Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| Jak zmienić kolor oczu w GIMP? | |
| | Autor | Wiadomość |
---|
blueberry. Jedną nogą w ZM
Nick w grze : blueberry. Liczba postów : 858 Dołączył : 06/02/2012
| Temat: Jak zmienić kolor oczu w GIMP? Wto Sie 28, 2012 1:07 pm | |
| Chciałabym się dowiedzieć, jak w GIMPie (2.6) zmienić kolor oczu. Preferuję łatwy sposób, bo do elity grafiki to ja nie należę. Próbowałam robić to według kilku poradników, jednak żaden mi nie pomógł. Dodam, że chodzi tu głównie o zmianę koloru paczadeł wilka, które nie są same na zdjęciu, bo pozostaje reszta ciała wilczka. | |
| | | EveDallas Moderator
Nick w grze : EveDallas Liczba postów : 4676 Dołączył : 22/11/2011
| Temat: Re: Jak zmienić kolor oczu w GIMP? Wto Sie 28, 2012 11:08 pm | |
| ja zawsz robię to tak - kopiuję fragment z okiem, i kawałkiem twarzy/sierści, przesuwam sobie dalej kawałek, wycieram gumką oko, biorę prawym przyciskiem, ta się kolory>barwienie czy jakoś tak, usawiam sobie kolory i wracam z pomalowanym na miejsce:3 Tylko trzeba źrenicę wytrzeć też. Można też po porstu po oku p[rzejechać pędzelkiem z małym kryciem, i powtarzac do ładnego koloru:3 | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: Jak zmienić kolor oczu w GIMP? Sro Sie 29, 2012 1:47 am | |
| Aż się pofatyguję i GIMPa ściągnę, jak mi się uda dzisiaj do tego przysiąść, to będziesz miała odpowiedź. Znam kilka sposobów, ale nie wiem, czy w GIMPie zadziałają. |
| | | Hałka Przyjaciel Zagrody
Liczba postów : 188 Dołączył : 05/08/2012
| Temat: Re: Jak zmienić kolor oczu w GIMP? Sro Sie 29, 2012 5:47 am | |
| Ale u wilka? Pokażę to na zwykłym takim darmowym programie. Oryginał zdjęcia Musimy odblokować warstwę. Otwieramy nową warstwę. Zmniejszamy pędzel i wypełniamy oko. Wygląda to takNastępny krok KLIKMożemy jeszcze podkreślić 'czarne miejsce na oku' na tej samej zasadzie. GOTOWE! | |
| | | Nevarra ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Nevarra Liczba postów : 2774 Dołączył : 26/03/2011
| Temat: Re: Jak zmienić kolor oczu w GIMP? Czw Sie 30, 2012 6:02 am | |
| W GIMP 2.6: 1. Kopiujemy warstwę ze zdjęciem (zawsze lepiej pracować na kopii) 2. Zaznaczeniem okrągłym (lub po kawałku zaznaczamy obwód) zaznaczamy całą tęczówkę 3. Kolory->Odcień i nasycenie albo Kolory->Barwienie. W pierwszym przypadku wygląda to bardziej naturalnie
Zdjęcie oryginalne: KLIK I przerobione: KLIK | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Jak zmienić kolor oczu w GIMP? | |
| |
| | | | Jak zmienić kolor oczu w GIMP? | |
|
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |