Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| trzeci z kolei koń, który został wybrany do obrobienia w Gimpie xD | |
| | Autor | Wiadomość |
---|
wercia d Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Meren_wen Liczba postów : 840 Dołączył : 07/10/2012
| Temat: trzeci z kolei koń, który został wybrany do obrobienia w Gimpie xD Sro Lis 07, 2012 8:33 am | |
| jeśli jest nadprzyzwoicie wielki, to przepraszam. jeszcze na kartce, nie obrobiony, nie pocieniowany. widzę go sobie w fiolecie, a piorun pod okiem byłby czarny, lub na odwrót. co mam w nim poprawić, puki jeszcze go obrabiać nie zaczęłam? | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: trzeci z kolei koń, który został wybrany do obrobienia w Gimpie xD Sro Lis 07, 2012 8:36 am | |
| Najpierw popraw anatomię, potem bierz się za kolory.. |
| | | wercia d Przyjaciel Zagrody
| Temat: Re: trzeci z kolei koń, który został wybrany do obrobienia w Gimpie xD Sro Lis 07, 2012 8:44 am | |
| to co poprawić? bo zdanie "popraw anatomię" nie za wiele mi mówi | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: trzeci z kolei koń, który został wybrany do obrobienia w Gimpie xD Sro Lis 07, 2012 8:58 am | |
| Nie wiesz co to anatomia? To zdanie wiele mówi. |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: trzeci z kolei koń, który został wybrany do obrobienia w Gimpie xD Sro Lis 07, 2012 9:03 am | |
| Chyba nie wiesz, kogo o to prosisz... Zatem, zaczynając od głowy... Uszy zupełnie nieforemne, tj. nie są w tym kształcie, w jakim powinny być i na dodatek narysowane w stronę, w którą nie mają prawa się wyginać, brak wyraźnie zaznaczonych skroni i grzebienia twarzowego. W anatomię oka nie wnikam, bo to zupełna porażka - ani powieki, ani dolnej, ani górnej, nic. Nozdrza, tj. chrapy niedokładnie zaznaczone, podobnie jak pysk, który w tej pozycji wyraźnie powinno być widać. Głowa nie jest proporcjonalna do reszty ciała. Szyja jest za chuda i pozbawiona mięśni, przez co sprawia wrażenie płaskiej. Brak zaznaczonych łopatek i stawu barkowego, niepoprawnie narysowana pierś i stawy łokciowe. Brak uwypuklonych mięśni czyni konia zbyt wiotkim i niestabilnym. Zbyt płasku brzuch, zbyt uwypuklone udo, brak skośnej linii zadu, ani śladu po lędźwiach... Nogi także pozbawione mięśni, źle połączone z ciałem. Stawy nadgarstkowe zbyt bardzo przypominają kule (jeden w ogóle ich nie przypomina, bo go nie ma), to samo ze stawami pęcinowymi przednich nóg. Nadpęcia wraz ze stawami skokowymi i częścią przedramienia zbytnio się zawęża. Kopyta za małe w stosunku do stawów pęcinowych. Staw skokowy tylnej nogi (bo drugiej w ogóle nie ma...) przypomina kulę - a nie powinien. Brak zaznaczonego stawu kolanowego. Grzywka rozpostarta po całej szerokości między uszami, co jest nieprawidłowością, po za tym jest zbyt przyklapnięta. |
| Temat: Re: trzeci z kolei koń, który został wybrany do obrobienia w Gimpie xD Sro Lis 07, 2012 9:11 am | |
| ojej, aż tyle tego? to zaczynam oglądać zdjęcia koni w google przez kilka dni mnie zatem nie będzie xD | |
| | | Alcesta Już coś wie
Nick w grze : Alcesta Liczba postów : 179 Dołączył : 02/08/2012
| Temat: Re: trzeci z kolei koń, który został wybrany do obrobienia w Gimpie xD Sro Lis 07, 2012 9:26 am | |
| Ja Ci radzę nie tyle oglądać zdjęcia koni, co z nich rysować. Robiąc szkice patrz, gdzie koń ma zaznaczone mięśnie, jak wygląda klatka piersiowa i jak łączy się ona z przednimi nogami, przypatrz się, jak wyglądają stawy i przestudiuj dokładnie końską głowę robiąc kilka-kilkanaście szkiców z różnej perspektywy. Do tego, wypełniając kolorem, zauważ, jak układają się cienie, gdzie koń ma jakieś "wypukłości" i jak je podkreślić. Oczywiście nieocenioną pomocą byłoby podotykanie konia w różnych miejscach, żeby doświadczyć na własnej skórze, co gdzie jest i jak wygląda, jak układa się sierść itp. | |
| Temat: Re: trzeci z kolei koń, który został wybrany do obrobienia w Gimpie xD Sro Lis 07, 2012 9:39 am | |
| no właśnie w tym problem, że na codzień nie mam do czynienia z końmi, bo blisko nie ma żadnej stajni :/ samo rysowanie ze zdjęć pozostaje | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: trzeci z kolei koń, który został wybrany do obrobienia w Gimpie xD Sro Lis 07, 2012 9:42 am | |
| Ja też nie mam styczności z końmi (no, raz na pół roku zdarzy mi się wybrać do jakiejś stajni), a jednak rysować jako tako potrafię... |
