Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

IndeksPortalSzukajLatest imagesRejestracjaZaloguj
Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse!
Wymień się pocztówką! Klik!
Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik!

Jak zmienić kolor oczu w GIMP?

Go down 
4 posters
AutorWiadomość
blueberry.
Jedną nogą w ZM
blueberry.

Nick w grze : blueberry.
Liczba postów : 858

Jak zmienić kolor oczu w GIMP? Empty
PisanieTemat: Jak zmienić kolor oczu w GIMP?   Jak zmienić kolor oczu w GIMP? I_icon_minipostWto Sie 28, 2012 1:07 pm

Chciałabym się dowiedzieć, jak w GIMPie (2.6) zmienić kolor oczu. Preferuję łatwy sposób, bo do elity grafiki to ja nie należę. Wink Próbowałam robić to według kilku poradników, jednak żaden mi nie pomógł. Dodam, że chodzi tu głównie o zmianę koloru paczadeł wilka, które nie są same na zdjęciu, bo pozostaje reszta ciała wilczka. Smile
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=3141065&message=change
EveDallas
Moderator
EveDallas

Nick w grze : EveDallas
Liczba postów : 4676

PisanieTemat: Re: Jak zmienić kolor oczu w GIMP?   Jak zmienić kolor oczu w GIMP? I_icon_minipostWto Sie 28, 2012 11:08 pm

ja zawsz robię to tak - kopiuję fragment z okiem, i kawałkiem twarzy/sierści, przesuwam sobie dalej kawałek, wycieram gumką oko, biorę prawym przyciskiem, ta się kolory>barwienie czy jakoś tak, usawiam sobie kolory i wracam z pomalowanym na miejsce:3
Tylko trzeba źrenicę wytrzeć też.
Można też po porstu po oku p[rzejechać pędzelkiem z małym kryciem, i powtarzac do ładnego koloru:3
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=1432587
Gość
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: Jak zmienić kolor oczu w GIMP?   Jak zmienić kolor oczu w GIMP? I_icon_minipostSro Sie 29, 2012 1:47 am

Aż się pofatyguję i GIMPa ściągnę, jak mi się uda dzisiaj do tego przysiąść, to będziesz miała odpowiedź. Znam kilka sposobów, ale nie wiem, czy w GIMPie zadziałają.
Powrót do góry Go down
Hałka
Przyjaciel Zagrody
Hałka

Liczba postów : 188

PisanieTemat: Re: Jak zmienić kolor oczu w GIMP?   Jak zmienić kolor oczu w GIMP? I_icon_minipostSro Sie 29, 2012 5:47 am

Ale u wilka? Pokażę to na zwykłym takim darmowym programie.

Oryginał zdjęcia
Musimy odblokować warstwę. Otwieramy nową warstwę. Zmniejszamy pędzel i wypełniamy oko. Wygląda to tak
Następny krok KLIK
Możemy jeszcze podkreślić 'czarne miejsce na oku' na tej samej zasadzie. GOTOWE! Very Happy
Powrót do góry Go down
http://www.chomiki.darmowefora.pl/
Nevarra
ZAGRODZIANIN
Nevarra

Nick w grze : Nevarra
Liczba postów : 2774

PisanieTemat: Re: Jak zmienić kolor oczu w GIMP?   Jak zmienić kolor oczu w GIMP? I_icon_minipostCzw Sie 30, 2012 6:02 am

W GIMP 2.6:
1. Kopiujemy warstwę ze zdjęciem (zawsze lepiej pracować na kopii)
2. Zaznaczeniem okrągłym (lub po kawałku zaznaczamy obwód) zaznaczamy całą tęczówkę
3. Kolory->Odcień i nasycenie albo Kolory->Barwienie. W pierwszym przypadku wygląda to bardziej naturalnie

Zdjęcie oryginalne: KLIK
I przerobione: KLIK
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=42994
Sponsored content

PisanieTemat: Re: Jak zmienić kolor oczu w GIMP?   Jak zmienić kolor oczu w GIMP? I_icon_minipost

Powrót do góry Go down

Jak zmienić kolor oczu w GIMP?
Powrót do góry 
Strona 1 z 1
 Similar topics
-
» Kolor Zagrody
» Wybierz swój kolor i sprawdź co oznacza
» Jak zmienić?
» Jak zmienic rozmiar w prezentacji z ramkami?
» jak zmienić awatar ?

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach
 :: ARCHIWUM :: Archiwum-
Skocz do: