Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| Średni jeździec konia tworzy | |
| | Autor | Wiadomość |
---|
Basia Jedną nogą w ZM
Nick w grze : Stokrotka 112 Liczba postów : 529 Dołączył : 16/08/2012
| Temat: Średni jeździec konia tworzy Pon Sie 20, 2012 4:41 am | |
| Ponieważ ze strony bliskich nie mogę liczyć na konstruktywną krytykę (ani jakąkolwiek ocenę) umieszczam takie coś napisane z nudów
Szli a drzewa były coraz wyższe, droga coraz dziksza i niebezpieczna. Las znowu lekko się zagęścił. Rozległ się cichy szmer. Coś czaiło w gąszczu. Nagle potwór czający się w krzakach skoczył prosto na Franka. Dziewczyna zwinnie wspięła się na drzewo i wskoczyła monstrum na ramiona.
To kawałek mojej największej tajemnicy czyli zdarzenia, które nigdy ni miało miejsca.
Ostatnio zmieniony przez Basia dnia Pon Sie 27, 2012 2:36 pm, w całości zmieniany 2 razy | |
| | | Alaya Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Alaya Liczba postów : 731 Dołączył : 09/07/2012
| Temat: Re: Średni jeździec konia tworzy Czw Sie 23, 2012 6:52 am | |
| Hm. Przede wszystkim jest za mało rozwinięte. Nie rozumiem, kto to jest ten Frank? Jaka dziewczyna się wspięła na drzewo? Ona szła z tym Frankiem, czy po prostu tamtędy przechodziła? Wiem, że jest "szli", ale nie wiem, czy szła dziewczyna z Frankiem, czy np. Frank z kolegą, albo Frank z psem. - Cytat :
- Szli a drzewa były coraz wyższe, droga coraz dziksza i niebezpieczna.
Przed "a" stawiamy przecinek. - Cytat :
- Las znowu lekko się zagęścił.
To brzmi tak, jakby szli i nagle wyrosło więcej drzew i las stał się gęstszy. Lepiej by było "Im dalej szli, tym las stawał się gęstszy." - Cytat :
- Rozległ się cichy szmer. Coś czaiło w gąszczu. Nagle potwór czający się w krzakach skoczył prosto na Franka.
Powtórzenie - "czaiło w gąszczu", a zaraz potem "potwór czający się". I jeszcze po "czaiło" powinno być "się", tzn. zamiast "coś czaiło w gąszczu" - "coś czaiło się w gąszczu" I tu też mogłabyś rozwinąć. Szczególnie o tym wyskakującym z krzaków potworze. - Cytat :
- Dziewczyna zwinnie wspięła się na drzewo i wskoczyła monstrum na ramiona.
I tu to, o czym wcześniej mówiłam, tzn. jaka dziewczyna? Nie jest źle, wystarczy trochę pozmieniać i rozwinąć. | |
| | | Basia Jedną nogą w ZM
| Temat: Re: Średni jeździec konia tworzy Czw Sie 23, 2012 10:22 am | |
| Dzięki za poprawki. Tekst jest mało rozwinięty, ponieważ to fragment opowieści, którą boję się publikować ze względu na kopiowanie. Dlaczego się boję? Ponieważ nad pomysłem, wszystkimi wątkami i fabułą pracowałam latami (w woli ścisłości 5 lat). Dla zaspokojenia ciekawości: ,,Dziewczyna'' to główna bohaterka, a jej imię jest największą zagadką w opowieści. Wkrótce zabezpieczę opowieść znakiem wodnym i wstawię tylko na jakiś czas, bo zawsze można przecież to najzwyczajniej w świecie przepisać. | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: Średni jeździec konia tworzy Czw Sie 23, 2012 10:24 am | |
| Ja tu widzę sporo błędów, ale ok. Trochę... Nudne? Krótkie? EDIT: Ok, rozumiem |
| | | wilczyca1000 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : wilczyca1000 Liczba postów : 1019 Dołączył : 04/03/2012
| Temat: Re: Średni jeździec konia tworzy Czw Sie 23, 2012 1:45 pm | |
| Pozwolę sobie to rozwinąć i ubarwić ( nie obraź się :3 ) - Spoiler:
Szli a drzewa były coraz wyższe, droga coraz dziksza i niebezpieczna. Las znowu lekko się zagęścił. Rozległ się cichy szmer. Coś czaiło w gąszczu. Nagle potwór czający się w krzakach skoczył prosto na Franka. Dziewczyna zwinnie wspięła się na drzewo i wskoczyła monstrum na ramiona.
[...] Ona szła wraz z Frankiem przez las. Im dalej szli tym las stawał się gęstszy. Rozległ się cichy szmer. Prawdopodobnie dobiegał on z pobliskich krzaków. Na twarzach nastolatków pojawiło się coś na wzór przerażenia. Z chaszczy wyskoczyło okropne monstrum , które rzuciło się na chłopaka. Dziewczyna zwinnie niczym kot wspięła się na drzewo i z impetem skoczyła na barki potwora. [...] | |
| | | Basia Jedną nogą w ZM
| | | | Basia Jedną nogą w ZM
| Temat: Re: Średni jeździec konia tworzy Czw Sie 23, 2012 1:55 pm | |
| -Czy ty jesteś w stanie spojrzeć mi w oczy?- pogładziła palcem wskazującym ostrze sztyletu- Co to za grawerunek? Hm… niech pomyślę, to bardzo ozdobna czcionka. ,,Wybacz’’ wygrawerowałeś na ostrzu sztyletu to, co próbujesz uzyskać od godziny? Czy może chciałeś wcisnąć mi jakiś kit o elfach i ich magicznej broni , żeby podnieść wartość tego przedmiotu w moich oczach? Jedno wiedz: nie wybaczę ci to pewne! Jako dzieciaka wepchnąłeś mnie do tej dziury i…- Maciek spróbował przeczesać ręką jej złociste włosy, ale dostał sztyletem po palcach. -Ty jesteś w stanie mnie dotykać ! Pokaż te palce- pokazał- E tam! Tylko rozcięte, żałuję, że ci ich nie odcięłam. Co ja tam …i kazałeś mi iść do tego dziada i się uczyć. Zostawiłeś mnie, a potem już jako szesnastolatkę… -Pocałowałem cię, a ty chlasnęłaś mnie nożem- pogładził się po długiej bliźnie na szyi- miałaś zamiar mnie zabić, ale niestety stoję tu cały i żywy. -Ależ ty manipulujesz ludźmi Maciek. - Wiem, taki mój fach.- Chłopak wyszczerzył zęby w ohydnym uśmiechu.
Kawałek innej opowieści na której zależy mi mniej. Jest poprawiony po pewnym zupełnie nie logicznym po porostu głupim opowiadaniu by ja. | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Średni jeździec konia tworzy | |
| |
| | | | Średni jeździec konia tworzy | |
|
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |
|