Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| Jednorożce, czy się opłaca? | |
| | Autor | Wiadomość |
---|
domcapuś Nowy
Nick w grze : domcapuś Liczba postów : 9 Dołączył : 26/09/2012
| Temat: Jednorożce, czy się opłaca? Sro Wrz 26, 2012 5:26 am | |
| Hej ! Od jakiegoś czasu staram się hodowac jednorożce. Idzie mi nawet dobrze, bo klaczki lubią dawać rożki. :] Ale czy to jest opłacalne? Czy zwrócą mi się koszty kryć, oźrebień? Czy nie na darmo wydaję Punkty Dorastania? Jak można zarabiać wiele nie tracąc przy tym za dużo? A, i jakie rasy według was są opłacalne, a jakie nie? | |
| | | hanka1998 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : hanka1998 Liczba postów : 5814 Dołączył : 29/11/2011
| Temat: Re: Jednorożce, czy się opłaca? Sro Wrz 26, 2012 5:45 am | |
| Hodowanie jednorożców zawsze się opłacało. Fakt, że ostatnio ich ceny nieźle spadły, ale zawsze to można jakieś kupony czy Equusy zarobic. Najlepiej, żeby miec własnego ogiera do kryc- zaoszczędzi się na pokryciach. Trzeba też szukac najrzadziej hodowanych ras rożców, czyli na dzień dzisiejszy są to chyba knaby, mustangi i nokoty (jeżeli się mylę, to oświeccie mnie). Oczywiście, PG też ma znaczenie, jednak mi się wydaje, że niektórzy po prostu kupują rożki bez względu, czy ma PG 350 czy 400- ważne, że ma roga i jest szpan | |
| | | Lubelak Administrator
Liczba postów : 2816 Dołączył : 18/01/2011
| Temat: Re: Jednorożce, czy się opłaca? Sro Wrz 26, 2012 6:20 am | |
| Ja zawsze hodowałem konie z maksymalnym PG. W takich hodowlach byłem i miałem takie hodowle. Były oczywiście inne, ale tam, jak pewnie wiele osób robi, uczestniczyłem dla wspaniałych ludzi. Ale większość osób lubi właśnie jednorogi, pewnie z tęsknoty za takimi stworzonkami Pozdrawiam cieplutko. | |
| | | carrie17 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : carrie17 Liczba postów : 921 Dołączył : 02/06/2012
| Temat: Re: Jednorożce, czy się opłaca? Sro Wrz 26, 2012 6:27 am | |
| Na rogi nie ma takiego zbytu jak na dobre konie z prestiżowych hodowli.. Więc (moim zdaniem) nie ma sensu wkładać w taką hodowlę OM i innych przedmiotów. Ja mam 8 klaczek na tę chwilę, klacze sprzedaję, a ogiery zostawiam do eliksirów. Czy Ci się zwróci? Raczej na pewno, nawet biorąc pod uwagę krycie za 7,5tys - roga sprzedasz za minimalnie 30tys, więc zysk jest. Problem jednak w tym czy urodzi się róg | |
| | | Nevarra ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Nevarra Liczba postów : 2774 Dołączył : 26/03/2011
| Temat: Re: Jednorożce, czy się opłaca? Czw Wrz 27, 2012 5:07 am | |
| Opcje w hodowli rogów są dwie: 1. Idziesz w jakość. W zasadzie jedna rasa i gonisz czołówkę, wydając po drodze kupony na OM, Hestie, RP. Taki wyścig szczurów 2. Różnorodność. Czyli zbierasz wszystkie rasy, ale w takim przypadku nie masz szans by każdej klaczy dać Objęcia i dodatkowo trzymać się wysokiego potencjału. A rogate idą w większości za eq, czasem CR. W tym przypadku warto mieć swojego ogiera każdej z ras, odpada już mała fortuna na pokrycia publicznymi. | |
| | | domcapuś Nowy
Nick w grze : domcapuś Liczba postów : 9 Dołączył : 26/09/2012
| Temat: Re: Jednorożce, czy się opłaca? Czw Wrz 27, 2012 8:48 am | |
| Mnie bardziej kreci opcja 2. ;] Dziek za rady... ;D | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Jednorożce, czy się opłaca? | |
| |
| | | | Jednorożce, czy się opłaca? | |
|
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach