Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| Opieka nad końmi | |
|
+8chevalier Sakura Philipek carrie17 EREIS blueberry. korane Arbuzek_10 12 posters | |
Autor | Wiadomość |
---|
mina stirit1 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : British Dougs Liczba postów : 526 Dołączył : 25/06/2011
| Temat: Re: Opieka nad końmi Nie Cze 24, 2012 11:53 am | |
| Wg mnie najbardziej się oplaca pomagać w stajni a w zamian za to mieć jazdę, wtedy to jest bardzo korzystne - nic nie placisz, masz kontakt z końmi i jeździsz zarazem... Ale gorzej, jeżeli mówisz, iż nie można tak u was robić w stajni... Hmm... Wg mnie nic w tej sytuacji nie zrobisz... Co tu dużo mówić...nie zostalala ci żadna opcja...więc nawet nie ma co ciągnąć dalej wątku... Bardzo mi przykro, że chcesz, ale naprawdę nie możesz... We wsi wiele osób ma konie...popytaj może... Być może Twoi sąsiedzi mają znajomych posiadających te "czterokopytniaki"... Popytaj się każdego możliwego, jeżeli naprawdę mocno Ci zależy...
| |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Opieka nad końmi Pią Cze 29, 2012 4:56 am | |
| Doszłam do wniosku,że przed kupnem konia,najlepiej byłoby wyjechać na obóz konny i nauczyć się końmi zajmować.. Oo |
| | | EveDallas Moderator
Nick w grze : EveDallas Liczba postów : 4676 Dołączył : 22/11/2011
| Temat: Re: Opieka nad końmi Pią Cze 29, 2012 5:04 am | |
| Pysiu, ja mieszkam na wsi, 200 domów, malutka wioska, do najbliższej stajni mam jakieś 40 km (na drugim końcu miasta, które i tak jest daleko ode mnie), ale jakbym sie postarała, to bym końmi się zająć mogła. jak? Mieszkam w bardziej rolniczej wsi, praktycznie każdy ma pole. CXzyli, nie ujmując, wiocha i tyle. No, ale ktośtam, na samym poczatku wsi, ma konia. Jakbym chciała, to bym chodziła. Poszukaj, na wsi (nie tylko 'rolniczej') jest sporo osób z polami, i niektórzy używają jeszcz koni jako zwierząt pociągowych czy coś. tak trudno to zrobić? | |
| | | Philipek ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Philipek Liczba postów : 3748 Dołączył : 06/08/2011
| Temat: Re: Opieka nad końmi Pią Cze 29, 2012 5:53 am | |
| Pysia,właśnie chciałam Ci napisać o propozycji, jeśli chodzi o obóz konny. Poszukaj czegoś niedaleko Twojego miejsca zamieszkania albo coś. Niektóre są trochę drogie, ale powinnaś znaleźć coś odpowiedniego. | |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Opieka nad końmi Pią Cze 29, 2012 7:09 am | |
| Właśnie Phil.. Eve,tyle,że właśnie nikt konia tu nie ma! |
| Temat: Re: Opieka nad końmi Pią Cze 29, 2012 7:24 am | |
| A szukałaś? A w sąsiedniej wsi? Jejku, trzeba sie rozejrzeć, popatrzeć poza koniec własnego nosa, odejść od komputera i poszukać - to tak trudno, naprawdę? | |
| | | EREIS Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : EREIS Liczba postów : 1094 Dołączył : 19/02/2012
| | | | Go?? Gość
| Temat: Re: Opieka nad końmi Pią Cze 29, 2012 7:55 am | |
| Ale naprawdę,dobrze znam swoją okolicę i wierzcie mi,że tu ani żadnego konia nie ma ..:/ |
| Temat: Re: Opieka nad końmi Pią Cze 29, 2012 7:58 am | |
| Naprawdę, ja też dobrze znam moją wieś, a dopiero parę dni temusie dowiedziałam, ze sąsiad sobie zwierzaka hoduje... Nie chce Ci sie to nie, Twoja strata. | |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Opieka nad końmi Pią Cze 29, 2012 8:02 am | |
| Eve,ale ja naprawdę dobrze wiem. |
| Temat: Re: Opieka nad końmi Pią Cze 29, 2012 8:06 am | |
| Ale warto popaczeć też:3 Koniec offu, ja już dłużej nie będę gadać. | |
| Temat: Re: Opieka nad końmi Pią Cze 29, 2012 2:38 pm | |
| ale ja dalej nie wiem dlaczego nie możesz podać gdzie mieszkasz?? | |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Opieka nad końmi Sob Cze 30, 2012 1:29 am | |
| EREIS,mieszkam w malutkiej miejscowości Wojciechów,w województwie Lubelskim. |
| | | Calma Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Calma Liczba postów : 658 Dołączył : 18/08/2011
| Temat: Re: Opieka nad końmi Sob Cze 30, 2012 3:08 am | |
| Polecam Ci obozy jeździeckie, gdzie uczą jeździć. A cd. posiadania konia - obecnie mam jedną klacz to utrzymanie drogo mnie kosztuje - fakt, dostałam ją, ale podliczę może wydatki miesięczne : boks - 600 zł kowal - 150 zł weterynarz - nigdy nie wiesz, co się może stać, więc około 500 zł zawsze trzeba mieć w zasięgu ręki sprzęt, siodła i tego innego to ja już nie liczę.
A na koniu trzeba jeździć - bo to nie wielka szuka wypuścic na pastwisko, żeby się wybiegał. A zajeżdżony koń nie będzie chodził pod tobą sam - z każdym trzeba trochę potrenować, a to wymaga silnej i zdecydowanej i przede wszystkim doświadczonej jeździeckiej ręki .
| |
| Temat: Re: Opieka nad końmi Sob Cze 30, 2012 4:55 am | |
| dopytywałam skąd jesteś bo widziałam w podpisie Lublin w a Lublinie mam znajomych w związku z tym zapytałam i proszę
SAPAŁA MARIA, MARIAN. AGROTURYSTYKA 29 Wojciechów Lubelskie 24-204 , tel. 81 517 73 02, e-mail: olka_sapala@o2.pl
skoro jest to mała miejscowość to nie powinnaś mieć daleko znajomy z Lublina tam był z córą na wypoczynku i bardzo sobie chwalił
| |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Opieka nad końmi Sob Cze 30, 2012 5:09 am | |
| Sapała..Sapała.. A to nie jest ta co ma Jakąś tam Zagrodę Wojciechowską,czy jak ?Oo |
| Temat: Re: Opieka nad końmi Sob Cze 30, 2012 7:22 am | |
| nie wiem ja tam Pysiu nie byłam natomiast Ty sądzę, że masz tam dość blisko i możesz się pokusić o próbę nawiązania kontaktu celem obcowania z końmi | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Opieka nad końmi | |
| |
| | | | Opieka nad końmi | |
|
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |
|