Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

IndeksPortalSzukajLatest imagesRejestracjaZaloguj
Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse!
Wymień się pocztówką! Klik!
Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik!

Windows XP - definitywny koniec wsparcia za rok

Go down 
+5
LadyArvena
Szron
EREIS
-Eruina-
Lubelak
9 posters
AutorWiadomość
Lubelak
Administrator
Lubelak

Liczba postów : 2816

Windows XP - definitywny koniec wsparcia za rok    Empty
PisanieTemat: Windows XP - definitywny koniec wsparcia za rok    Windows XP - definitywny koniec wsparcia za rok    I_icon_minipostWto Kwi 09, 2013 7:51 am

Bez wątpienia Windows XP jest najbardziej kultowym systemem operacyjnym spośród wszystkich zaprojektowanych przez Microsoft. Dokładnie za rok producent zakończy jednak dla niego oficjalne wsparcie techniczne. Czy w ciągu najbliższych 12 miesięcy gigantowi z Redmond uda się nakłonić użytkowników domowych i firmy do przesiadki na Windowsa 8?

Od czasu pojawienia się następcy XP'ka, Windows Visty, udziały tego pierwszego stopniowo spadają. W międzyczasie Microsoft wypuścił jeszcze dwie generacje systemu Windows. Zmiany oraz nowe technologie nie przekonały jednak wszystkich do aktualizacji. Statystyki prowadzone przez Gemius w Polsce wskazują, że w marcu 2013 z Windowsa XP korzystało 33,70 proc. internautów. W ciągu roku udziały dwunastoletniego systemu spadły o 11,95 proc.

8 kwietnia 2014 roku kończy się oficjalne wsparcie techniczne Windowsa XP. Po tym czasie Microsoft nie będzie publikował aktualizacji. Bezpieczeństwo jest chyba najważniejszym argumentem, który przemawia za przesiadką na nowszą odmianę Windowsa. Bez wsparcia XP będzie narażony na ataki z wykorzystaniem odkrytych i niezałatanych luk.

Artykuł skopiowany
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=494332
-Eruina-
Przyjaciel Zagrody
-Eruina-

Nick w grze : -Eruina-
Liczba postów : 1632

PisanieTemat: Re: Windows XP - definitywny koniec wsparcia za rok    Windows XP - definitywny koniec wsparcia za rok    I_icon_minipostWto Kwi 09, 2013 8:02 am

HAHA, świetnie! XP był dla mnie od zawsze jedynym słusznym systemem. Trudno, będę jechać bez aktualizacji. Kolejna próba wyciągnięcia pieniędzy ludziom z kieszeni. Jesteśmy okradani na każdym kroku i to następny przykład. Zrobię Microsoftowi na złość i nie kupię innego Windowsa.
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=1893377
EREIS
Przyjaciel Zagrody
EREIS

Nick w grze : EREIS
Liczba postów : 1094

PisanieTemat: Re: Windows XP - definitywny koniec wsparcia za rok    Windows XP - definitywny koniec wsparcia za rok    I_icon_minipostWto Kwi 09, 2013 8:26 am

ja nie mam wyboru będę musieć żyć bez aktualizacji bo na moim wiekowym kompie nic innego nie pociągnie Very Happy
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=722213
Szron
Przyjaciel Zagrody
Szron

Liczba postów : 1598

PisanieTemat: Re: Windows XP - definitywny koniec wsparcia za rok    Windows XP - definitywny koniec wsparcia za rok    I_icon_minipostWto Kwi 09, 2013 8:40 am

Windows XP to jeden z najpopularniejszych systemów i wciąż wiele osób z niego korzysta. Ja nadal mam w domu jednego XP-ka i jak najbardziej jestem zadowolony.
A na Windows 8 na pewno się nie przeniosę. To jest jeden, wielki syf! Wolę zostać przy laptopowej 7.

Windows XP - ponad 30 %. To mówi przecież samo za siebie!
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=2419216
LadyArvena
Administrator
LadyArvena

Nick w grze : LadyArvena
Liczba postów : 4123

PisanieTemat: Re: Windows XP - definitywny koniec wsparcia za rok    Windows XP - definitywny koniec wsparcia za rok    I_icon_minipostWto Kwi 09, 2013 8:45 am

Mi się tam siódemka podoba Wink Przesiadłam się na nią z XP już z dwa lata temu i nie narzekam.
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=187343
hanka1998
ZAGRODZIANIN
hanka1998

Nick w grze : hanka1998
Liczba postów : 5814

PisanieTemat: Re: Windows XP - definitywny koniec wsparcia za rok    Windows XP - definitywny koniec wsparcia za rok    I_icon_minipostWto Kwi 09, 2013 8:48 am

Przerzutka na nowsze Windy? Hahahaha, uśmiałam się. Na XP działam przez większość swojego życia i nie wyobrażam sobie, bym miała z niego już teraz rezygnować. To tylko wyciąganie z ludzi kasy. Zresztą i tak nie aktualizuję, bo mam piracką wersję, więc dla mnie nie będzie większej różnicy. Może KIEDYŚ zastanowię się nad Win7, ale raczej niezbyt szybko. XP'ek forever! Smile
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=1007218
Go??
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: Windows XP - definitywny koniec wsparcia za rok    Windows XP - definitywny koniec wsparcia za rok    I_icon_minipostWto Kwi 09, 2013 9:10 am

Nie.. Sad Na XP się wychowałem..
Powrót do góry Go down
Gość
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: Windows XP - definitywny koniec wsparcia za rok    Windows XP - definitywny koniec wsparcia za rok    I_icon_minipostWto Kwi 09, 2013 9:17 am

Ja mam 7 aktualnie ale XPeka dobrze wspominam, mój jedyny i w sumie ukochany system.

Dev, ja to pamiętam takie czasy jak windows 98^^
Powrót do góry Go down
drapson
Raczkujący
drapson

Nick w grze : drapson
Liczba postów : 71

PisanieTemat: Re: Windows XP - definitywny koniec wsparcia za rok    Windows XP - definitywny koniec wsparcia za rok    I_icon_minipostWto Kwi 09, 2013 9:21 am

jak to dobrze że już dawno przeniosłam się na Linuxa, to jak aktualnie działa którykolwiek z Windowsów to masakra a do tego straszny pożeracz wirusów.
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=2667962
Szarusia16
Przyjaciel Zagrody
Szarusia16

Liczba postów : 745

PisanieTemat: Re: Windows XP - definitywny koniec wsparcia za rok    Windows XP - definitywny koniec wsparcia za rok    I_icon_minipostWto Kwi 09, 2013 12:52 pm

Skandal no XC nawet gry przestają wydawać na XP (Hitman na przykład)...
Powrót do góry Go down
Gość
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: Windows XP - definitywny koniec wsparcia za rok    Windows XP - definitywny koniec wsparcia za rok    I_icon_minipostSro Kwi 10, 2013 7:56 am

Wżyciu nie kupie Windows 8
To dla nich jak strzał w kolano bo nie których nie stać na nowy badziewny system
A po za tym ludzie pewnie wejdą na stronę Linuxa, wybiorą któryś z ich systemów i zainstalują. Ich systemy są też ciągle aktualizowane
Powrót do góry Go down
XX_lero
Przyjaciel Zagrody
XX_lero

Nick w grze : Giwera
Liczba postów : 592

PisanieTemat: Re: Windows XP - definitywny koniec wsparcia za rok    Windows XP - definitywny koniec wsparcia za rok    I_icon_minipostSro Kwi 10, 2013 10:31 am

Teraz mam 7, więc w 8 teraz raczej nie będę inwestować ale XP miałam bardzo długo, i pomimo zapchanego do pełna kompa który działał że szkoda słów, sam system, jako system jest przeze mnie dość dobrze wspominany.
Powrót do góry Go down
Sponsored content

PisanieTemat: Re: Windows XP - definitywny koniec wsparcia za rok    Windows XP - definitywny koniec wsparcia za rok    I_icon_minipost

Powrót do góry Go down

Windows XP - definitywny koniec wsparcia za rok
Powrót do góry 
Strona 1 z 1
 Similar topics
-
» No i to już.. koniec? WAKACJE..
» Koniec kalendarza ? 8)
» Jak zmienić Windows XP na Windows 7 lub Windows 8?
» Przyspieszamy Windows 7
» Koniec roku tuż, tuż ;D

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach
 :: ARCHIWUM :: Archiwum-
Skocz do: