Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| Statystyki rodzenia się źrebaków (płeć) | |
|
+6Broszka nevinowa stewardessa Nevarra Philipek asiiix 10 posters | Autor | Wiadomość |
---|
asiiix Przyjaciel Zagrody
Liczba postów : 500 Dołączył : 21/12/2011
| Temat: Statystyki rodzenia się źrebaków (płeć) Sob Lut 04, 2012 1:34 am | |
| Nie wiedziałam gdzie umiejscowić ten temat, ale stawiam, że tutaj chyba będzie dobrze . No więc mam pytanie - co Wam się częściej rodzi? Klaczki czy ogierki? I czy jest to według jakiejś reguły np. 2 klaczki później ogier? Zaintrygowało mnie to ostatnio bo jakiś czas temu ciągle rodziły mi się: klaczka, klaczka,ogier itd później większość ogierków, jakoś tak bez reguły a od 4 dni urodziło mi się - uwaga - 13 klaczek pod rząd! Bez przerwy na żadnego ogiera , dopiero przed chwilą łańcuch przerwał jeden ogierek. Ciekawe jak będzie dalej... . Mam nadzieję, że wszystko wróci do normy .
Ostatnio zmieniony przez asiiix dnia Sob Lut 04, 2012 2:20 am, w całości zmieniany 1 raz | |
| | | Philipek ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Philipek Liczba postów : 3748 Dołączył : 06/08/2011
| | | | asiiix Przyjaciel Zagrody
| Temat: Re: Statystyki rodzenia się źrebaków (płeć) Sob Lut 04, 2012 2:24 am | |
| Coriana Nagari Arra Esencja La bamba Lacrimosa Aluzja Omega Contessa Sidney Sugar Rush i gdzieś jeszcze kilka bezrogów 1 2 ciekawe czy coś takiego jeszcze mi sie zdarzy :p. Wolałabym nie | |
| | | Nevarra ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Nevarra Liczba postów : 2774 Dołączył : 26/03/2011
| Temat: Re: Statystyki rodzenia się źrebaków (płeć) Sob Lut 04, 2012 2:36 am | |
| A ja się chętnie zamienię - mam rządek ♂ ♂ ♂ ♂ ♂ ♂ ♀ ♂ ♂ ♂ ♂ ♂ ♂ ♀ i tak mniej więcej cały czas. | |
| | | asiiix Przyjaciel Zagrody
| Temat: Re: Statystyki rodzenia się źrebaków (płeć) Sob Lut 04, 2012 3:08 am | |
| najbardziej mi odpowiadało jak miałam klaczka, klaczka, ogier . Bo teraz jak brakuje ogierka to muszę czekać aż moja wspólniczka pokryje, a jak jej się też nie urodzi ogierek to no wtedy mamy lipę | |
| | | stewardessa Jedną nogą w ZM
Nick w grze : Messi. Liczba postów : 587 Dołączył : 30/01/2012
| Temat: Re: Statystyki rodzenia się źrebaków (płeć) Sob Lut 04, 2012 5:20 am | |
| Mnie tak pół na pół, ale podobno o nieparzystej godzinie będzie klacz, a o parzystej ogier. | |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Statystyki rodzenia się źrebaków (płeć) Sob Lut 04, 2012 7:25 am | |
| Zależy kiedy. Na moich jednorożcach jest taka reguła, że jak ma się urodzić jednorożec, to tylko i wyłączne ogier >.<. Nawet Upominek nie złamał tej bariery |
| | | nevinowa Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : nevinowa Liczba postów : 1105 Dołączył : 23/06/2011
| Temat: Re: Statystyki rodzenia się źrebaków (płeć) Sob Lut 04, 2012 9:42 am | |
| ja mam często ogier, ogier, ogier, klacz, klacz, klacz czyli bardzo przydatne w hodowlach mówi się, że robią USG częściej rodzą się ogiery a nie robią go częściej klacze | |
| | | Broszka Moderator
Nick w grze : Broszka Liczba postów : 1597 Dołączył : 20/01/2012
| Temat: Re: Statystyki rodzenia się źrebaków (płeć) Sob Lut 04, 2012 10:34 am | |
| u mnie zazwyczaj u koni same klacze, a u jednorożców ogiery się rodzą xD | |
| | | weila123 W skromnych progach Zagrody
Liczba postów : 361 Dołączył : 17/05/2011
| Temat: Re: Statystyki rodzenia się źrebaków (płeć) Sob Lut 04, 2012 11:02 am | |
| U mnie to najczęściej jest tak : klacz , klacz , ogier , klacz , klacz , ogier , ogier , klacz , klacz , ogier , klacz , klacz , ogier , ogier itd. ;D
A kiedyś było też tak : klacz , ogier , klacz , ogier , klacz itd. Wszystko skończyło się gdy urodziły się dwie klaczki ;D | |
| | | Julinda010 Już coś wie
Nick w grze : Julinda010 Liczba postów : 139 Dołączył : 30/12/2011
| Temat: Re: Statystyki rodzenia się źrebaków (płeć) Sob Lut 04, 2012 12:48 pm | |
| U mnie ostatnio przewaga ogierów. | |
| | | asiiix Przyjaciel Zagrody
| Temat: Re: Statystyki rodzenia się źrebaków (płeć) Sob Lut 04, 2012 1:51 pm | |
| | |
| | | EveDallas Moderator
Nick w grze : EveDallas Liczba postów : 4676 Dołączył : 22/11/2011
| Temat: Re: Statystyki rodzenia się źrebaków (płeć) Sob Lut 04, 2012 11:18 pm | |
| Pól na pół u zwykłych, u rogów jak rogi to zazwyczaj ogiery (nie narzekam, poszły na sprzedaż juź) a klacze żadko, a jak nie ma patyczka po rodzicach to częściej klacze, chyba z dziesięć takich mam i porozdawałam;] | |
| | | Solta Nowy
Liczba postów : 31 Dołączył : 04/02/2012
| Temat: Re: Statystyki rodzenia się źrebaków (płeć) Nie Lut 05, 2012 4:06 am | |
| U mnie się rodzą bardzo różnie. Przynajmniej nie zauważyłam jakiejś reguły. Co do USG - zawsze robię yhh.. ciekawość ^^ ale to też bardzo różnie wychodzi. | |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Statystyki rodzenia się źrebaków (płeć) Nie Lut 05, 2012 1:49 pm | |
| Grr, urodził się co prawda jednorożec, ale oczywiście ogier >.<. Już nie wyrabiam na pioruny xD |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Statystyki rodzenia się źrebaków (płeć) | |
| |
| | | | Statystyki rodzenia się źrebaków (płeć) | |
|
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |
|