| Prezentacja z podstronami Arveny | |
|
|
Autor | Wiadomość |
---|
LadyArvena Administrator
Nick w grze : LadyArvena Liczba postów : 4123 Dołączył : 17/01/2011
| Temat: Prezentacja z podstronami Arveny Czw Lip 21, 2011 6:21 am | |
| Moja prezentacja jest trochę skomplikowana Nie wiem, czy uda się wytłumaczyć, ale spróbuję - może ktoś się będzie nudził i będzie chciał sobie taką zrobić. Prezentacje można na bieżąco aktualizować. Nawet po jednym wyrazie Trochę HTML trzeba znać, ale podam co skopiować i co co oznacza. Aktualny poradnik: KLIK Może to wygląda skomplikowanie, ale jak się załapie o co chodzi to już leci lekko i szybko EDIT: Moja strona stworzona w taki sposób: KLIK Aktualnie bardziej polecam ten sposób: KLIKPrzykładowa prezentacja z tego drugiego sposobu: KLIK UWAGA - drugi sposób nie wymaga znajomości HTML
Ostatnio zmieniony przez LadyArvena dnia Czw Sie 18, 2011 9:34 am, w całości zmieniany 8 razy | |
|
| |
Sakura ZAGRODZIANIN
Nick w grze : LadyTigra Liczba postów : 2211 Dołączył : 20/06/2011
| Temat: Re: Prezentacja z podstronami Arveny Czw Lip 21, 2011 4:47 pm | |
| - Cytat :
- - login - z maila
- hasło - z maila Tzn. jakie hasło? Pierwszy raz się w to bawię, więc nie orientuje się za bardzo EDIT: wiem już, o co chodzi | |
|
| |
Inia... Nowy
Liczba postów : 13 Dołączył : 25/05/2011
| Temat: Re: Prezentacja z podstronami Arveny Pią Lip 22, 2011 3:34 am | |
| Po tym jak kliknęłam create an acount i zkreatowałam, to mi się pojawiło okienko z e-mailem i hasłem (w sensie żeby tam wpisać). A potem, jak wpisała z dziesiąty raz poprawnie na dole znów pojawiło się "Login incorrect" Coś źle zrobilam? | |
|
| |
Sakura ZAGRODZIANIN
Nick w grze : LadyTigra Liczba postów : 2211 Dołączył : 20/06/2011
| Temat: Re: Prezentacja z podstronami Arveny Pią Lip 22, 2011 6:06 am | |
| Wyślij sobie z friko.pl maila z danymi konta i wpiszesz tam adres swojej domeny i hasło. Też na początku nie skapłam się, o co chodzi, ale tak właśnie zrobiłam i wyskoczyło mi logowanie prawidłowe | |
|
| |
DusiaKoniara W skromnych progach Zagrody
Liczba postów : 301 Dołączył : 19/07/2011
| Temat: Re: Prezentacja z podstronami Arveny Nie Lip 24, 2011 3:59 am | |
| Genialne! Jak znajdę trochę więcej czasu to na pewno pokombinuję . Mimo, że wygląda na trochę skomplikowane, ale co tam . | |
|
| |
| Temat: Re: Prezentacja z podstronami Arveny Pon Lip 25, 2011 4:30 am | |
| Hm... Niby wszystko robię poklei tak jak napisane a i tak mi się nie wyświetla obrazek . Kod obrazka jest dobry i tak normalnie działa, ale w stronie się nie chce wyświetlać . | |
|
| |
LadyArvena Administrator
| Temat: Re: Prezentacja z podstronami Arveny Pon Lip 25, 2011 5:49 am | |
| w stronie, czyli w howrse?
Podaj mi swój link do prezentacji (typu: www.ladyarvena.aq.pl/prezentacja.htm) i link do obrazka, który ma być w "wejściu" | |
|
| |
| Temat: Re: Prezentacja z podstronami Arveny Wto Lip 26, 2011 1:11 am | |
| Dlaczego mi nie pozwala umieszczać linków na forum? ;/ do prezentacji: dusiakoniara.aq.pl/prezentacja.htm do obrazka: dusiakoniara.aq.pl/wejscie.png O udało się Nie wiem już co robię źle z ta prezentacją . | |
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: Prezentacja z podstronami Arveny Wto Lip 26, 2011 4:07 am | |
| Jak dawać różne tła do każdej podstrony? |
|
| |
Star-x3 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Star-x3 Liczba postów : 2045 Dołączył : 21/03/2011
| Temat: Re: Prezentacja z podstronami Arveny Wto Lip 26, 2011 4:15 am | |
| Po prostu wklejasz rozne tla w podstrony.
Dla przykładu masz podstrony 1, 2, 3 i 4 oraz obrazki pierwszy, drugi i trzeci. Linki do obrazkow wklejasz w kod do tła (podane w jednym z tematów) i wklejasz w kod podstrony której chcesz je miec: obrazek drugi do podstrony 1 i 3, obrazek pierwszy do 4 a trzeci do 2 itd. | |
|
| |
LadyArvena Administrator
| Temat: Re: Prezentacja z podstronami Arveny Wto Lip 26, 2011 5:50 am | |
| - APX napisał:
- Jak dawać różne tła do każdej podstrony?
Każda podstrona ma taki początek: - Kod:
-
<div class="ukryty" id="stronaglowna"> <div style="width:837px; height:782px; background-image:url("http://i908.photobucket.com/albums/ac289/ArvenaElrond/prezentacjanowastronaglowna.png?t=1306084948")"> id - nazwa podstrony background-image:url - link do tła, obrazka wyświetlanego na tej stronie | |
|
| |
| Temat: Re: Prezentacja z podstronami Arveny Wto Lip 26, 2011 5:56 am | |
| Pomoże mi ktoś z tymi obrazkami? Bo nadal się nie wyświetlają . Już sama nie wiem | |
|
| |
LadyArvena Administrator
| Temat: Re: Prezentacja z podstronami Arveny Wto Lip 26, 2011 8:14 am | |
| mi już ta główna prezentacja się nie wyświetla... Na pewno nie ma jakiegoś błędu? Nie widzę tum żadnego tła, gdzie są przyciski itp. mam tylko jedno zdanie. Nie wiem, może teraz coś edytujesz. Jeśli nie - wklej swój kod tu: http://wklej.org/ i podeślij mi na PW link, który ci tam podadzą. Przejrzę. Inaczej kod nie za bardzo da się podsyłać, bo czasem przy okazji coś zmienia A na wklej.org jest takie jakie ma być | |
|
| |
LadyArvena Administrator
| Temat: Re: Prezentacja z podstronami Arveny Wto Lip 26, 2011 8:57 am | |
| na razie się wstrzymajcie - sprawdzam coś z kodem.
Mam pewien pomysł... | |
|
| |
LadyArvena Administrator
| Temat: Re: Prezentacja z podstronami Arveny Wto Lip 26, 2011 9:41 am | |
| ok - wyłapałam błąd. Nvu którym się bawiłam zabrał kawałek kodu XD Już poprawione. A na wszelki wypadek wrzuciłam cały kod przykładowej prezentacji. Wystarczy podłożyć swoje rysunki jako tło i zmienić treść. Ramki przestawiać na wyczucie albo z programem - wszystko podałam w pierwszym poście, żeby się nie zakopało Jeśli jakiś błąd ktoś ma - wklejcie swój kod na wklej.org i link do kodu wysyłajcie mi na PW Jak pytania co coś oznacza - to jestem | |
|
| |
Lenka1 Nowy
Liczba postów : 1 Dołączył : 30/07/2011
| Temat: Re: Prezentacja z podstronami Arveny Sob Lip 30, 2011 9:56 am | |
| - LadyArvena napisał:
- login - z maila - hasło - z maila
Błagam, pomóżcie! O jaki login chodzi i hasło? | |
|
| |
LadyArvena Administrator
| Temat: Re: Prezentacja z podstronami Arveny Nie Lip 31, 2011 3:29 pm | |
| jak zakłądasz konto na friko to wysyłają ci maila Tam powinnaś mieć. Wypróbowuję cba.pl - może będzie nawet lepszym hostingiem (ma rzadziej przerwy techniczne ) a ma takie same możliwości jak friko. Jutro napiszę więcej | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Prezentacja z podstronami Arveny | |
| |
|
| |
| Prezentacja z podstronami Arveny | |
|