Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

IndeksPortalSzukajLatest imagesRejestracjaZaloguj
Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse!
Wymień się pocztówką! Klik!
Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik!

Statystyki rodzenia się źrebaków (płeć)

Go down 
+6
Broszka
nevinowa
stewardessa
Nevarra
Philipek
asiiix
10 posters
AutorWiadomość
asiiix
Przyjaciel Zagrody
asiiix

Liczba postów : 500

Statystyki rodzenia się źrebaków (płeć) Empty
PisanieTemat: Statystyki rodzenia się źrebaków (płeć)   Statystyki rodzenia się źrebaków (płeć) I_icon_minipostSob Lut 04, 2012 1:34 am

Nie wiedziałam gdzie umiejscowić ten temat, ale stawiam, że tutaj chyba będzie dobrze Very Happy.
No więc mam pytanie - co Wam się częściej rodzi? Klaczki czy ogierki? I czy jest to według jakiejś reguły np. 2 klaczki później ogier?

Zaintrygowało mnie to ostatnio bo jakiś czas temu ciągle rodziły mi się: klaczka, klaczka,ogier itd

później większość ogierków, jakoś tak bez reguły

a od 4 dni urodziło mi się - uwaga - 13 klaczek pod rząd! Bez przerwy na żadnego ogiera Shocked, dopiero przed chwilą łańcuch przerwał jeden ogierek. Ciekawe jak będzie dalej... . Mam nadzieję, że wszystko wróci do normy Very Happy.

Ostatnio zmieniony przez asiiix dnia Sob Lut 04, 2012 2:20 am, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=113015
Philipek
ZAGRODZIANIN
Philipek

Nick w grze : Philipek
Liczba postów : 3748

PisanieTemat: Re: Statystyki rodzenia się źrebaków (płeć)   Statystyki rodzenia się źrebaków (płeć) I_icon_minipostSob Lut 04, 2012 2:16 am

Mi się różnie rodzą,ale myślę że jest większa przewaga klaczek. Smile
asiiix napisał:
a od 3 dni urodziło mi się - uwaga - 13 klaczek pod rząd! Bez przerwy na żadnego ogiera Shocked, dopiero przed chwilą łańcuch przerwał jeden ogierek.
Wow,nieźle. Daj linka. Very Happy
Powrót do góry Go down
http://doggi.forumpolish.com/
asiiix
Przyjaciel Zagrody
asiiix

PisanieTemat: Re: Statystyki rodzenia się źrebaków (płeć)   Statystyki rodzenia się źrebaków (płeć) I_icon_minipostSob Lut 04, 2012 2:24 am

Coriana

Nagari

Arra

Esencja

La bamba

Lacrimosa

Aluzja

Omega

Contessa

Sidney

Sugar Rush

i gdzieś jeszcze kilka bezrogów 1 2

ciekawe czy coś takiego jeszcze mi sie zdarzy :p. Wolałabym nie Very Happy
Powrót do góry Go down
Nevarra
ZAGRODZIANIN
Nevarra

Nick w grze : Nevarra
Liczba postów : 2774

PisanieTemat: Re: Statystyki rodzenia się źrebaków (płeć)   Statystyki rodzenia się źrebaków (płeć) I_icon_minipostSob Lut 04, 2012 2:36 am

A ja się chętnie zamienię - mam rządek ♂ ♂ ♂ ♂ ♂ ♂ ♀ ♂ ♂ ♂ ♂ ♂ ♂ ♀ i tak mniej więcej cały czas.
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=42994
asiiix
Przyjaciel Zagrody
asiiix

PisanieTemat: Re: Statystyki rodzenia się źrebaków (płeć)   Statystyki rodzenia się źrebaków (płeć) I_icon_minipostSob Lut 04, 2012 3:08 am

najbardziej mi odpowiadało jak miałam klaczka, klaczka, ogier Very Happy. Bo teraz jak brakuje ogierka to muszę czekać aż moja wspólniczka pokryje, a jak jej się też nie urodzi ogierek to no wtedy mamy lipę Very Happy
Powrót do góry Go down
stewardessa
Jedną nogą w ZM
stewardessa

Nick w grze : Messi.
Liczba postów : 587

PisanieTemat: Re: Statystyki rodzenia się źrebaków (płeć)   Statystyki rodzenia się źrebaków (płeć) I_icon_minipostSob Lut 04, 2012 5:20 am

Mnie tak pół na pół, ale podobno o nieparzystej godzinie będzie klacz, a o parzystej ogier.
Powrót do góry Go down
Go??
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: Statystyki rodzenia się źrebaków (płeć)   Statystyki rodzenia się źrebaków (płeć) I_icon_minipostSob Lut 04, 2012 7:25 am

Zależy kiedy. Na moich jednorożcach jest taka reguła, że jak ma się urodzić jednorożec, to tylko i wyłączne ogier >.<. Nawet Upominek nie złamał tej bariery Sad
Powrót do góry Go down
nevinowa
Przyjaciel Zagrody
nevinowa

Nick w grze : nevinowa
Liczba postów : 1105

PisanieTemat: Re: Statystyki rodzenia się źrebaków (płeć)   Statystyki rodzenia się źrebaków (płeć) I_icon_minipostSob Lut 04, 2012 9:42 am

ja mam często ogier, ogier, ogier, klacz, klacz, klacz czyli bardzo przydatne w hodowlach Smile mówi się, że robią USG częściej rodzą się ogiery a nie robią go częściej klacze Smile
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=5205240
Broszka
Moderator
Broszka

Nick w grze : Broszka
Liczba postów : 1597

PisanieTemat: Re: Statystyki rodzenia się źrebaków (płeć)   Statystyki rodzenia się źrebaków (płeć) I_icon_minipostSob Lut 04, 2012 10:34 am

u mnie zazwyczaj u koni same klacze, a u jednorożców ogiery się rodzą xD
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=1288679
weila123
W skromnych progach Zagrody
weila123

Liczba postów : 361

PisanieTemat: Re: Statystyki rodzenia się źrebaków (płeć)   Statystyki rodzenia się źrebaków (płeć) I_icon_minipostSob Lut 04, 2012 11:02 am

U mnie to najczęściej jest tak : klacz , klacz , ogier , klacz , klacz , ogier , ogier , klacz , klacz , ogier , klacz , klacz , ogier , ogier itd. ;D

A kiedyś było też tak : klacz , ogier , klacz , ogier , klacz itd. Wszystko skończyło się gdy urodziły się dwie klaczki ;D
Powrót do góry Go down
Julinda010
Już coś wie
Julinda010

Nick w grze : Julinda010
Liczba postów : 139

PisanieTemat: Re: Statystyki rodzenia się źrebaków (płeć)   Statystyki rodzenia się źrebaków (płeć) I_icon_minipostSob Lut 04, 2012 12:48 pm

U mnie ostatnio przewaga ogierów.
Powrót do góry Go down
asiiix
Przyjaciel Zagrody
asiiix

PisanieTemat: Re: Statystyki rodzenia się źrebaków (płeć)   Statystyki rodzenia się źrebaków (płeć) I_icon_minipostSob Lut 04, 2012 1:51 pm

nevinowa napisał:
ja mam często ogier, ogier, ogier, klacz, klacz, klacz czyli bardzo przydatne w hodowlach Smile mówi się, że robią USG częściej rodzą się ogiery a nie robią go częściej klacze Smile

ja zawsze robię USG, spróbuję kiedyś nie zrobić Very Happy. Chociaż jestem taka ciekawska, że pewnie będzie ciężko Razz
Powrót do góry Go down
EveDallas
Moderator
EveDallas

Nick w grze : EveDallas
Liczba postów : 4676

PisanieTemat: Re: Statystyki rodzenia się źrebaków (płeć)   Statystyki rodzenia się źrebaków (płeć) I_icon_minipostSob Lut 04, 2012 11:18 pm

Pól na pół u zwykłych, u rogów jak rogi to zazwyczaj ogiery (nie narzekam, poszły na sprzedaż juź) a klacze żadko, a jak nie ma patyczka po rodzicach to częściej klacze, chyba z dziesięć takich mam i porozdawałam;]
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=1432587
Solta
Nowy
Solta

Liczba postów : 31

PisanieTemat: Re: Statystyki rodzenia się źrebaków (płeć)   Statystyki rodzenia się źrebaków (płeć) I_icon_minipostNie Lut 05, 2012 4:06 am

U mnie się rodzą bardzo różnie. Przynajmniej nie zauważyłam jakiejś reguły.
Co do USG - zawsze robię Very Happy yhh.. ciekawość ^^ ale to też bardzo różnie wychodzi.
Powrót do góry Go down
Go??
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: Statystyki rodzenia się źrebaków (płeć)   Statystyki rodzenia się źrebaków (płeć) I_icon_minipostNie Lut 05, 2012 1:49 pm

Grr, urodził się co prawda jednorożec, ale oczywiście ogier >.<. Już nie wyrabiam na pioruny xD
Powrót do góry Go down
Sponsored content

PisanieTemat: Re: Statystyki rodzenia się źrebaków (płeć)   Statystyki rodzenia się źrebaków (płeć) I_icon_minipost

Powrót do góry Go down

Statystyki rodzenia się źrebaków (płeć)
Powrót do góry 
Strona 1 z 1
 Similar topics
-
» INNE - Howrse.pl ciekawe statystyki
» Jak zrobić aby klacz urodziła wybraną płeć
» Lista imion dla źrebaków
» ~ Wonderland ~ - boksy dla źrebaków
» Poszukuję sittera na stałe do około 30-40 koni - bez źrebaków, bez treningów,bez kryć - prosto i przyjemnie :)

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach
 :: ARCHIWUM :: Archiwum-
Skocz do: