Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

IndeksPortalSzukajLatest imagesRejestracjaZaloguj
Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse!
Wymień się pocztówką! Klik!
Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik!

Cieniowanie konia. Co wy na to ?

Go down 
+15
Kajtus
Marsh
stewardessa
Takashiro
Madela
Manroe
Lamila
koteczek043
najreproduktor
i3nici
EREIS
hanka1998
anna i wiki
Promyczka-
kasiaQ xd
19 posters
Idź do strony : Previous  1, 2
AutorWiadomość
kasiaQ xd
Już coś wie
kasiaQ xd

Nick w grze : kasiaQ xd
Liczba postów : 221

Cieniowanie konia. Co wy na to ? - Page 2 Empty
PisanieTemat: Re: Cieniowanie konia. Co wy na to ?   Cieniowanie konia. Co wy na to ? - Page 2 I_icon_minipostPon Lip 30, 2012 10:43 am

nataliaizy - jej jak już napisałam dawno temu gdzieś lineart pochodzi z ogólnodostępnych z dA a zdążyłam zauważyć że kilka osób już tak robiło -,-
Jej po prostu nie mogłam znaleźć lineartu który został już kiedyś dla mnie narysowany... Teraz przekopuję cały komputer by go znaleźć a stwierdziłam i tak że nie wyślę go nawet -,-

i3nici - nie mam jej gdzieś ale wkurza mnie to że albo ludzie nie czytają co jest napisane pod spodem albo innych postów ... pisać 4 razy to samo yhym ciekawe po co -,-

A tak przy okazji każdy się chyba uczył i popełniał swoje błędy... Ja mam najprostszego gimpa a nie tak jak niektórzy profesjonalne programy...
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=1461805
najreproduktor
Jedną nogą w ZM

Liczba postów : 518

PisanieTemat: Re: Cieniowanie konia. Co wy na to ?   Cieniowanie konia. Co wy na to ? - Page 2 I_icon_minipostPon Lip 30, 2012 11:43 am

Prawie każdy tu używa gimpa.Wink Nie stać większości na PS za 2 000 zł. PS praktycznie się niczym nie różni. A żeby się nauczyć, popełniać błędy musisz najpierw próbować cieniować a nie robić jakieś kropki. Obserwuj konie w realu na ich głowę, wystające kości na nogi na kopyta itd. Patrz na zdjęcia i na prace innych na tutoriale na DA (są po ang ale obrazki wystarcza)

Powrót do góry Go down
stewardessa
Jedną nogą w ZM
stewardessa

Nick w grze : Messi.
Liczba postów : 587

PisanieTemat: Re: Cieniowanie konia. Co wy na to ?   Cieniowanie konia. Co wy na to ? - Page 2 I_icon_minipostSro Sie 01, 2012 3:26 am

Skończony mi się podoba Very Happy lepiej ode mnie rysujesz Very Happy
Powrót do góry Go down
Marsh
Już coś wie
Marsh

Nick w grze : Flip Flap, ale nie wchodzę...
Liczba postów : 190

PisanieTemat: Re: Cieniowanie konia. Co wy na to ?   Cieniowanie konia. Co wy na to ? - Page 2 I_icon_minipostNie Lut 10, 2013 11:32 am

Manroe- wiem, że zupełnie nie w temacie, ale masz może jakiś poradnik do gimp'a?
Lamila- LineArt ładny, ale wypełnienie troszkę słabe, nie widzę cieni... Ale sama lepiej nie umiem (xd), więc krytykować nie będę Wink
Powrót do góry Go down
Go??
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: Cieniowanie konia. Co wy na to ?   Cieniowanie konia. Co wy na to ? - Page 2 I_icon_minipostPon Lut 11, 2013 1:44 am

najreproduktor napisał:
Prawie każdy tu używa gimpa.Wink Nie stać większości na PS za 2 000 zł. PS praktycznie się niczym nie różni. A żeby się nauczyć, popełniać błędy musisz najpierw próbować cieniować a nie robić jakieś kropki. Obserwuj konie w realu na ich głowę, wystające kości na nogi na kopyta itd. Patrz na zdjęcia i na prace innych na tutoriale na DA (są po ang ale obrazki wystarcza)

PS to ułatwiona wersja gimpa dla leniwych Wink
Powrót do góry Go down
Kajtus
Raczkujący
Kajtus

Nick w grze : Kajtus
Liczba postów : 81

PisanieTemat: Re: Cieniowanie konia. Co wy na to ?   Cieniowanie konia. Co wy na to ? - Page 2 I_icon_minipostPon Lut 11, 2013 2:37 am

Devilek napisał:
najreproduktor napisał:

Żartujesz sobie? Shocked Laughing
Powrót do góry Go down
Chiavatta
Raczkujący
Chiavatta

Nick w grze : Chiavatta
Liczba postów : 67

PisanieTemat: Re: Cieniowanie konia. Co wy na to ?   Cieniowanie konia. Co wy na to ? - Page 2 I_icon_minipostPon Lut 11, 2013 11:30 am

Pooglądaj sobie zdjęcia koni, prace innych.
http://fc07.deviantart.net/fs70/i/2012/331/1/6/rocky_mountain_horse_rearing_by_venomxbaby-d5mbfef.jpg
http://bluesoom.deviantart.com/art/Czarna-perla-353270325

Popatrz, jak układają się światła i cienie. Ja rysuję głównie tak, jak vernille. Poczytaj sobie jej tutki. To naprawdę proste Wink
Powrót do góry Go down
juliaw2002
Już coś wie
juliaw2002

Liczba postów : 120

PisanieTemat: Re: Cieniowanie konia. Co wy na to ?   Cieniowanie konia. Co wy na to ? - Page 2 I_icon_minipostPon Mar 18, 2013 11:41 am

Możesz też robić swój lineart jak chcesz,wtedy cała praca będzie wykonana przez ciebie Smile

http://darya87.deviantart.com/art/Lineart-Tutorial-ENGLISH-354863285
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=2708157
LILIAN
Już coś wie
LILIAN

Nick w grze : ♠lilian 123♠
Liczba postów : 123

PisanieTemat: Re: Cieniowanie konia. Co wy na to ?   Cieniowanie konia. Co wy na to ? - Page 2 I_icon_minipostCzw Mar 21, 2013 4:25 am

Naprawde fajne
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=3109864
Gość
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: Cieniowanie konia. Co wy na to ?   Cieniowanie konia. Co wy na to ? - Page 2 I_icon_minipostCzw Mar 21, 2013 5:03 am

Kajtus napisał:
Devilek napisał:
najreproduktor napisał:

Żartujesz sobie? Shocked Laughing

Ps to największy kombajn jaki może istnieć, ludzie którzy używają go od lat a mimo to są zaskakiwani różnymi opcjami.
Po co niby płacisz kilka tysięcy za ułatwioną wersje gimpa, skoro gimpa masz za darmo? Jak widzisz różni się to w ciul.
PS wcale nie jest taki łatwy, aby zacząć coś w nim robić trzeba trochę go ogarnąć..
Powrót do góry Go down
Nevarra
ZAGRODZIANIN
Nevarra

Nick w grze : Nevarra
Liczba postów : 2774

PisanieTemat: Re: Cieniowanie konia. Co wy na to ?   Cieniowanie konia. Co wy na to ? - Page 2 I_icon_minipostCzw Mar 21, 2013 5:13 am

Dla mnie łatwiej jest cieniować na podstawie czarno-białych fotek.
Dla porównania foto oryginalne:
Cieniowanie konia. Co wy na to ? - Page 2 Tumblr_mga9lyM7nT1rucwy1o1_1280
I czarno-białe:
Cieniowanie konia. Co wy na to ? - Page 2 Tumblrmga9lym7nt1rucwy1
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=42994
Sponsored content

PisanieTemat: Re: Cieniowanie konia. Co wy na to ?   Cieniowanie konia. Co wy na to ? - Page 2 I_icon_minipost

Powrót do góry Go down

Cieniowanie konia. Co wy na to ?
Powrót do góry 
Strona 2 z 2Idź do strony : Previous  1, 2
 Similar topics
-
» Cieniowanie 4
» Cieniowanie
» CIENIOWANIE moje 3 :)
» Lepsze cieniowanie
» Pierwsze cieniowanie !

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach