| DoGGi Game - pogawędka ogólna | |
|
+48cake113241 daria4603 klaczkakoniara Divide erreo Nefra01 anteek Shikari doma103 xTikTakx Basia Ejli CzekoBoom avrilka _pati201_ mina stirit1 Kila278 EveDallas Asiaa. julcia0101 Husky HannahDanceDiva stewardessa karina127 Pojara Szarusia16 Sweet Rabbit Wiktabc hanka1998 Elenixa Pati...xd chevalier koniara25000 KaVcia Aglyss Ayashi LadyArvena кoкo Broszka koszolak Maiyo Kikyo22 Sathilia Malto Philipek Arbuzek_10 blueberry. ArinStreal 52 posters |
|
Autor | Wiadomość |
---|
HannahDanceDiva Nowy
Liczba postów : 1 Dołączył : 14/07/2012
| Temat: Re: DoGGi Game - pogawędka ogólna Sob Lip 14, 2012 11:24 am | |
| Mam nadzieję, że jeszcze dzisiaj -.- | |
|
| |
Malto ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Malto (konto skasowane), Malciak (do śledzenia poczynań Ow&Co) Liczba postów : 2378 Dołączył : 09/04/2011
| Temat: Re: DoGGi Game - pogawędka ogólna Sob Lip 14, 2012 12:20 pm | |
| Z tego co widzę, już się można logować I informacja od doggi (jeszcze nie czytałam ): Dlaczego gra była wyłączona? Były ku temu dwie przyczyny - dobra i zła. Ale nawet w tej złej przyczynie mamy pewne dobre wieści (tak zwane szczęście w nieszczęściu). Po pierwsze, jak część z Was zauważyła znów mieliśmy awarię,taką samą jak niedawno kiedy to podmieniło dane części graczy. Myśleliśmy, że wiemy co było przyczyną jednak pomyliliśmy się. Bijemy się w pierś - nasza wina Teraz jednak mając dane z dwóch awarii przekopaliśmy się przez nie i odkryliśmy problem. Był nim ranking. Poszkodowane są osoby zajmujące pierwsze 500 miejsc w rankingu. Udało się przywrócić dane BEZ cofania stanu gry, chociaż nie było łatwo i zajeło to dużo czasu. Te 500 osób odniosło drobne szkody w postaci: - jeśli ktoś 13 lub 14 lipca zmieniał:hasło, prezentację, email - te zmiany zostaną cofnięte - stan udziałów i wygranych w konkursach będzie taki jak 2 dni temu. Tego nie da się przywrócić. Pozostałe dane, z doglarami na czele, zostały naprawione. Poza tym nie powinno być żadnych błędów czy zmian w innych rzeczach niż dane graczy - w psach, zapasach, sprzedażach, forum itd. Te dane się nie popsuły. Jednocześnie informuję,że RANKING OGÓLNY zostanie zamrożony na kilka dni (nie będzie przeliczany) do czasu ostatecznego naprawienia błędów w nim. Jeżeli zauważycie jakieś nieprawidłowości - piszcie! Jednocześnie, niejako korzystając z faktu, że gra była wyłączona na czas naprawy, wprowadziliśmy większe zmiany: - poprawki kilku błędów (m.in związanego z rejestracją), gołym okiem dla Was niewidocznych, aczkolwiek poważnych - zmiany z listy proponowanej przez Was, m.in. logowanie ze strony głównej oraz inne - nowe obrazki psów - tak jak zapowiadaliśmy. Zmiana ta ma na celu głównie usprawnienie gry tak abyśmy mogli łatwiej i szybciej wprowadzać nowe maści i rasy. Nowe obrazki będą widoczne tylko dla psów, które od teraz osiągną 1 rok. Psy, które już mają 1 rok NIE ZMIENIĄ SIĘ. Gdybyście zauważyli JAKIKOLWIEK problem związany z obrazkiem podczas dorastania psa do 1 roku lub poczas oddzielania się szczeniąt od mamy proszę JAK NAJSZYBCIEJ PISAĆ. Kolejna zmiana dotyczy nowego koloru - złotego, który wprowadzamy częściowo zamiast biszkoptowego. Goldeny, labradory pozostaną biszkoptowe. Owczarki niemieckie będą ZŁOTE z czarnym. Kolor złoty jest ciemniejszy od biszkoptowego. Mieszańce, które mają w genach kolor biszkoptowy zosały losowo (niezależnie od pochodzenia i koloru rodziców) obdarowane genem koloru złotego. Czyli połowa mieszańców będzie taka, połowa taka. U psów powyżej 1 roku NIE zmieni to wyglądu! Ale będzie widoczne w opisie oraz w ... dzieciach Nie dało się inaczej tego zrobić więc od razu proszę niezadowolone osoby o niemarudzenie Zrobiliśmy to najlepiej jak się dało. No, i to chyba tyle. Ach, byłabym zapomniała. Zaglądajcie często do ZK. Doszły mnie słuchy, że lada dzień mają sprowadzić zza oceanów psy nowych ras | |
|
| |
Husky Nowy
Liczba postów : 13 Dołączył : 14/07/2012
| Temat: Re: DoGGi Game - pogawędka ogólna Sob Lip 14, 2012 12:33 pm | |
| Działa wam doggi? Bo u mnie pisze, że gra jest wyłączona (od rana -.-)... Próbowałam juz na dwóch przeglądarkach i nic... | |
|
| |
Malto ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Malto (konto skasowane), Malciak (do śledzenia poczynań Ow&Co) Liczba postów : 2378 Dołączył : 09/04/2011
| Temat: Re: DoGGi Game - pogawędka ogólna Sob Lip 14, 2012 12:35 pm | |
| Husky, już działa Post powyżej to zacytowana informacja z forum. Kto będzie miał pierwszego złotasa - proszę się pochwalić! | |
|
| |
Husky Nowy
| Temat: Re: DoGGi Game - pogawędka ogólna Sob Lip 14, 2012 12:37 pm | |
| | |
|
| |
Malto ZAGRODZIANIN
| |
| |
Husky Nowy
| Temat: Re: DoGGi Game - pogawędka ogólna Sob Lip 14, 2012 12:46 pm | |
| Trochę dziwny kolorek, ale jest ok xDD | |
|
| |
Malto ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: DoGGi Game - pogawędka ogólna Sob Lip 14, 2012 12:53 pm | |
| Eledie zapodała taką piękność! | |
|
| |
Husky Nowy
| Temat: Re: DoGGi Game - pogawędka ogólna Sob Lip 14, 2012 1:03 pm | |
| Okropnie wygląda nowa sierśc... PS: ten pies jest na sprzedaz. (ch.226.74) | |
|
| |
Kikyo22 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Kikyo22 Liczba postów : 1083 Dołączył : 15/01/2012
| Temat: Re: DoGGi Game - pogawędka ogólna Sob Lip 14, 2012 1:04 pm | |
| Czyli moje wygrane z wczoraj przepadły? Niech *pip*!
| |
|
| |
Husky Nowy
| |
| |
Malto ZAGRODZIANIN
| |
| |
Husky Nowy
| Temat: Re: DoGGi Game - pogawędka ogólna Sob Lip 14, 2012 1:20 pm | |
| - Malto napisał:
- Husky napisał:
Okropnie wygląda nowa sierśc... PS: ten pies jest na sprzedaz. (ch.226.74) E, ten mi się nawet podoba! Wg mnie troszkę za jaskrawy... A Malto pisałaś coś o mopsach na forum. To jest sprawdzona wiadomośc? Pojawią się w grze? ;D | |
|
| |
Husky Nowy
| Temat: Re: DoGGi Game - pogawędka ogólna Sob Lip 14, 2012 1:33 pm | |
| http://www.doggi-game.pl/dogs/view/32494 http://www.doggi-game.pl/dogs/view/30129 2 złote suczki szczeniaki Sprzedam je bo nie chce mi się je postarzac | |
|
| |
Szarusia16 Przyjaciel Zagrody
Liczba postów : 745 Dołączył : 20/04/2011
| Temat: Re: DoGGi Game - pogawędka ogólna Sob Lip 14, 2012 1:54 pm | |
| może dlugowłose nie zachwycają za bardzo, ale gładkowłose są o wiele lepsze :3 | |
|
| |
Husky Nowy
| Temat: Re: DoGGi Game - pogawędka ogólna Sob Lip 14, 2012 1:59 pm | |
| - Szarusia16 napisał:
może dlugowłose nie zachwycają za bardzo, ale gładkowłose są o wiele lepsze :3 No, no... Widac, że cos robili xd | |
|
| |
blueberry. Jedną nogą w ZM
Nick w grze : blueberry. Liczba postów : 858 Dołączył : 06/02/2012
| Temat: Re: DoGGi Game - pogawędka ogólna Sob Lip 14, 2012 2:13 pm | |
| Z jednej strony te zmiany mi się podobają, a z drugiej nie. Kolorek złoty jest (jak dla mnie) super. Taki fajny pastelowy. Na pieskach widać trochę cieni - cieszę się, że grafika cały czas ulega zmianie. Jednak nie podoba mi się nowy kolor rudy. Jest taki jakiś dziwny... Według mnie poprzednie rudaski były lepsze. Po za tym wszystko super. To teraz jestem ciekawa co wyrośnie z Loci, Poezji oraz Sweet Chocolate. Na marginesie chciałabym Wam pokazać, jak po osiągnięciu roku wygląda suczka BUKA Paradise in Hell: Nie mam pojęcia skąd się wziął krótki ogon... U moich psiaków już tak jest - nie wyjaśnione pochodzenie ogonów. Jestem ciekawa co wyrośnie z Barnaby i Bawarii - rodzeństwa Buki... Ps. Bez przerwy wylogowuje mnie z doggi... Czy ktoś ma może podobny problem? | |
|
| |
Husky Nowy
| Temat: Re: DoGGi Game - pogawędka ogólna Sob Lip 14, 2012 2:25 pm | |
| - aniawis39 napisał:
- Z jednej strony te zmiany mi się podobają, a z drugiej nie. Kolorek złoty jest (jak dla mnie) super. Taki fajny pastelowy. Na pieskach widać trochę cieni - cieszę się, że grafika cały czas ulega zmianie. Jednak nie podoba mi się nowy kolor rudy. Jest taki jakiś dziwny... Według mnie poprzednie rudaski były lepsze. Po za tym wszystko super. To teraz jestem ciekawa co wyrośnie z Loci, Poezji oraz Sweet Chocolate. Na marginesie chciałabym Wam pokazać, jak po osiągnięciu roku wygląda suczka BUKA Paradise in Hell:
Nie mam pojęcia skąd się wziął krótki ogon... U moich psiaków już tak jest - nie wyjaśnione pochodzenie ogonów. Jestem ciekawa co wyrośnie z Barnaby i Bawarii - rodzeństwa Buki... Ps. Bez przerwy wylogowuje mnie z doggi... Czy ktoś ma może podobny problem? Śliczny piesek ;* Właśnie rudy wg mnie jest okropny. Wyżej mozna zobaczyc mojego rudego psa... -.- U mnie wszystko działa normalnie nie wylogowuje mnie PS: Mam tylko 7 $dgl... Proszę o kupowanie moich psów xD | |
|
| |
| Temat: Re: DoGGi Game - pogawędka ogólna Sob Lip 14, 2012 3:25 pm | |
| Szczerze mówiąc Twój piesek nie jest najgorszy. Obawiam się jednak o psy gładkowłose, które zostaną rudasami. Według mnie będą wyglądać co najmniej - nieciekawie. W połączeniu z białym, nowy kolor rudy wygląda całkiem, całkiem. Jednak kombinacji jest od groma. Jestem ciekawa, jak będzie wyglądać mieszaniec o umaszczeniu złoty z rudym w dowolnej kombinacji. Gra nabiera rumieńców... Byłabym w niebie, gdyby do doggi wprowadzono genetykę, albo gdyby istniały rudzielce jaśniejsze i ciemniejsze itp. Może się kiedyś tego doczekam. Nie wiem co mam, ale na Equiverse połapać się nie mogę, więc tam sobie genetyki nie potrenuję, a tak - doggi, by mnie sprawdzało. Bo z tego co mi wiadomo to u psów istnieje genetyka... Chyba, że już zgłupiałam. | |
|
| |
Ayashi ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Ayashi Liczba postów : 1087 Dołączył : 13/08/2011
| Temat: Re: DoGGi Game - pogawędka ogólna Sob Lip 14, 2012 5:08 pm | |
| W ZK w encyklopedii ras pojawił się bokser, terrier i wyżeł | |
|
| |
KaVcia Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : KaVcia Liczba postów : 731 Dołączył : 31/08/2011
| Temat: Re: DoGGi Game - pogawędka ogólna Nie Lip 15, 2012 1:48 am | |
| Mają startowy charakter 230 :O | |
|
| |
LadyArvena Administrator
Nick w grze : LadyArvena Liczba postów : 4123 Dołączył : 17/01/2011
| Temat: Re: DoGGi Game - pogawędka ogólna Nie Lip 15, 2012 3:41 am | |
| Ale ceny zaporowe... Odpuszczam sobie. Nie wydam przecież połowy mojej kasy na jednego psa -.- | |
|
| |
Malto ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: DoGGi Game - pogawędka ogólna Nie Lip 15, 2012 5:43 am | |
| Ceny mieszczą się w przedziale 200 - 12.000 dgl Te psy, które aktualnie wiszą z ZK, z czasem znikną, o ile nikt się na nie nie połakomi Osobiście dorwałam się do parki wyżłów weimarskich - po dorośnięciu wyglądają tak: Maluchy pójdą na sprzedaż | |
|
| |
| Temat: Re: DoGGi Game - pogawędka ogólna Nie Lip 15, 2012 5:47 am | |
| Pokażcie mi ino boksera! Jestem strasznie ciekawa wyglądu rasy, a Internet mi strasznie wolno na doggi chodzi. Także błagam, błagam pokażcie mi boksera! | |
|
| |
Malto ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: DoGGi Game - pogawędka ogólna Nie Lip 15, 2012 6:27 am | |
| | |
|
| |
KaVcia Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : KaVcia Liczba postów : 731 Dołączył : 31/08/2011
| Temat: Re: DoGGi Game - pogawędka ogólna Nie Lip 15, 2012 6:30 am | |
| - Malto napisał:
- aniawis39 napisał:
- Pokażcie mi ino boksera! :D Jestem strasznie ciekawa wyglądu rasy, a Internet mi strasznie wolno na doggi chodzi. :roll: Także błagam, błagam pokażcie mi boksera!
Bokser:
Już widzę mieszańce z tymi pyskami. | |
|
| |
Husky Nowy
| Temat: Re: DoGGi Game - pogawędka ogólna Nie Lip 15, 2012 6:59 am | |
| | |
|
| |
Husky Nowy
| Temat: Re: DoGGi Game - pogawędka ogólna Nie Lip 15, 2012 7:06 am | |
| http://www.doggi-game.pl/dogs/view/30127 Sprzedam tę suczkę LOL XD Chciałam zobaczyc jak bd wygladac i jest całkiem nie źle | |
|
| |
julcia0101 W skromnych progach Zagrody
Nick w grze : julcia0101 Liczba postów : 478 Dołączył : 23/10/2011
| Temat: Re: DoGGi Game - pogawędka ogólna Nie Lip 15, 2012 8:40 am | |
| Ktoś chce pieska wyżła? Piszcie propozycje cen na pw na doggi (login taki sam jak tu) | |
|
| |
| Temat: Re: DoGGi Game - pogawędka ogólna Nie Lip 15, 2012 9:23 am | |
| Wszystko ładnie pięknie, ale ten pysk... Muszę się jeszcze przyczepić do jednej sprawy. W realu zarówno Boston Teriery, jak i Boksery mają takie "faflowate" pyski już w wieku szczenięcym. Na doggi szczeniaki Boksera mają takie same pyski, jak każde inne szczenię. Nie podoba mi się również nowe umaszczenie Jamników Długowłosych - w życiu na oczy takiego nie widziałam... Ps. Miałby ktoś na sprzedaż suczkę Boksera? Umaszczenie dowolne. Mogę zapłacić do 4000$. Zainteresowanych proszę o kontakt na PW na ZM. | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: DoGGi Game - pogawędka ogólna | |
| |
|
| |
| DoGGi Game - pogawędka ogólna | |
|