Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| Zabawa twórcza (6) - "Letnie rymowanki" | |
|
+21chevalier Hałka Anella313 Ejli Aga282000 Nefra01 ZetkaEmka Evelynek Kitka kasiaQ xd ardnasak karina127 Kinia_Ka polak. Therin korane carrie17 natalias143 MaryMariaMara EveDallas LadyArvena 25 posters | |
Autor | Wiadomość |
---|
LadyArvena Administrator
Nick w grze : LadyArvena Liczba postów : 4123 Dołączył : 17/01/2011
| Temat: Zabawa twórcza (6) - "Letnie rymowanki" Nie Sie 12, 2012 10:56 am | |
| Dla tych, co nie radzą sobie z grafiką, ale z rymowaniem już lepiej Wymogi:Temat: Lato lub wakacje Długość: minimum 6 linijek/wersów, czy jak to się tam zwie Rymy: tak. OBOWIĄZKOWO Czas: do 13 sierpnia do 15.00 Nagroda punktowa:Każdy uczestnik otrzyma 10 punktów. Dodatkowo zwycięzca głosowania otrzyma kolejne 10 punktów Nagroda zwykła: Rozlosowane między uczestników będą: Klaczka z 600 um KLIK 2 Puszka Pandory prezentacja robiona pod zwycięzcę, u jednej z najlepszych wytwórców - u aleksandrowej (zdaniem LadyArveny) 1 Promień Heliosa 2 Zestawy Bonusowe Punkty przyznane:EveDallas, MaryMaria, natalias143, carrie17 korane Therin polak. Kinia_Ka karina127 ardnasak kasiaQ xd Kitty24 cukiereczeek12 ZetkaEmka Nefra01 Aga282000 Ejli Anella313 Hałka chevalier koziorożec wilczyca1000 Karolina211
Ostatnio zmieniony przez LadyArvena dnia Pon Sie 13, 2012 9:46 am, w całości zmieniany 1 raz | |
| | | EveDallas Moderator
Nick w grze : EveDallas Liczba postów : 4676 Dołączył : 22/11/2011
| Temat: Re: Zabawa twórcza (6) - "Letnie rymowanki" Nie Sie 12, 2012 11:09 am | |
| Rymowanka? letnia? Robi się Jaka jest pora w roku, tym długim, Którą to każdy na świecie lubi? nie zima, wiosna, coś cieplejszego. No i na pewno - bardziej słonecznego... Wakacje wtedy. Ciepło. Zabawa. No i ogólnie - sprawa trudnawa... Rymy się kończą - więc wierszyk krótki No ale kończę - hej, nad Sobótki! :3 | |
| | | MaryMariaMara Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Prezentacje. Liczba postów : 663 Dołączył : 10/07/2012
| Temat: Re: Zabawa twórcza (6) - "Letnie rymowanki" Nie Sie 12, 2012 11:09 am | |
| Kończą się wakacje Już nie rosną akacje Arvena przed komputerem Jest naszym sterem A ja chce wygrać Puszkę Pandory Nich zjedzą mnie zmory.
Czy wyszło aż tak źle? | |
| | | natalias143 W skromnych progach Zagrody
Nick w grze : natalias143 Liczba postów : 435 Dołączył : 28/03/2012
| Temat: Re: Zabawa twórcza (6) - "Letnie rymowanki" Nie Sie 12, 2012 11:15 am | |
| - MaryMaria napisał:
- Kończą się wakacje
Już nie rosną akacje Arvena przed komputerem Jest naszym sterem A ja chce wygrać Puszkę Pandory Nich zjedzą mnie zmory.
Czy wyszło aż tak źle? rozwaliłaś mnie XD ja może dzisiaj coś naskrobię, ale tylko dla 10 pkt XD | |
| | | MaryMariaMara Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Prezentacje. Liczba postów : 663 Dołączył : 10/07/2012
| Temat: Re: Zabawa twórcza (6) - "Letnie rymowanki" Nie Sie 12, 2012 11:25 am | |
| Arvena była na lini strzału.... | |
| | | carrie17 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : carrie17 Liczba postów : 921 Dołączył : 02/06/2012
| Temat: Re: Zabawa twórcza (6) - "Letnie rymowanki" Nie Sie 12, 2012 12:18 pm | |
| To teraz coś ode mnie: Gdy za oknem słonko świeci, z domów wybiegają dzieci, słychać piski, śmiech radości, lato właśnie u nas gości! Można jeździć na rowerze, rolkach, desce, czy skuterze. Basen też jest dobrą opcją, gdy na polu* za gorąco. Lato to czas mocnych wrażeń, zabaw i niezwykłych zdarzeń. Więc korzystaj póki możesz, odpoczywaj, trwaj w humorze! polu* - jestem z woj. małopolskiego, u nas mówi się 'wyjść na pole', w innych regionach jest zapewne 'wyjść na dwór', także proszę się nie dziwić | |
| | | korane Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : volvos40 Liczba postów : 2064 Dołączył : 01/03/2012
| Temat: Re: Zabawa twórcza (6) - "Letnie rymowanki" Nie Sie 12, 2012 12:25 pm | |
| Najlepsze dni w roku, korane już w szoku, nadeszło lato, pora wakacij, wszyscy opalają się w cieniu akacij, w góry czy nad morze, pojadę na traktorze !
| |
| Temat: Re: Zabawa twórcza (6) - "Letnie rymowanki" Nie Sie 12, 2012 12:27 pm | |
| | |
| Temat: Re: Zabawa twórcza (6) - "Letnie rymowanki" Nie Sie 12, 2012 12:27 pm | |
| | |
| | | Therin Nowy
Nick w grze : Therin Liczba postów : 24 Dołączył : 12/08/2012
| Temat: Re: Zabawa twórcza (6) - "Letnie rymowanki" Nie Sie 12, 2012 12:32 pm | |
| Słonko świeci, deszczyk pada, W domu siedzieć nie wypada, Choć pogoda nie rozpieszcza, Bardzo łatwo złapać kleszcza, Raz upały raz wichura, A na niebie ciemna chmura, Na rowerach, deskorolkach, Pieszo, biegiem i na rolkach, Młodzież razem się spotyka, Czasem z domu się wymyka, Aby tylko znów być razem W wakacyjnym, pięknym czasie | |
| | | polak. Już coś wie
Nick w grze : polak. Liczba postów : 118 Dołączył : 06/08/2012
| Temat: Re: Zabawa twórcza (6) - "Letnie rymowanki" Nie Sie 12, 2012 12:36 pm | |
| Choć wakacje dobiegają końca, nie brakuje nam wcale słońca, za oknami dobra pogoda, w sam raz pora na koral loda, leżaki na plaży rozkładamy, w wodzie chętnie się pluskamy, czasu na naukę nie mamy, tylko ciągle odpoczywamy | |
| | | Kinia_Ka Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Kinia_Ka Liczba postów : 250 Dołączył : 30/08/2011
| Temat: Re: Zabawa twórcza (6) - "Letnie rymowanki" Nie Sie 12, 2012 12:48 pm | |
| Nie ma lipy- to wakacje, każdy czeka na extra akcje. Nikt nie wie co to nuda, bo na ZM piknik i cuda. Nie ma opcji- każdy sie stara, mózg sie gotuje, ale siara. Słońce wszystkim mocno przygrzewa, każdy w jego promieniach się wygrzewa. Woda, plaża, lody, gofry, a my tu wszyscy jak z jednej sfory;) Wspaniałych wakacji i samych wspaniałych atrakcji! hahaha doceńcie moje starania, bo naprawde jestem beztalencie w kwestii wierszy itp. | |
| | | karina127 Jedną nogą w ZM
Nick w grze : karina127 Liczba postów : 500 Dołączył : 03/02/2012
| Temat: Re: Zabawa twórcza (6) - "Letnie rymowanki" Nie Sie 12, 2012 12:57 pm | |
| O nauce nie myślimy Tylko ciągle sie bawimy Lody koral zajadamy I na plaży zasypiamy Całe dnie leniuchujemy Niczym się nie przejmujemy !
| |
| | | natalias143 W skromnych progach Zagrody
Nick w grze : natalias143 Liczba postów : 435 Dołączył : 28/03/2012
| Temat: Re: Zabawa twórcza (6) - "Letnie rymowanki" Nie Sie 12, 2012 1:00 pm | |
| Wakacje się zaczęły, lecz szybko upłynęły. Do szkoły wkrótce znów, To niszczenie marzeń i snów... Wakacje zbyt krótkie są, kończę już rymowankę tą.
Sorry, musk mi się przegrzewa XD | |
| | | ardnasak Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : ardnasak. Liczba postów : 671 Dołączył : 22/01/2012
| Temat: Re: Zabawa twórcza (6) - "Letnie rymowanki" Nie Sie 12, 2012 1:09 pm | |
| Już kolejny dzień wakacji, weźmy więc udział w akcji, akcji na Zagrodzie Mgły, gdzie się dobrze bawimy, by nam się nie nudziło i całe ZM dobrze się bawiło. Piknik na ZM, bawmy się cały dzień! | |
| | | kasiaQ xd Już coś wie
Nick w grze : kasiaQ xd Liczba postów : 221 Dołączył : 21/02/2012
| Temat: Re: Zabawa twórcza (6) - "Letnie rymowanki" Nie Sie 12, 2012 1:14 pm | |
| Słońce wysoko na niebie, wakacje czekają Ciebie. Nie siedź już przed komputerem, tylko pojedź gdzieś rowerem ! Biegaj,skacz, baw się z nami i rozglądaj za chłopcami / dziewczynkami !
E halo ! Koniec leniuchowania ! Czas do szkoły szykowania.
Hahaahahha nie no spoko xd
| |
| | | Kitka Już coś wie
Nick w grze : Mówię na PW Liczba postów : 113 Dołączył : 20/03/2012
| Temat: Re: Zabawa twórcza (6) - "Letnie rymowanki" Nie Sie 12, 2012 1:21 pm | |
| Lato nadeszło wraz z wakacjami Wakacje nadeszły wraz z atrakcjami Jest bardzo ciepło i wesoło Powiedzcie "Zegnaj praco, szkoło!" Chodź na działkę, zbierz malinki One dają witaminki Później pojeździj na kucyku Potem popływaj w naszym Bałtyku Pojedź na mazury... Odwiedź Rzeki oraz góry! Wyjedź jeszcze póki czas Bo po wakacjach dużo roboty masz! Więc odpocznij lub się pobaw Bo potem na ciebie czeka praca lub jeszcze szkoła. To wierszyk dla osób w wieku powyżej 6 lat Sama go wymyśliłam i proszę o nie kopiowanie. Czemu potrafię rymować? Gdy chodziłam do 2 klasy napisałam na konkurs 5 wierszy. Jury wybrało jeden najlepszy i zajęłam 3 miejsce w województwie mazowieckim | |
| | | Evelynek Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : aleksandra.j.1 Liczba postów : 744 Dołączył : 30/07/2012
| Temat: Re: Zabawa twórcza (6) - "Letnie rymowanki" Nie Sie 12, 2012 1:31 pm | |
| Ojojoj, rymy to moja zmora. Ale coś wymyśliłam: Jesień coraz bliżej, Pies już cię nie liże, Lato dobiega końca A dzieci nie lubią, gdy nie ma słońca. Dni są coraz krótsze, Pogoda też gorsza, Ale Arvenie to nie przeszkadza Więc dalej nami włada Wiersz trochę nie dobrany do siebie, 2 wersety bez rymów. | |
| | | ZetkaEmka ZAGRODZIANIN
Nick w grze : ZetkaEmka Liczba postów : 2034 Dołączył : 06/08/2011
| Temat: Re: Zabawa twórcza (6) - "Letnie rymowanki" Nie Sie 12, 2012 2:08 pm | |
| Hmm, ja na rymy mam od jakiegoś czasu focha, ale spróbujemy. Lato - to piękne tatrzańskie hale Lato - bieszczadzkie trakty i szczyty Lato - pieniste Bałtyku fale Lato - jaskinie i stalagmity Piękne podróże w marzeniach widzę, Chodź nigdy nie zdradzę nikomu ich, Słońce mnie grzeje, deszczem się brzydzę, Więc nawet w mieszkaniu jest dobrze mi! Hmm, bywało lepiej, ale może być. | |
| | | Nefra01 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Nefra01 Liczba postów : 1522 Dołączył : 05/08/2012
| Temat: Re: Zabawa twórcza (6) - "Letnie rymowanki" Nie Sie 12, 2012 3:34 pm | |
| To ulubiona pora roku dzieci Słonko wtedy długo świeci Czas wyjazdów, czas zabawy Różnych chwil niezapomnianych Można wyjechać gdzieś rowerem Lub zasiąść za łódki sterem O czym mowa, może wiecie? Zgadza się, to wiersz o lecie! Końcówka taka niezbyt, ale na końcu zawsze jest najgorzej | |
