Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| Nowoczesne, porządne i sensowne imię dla konia. | |
|
+10Jetrel EREIS Hałka Linea2010 koziorożec Philipek Arrin mina stirit1 Sabula Reita-chan 14 posters | |
Autor | Wiadomość |
---|
Go?? Gość
| Temat: Nowoczesne, porządne i sensowne imię dla konia. Nie Gru 02, 2012 6:44 am | |
| Jak w tytule. Ogier, albo wałach. Coś typu Newin, Aron, Alan. Z góry dziękuję. :> |
| | | Reita-chan Już coś wie
Nick w grze : Recai Liczba postów : 258 Dołączył : 27/01/2012
| Temat: Re: Nowoczesne, porządne i sensowne imię dla konia. Nie Gru 02, 2012 6:56 am | |
| | |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Nowoczesne, porządne i sensowne imię dla konia. Nie Gru 02, 2012 7:51 am | |
| Ja gdybym miała wałacha to nazwałabym go : -Karino, -Cezar, -Mars, -Ares, -Demon ^^ Mam więcej propozycji,ale .. zapomniałam :d |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Nowoczesne, porządne i sensowne imię dla konia. Nie Gru 02, 2012 8:00 am | |
| Karino i Ares są świetne. ♥
|
| | | Sabula Przyjaciel Zagrody
Liczba postów : 1203 Dołączył : 08/08/2011
| Temat: Re: Nowoczesne, porządne i sensowne imię dla konia. Nie Gru 02, 2012 8:06 am | |
| Jankes, Jaspis, Equus, Molier, Monte Carlo | |
| | | mina stirit1 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : British Dougs Liczba postów : 526 Dołączył : 25/06/2011
| Temat: Re: Nowoczesne, porządne i sensowne imię dla konia. Nie Gru 02, 2012 9:36 am | |
| Jednak się decydujesz na kupno konia? Ja bym radzila kupić walacha, bo ogiery sa zdolne do wszytskiego.Nawet te u których się wydaje, że naprawdę są takie lagodne, a tu co? Diabel się robi z niego Ja proponuję Niger, Coger lub Conqueror | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: Nowoczesne, porządne i sensowne imię dla konia. Nie Gru 02, 2012 12:00 pm | |
| Ja to myślałam, że jak kupujesz konia, to ma już imię... Tym bardziej, że nie kupujesz źrebaka.
Ja to bym nazwała Flamaster xD |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Nowoczesne, porządne i sensowne imię dla konia. Nie Gru 02, 2012 12:34 pm | |
| Mina, jednak się decyduję.. Wiem.. Ostatnio na jeździe w szkółce dostałam ogiera, który ma zdolności do ostrych popisówek, niby złagodniał, wszyscy go chcieli, a zrobił mi takie rodeo że spadłam, do tego na drążek. >D Refuse też tak myślałam, ale patrząc na Allegro czy Tablicę.pl, niektóre konie o dziwo imion nie mają. PS. imię Flamaster byłoby dobre dla tarantowego konika, albo w łatki, nie jest wykluczone, że nie będę miała łaciatka, więc imię wezmę pod uwagę. ^^ |
| | | Arrin Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Arrin Liczba postów : 517 Dołączył : 22/08/2012
| Temat: Re: Nowoczesne, porządne i sensowne imię dla konia. Nie Gru 02, 2012 4:35 pm | |
| Jak wałach to nazwij go Casanowa albo Romeo xd | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: Nowoczesne, porządne i sensowne imię dla konia. Nie Gru 02, 2012 6:25 pm | |
| Apropo koni z allegro i tablicy tych tańszych z kilkoma zdjęciami tylko na kantarze. Wsiądź, przetestuj, poproś aby ktoś go oprowadził. Zobacz jaki ma chód, jak wyglądają jego nogi, przebyte kontuzje/choroby. Przede wszystkim czy jest zajeżdżony(wtedy wsiadaj), jaki ma wiek(nie kupuj konia młodo zajeżdżanego..taka rada ode mnie), koniecznie podpisz umowę...zresztą takie podstawy powinnaś wiedzieć. Najlepiej wtedy pojechać z kimś doświadczonym, instruktorem czy kimś kto się zna na koniach. To tak poza tematem bo tamten zamknięty: >
A co do imienia to może..Hektor? |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Nowoczesne, porządne i sensowne imię dla konia. Pon Gru 03, 2012 11:33 am | |
| Apple, zabiorę się tam z instruktorem. Zakochałam się w imieniu Hektor. <..3 |
| | | Philipek ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Philipek Liczba postów : 3748 Dołączył : 06/08/2011
| Temat: Re: Nowoczesne, porządne i sensowne imię dla konia. Pon Gru 03, 2012 11:47 am | |
| Hmm..ja proponuję: -Lider -Dragon -Johnny -Guliver -Pielgrzym -Grom -Bursztyn -Ramzes -Nugat -Tarot -Wengrand -Piorun -BlueJeans -Diament -Nurt -Koral -Szogun -Tiramisu -Apollo -Arello -Zefir -Gironino ...większość imion ogierów/wałachów z mojej stajni. :> | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: Nowoczesne, porządne i sensowne imię dla konia. Pon Gru 03, 2012 11:50 am | |
| |
| | | koziorożec Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : koziorożec Liczba postów : 1626 Dołączył : 28/02/2012
| Temat: Re: Nowoczesne, porządne i sensowne imię dla konia. Pon Gru 03, 2012 12:07 pm | |
| Ja tam proponuję: Deiser Mores | |
| | | Linea2010 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Linea2010 Liczba postów : 745 Dołączył : 31/10/2011
| Temat: Re: Nowoczesne, porządne i sensowne imię dla konia. Pon Gru 03, 2012 12:31 pm | |
| Ja proponuję: Kamir Geralt (kurde, za dużo Wiedźmina D:) Rincewind (i Świata Dysku) Gordon (i Half-Life'a też xDDD) Karmazyn | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: Nowoczesne, porządne i sensowne imię dla konia. Pon Gru 03, 2012 12:33 pm | |
| - AwwPysia napisał:
- Apple, zabiorę się tam z instruktorem.
Zakochałam się w imieniu Hektor. <..3 No to dobrze, że z instruktorem. Wyśmienicie. Na pewno Ci doradzi i pomoże. |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: Nowoczesne, porządne i sensowne imię dla konia. Pon Gru 03, 2012 12:59 pm | |
| ja pamiętam u mnie w starej stajni były dwa kuce srokate, ta sama maść - Sprite i Fanta (tu jako propozycję daję to pierwsze)... z koni, które jeszcze znałam, a były tej mjęskiej płci - Wicher, Żwirek, Muchomorek, Wiking, Pirat, Mentos (kochałam go, wielki, czarny karus z miękkim galopem <3) + Batman. ;D |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Nowoczesne, porządne i sensowne imię dla konia. Wto Gru 04, 2012 11:17 am | |
| Chyba zamknę wątek, bo nie mogę się zdecydować które imię. >D Hektor, Malibu, Lider, Batman, Kamir, Karino.. są najlepsze.. I teraz jak tu zdecydować? :< |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: Nowoczesne, porządne i sensowne imię dla konia. Wto Gru 04, 2012 11:24 am | |
| |
| | | Linea2010 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Linea2010 Liczba postów : 745 Dołączył : 31/10/2011
| Temat: Re: Nowoczesne, porządne i sensowne imię dla konia. Wto Gru 04, 2012 12:10 pm | |
| Zrób ankietę | |
| | | Hałka Przyjaciel Zagrody
Liczba postów : 188 Dołączył : 05/08/2012
| Temat: Re: Nowoczesne, porządne i sensowne imię dla konia. Wto Gru 04, 2012 12:33 pm | |
| Czeremosz, Piorun, Akwen, Arbor, Flynn, Karino (już wcześniej wspomniane)... | |
| | | Philipek ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Philipek Liczba postów : 3748 Dołączył : 06/08/2011
| Temat: Re: Nowoczesne, porządne i sensowne imię dla konia. Wto Gru 04, 2012 1:06 pm | |
| O, jeszcze coś - Figaro jest ładnym imieniem. ( jak dla mnie ) | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: Nowoczesne, porządne i sensowne imię dla konia. Wto Gru 04, 2012 2:53 pm | |
| myślę, że warto byłoby też dopasować imię do maści i charakteru koni ja np. nie dałabym imienia Kropek, czy inny Pasiaczek, gdyby zwierzę nie było w kropki/paski XD |
| | | EREIS Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : EREIS Liczba postów : 1094 Dołączył : 19/02/2012
| Temat: Re: Nowoczesne, porządne i sensowne imię dla konia. Wto Gru 04, 2012 4:00 pm | |
| ja kiedyś jeździłam na uroczym ogierze - Szikaka był niesamowicie "pokiełbaszony" i imię do niego idealnie pasowało | |
| | | koziorożec Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : koziorożec Liczba postów : 1626 Dołączył : 28/02/2012
| Temat: Re: Nowoczesne, porządne i sensowne imię dla konia. Sro Gru 05, 2012 12:39 am | |
| Mi się jeszcze Heban podoba | |
| | | Jetrel VIP
Liczba postów : 503 Dołączył : 13/01/2012
| Temat: Re: Nowoczesne, porządne i sensowne imię dla konia. Sro Gru 05, 2012 6:40 am | |
| Armand, Hidalgo, Dante, Tristan, Baron, Domator. | |
| | | Clue Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Clue Liczba postów : 497 Dołączył : 16/09/2011
| Temat: Re: Nowoczesne, porządne i sensowne imię dla konia. Sro Gru 05, 2012 10:58 am | |
| - AwwPysia napisał:
Refuse też tak myślałam, ale patrząc na Allegro czy Tablicę.pl, niektóre konie o dziwo imion nie mają. Mają, tylko nie wszyscy podają Do każdego konia się ludzie jakoś zwracają i to jest jego imię, choćby 'Baśka', albo 'Siwy' u rolnika. A z resztą każdy koń musi mieć paszport, a w paszporcie jest pole 'nazwa konia'... | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: Nowoczesne, porządne i sensowne imię dla konia. Sro Gru 05, 2012 11:24 am | |
| Figaro był w Heartlandzie. Tak jak Spartan (Spartan ładnie :3) |
| | | Go?? Gość
| | | | KaVcia Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : KaVcia Liczba postów : 731 Dołączył : 31/08/2011
| Temat: Re: Nowoczesne, porządne i sensowne imię dla konia. Czw Gru 06, 2012 7:02 am | |
| Jeśli można, dorzucę jeszcze: Amadeo, Louis, Enkil. | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Nowoczesne, porządne i sensowne imię dla konia. | |
| |
| | | | Nowoczesne, porządne i sensowne imię dla konia. | |
|
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |