Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| Retusz zdjęć xD | |
| | Autor | Wiadomość |
---|
Alasky Przyjaciel Zagrody
Liczba postów : 691 Dołączył : 27/03/2012
| Temat: Retusz zdjęć xD Sro Cze 20, 2012 8:55 am | |
| Jak Alasky sie nudzi to kombinuje w GIMP'ie .Wczoraj na przykład robiła grafiki na prezki a dzisiaj bierze się za retusz.Poczytała troszke i oto efekty jej pracy : Kto zgadnie co to za pani? Oczywiście uwagi i pochwały mile widziane.Z chęcią wykonam taki retusz komukolwiek.Do wyboru: Wybielanie zębów,zmana koloru oczu,wybielanie białek,usuwanie zmarszcek/pryszczy | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: Retusz zdjęć xD Sro Cze 20, 2012 8:58 am | |
| Zęby to akurat pikuś. Na zdjęciu są zbyt ..przebielone. Retusz wygląda bardzo mizernie..za dużo blura i rozmazywania. Dla mnie wygla to bardzo nienaturalnie . |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: Retusz zdjęć xD Sro Cze 20, 2012 9:03 am | |
| |
| | | Alasky Przyjaciel Zagrody
| Temat: Re: Retusz zdjęć xD Sro Cze 20, 2012 9:04 am | |
| W Gimpie.Mieszanka 2 tutków.Co do rozmazanej twarzy-cóż było tak w tutku i jakos nie wiem jak to poprawić.Robiłam dokładnie to co pisali | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: Retusz zdjęć xD Sro Cze 20, 2012 9:10 am | |
| czym, nie gdzie, chodzi mi o narzędzia. |
| Temat: Re: Retusz zdjęć xD Sro Cze 20, 2012 12:36 pm | |
| Krosty smużeniem lekkim.Reszte rozmyciem sel. rozmyciem gaussa.Potem na innej warstwie jeszce szum,wytłoczenie aby nie była aż taka gładka (jesli nie o to chodzi to nie wiem jak wytłumaczyć) | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: Retusz zdjęć xD Sro Cze 20, 2012 12:53 pm | |
| |
| Temat: Re: Retusz zdjęć xD Sro Cze 20, 2012 12:59 pm | |
| coś koło 25 %
EDIT:literówka | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: Retusz zdjęć xD Sro Cze 20, 2012 1:18 pm | |
| O matko, spore. Przy retuszach zdjęć przede wszystkim nie używa się tak dużo smużenia. Nie wiem, co to był za poradnik, ale najwyraźniej bardzo, bardzo kiepski... Smużenia używamy tylko delikatnego, by delikatnie wygładzić skórę. Widziałaś kiedyś naturalną twarz, która byłaby aż tak gładka? ;D Nie wiem, czy w GIMPie jest opcja klonowania, ale zdecydowanie polecam to narzędzie, bo jest po prostu najlepsze... Definiujesz obszar źródłowy pędzla i rysujesz np. obok, pobierając obraz ze wskazanego wcześniej miejsca. Wtedy to, co malujesz, wygląda realistycznie, bo tak samo jak obok. Z ciekawości możesz podrzucić mi jakieś zdjęcie do zretuszowania, to się pobawię. :> Coś ostatnio się za jakieś dziwne rzeczy biorę - fotomanipulacje, retusze.. XD |
| | | Sabula Przyjaciel Zagrody
Liczba postów : 1203 Dołączył : 08/08/2011
| Temat: Re: Retusz zdjęć xD Sro Cze 20, 2012 4:09 pm | |
| Masakra, strasznie widac że to kiepski retusz, chyba że o to Ci chodzilo... Dla mnie retusz powinien być taki że wgl nie widać że się retuszowało. | |
| | | -Eruina- Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : -Eruina- Liczba postów : 1632 Dołączył : 06/06/2012
| Temat: Re: Retusz zdjęć xD Sro Lip 04, 2012 2:55 am | |
| Wygląda jak by se całe opakowanie pudru sypnęła na twarz xd | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Retusz zdjęć xD | |
| |
| | | | Retusz zdjęć xD | |
|
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach