Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| Dlaczego ludzie nie lubią chodzić do szkoły? | |
|
+16avrilka Ewelcja00 Magiczna375 irreply LILIAN lilkowa123 koniara5842 oooliwcia10 Evelynek Marsh Aglyss AyaKey Asiaa. Mika_TLR hanka1998 -Eruina- 20 posters | |
Autor | Wiadomość |
---|
Lionette Raczkujący
Nick w grze : Lionette Liczba postów : 86 Dołączył : 09/05/2013
| Temat: Re: Dlaczego ludzie nie lubią chodzić do szkoły? Sob Paź 05, 2013 4:38 pm | |
| - Mika_TLR napisał:
- bo taka jest mentalność polskiego społeczeństwa: najpierw narzekają na naukę, potem za wszelką cenę chcieliby się cofnąć do tych lat.
Ajtam, od razu polskiego. To powszechny pogląd, zwalenie tego tyko na Polaków jest trochę niesprawiedliwe. c; Moim zdaniem mówi się, że się nie chce iść do szkoły, ale to nieprawda. No bo serio - nie macie tak na wakacjach, że czasem już nie ma się co robić z wolnym czasem i tęskni za tymi pogawędkami na przerwach? Mówimy, że "nie lubimy" dla zasady, z przywyczajenia. Do szkoły fajnie nie iść od czasu do czasu - bo wiadomo, stres. Ale nawet bez testów nie mielibyśmy wrażenia, że mkniemy przez życie. c; To jest moje zdanie. Howgh. C; | |
| | | Arrin Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Arrin Liczba postów : 517 Dołączył : 22/08/2012
| Temat: Re: Dlaczego ludzie nie lubią chodzić do szkoły? Pon Paź 07, 2013 4:51 am | |
| Dzieciaki nie lubią szkoły bo jest przymusem. Muszą sie uczyć to czego nie chcą. jeden woli matme, a każą mu czytać Potop albo krzyżaków. I odwrotnie. Kolejna sprawa to relacje miedzy ludźmi w szkole. Jeden sobie poradzi, jest typowym luzakiem, a inny kozłem ofiarnym. Dalej: dzisiaj chcesz pracować to miej papierek. Uczysz się tego co już wiesz, tracisz tylko czas, ale trzeba bo nie ma roboty. Co do polskiej mentalności to zawsze tak jest. Masz czarne włosy: chcesz blond. Jesteś dzieckiem: chcesz dorosnąć. Nigdy nic sie nie dogodzi | |
| | | kreatywny Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : dudek7894 Liczba postów : 124 Dołączył : 05/11/2013
| Temat: Re: Dlaczego ludzie nie lubią chodzić do szkoły? Wto Lis 12, 2013 10:43 pm | |
| Szkoła- pobudka o szóstej... Ledwo wstaję... Wolne- o ósmej... Brak uwag... ;p Brak krzyku rodziców... Nie musisz siedzieć w tłumie ok. 800 ludzi... Nie kontaktujesz się z osobami, których szczerze nie lubisz... W moim przypadku jest tego wiele. | |
| | | wiki0396 W skromnych progach Zagrody
Nick w grze : wiki0396 Liczba postów : 334 Dołączył : 07/12/2012
| Temat: Re: Dlaczego ludzie nie lubią chodzić do szkoły? Sro Lis 13, 2013 8:39 am | |
| Czemu nie lubię szkoły: - wredni nauczyciele (u mnie akurat matematyczka i od geografii) - cho*ernie dużo zadań - ciągłe sprawdziany i kartkówki - połowa chłopaków z mojej klasy to cioty ;_;
Ale są też dobre strony: - codziennie spotykasz się z przyjaciółmi - są przerwy ;D - są wycieczki klasowe - bardzo dużo zabawnych sytuacji - powroty ze szkoły ze znajomymi - SMS'y na lekcjach - rysunki na lekcjach - godzina wychowawcza - WF z moją klasą *.*
Pozostaję więc neutralna wobec szkoły! | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Dlaczego ludzie nie lubią chodzić do szkoły? | |
| |
| | | | Dlaczego ludzie nie lubią chodzić do szkoły? | |
|
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |