założyłam temat bo to forum. co prawda to o howrse, ale napisane było w regulamine ze inne temety tez mile widziane tak? no więc nie rozumiem po co sie czepiać -.-
Sakura ZAGRODZIANIN
Nick w grze : LadyTigra Liczba postów : 2211 Dołączył : 20/06/2011
Temat: Re: 17 minuta! ♥ Nie Cze 10, 2012 8:10 am
Arbuzek_10 napisał:
Zetka - Twoim zdaniem... carrie - tak, bo piłka nożna jest inna niż siatkówka. Sportu narodowego nie mamy, jak na razie. Widzisz, jak np. w Ameryce jest football amerykański tak u nas na razie nie ma nic. Noga jest bardziej elitarnym sportem, zajmuje się nią UEFA, siatkówka nie ma żadnej takiej organizacji, która zajęłaby się jej rozwojem w krajach świata czy europy.
Arbuzku, dla mnie jednym z elitarnych sportów są sporty konne, a nie bieganie za piłką 22 spoconych facetów, którzy niejednokrotnie zachowują się podobnie, jak ich 'najwięksi fani' czyli pseudokibole (widziałam program, w którym wypowiadali się zawodowi piłkarze 'od kuchni'). Poza tym, od nogi, siatki, koszta, etc. wolę stunt motocyklowy. Akrobacje na motocyklu są dużo bardziej emocjonujące niż kopanie piłki i wymagają dużo więcej umiejętności, koncentracji, odwagi i zręczności.
ZetkaEmka ZAGRODZIANIN
Nick w grze : ZetkaEmka Liczba postów : 2034 Dołączył : 06/08/2011
Temat: Re: 17 minuta! ♥ Nie Cze 10, 2012 1:20 pm
Zgadzam się z Sakurą. Ja ogólnie niezbyt się interesuję sportami, których nie uprawia się z grzbietu konia. Albo w ogóle z koniem...
Arbuzek_10 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Arbuzek_10 Liczba postów : 1241 Dołączył : 19/04/2012
Temat: Re: 17 minuta! ♥ Nie Cze 10, 2012 2:12 pm
Sakuro - tak, być może, ale akrobacje na motocyklu nie zostały zbytnio rozsławione, ja takich cudów-niewidów nie oglądam, jedynie mogę się wypowiedzieć na temat sportów konnych. Racja, wymagają wysiłku, pracy z koniem, nad koniem oraz nad sobą, nie tylko fizycznie ale i psychicznie, jazda konna wymaga ciągłej koncentracji oraz lat pracy. Wiem jakie to trudne chociażby zagalopować, czy skoczyć, bo sama się już z tym niejednokrotnie spotkałam, ponieważ trenuję jazdę konną. Jak np. oglądamy w telewizji zawody skoków konnych, to nieumiejąca jeździć osoba myśli - "Nic trudnego, siedzi sobie facet na koniu i nic nie robi. Tylko siedzi a koń biega i skacze" - nic bardziej mylnego. Podczas skoków z galopu trzeba umieć zagalopować, zatrzymać konia, przejść do innego chodu, precyzyjnie go wykierować, kontrolować prędkość, pilnować łydek, kolan, dosiadu, pół-siadu, postawy. To nie takie fiku-mik. Wiem! Ale piłkarze też trenują... Jeśli nie ćwiczysz to powodzenia życzę w prowadzeniu piłki czy choćby wykopania jej przez pół ogromnego stadionu. Mamy Euro, przypatrz się bramkarzom wykopującym lub wyrzucającym piłkę - ile oni muszą mieć siły, i jakiego muszą mieć cela jeśli chcą wykopać do swojego zawodnika nim ten z przeciwnej drużyny tej piłki właśnie nie zatrzyma? Ile piłkarze muszą trenować by biec przez cały stadion! Widziałaś choćby Ronalda podczas ostatniego meczu Portugalii z Niemcami, pamiętam moment gdy przebierał nogami i jednocześnie kopał piłkę. To też nie jest takie proste choć wydaje się że "za piłką biega 22 spoconych facetów", to nie jest takie proste, powodzenia, graj na ogromnym boisku przez +90 min. z jedną 15 minutową przerwą.
Sakura ZAGRODZIANIN
Temat: Re: 17 minuta! ♥ Nie Cze 10, 2012 4:44 pm
Arbuzek, nie widziałam Ronalda w meczu Portugalii z Niemcami, bo zwyczajnie nie oglądam meczy .
I tak stunt motocyklowy zawsze będzie dużo lepszy dla mnie od piłki. Tak na marginesie, to uwielbiam też sporty konne, zawody są raz na ruski rok, ale uwielbiam na nie patrzeć. Ew. sporty walki, pomijając boks europejski, gdyż zdeczka go nie trawię. Wolę boks tajski ;>
Poza tym, nie musi dany sport nie musi być rozpowszechniony, żeby był dobry. Wręcz przeciwnie, im bardziej niszowy, tym lepszy.
Taki przykład Ci pokażę . Piłkarze nie zrobiliby tego
Sama nie uprawiam tych sportów (brak odwagi i umiejętności), ale wiem, że są piękne. Enduro jest piękne .
Philipek ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Philipek Liczba postów : 3748 Dołączył : 06/08/2011
Temat: Re: 17 minuta! ♥ Pon Cze 11, 2012 9:16 am
Każdy ma inne gusta oraz upodobania. Ja lubię piłkę nożną - jest z pewnością ( według mnie ) milion razy lepsza niż piłka ręczna. A oprócz nogi uwielbiam: * jazdę konną * siatkówkę * lekkoatletykę ( głównie biegi... ) * badminton ( ja uważam go za sport ) no i pociąga mnie też w stronę deskorolki. ;D
Mnie na przykład motory nie ciągną,nigdy się nimi nie interesowałam,a tym bardziej nie jeździłam. Wiadomo też,że każdy sport ma inne zasady oraz " ograniczenia " - w piłce nożnej nie można wykonać żadnych trików itp.
Sakura ZAGRODZIANIN
Temat: Re: 17 minuta! ♥ Pon Cze 11, 2012 9:34 am
Ja też nigdy nie jeździłam na motocyklu, czego bardzo żałuję, ale sam ich warkot, wygląd i możliwości, jakie stwarzają, bardzo mnie pociągają, więc lubię i jeszcze raz lubię, zwłaszcza motocross i Enduro oraz ciężka artyleria - motocykle z rodzaju choper (m. in. Harley), cruizer lub custom .
truskaweczkaa Już coś wie
Liczba postów : 208 Dołączył : 04/08/2011
Temat: Re: 17 minuta! ♥ Pon Cze 11, 2012 11:29 am
Sakura napisał:
motocross .
KOCHAM MOTOCROS'Y ♥♥♥ JARAMSIĘNIMI ♥ *.* za rok zdaję na kartę motorowerową i tatuś obiecał że jak zdam to kupi cross'ika ♥
Sakura ZAGRODZIANIN
Temat: Re: 17 minuta! ♥ Pon Cze 11, 2012 11:43 am
truskaweczka, ale crossik nie nadaje się na szosy
Pati...xd Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Pati...xd Liczba postów : 4498 Dołączył : 01/08/2011
Temat: Re: 17 minuta! ♥ Pon Cze 11, 2012 12:15 pm
Ja się motorami za bardzo nie interesuje, ale te wyczyny na motorach są fajne i lubie je oglądać. Miałam okazje przejechać się ze 100 m na nie dużej prędkości oczywiście z osoba dorosłą no i byłam na jednym zlocie.
A tak to bardziej uwielbiam: -jazdą konno -badmintonem (codziennie po 1 godzinie gram z kuzynką na podwórku ) -koszykówkę -piłkę nożną (od małości oglądam z moim wujem xD) -tennis
кoкo Już coś wie
Liczba postów : 299 Dołączył : 13/05/2012
Temat: Re: 17 minuta! ♥ Wto Cze 12, 2012 1:02 am
Ukraina wygrała 2:1 z Szwedami.
Pati...xd Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Pati...xd Liczba postów : 4498 Dołączył : 01/08/2011
Temat: Re: 17 minuta! ♥ Sro Cze 13, 2012 3:00 am
Polska zremisowala z Rosją 1:1! Jesli wygramy z Czechami to wyjdziemy z grupy. A myslalam źe przegramy.
Kikyo22 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Kikyo22 Liczba postów : 1083 Dołączył : 15/01/2012
Temat: Re: 17 minuta! ♥ Sro Cze 13, 2012 3:05 am
Ten mecz a Rosja przypominał mi wojnę xD Cały czas się popychali, faulowali... Masakra.
EveDallas Moderator
Nick w grze : EveDallas Liczba postów : 4676 Dołączył : 22/11/2011
Temat: Re: 17 minuta! ♥ Sro Cze 13, 2012 6:11 am
Piękne to było, ja pół meczu przedrzemałm, drugie pół ziewałam... A co deo sportów - ręcza <3 No, w końcu Kielce mają genielny zespół, to się wciągnęłam:) Ale jak grac, to li i jedynie na bramce, tylko to umiem naprawdę dobrze:)
Go?? Gość
Temat: Re: 17 minuta! ♥ Sro Cze 13, 2012 6:18 am
Mamy duże szanse,by wyjść z grupy,ba nawet bardzo duże.Na szczęście mamy piłkarzy,takich jacy zasługują na miano bohaterów narodowych Wspominając Przemysława Tytonia,Kubę Błaszczykowskiego i Roberta Lewandowskiego You are our heroes !
xTikTakx Przyjaciel Zagrody
Liczba postów : 700 Dołączył : 06/01/2012
Temat: Re: 17 minuta! ♥ Sro Cze 13, 2012 6:22 am
Polacy musieliby wygrać z Czechami żeby wyjść z grupy. A Czechy mają Cecha na bramce, który jedna coś tam potrafi i ciężko mu będzie wbić gola. Chociaż po tym jak mu wczoraj przeleciała piłka między rękami to wszystko jest możliwe. xD
Go?? Gość
Temat: Re: 17 minuta! ♥ Sro Cze 13, 2012 6:24 am
xTikTakx napisał:
Polacy musieliby wygrać z Czechami żeby wyjść z grupy. A Czechy mają Cecha na bramce, który jedna coś tam potrafi i ciężko mu będzie wbić gola. Chociaż po tym jak mu wczoraj przeleciała piłka między rękami to wszystko jest możliwe. xD
Jak z ruskimi zremisowaliśmy,to czemu mielibyśmy nie wygrać z Czechami?
Go?? Gość
Temat: Re: 17 minuta! ♥ Sro Cze 13, 2012 6:25 am
xTikTakx napisał:
xTikTakx Przyjaciel Zagrody
Liczba postów : 700 Dołączył : 06/01/2012
Temat: Re: 17 minuta! ♥ Sro Cze 13, 2012 7:26 am
Pysia2762Pysia2762 napisał:
xTikTakx napisał:
Oj, to wszystko pokręcone jest No bo np. czemu mielibyśmy wygrać z Czechami, skoro oni wygrali z Grecją, a my ledwo z nią zremisowaliśmy?
Go?? Gość
Temat: Re: 17 minuta! ♥ Sro Cze 13, 2012 10:03 am
Tik Taku,ale za to jaka to była przemiana,jak z ruskimi graliśmy w drugiej połowie
Casablanka Przyjaciel Zagrody
Liczba postów : 598 Dołączył : 03/08/2011
Temat: Re: 17 minuta! ♥ Czw Cze 14, 2012 1:20 pm
truskaweczkaa napisał:
Kamil2010 napisał:
i po to trzeba było aż nowy temat zakładać ?
założyłam temat bo to forum. co prawda to o howrse, ale napisane było w regulamine ze inne temety tez mile widziane tak? no więc nie rozumiem po co sie czepiać -.-
chodzi o to że jest już jeden wątek dla 'kibiców' wiec po co zakładać oddzielny wątek dla jakiejś głupiej 17 minuty? Jak dla mnie to całe *piiiiip* euro mogło by się już skończyć !
Arbuzek_10 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Arbuzek_10 Liczba postów : 1241 Dołączył : 19/04/2012
Temat: Re: 17 minuta! ♥ Czw Cze 14, 2012 2:15 pm
Casa - mmm... 17 minuta jest super ważna, dla mnie bynajmniej, to że ty nie lubisz nożnej - twoja sprawa, ale skoro tak jej nie nienawidzisz to po co wchodzisz w tematy jej poświęconej?
carrie17 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : carrie17 Liczba postów : 921 Dołączył : 02/06/2012
Temat: Re: 17 minuta! ♥ Czw Cze 14, 2012 4:01 pm
Casablanka, ale ten temat powstał jakieś 3h wcześniej od ogólnego
Temat: Re: 17 minuta! ♥ Pią Cze 15, 2012 5:12 am
Casablanka napisał:
truskaweczkaa napisał:
Kamil2010 napisał:
i po to trzeba było aż nowy temat zakładać ?
chodzi o to że jest już jeden wątek dla 'kibiców' wiec po co zakładać oddzielny wątek dla jakiejś głupiej 17 minuty? Jak dla mnie to całe *piiiiip* euro mogło by się już skończyć !
tak, tak mogloby sie konczyc, a sama jeszcze chcialas niedawno sesje na temat euro -.- pozatym jak ci sie nie podoba to nie wchodz i tyle, albo wgl sie nie udzielaj bo znowu sie poklocimy -.- a pozatym carrie ma rację. ja ten wątek utworzyłam w przerwie między pierwszą a drugą połową, a wątek ogólny powstał całkiem po meczu. może i nawet dalej -.- a zreszta sama se zobacz : to mój wątek :
a to wątek 'Zwierzeń kibiców[...]' :
Casablanka Przyjaciel Zagrody
Liczba postów : 598 Dołączył : 03/08/2011
Temat: Re: 17 minuta! ♥ Pią Cze 15, 2012 6:10 am
no to co że chciałam sesje o euro? właściwie ty rzuciłaś pomysł a ja go zrealizowalam swoim aparatem. to ze uczestniczylam w tej sesji nie znaczy że jetsem za euro czy coś chociaż czasem tez lubie poogladac polakow w akcji na boisku
Temat: Re: 17 minuta! ♥ Nie Cze 17, 2012 11:11 am
okej, ale zanim sie udzielisz łaskawie spójrz na szczegóły hm?