Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| Sensowne postulaty | |
|
+19Evangeline weila123 elkonie Annormal. Day Sweet Rabbit Ejli Carinaly poziomka22 asiiix Clue Pati...xd felixnetnika8 Guzik Hella ZetkaEmka Asiaa. hanka1998 EveDallas 23 posters | |
Autor | Wiadomość |
---|
Go?? Gość
| Temat: Sensowne postulaty Pią Gru 23, 2011 12:30 am | |
| Mamy różne, z których się nabijamy, wstawiamy dla żartów. Co wy na zbiorową, sensowną petycję?
Chcielibyśmy: -Możliwość wyboru płci konia po zestawie Hery, -PD w sklepie jak dawniej, -Możliwość wykupienia koni zwykłych ze schroniska, -Możliwość wylosowania raz na miesiąc boskiego konia ze schroniska(tylko 3 konie na cały server), -Gracz z niżej niż 30 dni i 1 punktu karmy nie można brać udział w promocjach gdzie są boskie, -Rekompensata za zmiany w zadaniach oraz grze dla graczy ze stażem większym niż 100 dni, Dodam swój pomysł. Możliwość wyboru płci konia po zestawie Hery. Jakie są wasze pomysły?
Ostatnio zmieniony przez APX dnia Nie Gru 25, 2011 3:43 pm, w całości zmieniany 2 razy |
| | | EveDallas Moderator
Nick w grze : EveDallas Liczba postów : 4676 Dołączył : 22/11/2011
| Temat: Re: Sensowne postulaty Nie Gru 25, 2011 9:24 am | |
| Możliwość kupna pd w sklepie. Kurka, usiłuję zrobić dokonanie z UM na poziomie 275 (?), a nie mogę, bo za każdym razem kończą mi sie pd, a nie stać mnie na OM;] Przydało by się mieć możliwość nabycia paru punktów. | |
| | | hanka1998 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : hanka1998 Liczba postów : 5814 Dołączył : 29/11/2011
| Temat: Re: Sensowne postulaty Nie Gru 25, 2011 10:23 am | |
| Możliwośc kupienia PD, rozlosowywania koni ze schroniska. Hmm.. To chyba na tyle tych sensownych ;D | |
| | | Asiaa. Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Veaphilus Liczba postów : 1399 Dołączył : 11/12/2011
| Temat: Re: Sensowne postulaty Nie Gru 25, 2011 11:00 am | |
| Hanka-może nie tyle co rozlosowywanie tylko możliwość aukcji/kupna . . . | |
| Temat: Re: Sensowne postulaty Nie Gru 25, 2011 12:25 pm | |
| Asiaa- racja, tak też byłoby dobrze | |
| | | Asiaa. Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Veaphilus Liczba postów : 1399 Dołączył : 11/12/2011
| Temat: Re: Sensowne postulaty Nie Gru 25, 2011 1:33 pm | |
| Bo o rozlosowywanie by się obraził ten kto by nie dostał boskiego ...
| |
| | | ZetkaEmka ZAGRODZIANIN
Nick w grze : ZetkaEmka Liczba postów : 2034 Dołączył : 06/08/2011
| Temat: Re: Sensowne postulaty Nie Gru 25, 2011 1:47 pm | |
| Uważnienia punktów karmy!!! Wtedy było lepiej, teraz one się praktycznie nie liczą, a to się Howrse na dłuższą metę nie opłaca!!! | |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Sensowne postulaty Nie Gru 25, 2011 2:30 pm | |
| Może że od np 30 dni i 1 punktu karmy można brać udział w promocjach gdzie są boskie? |
| Temat: Re: Sensowne postulaty Nie Gru 25, 2011 2:32 pm | |
| - APX napisał:
- Może że od np 30 dni i 1 punktu karmy można brać udział w promocjach gdzie są boskie?
No, niezły pomysł. Często gracze z 10 dniami stażu mają boskiego, nie znają jego wartości i sru, idzie do schroniska ;( | |
| | | Hella Już coś wie
Liczba postów : 214 Dołączył : 23/04/2011
| Temat: Re: Sensowne postulaty Nie Gru 25, 2011 2:42 pm | |
| Żeby poprawili tą pokrakę "bieg przełajowy". Takiego paskudnego błędu to dawno nie widziałam. | |
| | | Guzik Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : guzikova :D Liczba postów : 838 Dołączył : 13/12/2011
| Temat: Re: Sensowne postulaty Sro Gru 28, 2011 12:31 am | |
| - APX napisał:
Chcielibyśmy: -Możliwość wyboru płci konia po zestawie Hery, -PD w sklepie jak dawniej, -Możliwość wykupienia koni zwykłych ze schroniska, -Możliwość wylosowania raz na miesiąc boskiego konia ze schroniska(tylko 3 konie na cały server), -Gracz z niżej niż 30 dni i 1 punktu karmy nie można brać udział w promocjach gdzie są boskie, -Rekompensata za zmiany w zadaniach oraz grze dla graczy ze stażem większym niż 100 dni. Jakie są wasze pomysły? Dobra, to po kolei: -Wydaje mi się, że to nie jest za dobry pomysł. Przecież po to jest Piorun Zeusa, a pewnie wtedy Zestaw by podrożał... -To jest mi obojętne, PD można nadal znaleźć w UFO czy na stronie konia, ale wielu osobom to się przyda. -Myślę, że to jest dobry pomysł, w końcu znalazły by dom, ale nie wiadomo czy howrse nie zostawiło 100 czy iluś tam koni, a resztę po prostu "usunęło"? -I tutaj się nie zgadzam. Jeśli ktoś oddał boskiego do schroniska to jest jego sprawa, i przecież specjalnie oddaje się tam konie, aby zostały tam "na wieczność". A potem zaczęłyby się kłótnie, że znowu konia dostał ktoś z małym stażem lub moderator. -I tutaj też się nie zgadzam. Rozumiem-są gracze, którzy biorą udział, bo biorą i im nie zależy, ale są gracze, które już 10 dnia starają się dbać o konie jak najlepiej itp. A przecież i tak jest już dużo ograniczeń dla "nowych", więc tutaj to byłoby już za dużo, nie fair dla nowszych. A przypomnijcie sobie jak kiedyś Wy byliście tymi nowymi graczami, i jak byście się czuli gdyby na stronie promocji z boskimi pojawiło się "Nie masz dostępu do takich promocji do uzyskania 1 punktu karmy i 30 dni stażu.". A i tak już w dokonaniach jest "poczekanie na staż". -Tutaj się zgadzam, ale dla wszystkich nie dla graczy +100 dni. Teraz wygrywa się tam konie wytrenowane, pegazy i inne a my dostawaliśmy marne Equus, rzepy i PD... To na tyle-są dobre pomysły i złe. Ja nie chcę dawać żadnego pomysłu, ponieważ jestem zadowolona z tego co jest teraz. | |
| | | felixnetnika8 Już coś wie
Nick w grze : felixnetnika8 Liczba postów : 114 Dołączył : 19/11/2011
| Temat: Re: Sensowne postulaty Sro Gru 28, 2011 3:03 am | |
| | |
| | | Pati...xd Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Pati...xd Liczba postów : 4498 Dołączył : 01/08/2011
| Temat: Re: Sensowne postulaty Sro Gru 28, 2011 4:18 am | |
| - ZetkaEmka napisał:
- Uważnienia punktów karmy!!! Wtedy było lepiej, teraz one się praktycznie nie liczą, a to się Howrse na dłuższą metę nie opłaca!!!
Też mnie to wkurza,że teraz punkty karmy praktycznie jak mówiłaś się nie liczą. | |
| | | Clue Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Clue Liczba postów : 497 Dołączył : 16/09/2011
| Temat: Re: Sensowne postulaty Sro Gru 28, 2011 7:23 am | |
| Owszem, karmę wypadałoby uważnić, ale wtedy osiagnelibyśmy skrajność- ci, którzy kupują kupony na potęgę staliby się wielkimi i potężnymi magnatami.
(pomijając oczywiście przyrostki gospodarstwa za karmę, co nikogo nie wzruszało) | |
| | | asiiix Przyjaciel Zagrody
Liczba postów : 500 Dołączył : 21/12/2011
| Temat: Re: Sensowne postulaty Sro Gru 28, 2011 7:58 am | |
| - płeć wybierać przy herze to byłoby już trochę za dużo . Lepiej by było gdyby z herą mogłyby się rodzić jako bliźniaki klaczka i ogierek . A nie tylko 2 źrebaki tej samej płci. Jakby można było wykupic konie ze schroniska to by tam ich wgl nie było bo wszyscy by je kupowali, żeby być wyżej w rankingu... | |
| | | poziomka22 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : poziomka22 Liczba postów : 2369 Dołączył : 31/07/2011
| Temat: Re: Sensowne postulaty Sro Gru 28, 2011 9:41 am | |
| Według mnie wszystkie te petycje są bezsensu... | |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Sensowne postulaty Sro Gru 28, 2011 10:04 am | |
| Coś z punktami karmy by się przydało, bo jak ktoś ma powyżej 5 to stają się praktycznie bezużyteczne (no dobra, jak ktoś nie wydaje kasy na kupony, to co pół roku ma kupon) |
| | | Carinaly Już coś wie
Liczba postów : 133 Dołączył : 06/03/2011
| Temat: Re: Sensowne postulaty Czw Gru 29, 2011 4:08 pm | |
| - hanka1998 napisał:
- APX napisał:
- Może że od np 30 dni i 1 punktu karmy można brać udział w promocjach gdzie są boskie?