| Temat: Re: trzeci z kolei koń, który został wybrany do obrobienia w Gimpie xD Sro Lis 07, 2012 9:58 am | |
| bo ty masz nadprzyrodzony dar rysowania koni xD poza tym wiele dłużej ode mnie rysujesz ale dobra, nie będę nic mówić, bo nie umiem (jeszcze) rysować xD | |
| | | Asia015 Raczkujący
Nick w grze : Asia015 Liczba postów : 73 Dołączył : 02/10/2012
| Temat: Re: trzeci z kolei koń, który został wybrany do obrobienia w Gimpie xD Sob Lis 10, 2012 6:06 am | |
| uszy jak pies, trzy nogi, wygięte kopyta... o.O | |
| Temat: Re: trzeci z kolei koń, który został wybrany do obrobienia w Gimpie xD Sob Lis 10, 2012 9:35 am | |
| trzy nogi, bo mi chodziło o to, że jest w trakcie rysowania siebie. dlatego ma tylko trzy nogi resztę wytłumaczę moim talentem xd | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: trzeci z kolei koń, który został wybrany do obrobienia w Gimpie xD Sob Lis 10, 2012 9:38 am | |
| Aaa, to pędzel jest... Jezu, myślałam, że to jakiś oszczep albo dzida... Przecież nie tak wygląda pędzel o,o |
| Temat: Re: trzeci z kolei koń, który został wybrany do obrobienia w Gimpie xD Sob Lis 10, 2012 10:00 am | |
| no... to też mi nie wyszło pewnie powinien mieć wyraźniejsze włosie, nie? | |
| | | Karolina211 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Talunalu Liczba postów : 1018 Dołączył : 28/02/2012
| Temat: Re: trzeci z kolei koń, który został wybrany do obrobienia w Gimpie xD Sob Lis 10, 2012 3:51 pm | |
| uwielbiam czytać, jak verni pisze coś o anatomii - nie wiem czemu, po prostu to lubię x3 co do pędzla - popatrz na cliparty tudzież zdjęcia pędzli - myślę, że zauważysz, co w nim jest nie tak akurat pędzel trudny... kształtem do ogarnięcia nie jest | |
| Temat: Re: trzeci z kolei koń, który został wybrany do obrobienia w Gimpie xD Pon Lis 12, 2012 8:43 am | |
| hehe ^^ nie trzeba książki o anatomi kupować xD wiedziałam, że z pędzlem też coś nie tak będzie | |
| | | ebonita Główny Grafik
Nick w grze : ebonita Liczba postów : 787 Dołączył : 03/10/2012
| Temat: Re: trzeci z kolei koń, który został wybrany do obrobienia w Gimpie xD Sro Lis 21, 2012 7:01 am | |
| Ja konia na żywo oglądałam 10 razy w życiu. Ale zanim zaczęłam rysować konie do czarnej perły, narysowałam w życiu miliardy koni, ze zdjęć i z głowy. Miliardy to mało powiedziane, bo rysuję już ponad 20 lat. (od kiedy utrzymuję ołówek w ręku)
rysuj rysuj rysuj i jeszcze raz rysuj, ze zdjęć i nie tylko, i porównuj
swoją drogą ... wydałabyś kupon na taką maść jaką narysowałaś???
Każdy moze nauczyć się rysować (jeśli nie artystycznie to chociaż poprawnie) ale to wymaga naprawdę wielu ćwiczeń! Moja ciotka w wieku 50 lat wzieła pędzel do ręki pierwszy raz i w ciągu 2-3 lat się nauczyła ładnie malować i nawet na tym zarabia. | |
| Temat: Re: trzeci z kolei koń, który został wybrany do obrobienia w Gimpie xD Sob Lis 24, 2012 10:46 am | |
| ebonita - a ja wzięłam się do pracy jakiś miesiąc temu xD narysowałm około 20 prac. nic dziwnego, że mi nie wychodzi ^^' czyli, że za jakiś rok ćwiczeń mam szanse | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: trzeci z kolei koń, który został wybrany do obrobienia w Gimpie xD Sob Lis 24, 2012 11:27 am | |
| - wercia d napisał:
- narysowałm około 20 prac. nic dziwnego, że mi nie wychodzi ^^'
to pewnie wyda Wam się dziwne, ale ja chyba narysowałam mniej. |
| | | Mika_TLR W skromnych progach Zagrody
Nick w grze : Mika_TLR Liczba postów : 486 Dołączył : 07/11/2012
| Temat: Re: trzeci z kolei koń, który został wybrany do obrobienia w Gimpie xD Sob Lis 24, 2012 11:34 am | |
| - vernille napisał:
- Aaa, to pędzel jest... Jezu, myślałam, że to jakiś oszczep albo dzida... Przecież nie tak wygląda pędzel o,o
hahahahahaaaahahahahahhahahaaaahahahhahahahhahaha ale też myślałam że to miecz tylko że trzyma go za sztych a na dole jest rękojeść | |
| Temat: Re: trzeci z kolei koń, który został wybrany do obrobienia w Gimpie xD Sob Lis 24, 2012 12:21 pm | |
| niemożliwe mogę go zmienić na miecz i dorysować nogę, jeśli to coś poprawi xD | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: trzeci z kolei koń, który został wybrany do obrobienia w Gimpie xD | |
| |
| | | | trzeci z kolei koń, który został wybrany do obrobienia w Gimpie xD | |
|
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |
|