Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| INNE - Howrse.pl ciekawe statystyki | |
|
+12ZetkaEmka Asiaa. Uśmieszek Malto Arrin Lierre. EveDallas Karolina211 hanka1998 Linea2010 CzekoBoom LadyArvena 16 posters | |
Autor | Wiadomość |
---|
LadyArvena Administrator
Nick w grze : LadyArvena Liczba postów : 4123 Dołączył : 17/01/2011
| Temat: INNE - Howrse.pl ciekawe statystyki Nie Lis 11, 2012 4:42 am | |
| Trafiłam dziś, szukając czego innego, jak to zwykle bywa ( ) na coś ciekawego. Po pierwsze - jest w internecie coś takiego jak "Ranking Alexa", czyli ranking stron internetowych. Kiepskich nawet nie mają na liście. Zagroda jest ^^ Co prawda na miejscu 2,394.703, ale jednak jest. Howrse.pl zajmuje miejsce 134.16, a howrse.com 14.001. Nie trzeba chyba wspominać, że dwa pierwsze miejsca to google i facebook. Po drugie - jest też coś takiego jak pagerank. Maksymalna liczba to 10 (np. facebook), najmniejsza chyba 0. Zagroda ma 3. Howrse.com 4. A howrse.pl? 2 ^^ Jesteśmy lepsi. Po trzecie - wg Alexa, biorąc pod uwagę tylko polskie strony: Zagroda: 46,297 Howrse.pl: 2,747 A w rankingu amerykańskich howrse.com plasuje się na 5,352 miejscu Po czwarte: Howrse tak się chwali zmianami, i uważa, ze wszystko idzie dobrze. Patrząc na liczby mam wątpliwości... Czyli jeśli dobrze rozumiem, to w rankingu Alexa powoli spadają... Drugie dane, czyli (jeśli dobrze rozumiem) ile z wszystkich użytkowników internetu korzysta ze strony: Czyli też spadek w ostatnim miesiącu. Kolejne - też jeśli dobrze rozumiem, to ile procent całego przeglądnania stron na świecie to howrse.pl Czyli ostatni miesiąc spory spadek Dalej: ile dziennie przypada unikalnych odsłon na użytkownika: Czyli mniej łazimy po howrse, jak już wejdziemy Kolejne - wreszcie jakiś wzrost, ale nie mają się co cieszyć XD Poniższe liczby to ile jest wizyt jednoodsłonowych czyli ktoś wchodzi i od razu wychodzi (czyli pewnie zalogowanie dla stażu) Skoro wzrosła liczba graczy praktycznie nie grającyh, to raczej nie jest powód do dumy Kolejne: Średni czas spędzony na stronie: Spadek. Z 27 minut zjechało w ostatnim miesiącu do 22. I ostatnie liczby dotyczące Howrse.pl: Czyli ile procent (też mnie poprawcie jeśli źle rozumiem) wejść to wejścia z wyszukiwarek, zamiast bezpośrenio z wpisywania adresu. Czyli na mój rozum, coraz większa część osób, to osoby nowe. A starzy gracze wchodzą coraz rzadziej... Podsumowanie - W ostatnim miesiącu Howrse.pl zanotowało wyraźny spadek we wszystkich możliwych statystykach, bo to co jest na plus, to wersje niekorzystne. I tu akurat minus by się przydał XD I oni nam wmawiają, że zmiany są super i wszystkim się podobają? Dla porównania: howrse.com: Są wyżej w rankingu Alexa, dlatego mają też dane tygodniowe (Zagroda łapie się tylko na 3 miesięczne :/ Nie możemy porównywać). Ranking jest trochę dziwnie robiony niby spadek a według liczb wzrost? Ile procent z ogólnych użytkowników neta wchodzi na howrse.com: Ile procent przeglądania stron to howrse.com Ile przeglądania stron przypada przeciętnie na użytkownika: Kolejne to, co powinno być małę: Średni czas spędzony na stronie: Ilość przejść z wyszukiwarki (czyli chyba minus dobry): Linki do źródeł: Howrse.pl u Alexa: KLIK Howrse.com u Alexa: KLIK Zagroda Mgły u Alexa: KLIK Informacje o google pagerank: Howrse.pl: KLIK Howrse.com: KLIK Zagroda: KLIK Na moje oko statystyki pokazują, że zmiany nie bardzo podchodzą graczom Zastanawiam się, czy ktoś z was to przejrzy w ogóle XD Ale jako ciekawostkę wrzucam. A, i jeszcze coś. Wykres Howrse.com, czas spędzamy w grze. Wychodzi na to, że wycofanie towarzyszy też zmniejszyło im "grywalność graczy". Wyraźnie widać, że w zeszłym roku było lepiej. Do połowy. Tak w ogóle - kiedy weszli towarzysze? Bo może po tym w zeszłym roku był spadek? I dlatego liczyli, że po ich usunięciu zaliczą z powrotem górę? | |
| | | CzekoBoom VIP
Liczba postów : 1195 Dołączył : 16/03/2011
| Temat: Re: INNE - Howrse.pl ciekawe statystyki Nie Lis 11, 2012 4:57 am | |
| Czyli jeśli dobrze rozumiem to polskie howrse staje się bardziej grywalne niż angielskie? Z jednej strony to dobrze, bo może coś z tym zrobią, a z drugiej jednak źle... Że tyle osób aż tyle czasu poświęca grze..
Z towarzyszami im akurat nie wyszło i mimo sprzeciwu graczy i tak to zrobili. Oh, jaka szkoda, że im tylu graczy odeszło. | |
| | | LadyArvena Administrator
| Temat: Re: INNE - Howrse.pl ciekawe statystyki Nie Lis 11, 2012 5:11 am | |
| Raczej howrse.pl kiepsko Ale ogólnie oba lecą w dół. Odeszło, czy nie odeszło, zauważ że z średnich 40min spędzanych w grze potrafiło im zjechać prawie do 15 min XD Szkoda, ze takiego wykresu dla polskiego serwera nie ma Niestety za nisko w rankingu Alexa jest | |
| | | CzekoBoom VIP
| Temat: Re: INNE - Howrse.pl ciekawe statystyki Nie Lis 11, 2012 5:15 am | |
| Nie życzę twórcom howrse źle, ale dobrze byłoby gdyby w końcu przejrzali na oczy. I cieszę się bardzo, że Zagroda zalicza się do Alexa | |
| | | Linea2010 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Linea2010 Liczba postów : 745 Dołączył : 31/10/2011
| Temat: Re: INNE - Howrse.pl ciekawe statystyki Nie Lis 11, 2012 5:20 am | |
| Z każdą zmianą jest coraz gorzej D: | |
| | | hanka1998 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : hanka1998 Liczba postów : 5814 Dołączył : 29/11/2011
| Temat: Re: INNE - Howrse.pl ciekawe statystyki Nie Lis 11, 2012 5:21 am | |
| Jeszcze chwila, a Zagroda prześcignie Howrse XD Kolejny minus wycofania towarzyszy- grywalność. Czy Owlientowi/Ubisoftowi chodziło o zwiększenie czy zmniejszenie frekwencji? I taka ciekawostka, jakby ktoś nie widział: 240$? Chyba sporo | |
| Temat: Re: INNE - Howrse.pl ciekawe statystyki Nie Lis 11, 2012 5:22 am | |
| No, no, całkiem nieźle | |
| | | CzekoBoom VIP
| Temat: Re: INNE - Howrse.pl ciekawe statystyki Nie Lis 11, 2012 5:32 am | |
| uhuhu, to ponad 1000 zł. nieźle, nieźle. | |
| | | Karolina211 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Talunalu Liczba postów : 1018 Dołączył : 28/02/2012
| Temat: Re: INNE - Howrse.pl ciekawe statystyki Nie Lis 11, 2012 5:33 am | |
| Ciekawa jestem czy Owlient czy tam inna sterująca jednostka zna te statystyki. Może warto im to przybliżyć? ;p | |
| | | CzekoBoom VIP
| Temat: Re: INNE - Howrse.pl ciekawe statystyki Nie Lis 11, 2012 5:39 am | |
| - Karolina211 napisał:
- Ciekawa jestem czy Owlient czy tam inna sterująca jednostka zna te statystyki.
Może warto im to przybliżyć? ;p podejrzewam, że oni sami mają jakiś wykres. | |
| Temat: Re: INNE - Howrse.pl ciekawe statystyki Nie Lis 11, 2012 5:43 am | |
| - CzekoBoom napisał:
- Karolina211 napisał:
- Ciekawa jestem czy Owlient czy tam inna sterująca jednostka zna te statystyki.
Może warto im to przybliżyć? ;p podejrzewam, że oni sami mają jakiś wykres. Pewnie tak. Sądzę że próbują to ciągle podbić, to oczywiste. Dlatego te wszystkie promocje... | |
| | | Karolina211 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Talunalu Liczba postów : 1018 Dołączył : 28/02/2012
| Temat: Re: INNE - Howrse.pl ciekawe statystyki Nie Lis 11, 2012 5:43 am | |
| Jeśli mają wykres, to zapewne jakoś inaczej go odczytują, skoro dalej tyle niedorzecznych zmian jest wprowadzanych w życie. | |
| | | CzekoBoom VIP
| Temat: Re: INNE - Howrse.pl ciekawe statystyki Nie Lis 11, 2012 5:44 am | |
| Promocji nie mam nic przeciwko, wręcz przeciwnie. Z tych całych kart halloweenowych mam już parę itemsów, będzie na konkursy zagrody dla tych, którzy grają ^^ | |
| Temat: Re: INNE - Howrse.pl ciekawe statystyki Nie Lis 11, 2012 5:46 am | |
| Też nie mam nic przeciwko promocjom, ale mogliby się postarać o jakieś bardziej zróżnicowane | |
| | | EveDallas Moderator
Nick w grze : EveDallas Liczba postów : 4676 Dołączył : 22/11/2011
| Temat: Re: INNE - Howrse.pl ciekawe statystyki Nie Lis 11, 2012 5:51 am | |
| | |
| Temat: Re: INNE - Howrse.pl ciekawe statystyki Nie Lis 11, 2012 5:52 am | |
| Fajnie by było, jakby taka kasę móc dostać XD Ale te statystyki są niestety BARDZO niedokładne. I ciekawa jest skąd oni ten zarobek dzienny wyliczają XD Na jednym forum ktoś pisał, że mu te strony wyliczyły, ze jego własna jest warta 5tys. Tyle co najmniej bo kwoty różne wskazywało. Śmiał się, że jakby ktoś dał 1tys to sprzedałby z pocałowaniem ręki XD Karolina - muszą znać Każda firma prowadzi analizy, i to dokładniejsze niż to co widzimy mu. Oni prawdopodobnie nawet wiedzą, w których godzinach najwięcej graczy się loguje Linea - Portal2 ^^ Zaczełam kiedyś grać, ale siostra formata zrobiła i moich zapisów nie wzięła :/ I jakoś nie chce mi się od początku... CM wyliczyło mniej, bo młodsze | |
| Temat: Re: INNE - Howrse.pl ciekawe statystyki Nie Lis 11, 2012 5:57 am | |
| Haha, krótka gra. Uwielbiam <3. Ale wracając, też jestem ciekawa jak to wyliczają... | |
| Temat: Re: INNE - Howrse.pl ciekawe statystyki Nie Lis 11, 2012 6:03 am | |
| Teoretycznie wszelkie "wyceny automatyczne" zwracają uwagę na liczbę użytkowników, ranking Alexa, pagerank, liczbę unikatowych użytkowników (którzy weszli pierwszy raz) i linki doprowadzajace do strony. Dodatkowo różne wyceny mogą dodawać jeszcze inne wskaźniki Ale w praktyce jak ktoś chce sprzedać porządną stronę i ma kupca to prosi o profesjonalną wycenę | |
| | | Lierre. Już coś wie
Nick w grze : Lierre. Liczba postów : 141 Dołączył : 29/10/2012
| Temat: Re: INNE - Howrse.pl ciekawe statystyki Nie Lis 11, 2012 10:11 am | |
| Większość wprowadzonych zmian działa na niekorzyść howrse, ale nie liczę że nagłaśnianie tego coś zmieni, bo przecież polski serwer nie ma na nic wpływu, wszystko wychodzi od serwerów,które były założone pierwsze i zmiany są jedynie powielane przez nasze howrse.
Grałam za czasów 'starego howrse', zrobiłam sobie przerwę i po roku nie poznaje już tej gry. Nie chodzi już tylko o to że wycofali dużo fajnych dodatków, zdrożał weterynarz a promocje są tak często że nie stanowią już atrakcji, ale o pewne nieścisłości czyli np wycofali towarzyszy ale są one wymagane do zdobycia trofeum. Wypowiadałam się już kiedyś na forum howrse że mogliby chociaż zrobić jednorazową okazję do nadrobienia zaległości np trafienia w RO lub kupienia za equus towarzyszy czy diamentowego jabłka, utraconych maści, żeby gracze którzy dołączyli po zmianach mogli przypisać je swoim koniom a nie kupować cudze,ale nikt nie zwrócił uwagi na mój post. Howrse mogłoby na tym zarobić, ale jak widać wolą robić kolejne kuponożerne promocje.
A właśnie, co do promocji, myślę że to właśnie nimi próbują zwiększyć ilość wejść na stronę, większość wymaga codziennego logowania (lub jak w przypadku piniat wielorazowego) | |
| | | Arrin Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Arrin Liczba postów : 517 Dołączył : 22/08/2012
| Temat: Re: INNE - Howrse.pl ciekawe statystyki Nie Lis 11, 2012 2:37 pm | |
| Do ich promocji przyzwyczaiłam się jak do powietrza. Prawdę mówiąc to dziwnie nawet jak nie ma tej dyndajacej ikonki. Mam wrażenie ze to ich jakiś system obronny przed całkowitą klapą. Statystyki są nieubłagane, a maja naprawde rewelacyjne (sarkazm). Jakoś mnie to nie dziwi. W sumie jestem ciekawa co by inni powiedzieli jakby coś takiego poszło na oficjal | |
| Temat: Re: INNE - Howrse.pl ciekawe statystyki Pon Lis 12, 2012 2:16 am | |
| - Lierre. napisał:
- Grałam za czasów 'starego howrse', zrobiłam sobie przerwę i po roku nie poznaje już tej gry (...)
Miałam takie samo przeżycie, zrobiłam sobie dłuższą przerwę, przez wyjazd na wakacje, ba, nie grałam chyba prawie pół roku. Wróciłam, a tu zmieniona grafika wszystkiego, wszędzie promocje, milion nowych ras (tutaj akurat nie mam nic przeciwko xD) i boskich koni (tutaj mam D:), nowe dokonania, i inne !cenzura!ły. Chociaż ni zawsze dobre. Im nowsze zmiany, tym bardziej wychodzi na gorsze... | |
| | | Malto ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Malto (konto skasowane), Malciak (do śledzenia poczynań Ow&Co) Liczba postów : 2378 Dołączył : 09/04/2011
| Temat: Re: INNE - Howrse.pl ciekawe statystyki Pon Lis 12, 2012 3:15 am | |
| Ciekawe. Aż mnie kusi, żeby im to jakoś podesłać na Kontakt. Oczywiście ze szpilą w postaci złośliwego komentarza w deseń "I co, wszystko idzie po Waszej myśli, tak?". | |
| | | Uśmieszek ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Uśmieszek06 Liczba postów : 1132 Dołączył : 09/12/2011
| Temat: Re: INNE - Howrse.pl ciekawe statystyki Pon Lis 12, 2012 3:17 am | |
| - Malto napisał:
- Ciekawe. Aż mnie kusi, żeby im to jakoś podesłać na Kontakt. Oczywiście ze szpilą w postaci złośliwego komentarza w deseń "I co, wszystko idzie po Waszej myśli, tak?".
Tak, tak! Ich trzeba uświadomić. | |
| Temat: Re: INNE - Howrse.pl ciekawe statystyki Pon Lis 12, 2012 3:31 am | |
| - Uśmieszek napisał:
- Malto napisał:
- Ciekawe. Aż mnie kusi, żeby im to jakoś podesłać na Kontakt. Oczywiście ze szpilą w postaci złośliwego komentarza w deseń "I co, wszystko idzie po Waszej myśli, tak?".
Tak, tak! Ich trzeba uświadomić. Pewnie byłby ban za "znieważanie Owlientu" D: | |
| | | Asiaa. Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Veaphilus Liczba postów : 1399 Dołączył : 11/12/2011
| Temat: Re: INNE - Howrse.pl ciekawe statystyki Pon Lis 12, 2012 7:01 am | |
| Wiedziałam,że usunięcie towarzyszy nie pójdzie im na rękę.No ale po co przeglądać forum i brać z tego wnioski,jak można nie czytać i nie liczyć się z userami,tylko robić na chama zmiany?;p
Co do 'starego howrse' się nie wypowiem,bo wtedy nie grałam.Ale teraz patrząc na opinie innych,trochę żałuje,że nie zauważyłam tej gry wcześniej.
No i gratki dla Zagrody za miejsce/a. ^^
| |
| Temat: Re: INNE - Howrse.pl ciekawe statystyki Wto Lis 13, 2012 1:50 am | |
| - Uśmieszek napisał:
- Malto napisał:
Tak, tak! Ich trzeba uświadomić. Było by fajnie,tylko co to zmieni? Moderatorzy i admini polskiego howrse nie mają nic do powiedzenia i chyba nawet nie mogą wprowadzać zmian na własną rękę | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: INNE - Howrse.pl ciekawe statystyki Wto Lis 13, 2012 2:52 am | |
| Lierre., nie chyba, tylko na pewno nie mogą tego robić. Moderatorzy są tylko od pilnowania porządku i dostawania po pysku od userów, a główna rola Administratora to "dobrze, przekażę siedzibie we Francji", bo jest tylko pośrednikiem.
Ale przecież nikt tu nie mówi o uświadamianiu polskiej elity, a elity francuskiej. Wystarczy znaleźć ich e-mail, bo Kontakt niewiele da (tam siedzą technicy, support, który ma gdzieś Twoją opinię, on jest od naprawiania błędów i wysyłania automatycznych wiadomości w odpowiedzi na jakieś bardziej zaawansowane pytania). Potem tylko sklecić maila po angielsku z zawartymi informacjami o tych statystykach, dodatkowo podkreślając, że nam to właściwie wisi, co oni z tym zrobią, byleby mieli świadomość porażki, jaką odnieśli.
Z drugiej strony nie wiem, czy to ma sens, bo polski serwer nie jest tym, który utrzymuje te wszystkie francuskie portfele 'rekinów biznesu' przy życiu, pewnie bardziej by ich dotknęły ujemne statystyki międzynarodowej, francuskiej, rosyjskiej, niemieckiej wersji, bądź tych amerykańskich różnych... |
| Temat: Re: INNE - Howrse.pl ciekawe statystyki Wto Lis 13, 2012 8:47 am | |
| vernilleja myślę, że nawet wysłanie tego do francuskich specjalistów od howrse nic nie da. Po pierwsze, tak jak napisałeś/łaś polski serwer nie jest tym, który liczy się najbardziej, a po drugie oni na swoich zmianach zyskują,nie mam na myśli tylko interesu z kuponami i napędzania ich sprzedaży promocjami. Zawsze znajdą się ci, którzy i tak będą grali i utrzymywali interes, a jeżeli z powodu zmian odejdzie powiedzmy kilkaset osób z każdego serwera nie zrobi im to różnicy, najwyżej ci, co zostali będą musieli jeszcze bardziej inwestować w swoją grę prawdziwe pieniądze | |
| | | ZetkaEmka ZAGRODZIANIN
Nick w grze : ZetkaEmka Liczba postów : 2034 Dołączył : 06/08/2011
| Temat: Re: INNE - Howrse.pl ciekawe statystyki Wto Lis 13, 2012 12:21 pm | |
| Heh, napisali, że ZM jest warta 240$. Jak oni to obliczają? Arv pisała tu, że ilością wejść, czymśtam jeszcze, ale ja nie ogarnęłam, może ktoś na mój móżdżek wytłumaczyć? | |
| | | SandCastle Już coś wie
Nick w grze : SandCastle Liczba postów : 180 Dołączył : 26/10/2012
| Temat: Re: INNE - Howrse.pl ciekawe statystyki Wto Lis 13, 2012 12:30 pm | |
| Wolę spędzać czas na zagrodzie niż na howrse. Myślę, że takich jak ja jest dużo | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: INNE - Howrse.pl ciekawe statystyki | |
| |
| | | | INNE - Howrse.pl ciekawe statystyki | |
|
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |
|