| Preznetacja z podstronami - bez znajomości HTML | |
|
+15Star-x3 oliwiagracja98 NatkaSalinero Agu$13031999 Aki amru3 Evalia Kotersiow Sakti Sheila86 Nevarra Pati...xd aria99 DusiaKoniara LadyArvena 19 posters |
|
Autor | Wiadomość |
---|
LadyArvena Administrator
Nick w grze : LadyArvena Liczba postów : 4123 Dołączył : 17/01/2011
| Temat: Preznetacja z podstronami - bez znajomości HTML Czw Sie 18, 2011 9:31 am | |
| Chyba już prostsze być nie może Wchodzisz na stronę: WIX. Zakładasz tam konto i tworzysz sobie stronę. Wybierasz najpierw szablon a potem edytujesz jak sobie chcesz. Strona bardzo intuicyjna. Ustawiasz tekst gdzie chcesz, ile chcesz, przycisków masz ile ci potrzeba... Bardzo prosty program. Nie zapominać zapisywać od czasu do czasu. Prezentację mozna w każdej chwili edytować wchodząc na stronę wix i swoje konto. Zero HTML Moja prezentacja zrobiona na tej stronie: KLIK Po skończeniu umieszczasz na howrse, czyli z wejściówką jeden z tych kodów: 1) Jeśli ma pisać "wejście" (tekst można zmienić, coś dopisać, przesunąć) KLIK wystarczy skopiować od pierwszego diva do zamknięcia ostatniego. Wkleić to na howrse podmieniając linki na swoje (pierwszy link to rysunek tła. Drugi to link do prezentacji) oraz zmieniając pierwszy height z 700 na swoja liczbe (wysokość prezentacji) Pierwszy link to zdjęcie wejściówki. Drugi link to strona na której macie prezentację. Na początku jest też rozmiar - trzeba height zmienić na swoje, ile się tam w ustawieniach na howrse wybrało... 2) Jeżeli na obrazku już pisze "wejście" (wmalowane jest w tło): KLIK tak samo dwa linki do zmiany na swoje.
Ostatnio zmieniony przez LadyArvena dnia Sob Sie 27, 2011 8:47 am, w całości zmieniany 6 razy | |
|
| |
DusiaKoniara W skromnych progach Zagrody
Liczba postów : 301 Dołączył : 19/07/2011
| Temat: Re: Preznetacja z podstronami - bez znajomości HTML Czw Sie 18, 2011 9:33 am | |
| Hehe też to niedawno odkryłam . | |
|
| |
LadyArvena Administrator
| Temat: Re: Preznetacja z podstronami - bez znajomości HTML Czw Sie 18, 2011 9:37 am | |
| Jakiś czas temu już zaglądałam, ale mi tak wtedy zmuliło kompa, że nie dałam rady i zrezygnowałam Teraz znowu postanowiłam spróbować. Przydałoby się tylko, zeby ktoś podał kod jak bez wejściówki mieć normalną prezentację. Niektórzy tak mają, więc się da.... Pokombinuje coś w najbliższym czasie. | |
|
| |
| Temat: Re: Preznetacja z podstronami - bez znajomości HTML Czw Sie 18, 2011 9:42 am | |
| O to by było super . Mi się trochę to tnie, ale da radę. Najfajniejsze są te książki ruchome . Nie mogę tylko rozgryźć jak się robi tam podstrony w podstronach . | |
|
| |
aria99 Nowy
Liczba postów : 13 Dołączył : 04/08/2011
| Temat: Re: Preznetacja z podstronami - bez znajomości HTML Pią Sie 19, 2011 8:18 am | |
| zarejestrowałam sie ale czy strona jest w 100 % darmowa i nie trzeba nic za nią płacić? | |
|
| |
LadyArvena Administrator
| Temat: Re: Preznetacja z podstronami - bez znajomości HTML Pią Sie 19, 2011 12:18 pm | |
| - DusiaKoniara napisał:
Nie mogę tylko rozgryźć jak się robi tam podstrony w podstronach . Z tego co wyczytałam - podstrony w podstronach można zrobić tylko w wersji zaawansowanej. Płatnej. - aria99 napisał:
- zarejestrowałam sie
ale czy strona jest w 100 % darmowa i nie trzeba nic za nią płacić? Z tego co wyczytałam podstawowa wersja jest darmowa. Za dodatkowe opcje trzeba płacić. Ale z tej podstawowej można sporo wyciągnąć No i przez to, że za darmo to na prezentacji, na dole masz ich reklamę - coś w stylu "stworzono w wix.com" | |
|
| |
| Temat: Re: Preznetacja z podstronami - bez znajomości HTML Sob Sie 20, 2011 2:06 am | |
| - LadyArvena napisał:
- DusiaKoniara napisał:
Nie mogę tylko rozgryźć jak się robi tam podstrony w podstronach . Z tego co wyczytałam - podstrony w podstronach można zrobić tylko w wersji zaawansowanej. Płatnej. Hm... możliwe. Jednak jeśli znajdziesz szablon podstawowy z gotowymi podstronami w podstronach można je edytować. Jeśli oczywiście jest on darmowy. Ja raz jeden znalazłam, ale wolałam sama wszystko od podstaw zrobić . | |
|
| |
LadyArvena Administrator
| Temat: Re: Preznetacja z podstronami - bez znajomości HTML Sob Sie 20, 2011 5:52 am | |
| Dusia - masz przepiękną prezentację! Sama też muszę w wolnej chwili nad swoją popracować, bo na razie to praktycznie wszystko przekopiowałam z starej Co do szablonu - może wtedy podstrony przyblokują... W każdym razie swoja zawsze najlepsza A szablon to tylko na początek, żeby ruszyć. inne zalety kont premium: - własna domena - czyli coś w stylu "ladyarvena.com". Nam ta nazwa obojętna jest - brak reklam - właściwie nie przeszkadzają... - transfer bez ograniczeń - na naszą ilość zdjęć to wystarczy - dodatkowe miejsce - czyli chyba więcej stron na konto... Ale nam wystarczy jedno. A jak potrzeba więcej to się nowe konto zrobi - strona statystyk Google - widzimy ilość wejść... A przecież licznik można umieścić na wejściówce. A konkretnie ile osób którego dnia to na bieżąco w rankingu widać - darmowe wouchery - na darmowe reklamy w google i facebook - profesjonalna pomoc Czyli nam wystarczy konto darmowe | |
|
| |
Pati...xd Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Pati...xd Liczba postów : 4498 Dołączył : 01/08/2011
| Temat: Re: Preznetacja z podstronami - bez znajomości HTML Sob Sie 20, 2011 6:32 am | |
| Dusia- prześliczna jest twoja prezentacja. Nie mogę przestać się na nią patrzeć | |
|
| |
| Temat: Re: Preznetacja z podstronami - bez znajomości HTML Sob Sie 20, 2011 7:16 am | |
| Dziękuję wam :*. Trochę pracy i coś się skleiło. Jak ktoś chce mogę pomóc w edycji strony lub z grafiką . | |
|
| |
Nevarra ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Nevarra Liczba postów : 2774 Dołączył : 26/03/2011
| Temat: Re: Preznetacja z podstronami - bez znajomości HTML Sob Sie 20, 2011 7:25 am | |
| Dla mnie póki co czarna magia. Posiedzę, pomęczę, pomorduję i rozgryzę Pytanie tylko jedno - jak się ustawia wielkość całej prezentacji? | |
|
| |
aria99 Nowy
| Temat: Re: Preznetacja z podstronami - bez znajomości HTML Sob Sie 20, 2011 10:39 am | |
| Dusia! Prześliczna prezentacja A oto moje wypociny : http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=51705 Brzydkie, ale jakoś jest Przepraszam Dusia, ten pomysł z książką podpatrzyłam od ciebie, nie gniewasz się? | |
|
| |
| Temat: Re: Preznetacja z podstronami - bez znajomości HTML Sob Sie 20, 2011 11:21 am | |
| - aria99 napisał:
Przepraszam Dusia, ten pomysł z książką podpatrzyłam od ciebie, nie gniewasz się? Nie . Po to ona jest, aby jej używać . | |
|
| |
| Temat: Re: Preznetacja z podstronami - bez znajomości HTML Sob Sie 20, 2011 11:23 am | |
| - aria99 napisał:
A oto moje wypociny : http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=51705 Brzydkie, ale jakoś jest
Wcale nie jest brzydka! Ona jest śliczna . Super wygląda ta galeria. Jednak maści ze ZJ to najlepszy sposób na animację . | |
|
| |
aria99 Nowy
| Temat: Re: Preznetacja z podstronami - bez znajomości HTML Sob Sie 20, 2011 11:22 pm | |
| e tam no fakt, na animacje najlepsze są maści z ZJ | |
|
| |
Pati...xd Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Pati...xd Liczba postów : 4498 Dołączył : 01/08/2011
| Temat: Re: Preznetacja z podstronami - bez znajomości HTML Nie Sie 21, 2011 2:03 am | |
| Dusia ma racje nie jest brzydka. Jest przepiękna. Najbardziej w twojej prezentacji podoba mi się ta galeria. | |
|
| |
aria99 Nowy
| Temat: Re: Preznetacja z podstronami - bez znajomości HTML Nie Sie 21, 2011 9:21 am | |
| Bardzo dziękuje Nie jest idealna ale miło patrzeć na coś co samo się zrobiło Galerie zrobiłam podobnie do dusi - tylko wybrałam kółka, nic trudnego :] | |
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: Re Nie Sie 21, 2011 9:28 am | |
| Da się tam robić podstrony w podstronach:) |
|
| |
LadyArvena Administrator
| Temat: Re: Preznetacja z podstronami - bez znajomości HTML Nie Sie 21, 2011 10:04 am | |
| - Nevarra napisał:
Pytanie tylko jedno - jak się ustawia wielkość całej prezentacji? Na górze masz file>settings>appearance możesz wtedy zmieniać wysokość i szerokość. Jak dasz ok postaw tak prezentację, żeby mieściła ci się na wirtualnym stole | |
|
| |
Nevarra ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Nevarra Liczba postów : 2774 Dołączył : 26/03/2011
| Temat: Re: Preznetacja z podstronami - bez znajomości HTML Nie Sie 21, 2011 10:05 am | |
| - Cytat :
- Na górze masz file>settings>appearance
możesz wtedy zmieniać wysokość i szerokość. Jak dasz ok postaw tak prezentację, żeby mieściła ci się na wirtualnym stole Wink A ok. Dziękować :* | |
|
| |
Sheila86 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Sheila86 Liczba postów : 658 Dołączył : 03/07/2011
| Temat: Re: Preznetacja z podstronami - bez znajomości HTML Nie Sie 21, 2011 1:59 pm | |
| Sakti prosiłażebym wam to napisała bo ona nie może wklejać linków na Zagrodzie przez siedem dni. Jesli ktoś potrafi jej pomoc proszę, pomożcie - ja niestety się na tym nie znam. - Cytat :
- Zrobiłam wszystko jak pisaliście, ale niestety przy próbie umieszczenia
prezentacji na howrse, rozwala mi kod i nie moge zapisać prezentacji :/
Kod wygląda tak:
<div style="width: 837px; height: 782px; background-image: url("https://s8.photobucket.com/albums/a14/weronyka/?action=view¤t=tlo.jpg"; color: rgb(255, 255, 255);">
<div style="position: absolute; top: 283px; left: 517px; height: 96px; width: 280px; overflow: auto;"><div style="text-align: center;"><h1 style=" color: rgb(0, 0, 0);"><a target="_self" href="http://www.wix.com/wera52/sakti1" style="text-decoration: none;">WEJDŹ<br></a></h1></div></div>
</div>
A po kliknieńciu zapisz, wygląda tak:
<div style="width: 837px; height: 782px; background-image: url(" http:="" s8.photobucket.com="" albums="" a14="" weronyka="" ?action='view&current=tlo.jpg";' color:="" rgb(255,="" 255,="" 255);"="">
<div style="position: absolute; top: 283px; left: 517px; height: 96px; width: 280px; overflow: auto;"><div style="text-align: center;"><h1 style=" color: rgb(0, 0, 0);"><a target="_self" href="http://www.wix.com/wera52/sakti1" style="text-decoration: none;">WEJDŹ<br></a></h1></div></div>
</div>
Poprawiałam i dalej to samo :/ Co robie źle? | |
|
| |
Sakti Raczkujący
Liczba postów : 66 Dołączył : 21/08/2011
| Temat: Re: Preznetacja z podstronami - bez znajomości HTML Nie Sie 21, 2011 2:22 pm | |
| Wielkie dzięki Sheila86 Może ja nie powinnam wklejać kodu w trybie html, a jako zwykły tekst? | |
|
| |
Sheila86 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Sheila86 Liczba postów : 658 Dołączył : 03/07/2011
| Temat: Re: Preznetacja z podstronami - bez znajomości HTML Nie Sie 21, 2011 2:42 pm | |
| hmm faktycznie coś sie nie zgadza probowałam wkleić ten kod w swojej prezentacji i mam to samo. Niestety nie znam się na htmlu próbowalam cos poczytac i pokombinować, ale nic mi z tego nie wyszło, więc musi ci pomóc ktoś doświadczony, kto wie o co w tym chodzi | |
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: Preznetacja z podstronami - bez znajomości HTML Nie Sie 21, 2011 3:07 pm | |
| http://www.wix.com/kod_1313/prezka1#!hodowla nie wiem czy wy zobaczycie ale wkleje. jak to sie wrzuca na prezke? |
|
| |
Sakti Raczkujący
| Temat: Re: Preznetacja z podstronami - bez znajomości HTML Nie Sie 21, 2011 5:11 pm | |
| APX kod podała Lady i tam jako link 2 masz wkleić link do strony - czyli ten który podałaś tutaj, a jako link 1 link do dowolnego obrazka który będzie robił za wejscie, tyle że mi kod do tego obrazka "rozwala" jak wcisne zapisz w prezentacji, naprawienie tego nic nie daje :/ Więc albo kod jest błedny albo ja nie wiem o co chodzi :/ | |
|
| |
Sakti Raczkujący
| Temat: Re: Preznetacja z podstronami - bez znajomości HTML Nie Sie 21, 2011 5:38 pm | |
| Mimo braku odpowiedzi, poradziłam sobie, dzieki Lady za instrukcje Niemniej jednak kod podany tutaj musisz zmienić, bo na tym padnie większość | |
|
| |
LadyArvena Administrator
| Temat: Re: Preznetacja z podstronami - bez znajomości HTML Pon Sie 22, 2011 5:28 am | |
| Ponieważ było trochę nakręcenia z kodem do prezentacji (ta strona wywala quot z niewiadomego powodu) więc wkleiłam dokładny kod na inną stonkę: http://wklej.org/id/581757/ Link też dopisałam w pierwszym poście. Teraz będzie łatwiej Sakti, dopiero dziś odczytałam Ale chyba też przez ten brak quot był problem... | |
|
| |
Kotersiow Już coś wie
Nick w grze : Astaraela Liczba postów : 199 Dołączył : 14/05/2011
| Temat: Re: Preznetacja z podstronami - bez znajomości HTML Pon Sie 22, 2011 6:43 am | |
| Y-y, zły adres obrazka był. Ten powinien być: https://2img.net/h/i8.photobucket.com/albums/a14/weronyka/tlo.jpg I nie w cudzysłowie. Edit: dobra, niekoniecznie. Ale po poprawieniu linku i zdjęciu cudzysłowu działało jako niezależna strona, ale w howrse coś się i tak wykrzacza. Edit2: Nie no, dobrze mówiłam. ;p - Kod:
-
<div style="width: 837px; height: 782px; background-image: url(http://i8.photobucket.com/albums/a14/weronyka/tlo.jpg); color: rgb(255, 255, 255);">
<div style="position: absolute; top: 283px; left: 517px; height: 96px; width: 280px; overflow: auto;"><div style="text-align: center;"><h1 style=" color: rgb(0, 0, 0);"> <a href="http://www.wix.com/wera52/sakti1" target="_self" style="text-decoration: none;">WEJDŹ<br></a></h1></div></div> Tego nie wykrzacza. | |
|
| |
Sakti Raczkujący
| Temat: Re: Preznetacja z podstronami - bez znajomości HTML Pon Sie 22, 2011 4:18 pm | |
| Kotersiow wielkie dzięki za dobry link Ten co zrobiłam też dział, ale nie było widać obrazka który ma być jako tło do wejścia, ale było widać napis "Wejście" i to dla mnie było ok Jaki był mój kod moge umieścic dopiero za 5 dni bo tutaj zadnego linku nawet na pw nie da sie wysłać przez 7 dni od rejestracji - mój bład bo forum czytam juz od dawna i trzeba było sie zarejestrować od razu Tak czy inaczej dziekuje bardzo za poprawny kod Kotersiow, a Lady za samouczka | |
|
| |
Evalia Nowy
Liczba postów : 1 Dołączył : 22/08/2011
| Temat: Re: Preznetacja z podstronami - bez znajomości HTML Sro Sie 24, 2011 4:55 am | |
| Jestem dumna, bo moja prezentacja w końcu jakoś wygląda. Co prawda wejściówka nie taka, ale nie mam siły tego zmieniać. Poczekam na kod bez 'wejściówki'. : > | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Preznetacja z podstronami - bez znajomości HTML | |
| |
|
| |
| Preznetacja z podstronami - bez znajomości HTML | |
|