Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

IndeksPortalSzukajLatest imagesRejestracjaZaloguj
Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse!
Wymień się pocztówką! Klik!
Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik!

Sprawdzian SZÓSTOKLASISTY...

Go down 
+32
ardnasak
wiki0396
Mika_TLR
koniara5842
nikushimi
BeautyLoveMi
MrsKopytko
Avada
Amezia
anita98a6
Suzan
Divide
mari0987
Vium
Layzy
PlaybackJunkie8
Athi
blueberry.
wercia d
Clue
.Cava.
chevalier
anteek
Philipek
Aglyss
hanka1998
koziorożec
EveDallas
Broszka
tamara4
avrilka
Mittens
36 posters
Idź do strony : 1, 2, 3  Next
AutorWiadomość
Mittens
Nowy
Mittens

Nick w grze : Mittens
Liczba postów : 26

Sprawdzian SZÓSTOKLASISTY... Empty
PisanieTemat: Sprawdzian SZÓSTOKLASISTY...   Sprawdzian SZÓSTOKLASISTY... I_icon_minipostSob Wrz 08, 2012 5:21 am

3 albo 4 kwietnia czeka mnie sprawdzian szóstoklasisty. Strasznie się tym denerwuję.
Ktoś pisał? Jakie wrażenia? Stres? Czy totalny luz? Uh. Evil or Very Mad
Powrót do góry Go down
avrilka
Przyjaciel Zagrody
avrilka

Nick w grze : avrilka
Liczba postów : 2835

PisanieTemat: Re: Sprawdzian SZÓSTOKLASISTY...   Sprawdzian SZÓSTOKLASISTY... I_icon_minipostSob Wrz 08, 2012 6:02 am

Ugh,weź nie przypominaj.
Ja się nie stresowałam na początku ale za mną siedziała komisja i cały czas się na kartkę gapili i przez to wypadłam tak jak wypadłam... -.-'
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=3105170
tamara4
Już coś wie
tamara4

Nick w grze : tamara4
Liczba postów : 155

PisanieTemat: Re: Sprawdzian SZÓSTOKLASISTY...   Sprawdzian SZÓSTOKLASISTY... I_icon_minipostSob Wrz 08, 2012 6:20 am

Ja tam bez stresu, pojawił się dopiero wtedy, gdy skapnęłam się, że zapomniałam okularów xD
Powrót do góry Go down
Broszka
Moderator
Broszka

Nick w grze : Broszka
Liczba postów : 1597

PisanieTemat: Re: Sprawdzian SZÓSTOKLASISTY...   Sprawdzian SZÓSTOKLASISTY... I_icon_minipostNie Wrz 09, 2012 2:19 pm

spoko luzik Very Happy siedziałam przed samym nosem komisji, ale zbyt się wyluzowałam i dwa punkciki poszły w las ;( i zamiast 39, 37 było Very Happy

ja miałam tyle próbnych, że to rutynowo poszło Wink

i taka rada na później: kiedy stwierdzisz, że próbny jest piekielnie trudny uświadom sobie, że jest o wiele trudniejszy niż prawdziwy Wink i zero stresu było Very Happy
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=1288679
Gość
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: Sprawdzian SZÓSTOKLASISTY...   Sprawdzian SZÓSTOKLASISTY... I_icon_minipostNie Wrz 09, 2012 2:29 pm

Chciałabym wrócić do tamtych czasów... c.c
Powrót do góry Go down
EveDallas
Moderator
EveDallas

Nick w grze : EveDallas
Liczba postów : 4676

PisanieTemat: Re: Sprawdzian SZÓSTOKLASISTY...   Sprawdzian SZÓSTOKLASISTY... I_icon_minipostNie Wrz 09, 2012 10:56 pm

U mnie próbny to jakaś masakra była, ale za to jaki łatwy następny... Chwila. Wy jesteście rocznikiem 4 po mnie. E, to macie luz, zawsze co 4 roczniki jest prostszy egzamin, udowodnione xD
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=1432587
koziorożec
Przyjaciel Zagrody
koziorożec

Nick w grze : koziorożec
Liczba postów : 1626

PisanieTemat: Re: Sprawdzian SZÓSTOKLASISTY...   Sprawdzian SZÓSTOKLASISTY... I_icon_minipostNie Wrz 09, 2012 10:56 pm

Mnie sprawdzian czeka w tym roku grrrr.
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=1778120
hanka1998
ZAGRODZIANIN
hanka1998

Nick w grze : hanka1998
Liczba postów : 5814

PisanieTemat: Re: Sprawdzian SZÓSTOKLASISTY...   Sprawdzian SZÓSTOKLASISTY... I_icon_minipostPon Wrz 10, 2012 7:00 am

Sprawdzian szóstoklasisty miałam.. Półtora roku temu. Z tego co pamiętam, to bardziej się bałam na próbnych, a na oficjalnym założyłam nogę na nogę, rozsiadłam się wygodnie i napisałam, podczas gdy resztę skręcało z nerwów XD
Najważniejsze to w miarę dobrze się przygotowac. Ja z koleżanką robiłyśmy testy 6-klasisty online i powtarzałyśmy proste obliczenia oraz wzory.
Drugie, ale również ważne jest zrelaksowanie się przed sprawdzianem. Ja powtarzałam sobie "E tam, zwykły test, a i tak do jakiejś szkoły się dostanę" i słuchałam muzyki. Dużo muzyki, w dodatku tej ulubionej. Wink

Musicie pamiętac, że próbne są TRUDNIEJSZE od oficjalnego. Macie moje słowo, jak prawdziwy będzie trudniejszy, to możecie mi rękę uciąc ;D
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=1007218
Aglyss
Przyjaciel Zagrody
Aglyss

Nick w grze : Aglyss
Liczba postów : 1624

PisanieTemat: Re: Sprawdzian SZÓSTOKLASISTY...   Sprawdzian SZÓSTOKLASISTY... I_icon_minipostPon Wrz 10, 2012 7:04 am

No, ja go miałam w tamtym roku. I powiem tak - próbne egzaminy były piekielnie... łatwe. Za to prawdziwy okazał się trudny jak e - khę - khę. Osoba, która z mojej klasy najlepiej napisała test, miała 31 punktów. A byłam nią ja.
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=825708
Philipek
ZAGRODZIANIN
Philipek

Nick w grze : Philipek
Liczba postów : 3748

PisanieTemat: Re: Sprawdzian SZÓSTOKLASISTY...   Sprawdzian SZÓSTOKLASISTY... I_icon_minipostPon Wrz 10, 2012 8:23 am

Powiem tyle: to jest banalne. W szóstej klasie będziesz miała/miał sprawdziany próbne. Jest tam j. polski oraz trochę matmy - same podstawy. Są pytania otwarte oraz zamknięte.
Ja w ogóle się do tego nie uczyłam, napisałam bodajże na 30 pkt. Wink

Taka ciekawostka - możesz nawet napisać ten sprawdzian na 0 pkt (choć nie wiem czy to możliwe,no ale dobra Laughing ) a i tak się dostaniesz do gimnazjum ze swojego rejonu. Oni MUSZĄ Cię przyjąć. Oczywiście taki test też biorą pod uwagę,ale i tak Cię przyjmą. Wink

Ostatnio zmieniony przez Philipek dnia Pon Wrz 10, 2012 8:27 am, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry Go down
http://doggi.forumpolish.com/
anteek
Przyjaciel Zagrody
anteek

Nick w grze : aantek
Liczba postów : 795

PisanieTemat: Re: Sprawdzian SZÓSTOKLASISTY...   Sprawdzian SZÓSTOKLASISTY... I_icon_minipostPon Wrz 10, 2012 8:24 am

Ja na próbnym raz miałem 39 punktów Razz
A na tym głównym, 3 lata temu miałem chyba 37 Wink
Powrót do góry Go down
chevalier
Raczkujący
chevalier

Nick w grze : chevalier
Liczba postów : 99

PisanieTemat: Re: Sprawdzian SZÓSTOKLASISTY...   Sprawdzian SZÓSTOKLASISTY... I_icon_minipostPon Wrz 10, 2012 8:50 am

Phi, ja nie miałam żadnych próbnych (przynajmniej nie pamiętam Razz) i napisałam na 40/40 pkt. Sprawdzian SZÓSTOKLASISTY... 3563782329 Ale to było... hmmm... w 2004? Mógł się zakres materiału pozmieniać od tego czasu, może teraz jet trudniejszy. Nie wiem. Razz
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=136913
Philipek
ZAGRODZIANIN
Philipek

Nick w grze : Philipek
Liczba postów : 3748

PisanieTemat: Re: Sprawdzian SZÓSTOKLASISTY...   Sprawdzian SZÓSTOKLASISTY... I_icon_minipostWto Wrz 11, 2012 10:24 am

chevalier napisał:
Mógł się zakres materiału pozmieniać od tego czasu, może teraz jet trudniejszy. Nie wiem. Razz
Ja też nie wiem,choć to bardzo możliwe. Ja w kwietniu miałam niefajną tematykę - a dokładniej to EURO 2012.. głównym tematem była piłka nożna.
Powrót do góry Go down
http://doggi.forumpolish.com/
.Cava.
Raczkujący
.Cava.

Nick w grze : Cava
Liczba postów : 53

PisanieTemat: Re: Sprawdzian SZÓSTOKLASISTY...   Sprawdzian SZÓSTOKLASISTY... I_icon_minipostWto Wrz 11, 2012 11:22 am

Ja na próbnych miałam za pierwszym razem 39/40 a za drugim 40/40. A głównego nie pisałam, bo byłam laureatką wojewódzkiego konkursu z języka polskiego i miałam automatycznie 40 pkt. z tego głównego testu Razz
Powrót do góry Go down
Clue
Przyjaciel Zagrody
Clue

Nick w grze : Clue
Liczba postów : 497

PisanieTemat: Re: Sprawdzian SZÓSTOKLASISTY...   Sprawdzian SZÓSTOKLASISTY... I_icon_minipostSro Wrz 12, 2012 6:52 am

40 było za tamtych czasów. Laughing
Powrót do góry Go down
wercia d
Przyjaciel Zagrody
wercia d

Nick w grze : Meren_wen
Liczba postów : 840

PisanieTemat: Re: Sprawdzian SZÓSTOKLASISTY...   Sprawdzian SZÓSTOKLASISTY... I_icon_minipostPią Gru 21, 2012 10:27 am

też mam... pani powiedziała, że można napisać nawet na 0 pkt, to się ucieszyłam, ale potem dodała, że średni wynik CAŁEJ klasy dostanie się do gazet i będzie pokazane na którym miejscu jesteśmy w Polsce, województwie, gminie, itp. czy to prawda?
Powrót do góry Go down
Gość
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: Sprawdzian SZÓSTOKLASISTY...   Sprawdzian SZÓSTOKLASISTY... I_icon_minipostPią Gru 21, 2012 10:29 am

Ta, bo każdą klasę będą na łamach gazet wyszczególniać. Jest liczona średnia i potem masz porównanie do gminy, powiatu, województwa. Ale to raczej na stronie oświaty niż w gazetach..
Powrót do góry Go down
wercia d
Przyjaciel Zagrody
wercia d

PisanieTemat: Re: Sprawdzian SZÓSTOKLASISTY...   Sprawdzian SZÓSTOKLASISTY... I_icon_minipostPią Gru 21, 2012 10:35 am

super... z naszymi matołami wylądujemy na ostatnim miejscu xD
Powrót do góry Go down
blueberry.
Jedną nogą w ZM
blueberry.

Nick w grze : blueberry.
Liczba postów : 858

PisanieTemat: Re: Sprawdzian SZÓSTOKLASISTY...   Sprawdzian SZÓSTOKLASISTY... I_icon_minipostPią Gru 21, 2012 11:01 am

Pisałam i to całkiem "niedawno". Smile Szczerze mówiąc: jeżeli ktoś zapamiętuje z lekcji to może sobie tylko z lekka powtórzyć. Test "zdałam" na 24 punkty bodajże, a mimo to jestem w dobrej, profilowej klasie. Oni bardziej niż na cały test, patrzą na świadectwo. Kompetencje służą właściwie tylko do tego, by określić jaki poziom aktualnie jest.
wercia nauczycielka chciała Was chyba po prostu zmobilizować i z lekka zastraszyć. Wink W gazecie będą podane statystyki, ale uogólnione tzn. szkoła podstawowa nr 18 średnia 20pkt - powiedzmy coś takiego. Gdyby mieli wypisać ponad 60 uczniów z kilkunastu szkół, zabrakłoby im miejsca na rzeczy, które bardziej ludzkość interesują. Smile
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=3141065&message=change
Go??
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: Sprawdzian SZÓSTOKLASISTY...   Sprawdzian SZÓSTOKLASISTY... I_icon_minipostPią Gru 21, 2012 11:41 am

Ja będę w tym roku pisała. Jest trochę stresu, ale jak czytałam w gazetach na temat testu szóstoklasisty 2012 mówili, że to było banalne. A uczniowie robią najbanalniejsze błędy, ponieważ nie czytają dokładnie zadania. I jak to moja pani od matmy mówi, gdy robimy zadania na tablicy:
1. Przeczytaj zadanie.
2. Przeczytaj zadanie.
3. Jakby ktoś nie rozumiał niech przeczyta jeszcze raz zadanie.
4. Wypisz dane.
Prosty schemat Wink
Powrót do góry Go down
koziorożec
Przyjaciel Zagrody
koziorożec

PisanieTemat: Re: Sprawdzian SZÓSTOKLASISTY...   Sprawdzian SZÓSTOKLASISTY... I_icon_minipostSob Gru 22, 2012 1:50 am

Ile mieliście punktów na próbnym? Ja 36
Powrót do góry Go down
Gość
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: Sprawdzian SZÓSTOKLASISTY...   Sprawdzian SZÓSTOKLASISTY... I_icon_minipostSob Gru 22, 2012 6:20 am

Ja próbny napisałam na... 28 punktów xD
Powrót do góry Go down
Athi
Jedną nogą w ZM
Athi

Nick w grze : Foxtrot
Liczba postów : 534

PisanieTemat: Re: Sprawdzian SZÓSTOKLASISTY...   Sprawdzian SZÓSTOKLASISTY... I_icon_minipostPią Sty 04, 2013 10:27 am

Ja z głównego dostałam 38 punktów. Zabawne, że 2 pkt. urwało mi się z matmy, z której jestem lepsza niż w polskim. Zestresowałam się i... nie doczytałam zadania XD
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=1028468
Go??
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: Sprawdzian SZÓSTOKLASISTY...   Sprawdzian SZÓSTOKLASISTY... I_icon_minipostPią Sty 04, 2013 10:55 am

Ja miałam na razie 1 test próbny. Napisałam na 29 pkt xD A najlepsza to 34 pkt xD No i byłam 2 w klasie w rankingu "Testu Próbnego". Pani powiedziała, że jeśli główny test pójdzie masakrycznie, to... to nam łepki pourywa.
Powrót do góry Go down
PlaybackJunkie8
Przyjaciel Zagrody
PlaybackJunkie8

Nick w grze : Julis
Liczba postów : 1483

PisanieTemat: Re: Sprawdzian SZÓSTOKLASISTY...   Sprawdzian SZÓSTOKLASISTY... I_icon_minipostSob Sty 05, 2013 12:00 pm

Też mam w tym roku. :< Jeden próbny za mną, chyba 36 pkt, ale łatwy był. Normalny może trudniejszy. :<
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=438422
koziorożec
Przyjaciel Zagrody
koziorożec

PisanieTemat: Re: Sprawdzian SZÓSTOKLASISTY...   Sprawdzian SZÓSTOKLASISTY... I_icon_minipostSob Sty 05, 2013 12:30 pm

10 stycznia piszę próbny z OPERONU. Wy też?
Powrót do góry Go down
wercia d
Przyjaciel Zagrody
wercia d

PisanieTemat: Re: Sprawdzian SZÓSTOKLASISTY...   Sprawdzian SZÓSTOKLASISTY... I_icon_minipostNie Lut 03, 2013 6:05 am

ja mam jutro próbny na dwóch pierwszych lekcjach... i bardzo się cieszę, bo zamiast muzy mielibyśmy historię (a pan tak zanudzaa...) a wtedy sprawdzian próbny piszemy cheers
Powrót do góry Go down
Layzy
Przyjaciel Zagrody
Layzy

Nick w grze : Layzy
Liczba postów : 584

PisanieTemat: Re: Sprawdzian SZÓSTOKLASISTY...   Sprawdzian SZÓSTOKLASISTY... I_icon_minipostNie Lut 03, 2013 6:49 am

Ja na próbnych miałam, o ile się nie mylę, 36 pkt, a na tym głównym czy jak to tam nazwać chyba 33 albo 34 i to był drugi najlepszy wynik w całej szkole xD Tak, Layzy się pochwalić musi Wink Ale to było już 2 lata temu więc... xD
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=436950
Vium
Przyjaciel Zagrody
Vium

Nick w grze : Vium
Liczba postów : 376

PisanieTemat: Re: Sprawdzian SZÓSTOKLASISTY...   Sprawdzian SZÓSTOKLASISTY... I_icon_minipostNie Lut 03, 2013 6:56 am

ja miałam z oficjalnego 36 Very Happy ale mieliśmy takiego jednego miszcza w szkole, który miał maxa Razz
Powrót do góry Go down
PlaybackJunkie8
Przyjaciel Zagrody
PlaybackJunkie8

Nick w grze : Julis
Liczba postów : 1483

PisanieTemat: Re: Sprawdzian SZÓSTOKLASISTY...   Sprawdzian SZÓSTOKLASISTY... I_icon_minipostNie Lut 03, 2013 7:03 am

Ja z próbnego pierwszego miałam 36, teraz, niedawno mieliśmy OPERONA i miałam 30. >___________<
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=438422
Sponsored content

PisanieTemat: Re: Sprawdzian SZÓSTOKLASISTY...   Sprawdzian SZÓSTOKLASISTY... I_icon_minipost

Powrót do góry Go down

Sprawdzian SZÓSTOKLASISTY...
Powrót do góry 
Strona 1 z 3Idź do strony : 1, 2, 3  Next

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach
 :: ARCHIWUM :: Archiwum-
Skocz do: