanka1998 ZAGRODZIANIN
Temat: Re: Słodki Flirt - mimo głupiej nazwy, świetna gra! Nie Sty 20, 2013 7:18 am
Pójdę się powiesić, Nat mnie nie kocha!
Właśnie dlatego z Natkiem mam nisko, a z panami Kastielem i Lysandrem wysoko- lecę tak, jak sama bym odpowiedziała. No i dlatego blondyn się obraża, a z tamtymi się dogaduję Chociaż czasami rozmówki się przydają i nie zaprzeczam, że CZASAMI z nich korzystam
wercia d Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Meren_wen Liczba postów : 840 Dołączył : 07/10/2012
Temat: Re: Słodki Flirt - mimo głupiej nazwy, świetna gra! Nie Sty 20, 2013 7:47 am
co??? przed chwilą miałam 70 PA, cały tydzień zbierałam, przeszłam się po liceum, zobaczyłam ducha, a teraz nie mam nic??? no chyba sobie jaja robicie -.-'
Alexinda W skromnych progach Zagrody
Nick w grze : Alexinda Liczba postów : 346 Dołączył : 27/03/2012
Temat: Re: Słodki Flirt - mimo głupiej nazwy, świetna gra! Nie Sty 20, 2013 7:11 pm
Moje PA też znalazły dziurę w płocie i notorycznie mi przez nią zwiewają...
Tak poza tym, co myślicie o poszczególnych chłopakach? Na początku bardzo podobał mi się Nataniel, ale już mi przeszło. I utknęłam z najwyższym lovometrem z blondasem, z marnym +40 z Lysiem i -50 z Kastielem (szkoda). Zazdroszczę siostrze, bo ona ma do Kasta dar. +88 ma w tej chwili... Niech się schowa. Co do bliźniaków, to ich nie lubię. Wkurzają mnie jak... masło, które spływa >D. Z chłopaków klubowych, to wolę Jade'a, ale ja - oczywiście - wybrałam koszykówkę, więc mnie ominął. Szkoda. A co do Dake'a... Nie lubię go. Jest ładny i urocza jest z nim ilustracja, ale jego charakter mnie irytuje... Kascio jest uroczy, ale - jak już mówiłam - nie lubi mnie. A Lysio mógłby być namber łanem, ale ten jego golfik w biegu na orientację oO... Straszne. Śnił mi się potem po nocach. Ale ten jego tatuaż... <3.
Malto ZAGRODZIANIN
Temat: Re: Słodki Flirt - mimo głupiej nazwy, świetna gra! Pon Sty 21, 2013 2:38 am
Co myślę? W sumie moje odpowiedzi są jak najbardziej realne (chociaż momentami wybieram między dżumą a cholerą...), więc pewnie w rzeczywistości też bym skończyła z takim Natkiem czy Keniskiem. Do Kastiela bym nie miała cierpliwości, Lysander byłby dla mnie zbyt ekstrawagancki. Dake - skreślony na starcie, pogardzam lovelasami na jego modłę. Alexy odpada z oczywistych powodów, chociaż kumplem byłby super, Armin... niby jakieś podobieństwo charakterów jest, niemniej nie wiem, czy nie byłoby zbyt trudno do niego trafić.
Nataniela bardzo lubię, jednak głównie dlatego, że przypomina mi do złudzenia Tamakiego z "Ouran High School Host Club", a anime to wręcz ubóstwiam (super parodia romansów, niezła komedia). Chodzi mi o wygląd, nie o zachowanie, bo Tamaki mógłby się uczyć opanowania od Nataniela Przykład:
Inne podobieństwo - czy tylko mi Kastiel przypomina Mello z "Death Note"?
Mam wrażenie, że inspiracje na co niektóre postaci szły z zewnątrz
Suzan Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Suzan Liczba postów : 954 Dołączył : 21/09/2012
Temat: Re: Słodki Flirt - mimo głupiej nazwy, świetna gra! Pon Sty 21, 2013 5:04 am
Malto napisał:
Heh ciekawe skojarzenie nie pomyślałam o tym no ale coś w tym jest. Tylko blond włosy + czekolada (*W*) i mamy Mello *o* Mi natomiast z wyglądu Leoś skojarzył się od razu z Sebastianem z Kuroshitsuji <3 z charakteru może trochę mniej.
Hoping. Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Paulax9 Liczba postów : 1176 Dołączył : 02/01/2012
Temat: Re: Słodki Flirt - mimo głupiej nazwy, świetna gra! Pon Sty 21, 2013 11:25 am
Kurde. Nie zdobyłam ilustracji ;x
Layzy Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Layzy Liczba postów : 584 Dołączył : 20/07/2011
A ja się ostatmnio bawić zaczęłam na Wiki SF, jak ktoś ma konto, to zapraszam do mnie, Rubinette jestem, bo ktoś zajał moją Eve :c
Malto ZAGRODZIANIN
Temat: Re: Słodki Flirt - mimo głupiej nazwy, świetna gra! Wto Sty 22, 2013 7:35 am
Suzan napisał:
Malto napisał:
Heh ciekawe skojarzenie nie pomyślałam o tym no ale coś w tym jest. Tylko blond włosy + czekolada (*W*) i mamy Mello *o* Mi natomiast z wyglądu Leoś skojarzył się od razu z Sebastianem z Kuroshitsuji <3 z charakteru może trochę mniej.
A Mello nie był taki bardziej ryżawy, niż blondynowaty? Tak mi się zakodował w pamięci - pomijając bliznę i brak cynicznego uśmieszku, wykapany Kastiel
Tego Sebastiana musiałam wygooglować - wcale niepodobny!
Edit: Właśnie mi szczęka opadła - "amerykansky" Kastiel jest dla mojej panny miły... coś, czego na polskim SF nie uświadczę chyba nigdy Aż musiałam to uwiecznić
Malto ZAGRODZIANIN
Temat: Re: Słodki Flirt - mimo głupiej nazwy, świetna gra! Wto Sty 22, 2013 10:02 am
Z forum gry:
Cytat :
Witajcie!
ChiNoMiko (kreatorka gry) zarządziła zaostrzenie reguł dotyczących nieoficjalnych solucji oraz spoilerów w grze.
Na forum NIE WOLNO:
- podawać odpowiedzi do dialogów - podawać informacji na temat strojów na randkę - wskazywać miejsc, w których znajdują się ukryte przedmioty - tworzyć mini solucji - podawać informacji na temat odcinków, które nie pojawiły się jeszcze w polskiej wersji gry (spoilery)
Takie dyskusje będą natychmiast USUWANE, a ich autorzy zostaną UKARANI.
Na pewno zauważyłyście już, że usunęłam wszystkie nieoficjalne dyskusje (Rozmowy z Kastielem, Natanielem ect.) z działu “Rozwiązania Gry/Solucje”. W tym dziale będą się pojawiać jedynie OFICJALNE SOLUCJE.
Jak zwykle zachęcamy was, abyście kierowały się własnym instynktem podczas gry oraz abyście nie psuły niespodzianki nowym graczom podając im odpowiedzi oraz informacje na temat nowych odcinków.
Pozdrawiam serdecznie,
Magda
hanka1998 ZAGRODZIANIN
Temat: Re: Słodki Flirt - mimo głupiej nazwy, świetna gra! Wto Sty 22, 2013 10:14 am
No to kijowo. Na szczęście są blogi i nieoficjalne fora SF, gdzie mamy wszystko
EveDallas Moderator
Nick w grze : EveDallas Liczba postów : 4676 Dołączył : 22/11/2011
Temat: Re: Słodki Flirt - mimo głupiej nazwy, świetna gra! Wto Sty 22, 2013 11:02 am
na szczęście jest WikiSF, na której jest wszytsko ^^ Ale co głupie, sa zablokoane ilustracje niektóre :<
Suzan Przyjaciel Zagrody
Temat: Re: Słodki Flirt - mimo głupiej nazwy, świetna gra! Sro Sty 23, 2013 8:58 am
Malto napisał:
Suzan napisał:
Malto napisał:
Tego Sebastiana musiałam wygooglować - wcale niepodobny!
Jak tak patrzę na to z perspektywy czasu (i tego że niedawno II serię obejrzałam) faktycznie niepodobny no ale moje pierwsze skojarzenie to właśnie on xD fryzury mają trochu podobne.
LadyArvena Administrator
Nick w grze : LadyArvena Liczba postów : 4123 Dołączył : 17/01/2011
Temat: Re: Słodki Flirt - mimo głupiej nazwy, świetna gra! Sro Sty 23, 2013 11:29 am
Na multi postanowiłam zaliczyć dodatkowe zdjęcia. Efekt: Randka z Kasem z pierwszego odcinka oraz randka z Natem z drugiego. Oraz zaczęty odcinek z biegiem po lesie dla fotki z Dakiem. Po raz pierwszy z nim randka w lesie
I cóż się działo:
Spoiler:
Zazdrosny o Dajana:
By po chwili stwierdzić, że nikt nie może się z nim równać:
Info o pozbyciu się mapy i dialog z tym związany:
Wspomnieliśmy Iris, że szukamy Amber. Ta oczywiście z zdziwiona, że mamy ją na liście. Dake na to:
Jak widać Su próbowała go zgasić, ale nie wyszło.
Spotkanie z Amber:
Potem tekst Amber, że odda nam pieczątkę za coś z listy. I Dake postanowił się sprzedać
Dziwne, ale Amber udała, że nie słyszy:
A przecież wcześniej na plaży/po plaży wspominała, że z niego ciacho. I gdyby wiedziała wcześniej że tam jest, to by się nim zajęła i odpuściła mi Nata.
W trakcie poszukiwań obraża znajomych Su:
Po tym skończyły się PA XD
Moje wnioski: Dake to zapatrzony w siebie narcyz, mający innych głęboko gdzieś, flirciarz, gotowy pójść do łóżka z każdą, która go wpuści. XD Wolę stałą ekipę.
EveDallas Moderator
O.o A miałam roić z nim riplay. maskara, aż tak? \Moje wypociny na temat części 13 odcinka: http://pl.slodkiflirt.wikia.com/wiki/Blog_u%C5%BCytkownika:Rubinette/Odcinek_13_%3D_mega_katastrofa_xd korci mnie replay. juz, teraz, w tej chwili. znacvzy jak będe miała 50 $.
Malto ZAGRODZIANIN
Temat: Re: Słodki Flirt - mimo głupiej nazwy, świetna gra! Czw Sty 24, 2013 2:29 am
A propos Dake'a - o tak, ćwok do potęgi entej. Mam z nim ilustrację z biegu na orientację (replay). Co jedna odpowiedź to bardziej narcystyczna. A jak zaoferował się Amber, myślałam, że huknę czołem o klawiaturę laptopa. W sumie szkoda, że panna udała, że tego nie usłyszała. Dobraliby się w piękną parkę.
Też mnie korci replay trzynastki - po to, by dobrać się w parę z Kastielem i olać Natka, co mogłoby być dość ciekawe, bo z Kastielem moja panna ma minus czterdzieści osiem Jednak waham się. Kto wie, czy druga część epizodu nie wejdzie szybciej niż zazwyczaj. Podobnież na francuskim różnica wynosiła dwa tygodnie.
LadyArvena Administrator
Nick w grze : LadyArvena Liczba postów : 4123 Dołączył : 17/01/2011
Temat: Re: Słodki Flirt - mimo głupiej nazwy, świetna gra! Czw Sty 24, 2013 2:59 am
EveDallas napisał:
O.o A miałam roić z nim riplay. maskara, aż tak? \Moje wypociny na temat części 13 odcinka: http://pl.slodkiflirt.wikia.com/wiki/Blog_użytkownika:Rubinette/Odcinek_13_=_mega_katastrofa_xd korci mnie replay. juz, teraz, w tej chwili. znacvzy jak będe miała 50 $.
Zagrać można, choćby dla zdjęcia, ale ogólnie facet nie ma szans z resztą panów. Jakby łaził do szkoły z naszą Su, to chyba wylądowałby na liście zaraz po starym Kenie, pod względem ulubieńców. Co nie zmienia faktu, że fotki są ładne I jedyne z pocałunkami.
Malto napisał:
Też mnie korci replay trzynastki - po to, by dobrać się w parę z Kastielem i olać Natka, co mogłoby być dość ciekawe, bo z Kastielem moja panna ma minus czterdzieści osiem Jednak waham się. Kto wie, czy druga część epizodu nie wejdzie szybciej niż zazwyczaj. Podobnież na francuskim różnica wynosiła dwa tygodnie.
Pomijając to ryzyko, odcinek jest strasznie punktożerny. I dodatkowo jak chcesz zmienić parnera na początku odcinka to płacisz dodatkowe 100PA :/
PlaybackJunkie8 Przyjaciel Zagrody
Temat: Re: Słodki Flirt - mimo głupiej nazwy, świetna gra! Czw Sty 24, 2013 9:02 am
Dzięki za ostrzeżenie, jak trafię w którymś odc na tego Dake'a, to od razu będę minusować. ^^
EDIT: Na jednym koncie mam odc Halloween 2012, okay, rozwaliłam siatkę i postać nie ma jak złapać nietoperza. Łażę w tę i wew tę, nic. >__< Pomóż ktoś, bo laptopa rozwalę. A poza tym, to w dziale FF mają dużo opowiadań shounen-ai.
EveDallas Moderator
Julis, musisz kamień wziąć, z drugiej planszy, na środku lezy, i tym rabnąc nietoperka.
No dobra , z riplejem poczekam, bo mam 28 $ i 300 PA
Suzan Przyjaciel Zagrody
Temat: Re: Słodki Flirt - mimo głupiej nazwy, świetna gra! Pią Sty 25, 2013 4:13 am
A ja siedzę w 5 odcinku bo zrobiłam replay żeby sobie podwyższyć lov z Lysandrem. Z halloween'owego odcinka ilustracji niestety nie mam :c złą drogę w labiryncie dałam a tak w ogóle to ilustrację z Lysandrem chciałam a nie wiedziałam jaki składnik dać żeby z nim mieć xD (solucji jeszcze wtedy nie było)
PlaybackJunkie8 Przyjaciel Zagrody
Temat: Re: Słodki Flirt - mimo głupiej nazwy, świetna gra! Pią Sty 25, 2013 6:52 am
Cytat :
Julis, musisz kamień wziąć, z drugiej planszy, na środku lezy, i tym rabnąc nietoperka.
~ już wczoraj się zorientowałam. XD Ale na serio ukryty ten kamień.
Okay, wzięłam teraz Wielkanocny. Jeszcze Gwiazdka 2011 i będę znała wszystkie odcinki specjalne. ^^ Czekam za Iris, łażę w tę i wew tę po lesie i nic. :< O co chodzi?...
EDIT: Problem rozwiązany, ale teraz muszę znaleźć coś, żeby moja postać dosięgła jabłek... Gdzie to jest?
Malto ZAGRODZIANIN
Temat: Re: Słodki Flirt - mimo głupiej nazwy, świetna gra! Pią Sty 25, 2013 11:44 am
O kurczę. Zajrzałam na zapomniane konto. Odcinek 13, z Kentinem lovometr 0. I to chamisko zaczyna się wyżywać na mojej pannie... co więcej, grozi jej!
Jednak wolę Kena z mojego głównego konta
Sponsored content
Temat: Re: Słodki Flirt - mimo głupiej nazwy, świetna gra!