Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| FORUM - Porozmawiajmy o bezpieczeństwie ;) | |
|
+23Mikim7 Fleur. Kitka Asiaa. tamara4 Nika346 XX_lero nevinowa ZetkaEmka avrilka ewunia9811 Selena1992 Nevarra CzekoBoom Arrin wilczyca1000 EveDallas hanka1998 WarAdmiral13 ozzy4401 Alaya asiamar98 LadyArvena 27 posters | |
Autor | Wiadomość |
---|
LadyArvena Administrator
Nick w grze : LadyArvena Liczba postów : 4123 Dołączył : 17/01/2011
| Temat: FORUM - Porozmawiajmy o bezpieczeństwie ;) Czw Sie 23, 2012 5:45 am | |
| Ostatnio dużo jest włamów na howrse. Prawdopodobnie większość zdarza się z winy graczy... Takie kilka podstawowych zasad - których przestrzegacie, a których nie, i dlaczego? Znacie jeszcze jakieś inne? - Cytat :
ZASADY DOTYCZĄCE HASŁA: * podstawowe zasady: 1. Regularne zmienianie hasła 2. Hasło całkowicie różne od ksywki 3. W haśle oprócz liter także cyfry, przecinki, kropki lub %&$ 4. Trudne hasło - długie, duże i małe litery, nie istniejące słowo (dla łatwiejszego zapamiętania jednak mające dla ciebie sens Np. Hasło: "ZielDom" a ty pamiętasz Zielony Domek) 5. Inne hasło w grze niż na poczcie 6. Przy pytaniu przeglądarki o zapamiętanie hasła zaznaczanie "nigdy" - jeśli tego nie robisz, twoje rodzeństwo może spokojnie wejść na ciebie do gry. A danie "zapamiętania hasła" na kompie w szkole jest już samobójstwem konta. 7. Nie podawanie nikomu hasła 8. Nie zapisywanie hasła na karteluszkach koło kompa - ułatwiasz sprawę rodzeństwu, które w złości na ciebie może zniszczyć ci konto. * ochrona przed profesjonalnymi hakerami i programami szpiegującymi: 9 . Korzystanie z klawiatury wirtualnej 10. Aktualny antywirus 11. Korzystanie z programu szyfrującego hasła (np "keyscrambler")
ZASADY ZWIĄZANE Z PW: 12. Gdy ktoś oferuje ci wspólne korzystanie z twojego konta - zgłaszasz 13. Gdy ktoś oferuje ci coś w zamian za podanie hasła - zgłaszasz 14. Gdy ktoś chce się z tobą wymienić kontami, a go nie znasz - zgłaszasz 15. Nie nabieranie się na oferty darmowych kuponów po zmianie meila - jeśli się zmieni, złodziej może wejść do gry, da "zapomniałem hasło" wpisze ten meil i dostaje informacje o haśle. Po czym spokojnie loguje się na wasze konto.
WSPÓŁDZIELENIE (osoba niezaufana może doszczętnie zniszczyć konto - pozabijać konie, wydać kupony na głupoty, zmarnować rzeczy z CR, zniszczyć OJ) 16. Przy przyjmowaniu sittera - sprawdzenie na biało-czarnej liście, popytanie znajomych, czy o niej słyszeli, dokładne zapoznanie się z jej kontem (staż, stan koni, karma, equus). Nadzorowanie podczas pierwszych dni pracy (jesteście jednocześnie na kompie i co jakiś czas rzucasz okiem na stan kasy, koni, OJ, rzeczy z CR) 17. Przy wyjeździe na urlop - włączanie współdzielenia tylko NAPRAWDĘ zaufanej osobie. Z którą przeprowadziłaś dużą ilość wymian, może ktoś z hodowli? 18. Aktywacja współdzielenia TYLKO 1 osobie na raz. Szczególnie podczas wyjazdu. Wiadomo wtedy, kto jest odpowiedzialny za zepsucie konta. 19. Podawanie sitterowi DOKŁADNYCH instrukcji - którymi końmi ma się zająć (najlepiej osobna zakładka), jaki plan dnia, do jakich OJ rejestrować, co jeżeli są tylko gorsze. 20. Zgłaszanie dobrych sitterów na białą listę, a złych na czarną (opis sytuacji, a jako dowód - zdjęcie gdzie widać, ze jest włączone współdzielenia dla tej osoby)
ZASADY ZWIĄZANE Z WYMIANAMI: 21. Zwracasz uwagę na staż drugiej osoby. Jeśli jest dużo niższy od twojego - nalegasz, żeby dawał pierwszy 22. Jeśli rozmówca wyda ci się podejrzany - rezygnuj z wymiany. Nie zgadzasz się dawać pierwszy. Tak samo, jeśli wymiana jest podejrzana (ktoś oferuje nyxa w zamian za konia wartego góra dwa kupony) 23. Sprawdzasz daną osobę na czarno-białej liście 24. Całą rozmowę z kontrahentem prowadzisz jako jedną długą wypowiedź (nie kasujesz wcześniejszych wypowiedzi) 25. Informujesz kontrahenta, że jeśli wywiąże/nie wywiąże się z umowy trafi na białą/czarną listę 26. Podsumowując umowę piszesz wypowiedź w stylu: "więc podsumowując: najpierw ja dam ci xxxx, potem ty mi xxxx". Jeśli chodzi o konia - podajesz dodatkowo link. (to podsumowanie jest potem najlepszym dowodem umowy dla kontaktu) 27. Jeśli cię oszukano - zgłaszasz dokładny opis na kontakt Z DOWODAMI, oraz wysyłasz zgłoszenia na listę 28. Jeśli wymiana była uczciwa zgłaszasz daną osobę na białą listę. Prosisz też drugą osobę, by zrobiła to samo.
| |
| | | LadyArvena Administrator
Nick w grze : LadyArvena Liczba postów : 4123 Dołączył : 17/01/2011
| Temat: Re: FORUM - Porozmawiajmy o bezpieczeństwie ;) Czw Sie 23, 2012 5:50 am | |
| Z mojej strony: związane z bezpieczeństwem konta: związane z hasłem: 2,3,5,6,7,8 ----- czyli na 6/11 związane z PW: 12,13,14,15----- czyli 4/4 współdzielenie: nie włączam praktycznie. Sitterów nie ma. Jedna osoba ma tylko dostęp, której ja dosyć często konta pilnowałam 100% zaufania. Więc liczę 5/5 Związane z wymianami: 8/8 W sumie: 23/28. Chyba nieźle | |
| | | asiamar98 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : od czasu do czasu włażę na konto siostry (juliamar98) Liczba postów : 189 Dołączył : 19/03/2012
| Temat: Re: FORUM - Porozmawiajmy o bezpieczeństwie ;) Czw Sie 23, 2012 6:06 am | |
| Hm, moje konto raczej nie jest zbyt bezpieczne jeżeli chodzi o hasło. Od początku gry mam to samo hasło, jest takie samo jak na mojej poczcie, zero dużych liter czy znaków. Ponadto mam je zapamiętane na moim kompie, kompie taty i kompie babci xDD Ale nie mam w nim swojego imienia, a to już coś Co do reszty to jestem bezpieczna, bo raczej nigdy nie robiłam tych "karkołomnych" wymian, współdzielenie włączałam tylko ludziom, których znam i wiedziałam, że nie zrobiliby nic z moim kontem, bo nie mieliby po co. | |
| | | Alaya Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Alaya Liczba postów : 731 Dołączył : 09/07/2012
| Temat: Re: FORUM - Porozmawiajmy o bezpieczeństwie ;) Czw Sie 23, 2012 6:14 am | |
| Ja przestrzegam prawie wszystkich zasad oprócz tych dotyczących sittera (bo nigdy go nie miałam ) i o regularnym zmienianiu hasła. Boję się, że zapomnę nowego hasła, a moje obecne jest na tyle skomplikowane, że nikt go nie odgadnie. Chociaż ja nie powinnam się martwić, że ktoś mi się włamie, bo w sumie nie ma po co, chyba że dla paru jednorożców, bo nic cennego poza tym chyba nie mam. | |
| | | ozzy4401 Już coś wie
Nick w grze : ozzy4401 Liczba postów : 110 Dołączył : 28/02/2012
| Temat: Re: FORUM - Porozmawiajmy o bezpieczeństwie ;) Czw Sie 23, 2012 6:20 am | |
| 6/11 może nawet 7/11, z zmienianiem hasła jest trochę dziwnie, zmieniam tylko gdy jest coś podejrzane, hasło ma już parę tygodni/miesięcy. Ostatnio zmieniałam ok. 2-3 miesiące temu, jak coś mi się z kuponami działo i kupowały RO. 4/4 5/5 8/8 23/28 może 24/28
| |
| | | WarAdmiral13 Nowy
Nick w grze : WarAdmiral13 Liczba postów : 14 Dołączył : 23/08/2012
| Temat: Re: FORUM - Porozmawiajmy o bezpieczeństwie ;) Czw Sie 23, 2012 6:30 am | |
| Ja nie zmieniam hasła, ale mam nieistniejące słowa i wpisane dużo liczb. Inne niż na poczcie. Chyba jest ok. Współdzielenie ma tylko moja przyjaciółka (realna) i ja też mam do niej współdzielenie więc raczej sobie nic nie zrobimy. Moje konto jest bezpieczne, weee ; p | |
| | | hanka1998 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : hanka1998 Liczba postów : 5814 Dołączył : 29/11/2011
| Temat: Re: FORUM - Porozmawiajmy o bezpieczeństwie ;) Czw Sie 23, 2012 6:58 am | |
| Dotyczące hasła- 5/11 XD Związane z pw- 4/4 Współdzielenie- w sumie sitterów nie mam, a współdzielenie włączam tylko tym, co ufam w 100%, więc niech będzie 5/5 Wymiany- 5/8 Suma- 19/28 Szczerze mówiąc wątpię, żeby ktoś mi się włamał (bo co ja takiego ciekawego u siebie mam? XD), privy podejrzane zgłaszam, sitterów nie chcę, a na wymianach nikt mnie nigdy nie oszukał | |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: FORUM - Porozmawiajmy o bezpieczeństwie ;) Czw Sie 23, 2012 7:05 am | |
| Hasło - 7/11 PW - 4/4 Współdzielenie - 5/5 Wymiany - 5/8 |
| | | EveDallas Moderator
Nick w grze : EveDallas Liczba postów : 4676 Dołączył : 22/11/2011
| Temat: Re: FORUM - Porozmawiajmy o bezpieczeństwie ;) Czw Sie 23, 2012 7:14 am | |
| ZASADY DOTYCZĄCE HASŁA: * podstawowe zasady: 1. Hymhym, zależy. zmieniam, zmieniam, nie czesto, le zmieniam. 2. Oczywista oczywiśctosć 3. Mam tyle znaków różnych, ze oj. 4. Em, te prawie dwadzieścia znaków, litery, cyfry, gwiazdko, kropki i tak dalej... :3 5. Oczywiscie:3 6. Mam zapamiętane do FB, na hwr nawet takiej opcji nie mm -.- Do zagrody też mam zapisane, ale brat nie wjedzie, bo 'nie lubi babskich gier'. 7. Oczywista sprawa:P 8. Hasła mam w głowie, najwyżej miszam, ale za którymśtam razem trafię xD * ochrona przed profesjonalnymi hakerami i programami szpiegującymi: 9 . Em, nie bardzo? 10. Aktualizowany w niedziele. Albo w sobotę...? 11. Nie korzystam... ZASADY ZWIĄZANE Z PW: 12. Nikt nie oferował, wiec nie zgłaszqałam. 13. Zgłosiłam już kiedyś. 14. Zgłaszam 15. Zgłszam delikwenta od razu, a jak pisze dalej - są jeszcze modzi. WSPÓŁDZIELENIE (osoba niezaufana może doszczętnie zniszczyć konto - pozabijać konie, wydać kupony na głupoty, zmarnować rzeczy z CR, zniszczyć OJ) 16. Sprawdzam, podglądam. 17. Mam dwie, trzy zaufane osoby, które znam naprawdę dobrze, i tylko one mają współ. 18. Tutaj niekoniecznie, skoro wiem, jaka jest druga osoba:) 19. Dwie kartki instrukcji wystarczą? 20. Nie zgłaszałam, muszę zaczać. ZASADY ZWIĄZANE Z WYMIANAMI: 21. Jeśli kogoś nie znam - to tak. Jak z zagrody - staraam sie tez, ale wtedy zazwyczaj ja jestem młodsza stażem:) 22. Nie wymieniem się tak. 23. Sprawdzam 24. Oczywiście, chyba że jest już za długa, pierwsze dwie wypowiedzi, zaskreenione. 25. Informuję. 26. Mhm. 27. Zgosiłabym 28. Zgłaszałam, zgłaszałam. | |
| | | wilczyca1000 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : wilczyca1000 Liczba postów : 1019 Dołączył : 04/03/2012
| Temat: Re: FORUM - Porozmawiajmy o bezpieczeństwie ;) Czw Sie 23, 2012 7:28 am | |
| Ja zmieniałam hasło kilka razy , a mam takie dziwne ,że kilka osób się dziwiło xD Oczywiście zaufanych przyjaciół rankingowców. | |
| | | Arrin Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Arrin Liczba postów : 517 Dołączył : 22/08/2012
| Temat: Re: FORUM - Porozmawiajmy o bezpieczeństwie ;) Czw Sie 23, 2012 7:57 am | |
| Tak czytam i w sumie nie jest źle. Nie mam rodzeństwa, a jak ktoś przychodzi na komputer dostaje konto gościa bez praw admina, wiec mogą robić co chcą. Przy zmianach hasła nauczyłam się ostatnio korzystać z...generatorów imion. Odwalają za mnie połowę roboty. Szansa ze ktoś na to trafi: mała. (Można też skorzystać z gen. haseł, ale ja nigdy nie potrafiłam zapamiętać ciągu bezsensownych literek) Co do wymian i płatności koniem. Cóż u siebie w prezce jasno napisałam, ze tego nie toleruję. Ustąpić mogę gdy zgłaszam się do kogoś. Ale wszystko też w granicach rozsądku. Z podsumowaniem oferty na wymianach to jednak dobry pomysł Z sittera korzystałam raz. Współdziele konto z jedną osobą której ufam i nie zamierzam zmieniać. | |
| | | CzekoBoom VIP
Liczba postów : 1195 Dołączył : 16/03/2011
| Temat: Re: FORUM - Porozmawiajmy o bezpieczeństwie ;) Czw Sie 23, 2012 9:20 am | |
| Ostatnio plaga włamań.. Myślę, że chyba mam bezpieczne hasło, chociaż często zdarza mi się mieć takie samo na różnych portalach | |
| | | Nevarra ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Nevarra Liczba postów : 2774 Dołączył : 26/03/2011
| Temat: Re: FORUM - Porozmawiajmy o bezpieczeństwie ;) Czw Sie 23, 2012 9:35 am | |
| IMHO Owlient trochę tego współdzielenia nie dopracował - to, że np partnerowi z hodowli dam dostęp do kuponów i CR to ok. Ale np sitterowi taki dostęp psu na budę. I przydała by się taka opcja zablokowania dostępu do kuponów, CR, być może także limit na ilość kasy dla osoby co do której nie ma się 150% zaufania. | |
| | | Selena1992 Już coś wie
Nick w grze : Selena1992 Liczba postów : 297 Dołączył : 14/08/2012
| Temat: Re: FORUM - Porozmawiajmy o bezpieczeństwie ;) Czw Sie 23, 2012 10:29 am | |
| ZASADY DOTYCZĄCE HASŁA: * podstawowe zasady: 1. Nie, moje jest zbyt trudne 2. No oczywiście, każdy kolega i koleżanka włamaliby się na moje konto 3. Tak, mam cyferki 4. Tak 5. Nie, ale wątpię by ktoś się włamał 6. Tak danie "zapamiętania hasła" na kompie w szkole jest już samobójstwem konta. 7. Oczywiście przestrzegam (zna jedna osoba, ale ona mi się nie włamie) 8. Nie, łatwiejsze jest zrobienie sekcji "Dane osobiste" w programie One Note (mam tyle kont na różnych stronach i jeszcze miałabym zapamiętywać hasła?). * ochrona przed profesjonalnymi hakerami i programami szpiegującymi: 9 . Nie 10. Oczywiście 11. Hmm....nie Podsumowując : 8/11 ZASADY ZWIĄZANE Z PW: 12. Tak 13. Tak 14. Tak 15. Tak Podsumowując: 4/4 WSPÓŁDZIELENIE (osoba niezaufana może doszczętnie zniszczyć konto - pozabijać konie, wydać kupony na głupoty, zmarnować rzeczy z CR, zniszczyć OJ) 16. Sittera nie miałam, ale na pewno zrobiłabym tak. 17. Tak, raz włączyłam jednej zaufanej osobie współdzielenia (bez opłaty, a więc nie był to sitter). 18. No oczywiście 19. Tak dałabym dokładne instrukcje. 20. Tak Podsumowując: 5/5 ZASADY ZWIĄZANE Z WYMIANAMI: 21. Tak 22. Tak, nie chcę być oszukana 23. Sprawdzam 24. Całą rozmowę piszę w jednej długiej wiadomości. 25. Informuję 26. Tak, zawsze podsumowuję 27. Zgłaszam 28. Tak Podsumowując: 8/8 Podsumowując całość: 25/28 Wynik: Bardzo dobry | |
| | | CzekoBoom VIP
| Temat: Re: FORUM - Porozmawiajmy o bezpieczeństwie ;) Czw Sie 23, 2012 11:05 am | |
| Pozytyw - Negatyw - ZASADY DOTYCZĄCE HASŁA:* podstawowe zasady: 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. * ochrona przed profesjonalnymi hakerami i programami szpiegującymi: 9 . 10. 11. Nie ogarniam ?? Powiedzmy 9/11 ZASADY ZWIĄZANE Z PW:12. 13. 14. 15. WSPÓŁDZIELENIE (osoba niezaufana może doszczętnie zniszczyć konto - pozabijać konie, wydać kupony na głupoty, zmarnować rzeczy z CR, zniszczyć OJ)16. 17. 18. 19. 20. 4/5 ZASADY ZWIĄZANE Z WYMIANAMI:21. 22. 23. 24. 25. 26. 27. 28. Nie zawsze Podsumowując : 24/28 Chyba nieźle? | |
| | | ewunia9811 Już coś wie
Nick w grze : ewunia9811 Liczba postów : 237 Dołączył : 23/05/2011
| Temat: Re: FORUM - Porozmawiajmy o bezpieczeństwie ;) Czw Sie 23, 2012 12:11 pm | |
| Jeśli chodzi o hasło to teraz się pilnuję bo kiedyś miałam psotka9811 na na prezentacji miałam napisane że mam świnkę morską o imieniu psotka, więc oczywiście włam ale konto odzyskałam. Co do pozostałych to tylko raz poległam na wymianie tzn oszukano mnie parę razy ale ta wymiana to była klęska, a współdzielenie daję tylko i wyłącznie jednej osobie baaaardzo zaufanej no może dwóm ale brata nie liczę | |
| | | avrilka Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : avrilka Liczba postów : 2835 Dołączył : 30/01/2012
| Temat: Re: FORUM - Porozmawiajmy o bezpieczeństwie ;) Czw Sie 23, 2012 12:21 pm | |
| Czeko a teraz na jakim koncie ty grasz bo Cię szukam i szukam i znaleźć Cię nie mogę | |
| | | CzekoBoom VIP
| | | | ZetkaEmka ZAGRODZIANIN
Nick w grze : ZetkaEmka Liczba postów : 2034 Dołączył : 06/08/2011
| Temat: Re: FORUM - Porozmawiajmy o bezpieczeństwie ;) Czw Sie 23, 2012 12:46 pm | |
| Ja zmieniam co jakiś czas, na wakacje miałam oddzielne, żeby móc podać paru osobom, żeby mi pilnowały. Sitterkę znałam jako tako, dużo szkód nie narobiła - no, może trochę | |
| | | nevinowa Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : nevinowa Liczba postów : 1105 Dołączył : 23/06/2011
| Temat: Re: FORUM - Porozmawiajmy o bezpieczeństwie ;) Czw Sie 23, 2012 4:07 pm | |
| 10/11 4/4 5/5 8/8 27/28 - czyli prawie idealnie xD tak więc w skrócie, co powiem o tym w jaki sposób pilnuje mojego konta - raz w tygodniu zmieniam hasło a raz w miesiącu e-mail nie wiem czy to pomaga, czy też nie ale sądzę, że zawsze warto dmuchać na zimne | |
| | | XX_lero Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Giwera Liczba postów : 592 Dołączył : 22/03/2012
| Temat: Re: FORUM - Porozmawiajmy o bezpieczeństwie ;) Czw Sie 23, 2012 4:17 pm | |
| Tak więc u mnie to tak wygląda 1. Nie, nigdy mi przez głowę nie przeszło co jakiś czas zmieniać hasło xD 2. Tak 3. Nie 4. W połowie XP 5. Tak 6. Nigdzie nie zapamiętuje hasła 7. Tak 8. Kiedyś chyba zapisałam, ale gdzie ta karteczka... ? * ochrona przed profesjonalnymi hakerami i programami szpiegującymi: 9 . Tak 10. Tak 11. Tak jakby nie rozumiem... ZASADY ZWIĄZANE Z PW: 12. Tak 13. Tak 14. Tak 15. Tak WSPÓŁDZIELENIE (osoba niezaufana może doszczętnie zniszczyć konto - pozabijać konie, wydać kupony na głupoty, zmarnować rzeczy z CR, zniszczyć OJ) 16. Nie przyjmuje sitterów 17. Tak 18. Różnie bywa 19. (punkt 16) 20. (punkt 16) ZASADY ZWIĄZANE Z WYMIANAMI: 21. Nigdy nie zwracam ale zazwyczaj jest po mojemu, czyli ktoś pierwszy wysyła daną rzecz 22. Nom, chyba tak XD 23. Nigdy 24. Tak 25. Nie 26. Tak 27. Tak 28. Ups xD | |
| | | Nika346 W skromnych progach Zagrody
Nick w grze : Nika346 Liczba postów : 445 Dołączył : 20/03/2012
| Temat: Re: FORUM - Porozmawiajmy o bezpieczeństwie ;) Pią Sie 24, 2012 12:46 am | |
| ZASADY ZWIĄZANE Z HASŁEM: 7/11 ZASADY ZWIĄZANE Z PW: 4/4 WSPÓŁDZIELENIE: 4/5 ZASADY ZWIĄZANE Z WYMIANAMI: 8/8 Czyli razem: 23/28Chyba nie tak źle | |
| | | tamara4 Już coś wie
Nick w grze : tamara4 Liczba postów : 155 Dołączył : 27/03/2012
| Temat: Re: FORUM - Porozmawiajmy o bezpieczeństwie ;) Pią Sie 24, 2012 2:37 am | |
| 1. Potem cały czas jest w użyciu opcja "zapomniałem hasła", więc sobie odpuszczam xD 2. Tak 3. Tak 4. Tak 5. Tak 6. Na swoim komputerze mam, ale nikt inny na nim nie gra w howrse 7. Tak 8. Wszystkie karteczki mi giną xD * ochrona przed profesjonalnymi hakerami i programami szpiegującymi: 9 .Nie 10. Tak 11. Nie
7/11
ZASADY ZWIĄZANE Z PW: 12. Tak 13. Tak 14. Tak 15. Tak
4/4
WSPÓŁDZIELENIE (osoba niezaufana może doszczętnie zniszczyć konto - pozabijać konie, wydać kupony na głupoty, zmarnować rzeczy z CR, zniszczyć OJ) 16. Tak 17. Tak 18. Tak 19. Tak 20. Zapominam...
4/5
ZASADY ZWIĄZANE Z WYMIANAMI: 21. Tak 22. Tak 23. Tak 24. Tak 25. Nie 26. Tak 27. Tak 28. Nie
6/8
ogółem 21/28 | |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: FORUM - Porozmawiajmy o bezpieczeństwie ;) Pią Sie 24, 2012 3:52 am | |
| Howrse też się tym zaczęło przejmować na forum rozgrywki przyklejono temat - Nathaly napisał:
- Ochrona Konta
Przez Nathaly, 23 sierpnia 2012, 13:05:03 Drodzy Gracze, W związku z coraz częstszymi włamaniami na konta pragniemy przypomnieć, że w żadnym razie nie wolno podawać nikomu swego hasła, ani zmieniać emaila. Zwłaszcza ta druga forma wyłudzania haseł jest ostatnimi czasy bardzo popularna. Proszę pamiętać, że darmowe kupony można otrzymać wyłącznie w oficjalnych promocjach organizowanych przez administrację. Osoby, które twierdzą, że dzięki zmianie emaila dostaniecie darmowe kupony, konie boskie, specjalne, albo przedmioty z Cr to oszuści. Zmiana emaila na podany przez nich prowadzi w takiej sytuacji do utraty konta. Z poważaniem Zespół Howrse oraz Moderatorzy |
| | | CzekoBoom VIP
| Temat: Re: FORUM - Porozmawiajmy o bezpieczeństwie ;) Pią Sie 24, 2012 3:57 am | |
| - Kamil2010 napisał:
- Howrse też się tym zaczęło przejmować na forum rozgrywki przyklejono temat
- Nathaly napisał:
- Ochrona Konta
Przez Nathaly, 23 sierpnia 2012, 13:05:03 Drodzy Gracze, W związku z coraz częstszymi włamaniami na konta pragniemy przypomnieć, że w żadnym razie nie wolno podawać nikomu swego hasła, ani zmieniać emaila. Zwłaszcza ta druga forma wyłudzania haseł jest ostatnimi czasy bardzo popularna. Proszę pamiętać, że darmowe kupony można otrzymać wyłącznie w oficjalnych promocjach organizowanych przez administrację. Osoby, które twierdzą, że dzięki zmianie emaila dostaniecie darmowe kupony, konie boskie, specjalne, albo przedmioty z Cr to oszuści. Zmiana emaila na podany przez nich prowadzi w takiej sytuacji do utraty konta. Z poważaniem Zespół Howrse oraz Moderatorzy Czyli jakaś interwencja ze strony administracji faktycznie jest, ciekawe czy coś zrobią w tym kierunku? | |
| | | wilczyca1000 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : wilczyca1000 Liczba postów : 1019 Dołączył : 04/03/2012
| Temat: Re: FORUM - Porozmawiajmy o bezpieczeństwie ;) Pią Sie 24, 2012 4:21 am | |
| Moderatorów , nie Adminów ;3 Bo Nathaly jest na Zagrodzie i paczy z ukrycia. | |
| | | CzekoBoom VIP
| Temat: Re: FORUM - Porozmawiajmy o bezpieczeństwie ;) Pią Sie 24, 2012 5:26 am | |
| oj tam oj tam | |
| | | Asiaa. Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Veaphilus Liczba postów : 1399 Dołączył : 11/12/2011
| Temat: Re: FORUM - Porozmawiajmy o bezpieczeństwie ;) Pią Sie 24, 2012 5:34 am | |
| ZASADY DOTYCZĄCE HASŁA: * podstawowe zasady: 1. Niee... XD 2. Taak 3. Tak 4. Trudne 5. Zależy której poczcie ^^" 6. Mi się nawet takie coś nie wyświetla 7. Tak 8. Ni mam rodzeństwa,ale nie zapisuje 9 . Ni 10. Muszę sprawdzić. XD 11. Tak
ZASADY ZWIĄZANE Z PW: 12.tak 13.tak 14. tak 15. tak
WSPÓŁDZIELENIE 16.Nie mam sitterów 17. tak 18. tak 19. nie mam sitterów ZASADY ZWIĄZANE Z WYMIANAMI: 21. tak 22. tak 23. tak 24. tak 25. tak 26. tak 27. tak 28. zgłaszam ale nie proszę by zgłosili mnie. | |
| | | Kitka Już coś wie
Nick w grze : Mówię na PW Liczba postów : 113 Dołączył : 20/03/2012
| Temat: Re: FORUM - Porozmawiajmy o bezpieczeństwie ;) Pią Sie 24, 2012 10:31 am | |
| Jeśli ktoś ma problem z wymyśleniem hasła. Zapraszam. Hasło bardzo trudne, którego nie trzeba zapisywać | |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: FORUM - Porozmawiajmy o bezpieczeństwie ;) Pią Sie 24, 2012 10:52 am | |
| - Kitty24 napisał:
- Jeśli ktoś ma problem z wymyśleniem hasła. Zapraszam. Hasło bardzo trudne, którego nie trzeba zapisywać
Jeśli dobrze rozumiałem ty je wymyślisz i chyba ty też będziesz je znać - mam rację ? |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: FORUM - Porozmawiajmy o bezpieczeństwie ;) | |
| |
| | | | FORUM - Porozmawiajmy o bezpieczeństwie ;) | |
|
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |
|