Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| Jak odnaleźć się w nowej szkole? | |
|
+8anteek CzekoBoom Szarusia16 natalias143 avrilka klaczkakoniara Sabula amorkowa 12 posters | Autor | Wiadomość |
---|
amorkowa ZAGRODZIANIN
Nick w grze : amorkowa Liczba postów : 2307 Dołączył : 02/04/2011
| Temat: Jak odnaleźć się w nowej szkole? Sob Sie 25, 2012 2:27 pm | |
| Jak wyżej Macie sprawdzone patenty, jak odnaleźć się w nowej szkole i poradzić sobie w pierwszych tygodniach? Jeśli tak, podzielcie się doświadczeniem Tak się składa, że za tydzień idę do gimnazjum i nie jestem pewna, czy wyczuję klimat i dam sobie radę. Jak myślicie, co zrobić, żeby nie dać się w pierwszych tygodniach? | |
| | | Sabula Przyjaciel Zagrody
Liczba postów : 1203 Dołączył : 08/08/2011
| Temat: Re: Jak odnaleźć się w nowej szkole? Sob Sie 25, 2012 2:43 pm | |
| Najwazniejsze to być sobą , być otwartym na nowe znajomości i czuć się swobodnie, może to być trudne w nowym środowisku, ale trzeba pamiętać że pierwsze wrażenie robi się tylko raz. | |
| | | klaczkakoniara Już coś wie
Nick w grze : klaczkakoniara Liczba postów : 253 Dołączył : 27/06/2012
| Temat: Re: Jak odnaleźć się w nowej szkole? Nie Sie 26, 2012 4:54 am | |
| Ja też we wrześniu idę do 1 gimnazjum Ja kiedy zaczynam w nowej szkole zazwyczaj na początku z nikim nie rozmawiam dopiero później jak już wszystkich poznam to zaczynam rozmawiać z innymi | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: Jak odnaleźć się w nowej szkole? Nie Sie 26, 2012 5:08 am | |
| Ja będę szła za rok I mam szczęście, bo na 99% z przyjaciółką... Ale rady chętnie poczytam. |
| | | avrilka Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : avrilka Liczba postów : 2835 Dołączył : 30/01/2012
| Temat: Re: Jak odnaleźć się w nowej szkole? Nie Sie 26, 2012 5:33 am | |
| No,ja także wybieram się od września do gimnazjum i tak jak napisała Sabula-trzeba być miłym i otwartym.Bo jak będziesz taką za przeproszeniem jędzą to nikt Cię nie polubi i Cię tam zniszczą Ja też na szczęście idę z przyjaciółką,a na dodatek w liceum jest moja siostra,w tej samej szkole więc mam lepszą sytuację.Ja już od dawna się nastawiam na nowe znajomości i bycie miłym | |
| | | natalias143 W skromnych progach Zagrody
Nick w grze : natalias143 Liczba postów : 435 Dołączył : 28/03/2012
| | | | Szarusia16 Przyjaciel Zagrody
Liczba postów : 745 Dołączył : 20/04/2011
| Temat: Re: Jak odnaleźć się w nowej szkole? Nie Sie 26, 2012 6:44 am | |
| Ja idę do liceum i będzie problem bom nieśmiała :C | |
| | | CzekoBoom VIP
Liczba postów : 1195 Dołączył : 16/03/2011
| Temat: Re: Jak odnaleźć się w nowej szkole? Nie Sie 26, 2012 7:49 am | |
| Ja idę na ten rok do innego gimnazjum (3 klasa). Jakoś wspólnie sobie poradzimy. (: Mając wątpliwości, cały czas powtarzam sobie, żeby pozytywnie myśleć i uważam, że to jest chyba najlepsze rozwiązanie. Otwartym na ludzi, miłym. | |
| | | anteek Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : aantek Liczba postów : 795 Dołączył : 10/05/2012
| Temat: Re: Jak odnaleźć się w nowej szkole? Nie Sie 26, 2012 8:59 am | |
| Ja idę do 3 klasy gimnazjum Jak pomyślę, że za rok mam wybierać gdzie iść dalej, co robić w przyszłości, to odechciewa mi się wszystkiego.. | |
| Temat: Re: Jak odnaleźć się w nowej szkole? Nie Sie 26, 2012 10:37 am | |
| - natalias143 napisał:
- Koszatka napisał:
- No,ja także wybieram się od września do gimnazjum i tak jak napisała Sabula-trzeba być miłym i otwartym.Bo jak będziesz taką za przeproszeniem jędzą to nikt Cię nie polubi i Cię tam zniszczą Ja też na szczęście idę z przyjaciółką,a na dodatek w liceum jest moja siostra,w tej samej szkole więc mam lepszą sytuację.Ja już od dawna się nastawiam na nowe znajomości i bycie miłym
miłym i otwartym (otwartym, ok, ale miłym? XD)?! O.O Sabula napisała, że trzeba być sobą XD mi nie przeszkadza, że mnie nikt nie polubi (wolę się z jakimś kuniem albo psem zaprzyjaźnić XD), a zniszczyć nie dadzą rady No miłym,a nie jakąś jędzą Nie wiem po co być takim wrednym -,- | |
| | | Selena1992 Już coś wie
Nick w grze : Selena1992 Liczba postów : 297 Dołączył : 14/08/2012
| Temat: Re: Jak odnaleźć się w nowej szkole? Nie Sie 26, 2012 10:50 am | |
| - nadia.amorek napisał:
- Jak myślicie, co zrobić, żeby nie dać się w pierwszych tygodniach?
1. Nie kłam, bo potem będziesz to ciągnąć. Przykład: mówisz, że masz chłopaka, opowiadasz o nim, jaki to on słodki i w ogóle, potem koleżanki o niego wypytują i cały czas kłamiesz, potem nie chcesz o nim mówić, ale nie powiesz, że kłamałaś i mówisz, że z nim zerwałaś, koleżanki cię pocieszają i zapewne wypytują jak to było przy zerwaniu i ciągniesz to, wymyślasz jak to było. 2. Bądź sobą.Przykład: nie udawaj kogoś kim nie jesteś, bo nie będzie fajnie, przykładowo powiesz, że lubisz jakiś zespół (którego nie cierpisz), bo chciałaś zaprzyjaźnić się z dziewczyną, która owy zespół uwielbia, zaprzyjaźnicie się, a w gimnazjum zaczyna się chodzić na koncerty i ona kupi dla ciebie bilet, nie chcesz sprawić jej przykrości, a więc idziesz na ten koncert, ale naprawdę nie chcesz tam być i stoisz godzinę, dwie i wysłuchujesz tej muzyki, możesz wtedy też wymyślić, że umówiłaś się z kimś, ale to podpada pod punkt 1 i też jest złe. 3. Broń swoich poglądów.Przykład: broń swoich poglądów, po części podpada pod punkt 2. 4. Mów jeśli coś jest nie tak.Przykład: w szkole zawsze znajdzie się ktoś, kto będzie chciał uprzykrzyć życie innym, jeśli taki ktoś będzie chciał cię zaczepiać, wyzywać powiedz o tym zaufanej nauczycielce, rodzicom bądź (jeśli masz) rodzeństwu (tylko, jeśli dobrze się rozumiecie, możecie sobie pomóc). 5. Nie daj się wciągnąć w nałóg.Przykład: jeśli ktoś, obojętnie czy uczeń czy obca osoba będzie proponowała narkotyki, papierosy lub alkohol zgłoś to nauczycielowi lub od razu dyrektorowi. 6. Znajdź przyjaciółkę.Przykład: we dwójkę zawsze raźniej, w razie o obroni, pomoże, jeśli będzie coś nie tak we dwójkę dacie radę. Te kilka rad pomogą wciągnąć się w tłum oraz znaleźć przyjaciół w nowej szkole | |
| | | amorkowa ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: Jak odnaleźć się w nowej szkole? Nie Sie 26, 2012 12:44 pm | |
| Dziękuję Widzę, że jest tutaj dużo osób idących do nowej szkoły | |
| Temat: Re: Jak odnaleźć się w nowej szkole? Nie Sie 26, 2012 1:37 pm | |
| - Koszatka napisał:
- natalias143 napisał:
- Koszatka napisał:
- No,ja także wybieram się od września do gimnazjum i tak jak napisała Sabula-trzeba być miłym i otwartym.Bo jak będziesz taką za przeproszeniem jędzą to nikt Cię nie polubi i Cię tam zniszczą Ja też na szczęście idę z przyjaciółką,a na dodatek w liceum jest moja siostra,w tej samej szkole więc mam lepszą sytuację.Ja już od dawna się nastawiam na nowe znajomości i bycie miłym
miłym i otwartym (otwartym, ok, ale miłym? XD)?! O.O Sabula napisała, że trzeba być sobą XD mi nie przeszkadza, że mnie nikt nie polubi (wolę się z jakimś kuniem albo psem zaprzyjaźnić XD), a zniszczyć nie dadzą rady No miłym,a nie jakąś jędzą Nie wiem po co być takim wrednym -,- Ja wredność ujawniam tylko, jeśli ktoś mnie wnerwi lub mam zły humor (przykład z życia wzięty: wczoraj byłam na targu żeby butów do szkoły poszukać, a baba mi zaczęła buty sznurować i zapinać na siłę, chociaż było, że mam za szeroką nogę w kostce -,-) XD Tak normalnie, to jestem jakby... nijaka XD | |
| Temat: Re: Jak odnaleźć się w nowej szkole? Pon Sie 27, 2012 4:33 am | |
| Ja tam uczę się być miła,byłam wredna ale nie byłam sobą więc teraz mam to w nocie :> | |
| | | EveDallas Moderator
Nick w grze : EveDallas Liczba postów : 4676 Dołączył : 22/11/2011
| Temat: Re: Jak odnaleźć się w nowej szkole? Pon Sie 27, 2012 5:35 am | |
| Ja idę do liceum teraz - -i taka rada - -przyjaźnij się z każdym, poznaj każdego. ja już miałam spotkania klasowe - i super jest tak pogadać,zaznajomić sie:) | |
| Temat: Re: Jak odnaleźć się w nowej szkole? Pon Sie 27, 2012 6:22 am | |
| Dokładnie | |
| Temat: Re: Jak odnaleźć się w nowej szkole? Pon Sie 27, 2012 7:09 am | |
| Ja już poznałam 2 dziewczyny, z którymi nie miałam do czynienia. Plus te 5 osób, z którymi chodziłam wcześniej do klasy i będą chodziły od września. Czyli 7 osób znam, jeszcze 17 do poznania | |
| | | Selena1992 Już coś wie
Nick w grze : Selena1992 Liczba postów : 297 Dołączył : 14/08/2012
| Temat: Re: Jak odnaleźć się w nowej szkole? Pon Sie 27, 2012 8:09 am | |
| Ja nie idę do nowej szkoły, ale korzystam z własnego doświadczenia, czasem pomaga mi starsza koleżanka. | |
| Temat: Re: Jak odnaleźć się w nowej szkole? Pon Sie 27, 2012 8:48 am | |
| 24 osoby tylko masz w klasie? 0.o ja mam 33, w tym 20 do poznania:P | |
| | | blueberry. Jedną nogą w ZM
Nick w grze : blueberry. Liczba postów : 858 Dołączył : 06/02/2012
| Temat: Re: Jak odnaleźć się w nowej szkole? Pon Sie 27, 2012 10:03 am | |
| Również idę do I gimnazjum i mam takiego pietra, że nie wytrzymuję już. W klasie 24 osoby z czego, koleżanką jest mi tylko jedna, reszta to takie no... kujony. Pochodzą z klasy, w której 16 osób miało czerwony pasek i z tymi osobami będę musiała chodzić do klasy, jeździć na wycieczki itp. A przez 6 lat byłam z osobami, dla których nauka nie była najważniejsza. Większość dziewczyn z jakimi będę teraz chodzić to typy, które mają markowe ciuszki i niektóre mogą być zarozumiałe. Chwilami chciałabym zrezygnować z tej profilowej i zamienić się z kimś, by wrócić do większości moich debili z VIc. | |
| Temat: Re: Jak odnaleźć się w nowej szkole? Pon Sie 27, 2012 10:08 am | |
| Aniu, miałam to samop jak szłam do gimnazjum, z tym że to ja byłam uznawana za kujona (bo domatorka, ot co, ile ja siedze na necie w roku szkolnym:P) ale wytrwałam, ignorka totalna i dobrze jest:) Z niepokojem żegnałam VIc, z największą radośćią żegnam IIIf, i teraz z radością idę do Ig | |
| | | blueberry. Jedną nogą w ZM
Nick w grze : blueberry. Liczba postów : 858 Dołączył : 06/02/2012
| Temat: Re: Jak odnaleźć się w nowej szkole? Pon Sie 27, 2012 10:15 am | |
| O Eve Ty też w podstawówce byłaś w "C"? Po prostu strasznie ciężko pogodzić mi się z taką zmianą. Nagle z luzaków, przechodzę do klasy, gdzie dostaniesz 3 to od razu jesteś "beee". Gdy sobie przypominam nasze wycieczki w podstawówce z "C" i wyobrażam te w "B" to mnie ciarki przechodzą. | |
| Temat: Re: Jak odnaleźć się w nowej szkole? Pon Sie 27, 2012 10:18 am | |
| byłam, byłam, w tej 'najgorszej' Mie powiem jak nas nazywali, ale coś na ce:P W ef byłam w klasie fu. Bosz, przecież ja z niemca na samych trójach jechałam, i to było osiągnięcie na miarę klasy w ostatniej klasie! Ale przyzwyczaisz sie, może to tylko tak strasznie wygląda? Przecież ja w czwartej klasie byłam tak wystraszona zmainą w uczniach, ze oj... tez była masakra, ze przecież jest dwóch faworyzowanych, bedą mieli łatwiej... A kto został prymusem? :3 | |
| Temat: Re: Jak odnaleźć się w nowej szkole? Pon Sie 27, 2012 10:34 am | |
| ja mam zaciesz, że idę do szkoły w której chyba wszyscy zakuwać będą, bo w poprzedniej szkole wszyscy uważali mnie za kujonkę (moja wina że nie ucząc się mam dobre wyniki? XD) XD | |
| Temat: Re: Jak odnaleźć się w nowej szkole? Pon Sie 27, 2012 10:38 am | |
| Nat, mam to samo, wracam ze szkoły, do 18 nie robię nic sensownego, potem godzinka na lekcje i voila:P | |
| | | hanka1998 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : hanka1998 Liczba postów : 5814 Dołączył : 29/11/2011
| Temat: Re: Jak odnaleźć się w nowej szkole? Pon Sie 27, 2012 10:44 am | |
| Hah, natalias i Eve, mam tak samo. Potrafię przyjśc ze szkoły, siedziec do wieczora na dworze lub w domu, około 23 przypomniec sobie ile jest zadane i zrobic "na szybko" lub zostawic robienie lekcji na następny dzień rano. Już nie muszę mówic, że prócz odrabiania lekcji się nie uczę i mam najlepszą średnią w klasie, prawda? XD
A co do nowej szkoły- najlepiej jest, jak idzie się z jakimiś znajomymi. Zawsze to raźniej i łatwiej zawierac nowe znajomości (: | |
| Temat: Re: Jak odnaleźć się w nowej szkole? Pon Sie 27, 2012 10:53 am | |
| Ja się uczę tylko niemca i ecę na trójczynach:P Prymusi, mamy cieżkie życie, ot co xD | |
| Temat: Re: Jak odnaleźć się w nowej szkole? Sro Sie 29, 2012 9:16 am | |
| Ja zawaliłam ostatni rok Mimo to, średnią miałam 5,22 oraz najlepsze wyniki w całej szkole. Ciekawe, co by było, gdybym naprawdę się uczyła Jedynie z niemca ostatnio się pogorszyłam, ale piątkę udało mi się wyciągnąć. Co do liczności klasy - ciągle nam ubywało W zerówce było nas 9. Od pierwszej do trzeciej klasy już 8. W czwartej i piątej klasie było nas 7. A w szóstej 6. Dobrze, że podstawówka nie liczy 8 klas, bo nie wiem, co by było A teraz, od września, będzie nas nieco więcej - 25 | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Jak odnaleźć się w nowej szkole? | |
| |
| | | | Jak odnaleźć się w nowej szkole? | |
|
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |
|