Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

IndeksPortalSzukajLatest imagesRejestracjaZaloguj
Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse!
Wymień się pocztówką! Klik!
Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik!

Sensowne postulaty

Go down 
+19
Evangeline
weila123
elkonie
Annormal.
Day
Sweet Rabbit
Ejli
Carinaly
poziomka22
asiiix
Clue
Pati...xd
felixnetnika8
Guzik
Hella
ZetkaEmka
Asiaa.
hanka1998
EveDallas
23 posters
Idź do strony : 1, 2  Next
AutorWiadomość
Go??
Gość
Anonymous

Sensowne postulaty Empty
PisanieTemat: Sensowne postulaty   Sensowne postulaty I_icon_minipostPią Gru 23, 2011 12:30 am

Mamy różne, z których się nabijamy, wstawiamy dla żartów. Co wy na zbiorową, sensowną petycję?

Chcielibyśmy:
-Możliwość wyboru płci konia po zestawie Hery,
-PD w sklepie jak dawniej,
-Możliwość wykupienia koni zwykłych ze schroniska,
-Możliwość wylosowania raz na miesiąc boskiego konia ze schroniska(tylko 3 konie na cały server),
-Gracz z niżej niż 30 dni i 1 punktu karmy nie można brać udział w promocjach gdzie są boskie,
-Rekompensata za zmiany w zadaniach oraz grze dla graczy ze stażem większym niż 100 dni,
Dodam swój pomysł. Możliwość wyboru płci konia po zestawie Hery.
Jakie są wasze pomysły?

Ostatnio zmieniony przez APX dnia Nie Gru 25, 2011 3:43 pm, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry Go down
EveDallas
Moderator
EveDallas

Nick w grze : EveDallas
Liczba postów : 4676

Sensowne postulaty Empty
PisanieTemat: Re: Sensowne postulaty   Sensowne postulaty I_icon_minipostNie Gru 25, 2011 9:24 am

Możliwość kupna pd w sklepie. Kurka, usiłuję zrobić dokonanie z UM na poziomie 275 (?), a nie mogę, bo za każdym razem kończą mi sie pd, a nie stać mnie na OM;] Przydało by się mieć możliwość nabycia paru punktów.
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=1432587
hanka1998
ZAGRODZIANIN
hanka1998

Nick w grze : hanka1998
Liczba postów : 5814

Sensowne postulaty Empty
PisanieTemat: Re: Sensowne postulaty   Sensowne postulaty I_icon_minipostNie Gru 25, 2011 10:23 am

Możliwośc kupienia PD, rozlosowywania koni ze schroniska. Hmm.. To chyba na tyle tych sensownych ;D
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=1007218
Asiaa.
Przyjaciel Zagrody
Asiaa.

Nick w grze : Veaphilus
Liczba postów : 1399

Sensowne postulaty Empty
PisanieTemat: Re: Sensowne postulaty   Sensowne postulaty I_icon_minipostNie Gru 25, 2011 11:00 am

Hanka-może nie tyle co rozlosowywanie tylko możliwość aukcji/kupna . . .
Powrót do góry Go down
hanka1998
ZAGRODZIANIN
hanka1998

Sensowne postulaty Empty
PisanieTemat: Re: Sensowne postulaty   Sensowne postulaty I_icon_minipostNie Gru 25, 2011 12:25 pm

Asiaa- racja, tak też byłoby dobrze
Powrót do góry Go down
Asiaa.
Przyjaciel Zagrody
Asiaa.

Nick w grze : Veaphilus
Liczba postów : 1399

Sensowne postulaty Empty
PisanieTemat: Re: Sensowne postulaty   Sensowne postulaty I_icon_minipostNie Gru 25, 2011 1:33 pm

Bo o rozlosowywanie by się obraził ten kto by nie dostał boskiego ...

Powrót do góry Go down
ZetkaEmka
ZAGRODZIANIN
ZetkaEmka

Nick w grze : ZetkaEmka
Liczba postów : 2034

Sensowne postulaty Empty
PisanieTemat: Re: Sensowne postulaty   Sensowne postulaty I_icon_minipostNie Gru 25, 2011 1:47 pm

Uważnienia punktów karmy!!! Wtedy było lepiej, teraz one się praktycznie nie liczą, a to się Howrse na dłuższą metę nie opłaca!!!
Powrót do góry Go down
Go??
Gość
Anonymous

Sensowne postulaty Empty
PisanieTemat: Re: Sensowne postulaty   Sensowne postulaty I_icon_minipostNie Gru 25, 2011 2:30 pm

Może że od np 30 dni i 1 punktu karmy można brać udział w promocjach gdzie są boskie?
Powrót do góry Go down
hanka1998
ZAGRODZIANIN
hanka1998

Sensowne postulaty Empty
PisanieTemat: Re: Sensowne postulaty   Sensowne postulaty I_icon_minipostNie Gru 25, 2011 2:32 pm

APX napisał:
Może że od np 30 dni i 1 punktu karmy można brać udział w promocjach gdzie są boskie?

No, niezły pomysł. Często gracze z 10 dniami stażu mają boskiego, nie znają jego wartości i sru, idzie do schroniska ;(
Powrót do góry Go down
Hella
Już coś wie
Hella

Liczba postów : 214

Sensowne postulaty Empty
PisanieTemat: Re: Sensowne postulaty   Sensowne postulaty I_icon_minipostNie Gru 25, 2011 2:42 pm

Żeby poprawili tą pokrakę "bieg przełajowy". Takiego paskudnego błędu to dawno nie widziałam.
Powrót do góry Go down
Guzik
Przyjaciel Zagrody
Guzik

Nick w grze : guzikova :D
Liczba postów : 838

Sensowne postulaty Empty
PisanieTemat: Re: Sensowne postulaty   Sensowne postulaty I_icon_minipostSro Gru 28, 2011 12:31 am

APX napisał:

Chcielibyśmy:
-Możliwość wyboru płci konia po zestawie Hery,
-PD w sklepie jak dawniej,
-Możliwość wykupienia koni zwykłych ze schroniska,
-Możliwość wylosowania raz na miesiąc boskiego konia ze schroniska(tylko 3 konie na cały server),
-Gracz z niżej niż 30 dni i 1 punktu karmy nie można brać udział w promocjach gdzie są boskie,
-Rekompensata za zmiany w zadaniach oraz grze dla graczy ze stażem większym niż 100 dni.
Jakie są wasze pomysły?
Dobra, to po kolei:
-Wydaje mi się, że to nie jest za dobry pomysł. Przecież po to jest Piorun Zeusa, a pewnie wtedy Zestaw by podrożał...
-To jest mi obojętne, PD można nadal znaleźć w UFO czy na stronie konia, ale wielu osobom to się przyda.
-Myślę, że to jest dobry pomysł, w końcu znalazły by dom, ale nie wiadomo czy howrse nie zostawiło 100 czy iluś tam koni, a resztę po prostu "usunęło"?
-I tutaj się nie zgadzam. Jeśli ktoś oddał boskiego do schroniska to jest jego sprawa, i przecież specjalnie oddaje się tam konie, aby zostały tam "na wieczność". A potem zaczęłyby się kłótnie, że znowu konia dostał ktoś z małym stażem lub moderator.
-I tutaj też się nie zgadzam. Rozumiem-są gracze, którzy biorą udział, bo biorą i im nie zależy, ale są gracze, które już 10 dnia starają się dbać o konie jak najlepiej itp. A przecież i tak jest już dużo ograniczeń dla "nowych", więc tutaj to byłoby już za dużo, nie fair dla nowszych. A przypomnijcie sobie jak kiedyś Wy byliście tymi nowymi graczami, i jak byście się czuli gdyby na stronie promocji z boskimi pojawiło się "Nie masz dostępu do takich promocji do uzyskania 1 punktu karmy i 30 dni stażu.". A i tak już w dokonaniach jest "poczekanie na staż".
-Tutaj się zgadzam, ale dla wszystkich nie dla graczy +100 dni. Teraz wygrywa się tam konie wytrenowane, pegazy i inne a my dostawaliśmy marne Equus, rzepy i PD...

To na tyle-są dobre pomysły i złe. Ja nie chcę dawać żadnego pomysłu, ponieważ jestem zadowolona z tego co jest teraz.
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=147468
felixnetnika8
Już coś wie
felixnetnika8

Nick w grze : felixnetnika8
Liczba postów : 114

Sensowne postulaty Empty
PisanieTemat: Re: Sensowne postulaty   Sensowne postulaty I_icon_minipostSro Gru 28, 2011 3:03 am

NIECH PRZYWRÓCĄ DIAMENTOWE JABŁKO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Twisted Evil Exclamation Exclamation Exclamation
Powrót do góry Go down
Pati...xd
Przyjaciel Zagrody
Pati...xd

Nick w grze : Pati...xd
Liczba postów : 4498

Sensowne postulaty Empty
PisanieTemat: Re: Sensowne postulaty   Sensowne postulaty I_icon_minipostSro Gru 28, 2011 4:18 am

ZetkaEmka napisał:
Uważnienia punktów karmy!!! Wtedy było lepiej, teraz one się praktycznie nie liczą, a to się Howrse na dłuższą metę nie opłaca!!!

Też mnie to wkurza,że teraz punkty karmy praktycznie jak mówiłaś się nie liczą.
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=3288
Clue
Przyjaciel Zagrody
Clue

Nick w grze : Clue
Liczba postów : 497

Sensowne postulaty Empty
PisanieTemat: Re: Sensowne postulaty   Sensowne postulaty I_icon_minipostSro Gru 28, 2011 7:23 am

Owszem, karmę wypadałoby uważnić, ale wtedy osiagnelibyśmy skrajność- ci, którzy kupują kupony na potęgę staliby się wielkimi i potężnymi magnatami.

(pomijając oczywiście przyrostki gospodarstwa za karmę, co nikogo nie wzruszało)
Powrót do góry Go down
asiiix
Przyjaciel Zagrody
asiiix

Liczba postów : 500

Sensowne postulaty Empty
PisanieTemat: Re: Sensowne postulaty   Sensowne postulaty I_icon_minipostSro Gru 28, 2011 7:58 am

- płeć wybierać przy herze to byłoby już trochę za dużo Smile. Lepiej by było gdyby z herą mogłyby się rodzić jako bliźniaki klaczka i ogierek Smile. A nie tylko 2 źrebaki tej samej płci.

Jakby można było wykupic konie ze schroniska to by tam ich wgl nie było bo wszyscy by je kupowali, żeby być wyżej w rankingu...
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=113015
poziomka22
Przyjaciel Zagrody
poziomka22

Nick w grze : poziomka22
Liczba postów : 2369

Sensowne postulaty Empty
PisanieTemat: Re: Sensowne postulaty   Sensowne postulaty I_icon_minipostSro Gru 28, 2011 9:41 am

Według mnie wszystkie te petycje są bezsensu...
Powrót do góry Go down
Go??
Gość
Anonymous

Sensowne postulaty Empty
PisanieTemat: Re: Sensowne postulaty   Sensowne postulaty I_icon_minipostSro Gru 28, 2011 10:04 am

Coś z punktami karmy by się przydało, bo jak ktoś ma powyżej 5 to stają się praktycznie bezużyteczne (no dobra, jak ktoś nie wydaje kasy na kupony, to co pół roku ma kupon)
Powrót do góry Go down
Carinaly
Już coś wie
Carinaly

Liczba postów : 133

Sensowne postulaty Empty
PisanieTemat: Re: Sensowne postulaty   Sensowne postulaty I_icon_minipostCzw Gru 29, 2011 4:08 pm

hanka1998 napisał:
APX napisał:

No, niezły pomysł. Często gracze z 10 dniami stażu mają boskiego, nie znają jego wartości i sru, idzie do schroniska ;(

Wiecie co, to by było po prostu nie fair. Dlaczego uważacie, że to akurat po 30 dniach, gracz nabywa wiedzy "o co chodzi" i "zna wartość boskich/ specjalnych/zwyczajnych koni..." ? Na jakiej podstawie to stwierdziliście? Są ludzie, którzy łapią w jeden dzień, są tacy, co potrzebują i kilku miesięcy. To po pierwsze.
Po drugie, jeden się skupia na hodowli boskich, inny na jednorożcach - dla dwóch różnych osób ten sam koń ma inną wartość.
Po trzecie. Czy osoba z wyższym stażem "lepiej" się nim zajmie, albo, co się częściej słyszy - BARDZIEJ na niego zasługuje? - a dlaczegóż to? Wyjaśnijcie mi, bo ja nie mogę tego pojąć. (:

Nie uogólniajmy.

Gdyby z całej tej zgrai nowych graczy znalazłaby się choć jedna osoba (a w rzeczywistości jest ich o wiele więcej), która w jakikolwiek sposób czułaby się poszkodowana tym, że odsuwa się ją od promocji (i miałaby ku temu podstawy) - dla mnie petycja nie przejdzie. Mimo, że mam nieco więcej dni stażu i wyższa Karmę oraz, mimo że robię sobie tym konkurencję - jeżeli gramy fair, to fair dla wszystkich, nie dla wąskiego grona uprzywilejowanych.

A co ode mnie? Może aby Karma miała jakiś większy wydźwięk, była kryterium czegoś więcej niż stażu czy ilości kupionych Kuponów, a w ślad za nią szło by jakieś doświadczenie, przeżycia, itp.
Powrót do góry Go down
Go??
Gość
Anonymous

Sensowne postulaty Empty
PisanieTemat: Re: Sensowne postulaty   Sensowne postulaty I_icon_minipostPią Gru 30, 2011 1:22 am

A dlaczego bezpośrednie są od 30? to jest bardziej nie fair.
Powrót do góry Go down
Carinaly
Już coś wie
Carinaly

Liczba postów : 133

Sensowne postulaty Empty
PisanieTemat: Re: Sensowne postulaty   Sensowne postulaty I_icon_minipostPią Gru 30, 2011 8:21 am

Na bezpośrednich konie się kupuje, a w promocji można je wygrać. Taka subtelna różnica, ale jednak różnica. Dlatego też byłoby nie sprawiedliwie, jeżeli nowi nie mieliby możliwość brania w nich udziału.
Powrót do góry Go down
Ejli
Przyjaciel Zagrody
Ejli

Nick w grze : Eiiri
Liczba postów : 1433

Sensowne postulaty Empty
PisanieTemat: Re: Sensowne postulaty   Sensowne postulaty I_icon_minipostSob Gru 31, 2011 11:51 am

Andaluzka napisał:
NIECH PRZYWRÓCĄ DIAMENTOWE JABŁKO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Twisted Evil Exclamation Exclamation Exclamation

Ciaa.. -.- I znowu powrócił by błędy,Znikacze itd.
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=4080537
Ejli
Przyjaciel Zagrody
Ejli

Nick w grze : Eiiri
Liczba postów : 1433

Sensowne postulaty Empty
PisanieTemat: Re: Sensowne postulaty   Sensowne postulaty I_icon_minipostSob Gru 31, 2011 11:54 am

A jestem za PD w sklepie,jednak niech choć 1 w świecie promocja będzie taka,że nie trzeba będzie być graczem bogatym.(Zakup kuponów na RO z boskimi,sprzedaże błyskawiczne,i wgl konie boskie są drogie)
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=4080537
Hella
Już coś wie
Hella

Sensowne postulaty Empty
PisanieTemat: Re: Sensowne postulaty   Sensowne postulaty I_icon_minipostPon Sty 02, 2012 1:09 pm

Widzę że mój postulat został olany.
Powrót do góry Go down
Sweet Rabbit
ZAGRODZIANIN
Sweet Rabbit

Nick w grze : Rabbitek
Liczba postów : 1911

Sensowne postulaty Empty
PisanieTemat: Re: Sensowne postulaty   Sensowne postulaty I_icon_minipostWto Sty 03, 2012 1:31 pm

Może co miesiąc nowa rasa konia/kuca/innego stwora? Roiło by się od hodowli i ras, byłoby fajnie - wybrać tego, a może tego, nie tego! Byłyby może tańsze osły Razz
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=1311909
Hella
Już coś wie
Hella

Sensowne postulaty Empty
PisanieTemat: Re: Sensowne postulaty   Sensowne postulaty I_icon_minipostWto Sty 03, 2012 2:27 pm

Czy wy naprawdę nie widzicie że nazwa bieg przełajowy to kompletna bzdura? Czy ktokolwiek z tutaj widział konia inaczej niż na howrse?
Powrót do góry Go down
Guzik
Przyjaciel Zagrody
Guzik

Nick w grze : guzikova :D
Liczba postów : 838

Sensowne postulaty Empty
PisanieTemat: Re: Sensowne postulaty   Sensowne postulaty I_icon_minipostWto Sty 03, 2012 11:21 pm

Ejli napisał:
Andaluzka napisał:

Ciaa.. -.- I znowu powrócił by błędy,Znikacze itd.
Nie dziwię się ludziom, którzy mieli błędy skoro mieli stare wersje przeglądarek! A większość z nich to dzieci młodsze w wieku 8-10 lat, które używały Explorera, czy jak to się tam pisze.
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=147468
Clue
Przyjaciel Zagrody
Clue

Nick w grze : Clue
Liczba postów : 497

Sensowne postulaty Empty
PisanieTemat: Re: Sensowne postulaty   Sensowne postulaty I_icon_minipostSro Sty 04, 2012 4:18 am

guzikova : no jasne. Niezbadaną i ciemną masę stanowią dziewczątka poniżej lat 10 'kohajonce koniśśie', które przesiadują na ojcowym komputerze w explorerze, myśląc, że ikonka z ognistym liskiem to skrót do jakiejś gierki ;>
Powrót do góry Go down
Day
Nowy
Day

Liczba postów : 43

Sensowne postulaty Empty
PisanieTemat: Re: Sensowne postulaty   Sensowne postulaty I_icon_minipostSob Sty 07, 2012 7:29 am

Hmm... Czy waszym zdaniem TA petycja może być?

Sensowne postulaty Petycjapktdorastaniaday
Na profilu na Howrse będzie ładnie wyglądać.

Przynajmniej jest w GIMPie. Ale i tak nie wkleję ją na swój profil. Zrobiłam ją, bo mi się nudziło.
Ale fajnie by było, bo mi się PD kończą.
Powrót do góry Go down
Annormal.
Już coś wie
Annormal.

Liczba postów : 119

Sensowne postulaty Empty
PisanieTemat: Re: Sensowne postulaty   Sensowne postulaty I_icon_minipostSob Sty 07, 2012 8:38 am

Tia. Może i to wszystko ma jakiś sens...

Hella, nikt Cię nie olał, ale czy na prawdę myślisz, że "niezbadana i ciemna masa" (określenie jak nie powiem, ale mi się spodobało) dziesięcioletnich dziewczynek zwraca uwagę na takie szczegóły? Jeżeli już coś by im pasowało to chyba zamiast tych "biegów przełajowych" wprowadzenie "radosnego skakania po tęczy" najlepiej z radosnym kucykiem pony na obrazku (oczywiście tęczowym). Od czasu gdy grałam ostatnio większość rzeczy zmieniła się na dobre, ale gra została zdominowana przez takie dziewczynki właśnie co delikatnie mówiąc, nie dodaje jej uroku.

Ograniczenia związane ze stażem i tak są, a ja jako gracz stosunkowo nowy, bo moje stare konto założone kilkanaście tygodni po tym jak stworzono polskie Howrse wcięło, wiem co te ograniczenia oznaczają i jak bardzo to irytuje. Już bardziej pomocne byłoby wprowadzenie ograniczenia wiekowego, ale to jest po pierwsze niewykonalne technicznie a po drugie byłoby zniewagą dla tego mądrego odsetka tychże dzieciaków, które jednak istnieją choć czasem sama w to wątpię.

Ponowne pojawienie się PD w sklepie nie jest głupie, ale też nie niezbędne. Może i faktycznie ułatwiłoby to niektórym życie, a zwłaszcza tym którzy nie mają dostępu do kuponów, ale z drugiej strony i tak można je zdobyć na na prawdę wiele sposobów, bo często są w UFO a jeszcze częściej konie je dostają na początku każdego dnia. Wiem, że moje zdanie się nie liczy, ale mi osobiście nie przeszkadzałoby gdyby weszły, ale jeżeli tak się nie stanie to płakać z tego powodu nie będę.

Mi gra podoba się taka jaka jest, a zmiany- takie czy inne- i tak nastąpią wraz z jej dalszym rozwojem. Jeżeli coś się zmieniło czy zostało wycofane, jak PD czy DJ to nie stało się to bez powodu i mało możliwe aby to zmienili z powrotem niezależnie jak bardzo gracze będą błagać. Jedyne co mnie boli to ogólny poziom IQ na Howrse. Nie chcę nikogo obrazić, ale no wybaczcie. Niestety w tej kwestii pozostaje tylko płacz i zgrzytanie zębów.
Powrót do góry Go down
elkonie
Nowy

Liczba postów : 31

Sensowne postulaty Empty
PisanieTemat: Re: Sensowne postulaty   Sensowne postulaty I_icon_minipostNie Mar 04, 2012 1:52 pm

Jestem za tym, żeby każdy przed możliwościom zajerestrowania się, zdawał test IQ - masz za mało - nie możesz się zajerestrować Very Happy Co wy na to.?
Tak na serio - mi się howrse podoba jakie jest i mogłabym nic nie zmieniać, tylko dodawać różne promocje Smile
Powrót do góry Go down
Sponsored content

Sensowne postulaty Empty
PisanieTemat: Re: Sensowne postulaty   Sensowne postulaty I_icon_minipost

Powrót do góry Go down

Sensowne postulaty
Powrót do góry 
Strona 1 z 2Idź do strony : 1, 2  Next
 Similar topics
-
» Nowoczesne, porządne i sensowne imię dla konia.

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach
 :: ARCHIWUM :: Archiwum-
Skocz do: