Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| Włosy xD | |
|
+8deccot Sabula CzekoBoom wilczyca1000 Aglyss stewardessa mina stirit1 Calma 12 posters | Autor | Wiadomość |
---|
Calma Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Calma Liczba postów : 658 Dołączył : 18/08/2011
| Temat: Włosy xD Pią Sie 24, 2012 4:10 am | |
| Hej hej Wiem, że może i to nie tutaj, na tym formul, bo to w końcu dot,. howrse, ale już nie wiem, gdzie mam szukać pomocy. Otóż chodzi o moje okropne włosy. Mam problem, ponieważ są dosyć długie [do poziomu żeber], ale słabe, rzadkie i zniszczone. Często przycinam końcówki, myję je teraz jakimiś cudowanymi szamponami [ właśnie skończyłam linię l'oreal paris elseve z jakimiś potrójnymi działaniami] ale włosy mi nadal wypadają jak szalone, są słabe i cienkie. Macie może jakieś sprawdzone środki, by je dość wzmocnić? Nie chcę ich obcinać na krótko - zapuszczałam dosyć długo, ale tak wypadają i łamią się [pomimo częstego obcinania koncówek], że nie wiem co mam robić. Macie jakieś sprawdzone środki? | |
| | | mina stirit1 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : British Dougs Liczba postów : 526 Dołączył : 25/06/2011
| Temat: Re: Włosy xD Pią Sie 24, 2012 4:24 am | |
| Szampon z pokrzyw pomoga Możesz kupić go w sklepie lub sama zrobić "wywar" Zbierasz pokrzywy a potem zalewasz je gorącą wodą i musisz czekać aż zrobi się z nich ten wywar Następnie umyć w tym wlosy Ja nie mam problemu teraz z wlosami, ale jak kiedyś mialam to używalam tych pokrzyw i pomoglo | |
| | | stewardessa Jedną nogą w ZM
Nick w grze : Messi. Liczba postów : 587 Dołączył : 30/01/2012
| Temat: Re: Włosy xD Pią Sie 24, 2012 4:41 am | |
| Jak wyżej PS. Kasnełam się na hwr | |
| | | Aglyss Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Aglyss Liczba postów : 1624 Dołączył : 01/06/2011
| Temat: Re: Włosy xD Pią Sie 24, 2012 4:48 am | |
| Popieram przedmówców. Ale uwaga - najwięcej składników które zapobiegają wypadaniu włosów jest w tej ,,gałązce" i kłączach (to coś co jest miedzy gałązką a korzeniami) pokrzywy. Nie w liściach, choć tam też są. | |
| | | Calma Przyjaciel Zagrody
| Temat: Re: Włosy xD Pią Sie 24, 2012 4:51 am | |
| Dzięki No to idę na pokrzywowe łowy | |
| | | wilczyca1000 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : wilczyca1000 Liczba postów : 1019 Dołączył : 04/03/2012
| Temat: Re: Włosy xD Pią Sie 24, 2012 6:53 am | |
| Pokrzywowy szampon. I rzepowy. Ale wiesz co? Jak masz niby takie długie włosy do żeber Calmo , to zetnij je. Oczywiście nie na raz , bo Ci się kręcone zrobią xD | |
| | | Calma Przyjaciel Zagrody
| Temat: Re: Włosy xD Pią Sie 24, 2012 7:02 am | |
| Wilczyco - ścinam końcówki [jakieś 3 cm] co dwa miesiące, miesiąc. I myślę coraz poważniej o ścięciu ich, bo podczas upałów to jest masakra, no i przede wszystkim bardziej się niszczą. | |
| | | CzekoBoom VIP
Liczba postów : 1195 Dołączył : 16/03/2011
| Temat: Re: Włosy xD Pią Sie 24, 2012 8:16 am | |
| - wilczyca1000 napisał:
- Pokrzywowy szampon. I rzepowy. Ale wiesz co? Jak masz niby takie długie włosy do żeber Calmo , to zetnij je. Oczywiście nie na raz , bo Ci się kręcone zrobią xD
Naprawdę? Od obcinania włosów się kręcą? To już wiem dlaczego zrobiły mi się loki.. W podstawówce, 5 czy 6 klasie obcięłam się całkiem na krótko, do uszu. Wcześniej miałam do łopatek. Nie wiem dokładnie od kiedy włosy zaczęły mi się kręcić, ale głównie gdy mam kontakt z wilgocią od razu robią się sprężynki lub mocno falują. Po wysuszeniu włosów nie obejdzie się bez prostownicy niestety Jeśli chodzi o szampon - używam również coś "ekstra" na podkręcające się włosy etc, etc.. Macie jakiś sposób na to ? Odnośnie tematu, spróbuj coś takiego : (znalazłam to na jednym z for) - Ktoś napisał:
- na 10 minut przed każdym myciem, wcieram we włosy naftę kosmetyczną z olejkiem rycynowym(do kupienia w aptece -kosztuje 4 zł)Od czasu do czasu funduję sobie kurację z żółtka, olejku i cytryny. Forumowiczki chwalą sobie jedwab do włosów ale nie próbowałam,więc nie doradzę
zdecydowanie polecam maseczki(ja mam np Fructis), zwykłe odżywki chyba nie poradzą sobie z tak zniszczonymi włosami." | |
| | | Sabula Przyjaciel Zagrody
Liczba postów : 1203 Dołączył : 08/08/2011
| Temat: Re: Włosy xD Pią Sie 24, 2012 8:22 am | |
| A ja tyle razy ścinałam włosy, i jakoś nadal mam proste jak drut A chciałabym mieć falowane. | |
| | | CzekoBoom VIP
Liczba postów : 1195 Dołączył : 16/03/2011
| Temat: Re: Włosy xD Pią Sie 24, 2012 8:25 am | |
| Sabula, też tak mówiłam, jednak, po tym jak słowo stało się czynem, dochodzę do wniosku, że tęsknię za moimi naturalnie prostymi włosami.. | |
| | | deccot Raczkujący
Nick w grze : deccot Liczba postów : 73 Dołączył : 21/08/2012
| Temat: Re: Włosy xD Sob Sie 25, 2012 3:33 am | |
| ja też ścięłam rok temu włosy do ramion i też mi się trochę kręcą | |
| | | Basia Jedną nogą w ZM
Nick w grze : Stokrotka 112 Liczba postów : 529 Dołączył : 16/08/2012
| Temat: Re: Włosy xD Sob Sie 25, 2012 4:02 am | |
| Umyj włosy w piwie! Poważnie tylko później wypłucz, bo będzie strasznie śmierdzieć. Rzepa też działa, ale piwo leprze. | |
| | | Manroe Przyjaciel Zagrody
Liczba postów : 586 Dołączył : 08/04/2012
| Temat: Re: Włosy xD Sob Sie 25, 2012 4:30 am | |
| Calmo, miałam dokładnie ten sam problem, ale ja za nic bym nie ścięła moich włosów. Posprawdzałam różne fora internetowe, wypróbowałam wywar z pokrzywy, już było lepiej, ale nadal mi wypadały. Potem poświęciłam się i umyłam głowę piwem (Fu XD) myślę, że te dwa sposoby są najlepsze, mi pomogły i do dzisiaj mam zdrowe włosy. | |
| | | Basia Jedną nogą w ZM
Nick w grze : Stokrotka 112 Liczba postów : 529 Dołączył : 16/08/2012
| Temat: Re: Włosy xD Sob Sie 25, 2012 4:42 am | |
| Piwko jest dobre na wszytko. Nie żebym kiedyś piła. | |
| | | avrilka Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : avrilka Liczba postów : 2835 Dołączył : 30/01/2012
| Temat: Re: Włosy xD Sob Sie 25, 2012 4:53 am | |
| Ja już mam do końca łopatek ^^ | |
| | | Evelynek Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : aleksandra.j.1 Liczba postów : 744 Dołączył : 30/07/2012
| Temat: Re: Włosy xD Pon Sie 27, 2012 7:00 am | |
| Ja mam to samo. Tylko nie mogę stosować szamponu pokrzywowego, bo mam na pokrzywy uczulenie. | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Włosy xD | |
| |
| | | | Włosy xD | |
|
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |
|