Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| FAN - gazetka ,,World of Howrse" | |
|
+23monetta AyaKey wiki0396 klasaIVb erreo Mirmil Minoo EveDallas Basia MrsKopytko Syjamska WhiteBerry Evelynek Anka88 Naravi Nathaly ZetkaEmka Wiktoria_koniara XX_lero Barson1990 Zaplątana Malto LadyArvena 27 posters | |
Autor | Wiadomość |
---|
LadyArvena Administrator
Nick w grze : LadyArvena Liczba postów : 4123 Dołączył : 17/01/2011
| Temat: FAN - gazetka ,,World of Howrse" Nie Lis 04, 2012 4:59 am | |
| Wiktoria_koniara prowadzi gazetkę o Howrse, pod tytułem "World of Howrse". Wydała już ona 13 numerów, więc to już coś poważniejszego Aktualny numer, oraz archiwalne, można przeczytać zaglądając na stronę Wiktorii: KLIK Aktualny numer (13): KLIK | |
| | | Malto ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Malto (konto skasowane), Malciak (do śledzenia poczynań Ow&Co) Liczba postów : 2378 Dołączył : 09/04/2011
| Temat: Re: FAN - gazetka ,,World of Howrse" Nie Lis 04, 2012 9:10 am | |
| Niczego sobie ta gazetka, przejrzałam wszystkie numery. Od razu przypomniała mi się stara, dobra, "Graficzna Szafa"... Jednak artykuł o mieszańcach mnie rozczarował. Myślałam, że przypomnę sobie "klucz do sukcesu", a znalazłam tylko parę oczywistych stwierdzeń Dzięki za informację, że coś takiego w ogóle istnieje | |
| | | Zaplątana W skromnych progach Zagrody
Nick w grze : Zaplątana Liczba postów : 346 Dołączył : 20/07/2012
| Temat: Re: FAN - gazetka ,,World of Howrse" Nie Lis 04, 2012 9:22 am | |
| Przejrzałam kilka numerów. Całkiem porządnie prowadzona, dobrze skonstruowana gazetka, bez żadnych rażących niedociągnięć. Jeśli chodzi o artykuły, to, że tak powiem, "szału nie ma", bo, po pierwsze, promocje się powtarzają, i, po drugie, raczej nie interesują mnie sprawy podstawowe, jak rasy koni czy zachowanie na forum. Bardzo dobrym pomysłem są natomiast ankiety i wywiady, które powinny każdego (a przynajmniej większość czytelników) zainteresować. Innymi słowy, dobra gazetka, ale raczej z przeznaczeniem dla trochę młodszych graczy. | |
| | | Barson1990 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Barsonka Liczba postów : 338 Dołączył : 30/11/2011
| Temat: Re: FAN - gazetka ,,World of Howrse" Pon Lis 05, 2012 9:16 am | |
| "Jedną z najlepszych hodowli koni luzytańskich jest неправильные пчел założona przez graczkę aleksandrowa. Jej członkami są także moderatorzy. Najwięcej elitarnych luzytanów wywodzi się właśnie z tej hodowli."
Bzdura. Hodowla została założona przez graczki: Olgerda i Ясеневая. Po banie Rosjanek, hodowlę przejęła aleksandrowa, po odejściu aleksandrowej, hodowlę odziedziczyłam ja...
Jedynym moderatorem, który aktualnie działa w hodowli jest dorcis, więc nie rozumiem liczby mnogiej: "Jej członkami są także moderatorzy.".
Najlepszy luzytan w ujeżdżeniu Imię: Podniebny Duch Hodowla: неправильные пчел Hodowca: dorcis Właściciel: Barson1990 Płeć: wałach Maść (bez ZJ): bułana Umiejętności w ujeżdżeniu: 437.83
A to jest reklama - taaaak! Sama tego konia wytrenowałam xD | |
| | | XX_lero Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Giwera Liczba postów : 592 Dołączył : 22/03/2012
| Temat: Re: FAN - gazetka ,,World of Howrse" Pon Lis 05, 2012 11:24 am | |
| Widziałam kilka numerów... Można w niej znaleźć informacje o nowych promocjach oraz zmianach dotyczących Howrse a także czasami konkursy, wywiady, inne informacje oraz ciekawostki dotyczące nie tylko samego howrse a także ogólnie np. świata koni no i wiele innych rzeczy... ogólnie całkiem fajnie zrobiona gazetka, poprawna (choć to słowo jest chyba za ogólne), estetyczna i przede wszystkim dobrze się czyta. | |
| | | Wiktoria_koniara Nowy
Nick w grze : Wiktoria_koniara Liczba postów : 37 Dołączył : 21/12/2011
| Temat: Re: FAN - gazetka ,,World of Howrse" Pon Lis 05, 2012 11:47 am | |
| Witam wszystkich Serdecznie przepraszam za błędy w artykule o rasach. Zostały one poprawione. Dostałam o nich wiadomości od wielu graczy, mam nadzieję, że już nic tam nie znajdziecie xD Pozdrawiam, W_k. | |
| | | ZetkaEmka ZAGRODZIANIN
Nick w grze : ZetkaEmka Liczba postów : 2034 Dołączył : 06/08/2011
| Temat: Re: FAN - gazetka ,,World of Howrse" Wto Lis 06, 2012 11:34 am | |
| "Po porażce na jednym z wyścigów, w którym przegrał przez udeżenie" Powinno być "uderzenia". ^^ Więcej błędów nie znalazłam. Super gazetka, naprawdę. A ile się płaci za ogłoszenie? | |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: FAN - gazetka ,,World of Howrse" Sro Lis 07, 2012 7:26 am | |
| Zetka - ono jest darmowe. |
| | | Nathaly Już coś wie
Liczba postów : 221 Dołączył : 06/01/2012
| Temat: Re: FAN - gazetka ,,World of Howrse" Czw Lis 08, 2012 1:06 pm | |
| Fajna gazetka, ale mało sprostowanie:P Co do DDN:
"Jedną z najlepszych hodowli koni achał - tekińskich jest ,,Dio della Notte" założona przez graczkę kueimu. Wszystkie elitarne konie są właśnie z pod tego przyrostka."
Otóż DDN została założona przez annimmortal, która aktualnie juz nie gra;) Później przekazała ja graczowi duMaury, który również zakonczył gre;) | |
| | | LadyArvena Administrator
| Temat: Re: FAN - gazetka ,,World of Howrse" Nie Lis 25, 2012 1:14 am | |
| Dwa-try dni temu wyszedł nowy numer Link znajduje się na stronie twórcy KLIK, można także kliknąć tutaj: KLIK | |
| | | LadyArvena Administrator
| Temat: Re: FAN - gazetka ,,World of Howrse" Sob Gru 15, 2012 5:34 am | |
| Melduję, że wyszedł kolejny numer (15), który można znaleźć klikając TUTAJ | |
| | | Naravi Nowy
Nick w grze : nina101 Liczba postów : 37 Dołączył : 29/10/2012
| Temat: Re: FAN - gazetka ,,World of Howrse" Nie Gru 16, 2012 1:18 pm | |
| Całkiem fajna gazetka, choć jakiegoś szału nie ma. | |
| | | Anka88 Nowy
Nick w grze : Anka 88 Liczba postów : 6 Dołączył : 01/09/2012
| Temat: Re: FAN - gazetka ,,World of Howrse" Wto Gru 18, 2012 11:36 am | |
| Mi też. Dobrze wam ta gazetka wyszła. Czekam na numer 14. | |
| | | Evelynek Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : aleksandra.j.1 Liczba postów : 744 Dołączył : 30/07/2012
| Temat: Re: FAN - gazetka ,,World of Howrse" Wto Gru 18, 2012 12:26 pm | |
| Anka88: 14: http://koniara80.wix.com/woh-14 - LadyArvena napisał:
- Melduję, że wyszedł kolejny numer (15), który można znaleźć klikając TUTAJ
| |
| | | WhiteBerry Nowy
Nick w grze : WhiteBerry Liczba postów : 18 Dołączył : 27/12/2012
| Temat: Re: FAN - gazetka ,,World of Howrse" Czw Gru 27, 2012 3:10 pm | |
| Znalazłam błąd w numerze 15. wywiad z mirmilem: "Chociaż muszę przyznać, że za starych czasów gdy było tylko wyłącznie angielskie Howrse mustangi z wyglądu były bardziej „dzikie”."
pierwsza wersja howrse to franucskie equideow.fr [które ma nawet wersję na telefon!!] to nie błąd redaktorki, tylko nieznajomośc/nie wiedza(?) Mirmila ;p ale czujność jak widzę u mnie jest xD | |
| | | Syjamska Nowy
Nick w grze : Lela23580 Liczba postów : 49 Dołączył : 28/12/2012
| Temat: Re: FAN - gazetka ,,World of Howrse" Sob Gru 29, 2012 4:47 am | |
| Fajnaa gazetka | |
| | | MrsKopytko Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Mrs Kopytko Liczba postów : 3453 Dołączył : 16/12/2011
| Temat: Re: FAN - gazetka ,,World of Howrse" Sob Gru 29, 2012 5:59 am | |
| Gazetka spoko Następny wywiad proszę przeprowadzić za mną XD *już wie, że i tak nikt do niej nie napisze bo jest mało znana* | |
| | | Basia Jedną nogą w ZM
Nick w grze : Stokrotka 112 Liczba postów : 529 Dołączył : 16/08/2012
| Temat: Re: FAN - gazetka ,,World of Howrse" Sob Gru 29, 2012 6:56 am | |
| Podziwiam autorkę za pracę jakę włożyła w tą gazetkę. Bardzo mi się podoba, Myślę, że sama nie dałabym rady zrobić coś podobnego. | |
| | | EveDallas Moderator
Nick w grze : EveDallas Liczba postów : 4676 Dołączył : 22/11/2011
| Temat: Re: FAN - gazetka ,,World of Howrse" Nie Gru 30, 2012 2:14 am | |
| W zasadzie to ja w gazetce czytam przede wszystkim wywiady :> I mam nadzieję ne jakieś fajneeee. kopytku, czemu nie, zrób wywiad sama ze sobą i wyślij do W8iktorii:) | |
| | | Minoo Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Minoo Liczba postów : 652 Dołączył : 30/12/2012
| Temat: Re: FAN - gazetka ,,World of Howrse" Nie Gru 30, 2012 8:41 am | |
| Całkiem dobrze że powstała ta gazetka..... | |
| | | Mirmil Moderator
Nick w grze : Mirmil Liczba postów : 291 Dołączył : 28/11/2012
| Temat: Re: FAN - gazetka ,,World of Howrse" Nie Gru 30, 2012 8:51 am | |
| WhiteBerry jak sama napisałaś u francuzów to było i jest Equideow. "Howrse" pojawiło się wraz z angielską wersją i od tamtej pory wszystkie (chyba?) zagraniczne wersje nazywają się Howrse, za wyjątkiem tej francuskiej. | |
| | | erreo Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : erreo Liczba postów : 714 Dołączył : 04/07/2012
| Temat: Re: FAN - gazetka ,,World of Howrse" Nie Gru 30, 2012 9:27 am | |
| *piiip* skucha jest jeszcze hiszpańska wersja nazwana caballow (: Hiszpanie nie znieśliby angielskiej nazwy | |
| | | Mirmil Moderator
Nick w grze : Mirmil Liczba postów : 291 Dołączył : 28/11/2012
| Temat: Re: FAN - gazetka ,,World of Howrse" Nie Gru 30, 2012 11:43 am | |
| Nie byłem pewny dlatego napisałem "chyba?" A jeśli chodzi o ścisłość to i wersje: izraelska, rosyjska i emiratów arabskich nie są tytułowane jako "Howrse". W sumie to ciekawe czemu Nasza nie nazywa się np. Koniki | |
| Temat: Re: FAN - gazetka ,,World of Howrse" Nie Gru 30, 2012 12:05 pm | |
| hmm, podejrzewam, że konikow.pl brzmiałoby zbyt komicznie chociaż z drugiej strony kowniki wpisałyby się w tę konwencję, albo kownie.pl kurde, czemu mnie tam nikt nie zatrudnił jako tłumacza przecież ja jestem genialna! | |
| | | Go?? Gość
| | | | erreo Przyjaciel Zagrody
| Temat: Re: FAN - gazetka ,,World of Howrse" Nie Gru 30, 2012 12:10 pm | |
| pierwsza wersja adresu została zainspirowana francuską nazwą, ale zauważ, że kolejne miały już ow w środku ;p co nie zmienia faktu, iż jestem geniuszem! | |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: FAN - gazetka ,,World of Howrse" Nie Gru 30, 2012 12:45 pm | |
| - erreo napisał:
- pierwsza wersja adresu została zainspirowana francuską nazwą, ale zauważ, że kolejne miały już ow w środku ;p co nie zmienia faktu, iż jestem geniuszem!
Angielski - horse - Howrse Polski - koń - Kowń ? |
| Temat: Re: FAN - gazetka ,,World of Howrse" Nie Gru 30, 2012 1:05 pm | |
| Nie, takie przełożenie nie miałoby sensu na język polski, bo najzwyczajniej w świecie by nie brzmiało. Nigdy nie tłumacz dosłownie, trzeba zwrócić uwagę też na inne czynniki - a liczba mnoga jest w naszym języku po prostu bardziej na miejscu. Już nie wspominając o fakcie, że nasze swojskie ń nie wciśnie się w pasek adresu, a kown to już w ogóle porażka | |
| | | klasaIVb Już coś wie
Nick w grze : klasaIVb Liczba postów : 189 Dołączył : 27/08/2012
| Temat: Re: FAN - gazetka ,,World of Howrse" Nie Gru 30, 2012 1:23 pm | |
| dzięki za info o gazetce | |
| | | Minoo Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Minoo Liczba postów : 652 Dołączył : 30/12/2012
| Temat: Re: FAN - gazetka ,,World of Howrse" Pon Gru 31, 2012 5:21 am | |
| To Kowń dziwnie brzmi. | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: FAN - gazetka ,,World of Howrse" | |
| |
| | | | FAN - gazetka ,,World of Howrse" | |