| | | Aga282000 Już coś wie
Nick w grze : Aga282000 Liczba postów : 106 Dołączył : 18/07/2012
| Temat: Re: Zabawa twórcza (6) - "Letnie rymowanki" Nie Sie 12, 2012 4:59 pm | |
| Lato,wakacje piękna pora Wyjść się z domu chce Słonko świeci Nie tylko dla dzieci Wiec się ludzie pakują Do wyjazdu szykują Walizka,kapelusz,okulary... Nawet sąsiad stary,jedzie dziś na plażę A ja siedzę tu i do pisania brak mi tchu Nie wiem sama jak to skomentować ,ale pisało się fajnie . | |
| | | Ejli Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Eiiri Liczba postów : 1433 Dołączył : 31/12/2011
| Temat: Re: Zabawa twórcza (6) - "Letnie rymowanki" Pon Sie 13, 2012 12:34 am | |
| Słońce świeci na bezchmurnym niebie, ptaki patrzą się na Ciebie, woda w jeziorze cieplutka, Bo lato to pora milutka. Wszyscy się kąpią,i duzi i mali, i wszyscy w wodzie są cali. I w lasie pikniki, i na polanie, i owoców zbieranie. | |
| | | Anella313 Już coś wie
Nick w grze : Anella313 Liczba postów : 262 Dołączył : 18/08/2011
| Temat: Re: Zabawa twórcza (6) - "Letnie rymowanki" Pon Sie 13, 2012 1:16 am | |
| Czytanie na własną odpowiedzialność, nie odpowiadam za urazy spowodowane głupotą tego tekstu...
Wakacje, lato to cudna jest pora By puścić w niepamięć szkolnego potwora Zaraz do sklepu po książki, zeszyty Lecz wcześniej przez Bałtyk chce zostać zmyty Piesza wycieczka piaszczystym brzegiem Zaprowadzi mnie do szkoły nad Kołobrzegiem
Przepraszam za podobieństwo pierwszego wersu mojego wiersza do pierwszego wersu wiersza Agi282000, ale zorientowałam się o tym dopiero po napisaniu mojego wiersza, ale jeżeli nie może on tak zostać to postaram się go zmienić :c | |
| | | Hałka Przyjaciel Zagrody
Liczba postów : 188 Dołączył : 05/08/2012
| Temat: Re: Zabawa twórcza (6) - "Letnie rymowanki" Pon Sie 13, 2012 2:18 am | |
| Wakacje są już, ja idę tuż tuż, na plażę, na wodę, lecz szybko tonę. I idę do matki, po kawałek szmatki, ta szmatka to ręcznik, jak wielki słonecznik, już wieczór zapada, i deszczyk mi pada, a słońce topi się w wodzie - to właśnie jest morze! Myślę, że się rymuje. | |
| | | chevalier Raczkujący
Nick w grze : chevalier Liczba postów : 99 Dołączył : 12/06/2012
| Temat: Re: Zabawa twórcza (6) - "Letnie rymowanki" Pon Sie 13, 2012 6:22 am | |
| Dziś przyszedł do mnie przyjaciel narzekać, Minę ma kwaśną i oczy mruży, Więc już od progu wiem - nie ma co czekać, Wizyta tu i tak się przedłuży. Otwieram drzwi z uśmiechem promiennym, Choć w odpowiedzi ramion wzruszenie I wzrok przyćmiony smutkiem bezdennym, W źrenicach dziwne, hmm, zagubienie. - Co jest, mój druhu? - pytam otwarcie. Lecz chwila milczenia trwa cały wiek, Niknie w mym sercu na prawdę parcie. Z ust przyjaciela dobywa się dźwięk. - Jak to? Nie widzisz co tu się dzieje? Nie czujesz morderczego gorąca, Które chłodu chce wyssać nadzieję Z serc, samo zaś pochodzi ze słońca? Nie czujesz? Skwar falami przygniata Każdą tkankę, co wciąż żywa we mnie, Bym nie mógł po kręgach tego świata Przechadzać się do zimy przyjemnie. - Wiem, mój druhu, nie lubisz spiekoty, Rozejrzyj się, bracie, jednak żywo, Zagrzeb do zimy wszystkie tęsknoty, Z tego - nie widzisz? - nauka wypływa. Bo niezależnie czy coś pokochasz, Czy też pokryjesz rdzą nienawiści, Czy to przeklinasz, czy za tym szlochasz, Twoje marzenie w końcu się ziści. Odejdzie lato, odejdą skwary, Wraz z nimi pójdzie wolność wakacji I wrócą wszystkie pracy przywary. Nie powiesz przecież, że nie mam racji? Więc przyjmuj spokojnie to, co dzisiaj - Minie jak wczoraj ledwo minęło. I nim się obejrzysz - będziesz wisiał W pustce rozpaczy po tym, co było. | |
| | | koziorożec Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : koziorożec Liczba postów : 1626 Dołączył : 28/02/2012
| Temat: Re: Zabawa twórcza (6) - "Letnie rymowanki" Pon Sie 13, 2012 7:10 am | |
| Wakacje to pora zabawy Wakacje to pora wolności Dziś nikt już nie ma obawy, Że w wakacje można grać w kości. Z wakacji każdy się cieszy Wakacje każdy ma w głowie. Wakacje ku dzieci ucieszy I lody są truskawkowe.
No i znów po czasie. Czemu ja zawsze muszę wchodzić po czasie, ale i tak się śmiałam jak to pisałam. | |
| | | wilczyca1000 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : wilczyca1000 Liczba postów : 1019 Dołączył : 04/03/2012
| Temat: Re: Zabawa twórcza (6) - "Letnie rymowanki" Pon Sie 13, 2012 7:12 am | |
| Lubię się pluskać w morzu , lubię opalać na plaży Lecz jedna taka rzecz bardzo mi się marzy : Jazda na koniku , fiku miku skok przez płotki Może jakieś małe kotki? Nie... To po prostu dobra zabawa Aby spędzić miło czas do zabawy zapraszam więc was ;D | |
| | | Karolina211 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Talunalu Liczba postów : 1018 Dołączył : 28/02/2012
| Temat: Re: Zabawa twórcza (6) - "Letnie rymowanki" Pon Sie 13, 2012 8:11 am | |
| Wakacyjna pogoda Marnować czasu szkoda Kiedy słońce na niebie I śpiew ptaków dociera do Ciebie Myślisz o dobrej zabawie Nad morzem, w górach, w ogródku na trawie Lecz nikt niestety czasu nie jest w stanie zatrzymać; Więc leć, pozwól duszy prowadzić By jak najlepiej wykorzystać wolność I zapamiętaj na długo tego czasu szczególność
Inteligentnie, ale ja nie umiem rymować z sensem XD | |
| | | LadyArvena Administrator
| Temat: Re: Zabawa twórcza (6) - "Letnie rymowanki" Pon Sie 13, 2012 9:24 am | |
| Zaraz podsumuję | |
| | | LadyArvena Administrator
| Temat: Re: Zabawa twórcza (6) - "Letnie rymowanki" Pon Sie 13, 2012 9:54 am | |
| Punkty za rymowanki zostały dodane do rankingu. Nagroda za pierwsze miejsce (10 punktów) zależna jest od wyniku głosowania - KLIK Dodatkowo, zgodnie z pierwszym postem, wśród uczestników zostną rozlosowane nagrody. W losowaniu weźmie też udział zwycięzca, bo 10 punktów to jednak drobiazg Dlatego losowanie będzie już teraz, bez znajomości wyników głosowania. Nagrodami biorącymi udział w losowaniu są:Klaczka z 600 um KLIK 2 Puszka Pandory prezentacja robiona pod zwycięzcę, u jednej z najlepszych wytwórców - u aleksandrowej (zdaniem LadyArveny) 1 Promień Heliosa 2 Zestawy Bonusowe Osoby biorące udział w losowaniu, oraz ich numery to:
- EveDallas,
- MaryMaria,
- natalias143,
- carrie17
- korane
- Therin
- polak.
- Kinia_Ka
- karina127
- ardnasak
- kasiaQ xd
- Kitty24