Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| Mam pytanie odnośnie mieszanek na GP | |
| | Autor | Wiadomość |
---|
SalineroNatka Raczkujący
Liczba postów : 53 Dołączył : 09/06/2012
| Temat: Mam pytanie odnośnie mieszanek na GP Pon Lip 23, 2012 1:38 pm | |
| Chce sobie zrobić mieszanki do GP, do każdej dyscypliny inne. W związku z tym mam pytanie : jeśli chce zrobić powiedzmy mieszankę z holsztyna, hanowera i kucyka szetkandzkiego, to co tu powinno być ogierem a co klaczą ? Chodzi o to, że żrebak dziedziczy rasę ojca, a ja chcę żeby na końcu po krzyżówkach był wałach rasy holsztyn. z domieszką pozostałych ras | |
| | | majka12233 Nowy
Liczba postów : 2 Dołączył : 23/07/2012
| Temat: Re: Mam pytanie odnośnie mieszanek na GP Pon Lip 23, 2012 3:47 pm | |
| A ja mam radę najlepiej bez mieszanek na GP | |
| | | LadyArvena Administrator
Nick w grze : LadyArvena Liczba postów : 4123 Dołączył : 17/01/2011
| Temat: Re: Mam pytanie odnośnie mieszanek na GP Wto Lip 24, 2012 5:13 am | |
| majka - mieszanki dobrze się sprawdzają, jeśli wiesz co i w jakich proporcjach zmieszać Pogadaj z Malto, jest w tym dobra. Tylko musisz ją łapać tutaj, bo w grze ma bana, przez Szanowną Administrację, której się krytyka nie podobała... | |
| | | SalineroNatka Raczkujący
| Temat: Re: Mam pytanie odnośnie mieszanek na GP Wto Lip 24, 2012 5:47 am | |
| I co, odpowie mi ktoś ? Tyle osób tu zajrzało i nic. To chyba nie jest trudne pytanie, dla kogoś kto się na tym zna ( niestety ja nie ) | |
| | | EREIS Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : EREIS Liczba postów : 1094 Dołączył : 19/02/2012
| Temat: Re: Mam pytanie odnośnie mieszanek na GP Wto Lip 24, 2012 6:15 am | |
| każda dyscyplina wymaga odrębnego mieszania krwi jeden koń nie nada się do wszystkich dyscyplin. odpowiadając na pytanie jak mieszać aby na końcu dostać wałacha holsztyna: hanower klacz ( 100% ) +szetland ogier ( 100% )=klacz hanowersko-szetlandzka ( 50% hanower i 50% szetland )+holsztyn ogier (100% )=wałach holsztyńsko-hanowersko-szetlandzki ( 50% holsztyn, 25% hanower i 25% szetland ) jak się gdzieś machnęłam to proszę o poprawę | |
| | | SalineroNatka Raczkujący
| Temat: Re: Mam pytanie odnośnie mieszanek na GP Wto Lip 24, 2012 3:35 pm | |
| Bardzo dziękuje za odpowiedż, teraz juz rozumiem, na jakiej zasadzie to robić | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Mam pytanie odnośnie mieszanek na GP | |
| |
| | | | Mam pytanie odnośnie mieszanek na GP | |
|
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |
|