No, niezły pomysł. Często gracze z 10 dniami stażu mają boskiego, nie znają jego wartości i sru, idzie do schroniska ;( Wiecie co, to by było po prostu nie fair. Dlaczego uważacie, że to akurat po 30 dniach, gracz nabywa wiedzy "o co chodzi" i "zna wartość boskich/ specjalnych/zwyczajnych koni..." ? Na jakiej podstawie to stwierdziliście? Są ludzie, którzy łapią w jeden dzień, są tacy, co potrzebują i kilku miesięcy. To po pierwsze. Po drugie, jeden się skupia na hodowli boskich, inny na jednorożcach - dla dwóch różnych osób ten sam koń ma inną wartość. Po trzecie. Czy osoba z wyższym stażem "lepiej" się nim zajmie, albo, co się częściej słyszy - BARDZIEJ na niego zasługuje? - a dlaczegóż to? Wyjaśnijcie mi, bo ja nie mogę tego pojąć. (: Nie uogólniajmy. Gdyby z całej tej zgrai nowych graczy znalazłaby się choć jedna osoba (a w rzeczywistości jest ich o wiele więcej), która w jakikolwiek sposób czułaby się poszkodowana tym, że odsuwa się ją od promocji (i miałaby ku temu podstawy) - dla mnie petycja nie przejdzie. Mimo, że mam nieco więcej dni stażu i wyższa Karmę oraz, mimo że robię sobie tym konkurencję - jeżeli gramy fair, to fair dla wszystkich, nie dla wąskiego grona uprzywilejowanych. A co ode mnie? Może aby Karma miała jakiś większy wydźwięk, była kryterium czegoś więcej niż stażu czy ilości kupionych Kuponów, a w ślad za nią szło by jakieś doświadczenie, przeżycia, itp. | |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Sensowne postulaty Pią Gru 30, 2011 1:22 am | |
| A dlaczego bezpośrednie są od 30? to jest bardziej nie fair. |
| | | Carinaly Już coś wie
Liczba postów : 133 Dołączył : 06/03/2011
| Temat: Re: Sensowne postulaty Pią Gru 30, 2011 8:21 am | |
| Na bezpośrednich konie się kupuje, a w promocji można je wygrać. Taka subtelna różnica, ale jednak różnica. Dlatego też byłoby nie sprawiedliwie, jeżeli nowi nie mieliby możliwość brania w nich udziału. | |
| | | Ejli Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Eiiri Liczba postów : 1433 Dołączył : 31/12/2011
| Temat: Re: Sensowne postulaty Sob Gru 31, 2011 11:51 am | |
| | |
| | | Ejli Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Eiiri Liczba postów : 1433 Dołączył : 31/12/2011
| Temat: Re: Sensowne postulaty Sob Gru 31, 2011 11:54 am | |
| A jestem za PD w sklepie,jednak niech choć 1 w świecie promocja będzie taka,że nie trzeba będzie być graczem bogatym.(Zakup kuponów na RO z boskimi,sprzedaże błyskawiczne,i wgl konie boskie są drogie) | |
| | | Hella Już coś wie
| Temat: Re: Sensowne postulaty Pon Sty 02, 2012 1:09 pm | |
| Widzę że mój postulat został olany. | |
| | | Sweet Rabbit ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Rabbitek Liczba postów : 1911 Dołączył : 04/11/2011
| Temat: Re: Sensowne postulaty Wto Sty 03, 2012 1:31 pm | |
| Może co miesiąc nowa rasa konia/kuca/innego stwora? Roiło by się od hodowli i ras, byłoby fajnie - wybrać tego, a może tego, nie tego! Byłyby może tańsze osły | |
| | | Hella Już coś wie
| Temat: Re: Sensowne postulaty Wto Sty 03, 2012 2:27 pm | |
| Czy wy naprawdę nie widzicie że nazwa bieg przełajowy to kompletna bzdura? Czy ktokolwiek z tutaj widział konia inaczej niż na howrse? | |
| | | Guzik Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : guzikova :D Liczba postów : 838 Dołączył : 13/12/2011
| Temat: Re: Sensowne postulaty Wto Sty 03, 2012 11:21 pm | |
| | |
| | | Clue Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Clue Liczba postów : 497 Dołączył : 16/09/2011
| Temat: Re: Sensowne postulaty Sro Sty 04, 2012 4:18 am | |
| guzikova : no jasne. Niezbadaną i ciemną masę stanowią dziewczątka poniżej lat 10 'kohajonce koniśśie', które przesiadują na ojcowym komputerze w explorerze, myśląc, że ikonka z ognistym liskiem to skrót do jakiejś gierki ;> | |
| | | Day Nowy
Liczba postów : 43 Dołączył : 01/01/2012
| Temat: Re: Sensowne postulaty Sob Sty 07, 2012 7:29 am | |
| Hmm... Czy waszym zdaniem TA petycja może być? Na profilu na Howrse będzie ładnie wyglądać. Przynajmniej jest w GIMPie. Ale i tak nie wkleję ją na swój profil. Zrobiłam ją, bo mi się nudziło. Ale fajnie by było, bo mi się PD kończą. | |
| | | Annormal. Już coś wie
Liczba postów : 119 Dołączył : 03/01/2012
| Temat: Re: Sensowne postulaty Sob Sty 07, 2012 8:38 am | |
| Tia. Może i to wszystko ma jakiś sens...
Hella, nikt Cię nie olał, ale czy na prawdę myślisz, że "niezbadana i ciemna masa" (określenie jak nie powiem, ale mi się spodobało) dziesięcioletnich dziewczynek zwraca uwagę na takie szczegóły? Jeżeli już coś by im pasowało to chyba zamiast tych "biegów przełajowych" wprowadzenie "radosnego skakania po tęczy" najlepiej z radosnym kucykiem pony na obrazku (oczywiście tęczowym). Od czasu gdy grałam ostatnio większość rzeczy zmieniła się na dobre, ale gra została zdominowana przez takie dziewczynki właśnie co delikatnie mówiąc, nie dodaje jej uroku.
Ograniczenia związane ze stażem i tak są, a ja jako gracz stosunkowo nowy, bo moje stare konto założone kilkanaście tygodni po tym jak stworzono polskie Howrse wcięło, wiem co te ograniczenia oznaczają i jak bardzo to irytuje. Już bardziej pomocne byłoby wprowadzenie ograniczenia wiekowego, ale to jest po pierwsze niewykonalne technicznie a po drugie byłoby zniewagą dla tego mądrego odsetka tychże dzieciaków, które jednak istnieją choć czasem sama w to wątpię.
Ponowne pojawienie się PD w sklepie nie jest głupie, ale też nie niezbędne. Może i faktycznie ułatwiłoby to niektórym życie, a zwłaszcza tym którzy nie mają dostępu do kuponów, ale z drugiej strony i tak można je zdobyć na na prawdę wiele sposobów, bo często są w UFO a jeszcze częściej konie je dostają na początku każdego dnia. Wiem, że moje zdanie się nie liczy, ale mi osobiście nie przeszkadzałoby gdyby weszły, ale jeżeli tak się nie stanie to płakać z tego powodu nie będę.
Mi gra podoba się taka jaka jest, a zmiany- takie czy inne- i tak nastąpią wraz z jej dalszym rozwojem. Jeżeli coś się zmieniło czy zostało wycofane, jak PD czy DJ to nie stało się to bez powodu i mało możliwe aby to zmienili z powrotem niezależnie jak bardzo gracze będą błagać. Jedyne co mnie boli to ogólny poziom IQ na Howrse. Nie chcę nikogo obrazić, ale no wybaczcie. Niestety w tej kwestii pozostaje tylko płacz i zgrzytanie zębów. | |
| | | elkonie Nowy
Liczba postów : 31 Dołączył : 22/02/2012
| Temat: Re: Sensowne postulaty Nie Mar 04, 2012 1:52 pm | |
| Jestem za tym, żeby każdy przed możliwościom zajerestrowania się, zdawał test IQ - masz za mało - nie możesz się zajerestrować Co wy na to.? Tak na serio - mi się howrse podoba jakie jest i mogłabym nic nie zmieniać, tylko dodawać różne promocje | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Sensowne postulaty | |
| |
| | | | Sensowne postulaty | |
|
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |
|