Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

IndeksPortalSzukajLatest imagesRejestracjaZaloguj
Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse!
Wymień się pocztówką! Klik!
Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik!

Offtop, czyli luźne pogawędki

Go down 
+47
EveDallas
zabaykowa
katty88888
Sabula
Azarel
hanka1998
Farabolxd
Linea2010
Kuciap
Aniosa
Philipek
Aglyss
Pati...xd
Vensis
MC Ola
ZetkaEmka
Sulfur
Kotersiow
amorkowa
Aki
nevinowa
Sakura
weila123
Bonny2
Ola Koniara
Tirrathee
Vakme
Corrida
Nevarra
wizna1
dante
Darkus
wierszownik
Koralikowa.
CzekoBoom
Konikova123345
MysticsDream
Star-x3
GaryX
Frania26.
Filippa Pe
Lubelak
Qnie055
Krysia1
Furia
LadyArvena
Volkovia
51 posters
Idź do strony : Previous  1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 12 ... 16  Next
AutorWiadomość
MysticsDream
Już coś wie
MysticsDream

Liczba postów : 214

Offtop, czyli luźne pogawędki - Page 9 Empty
PisanieTemat: Re: Offtop, czyli luźne pogawędki   Offtop, czyli luźne pogawędki - Page 9 I_icon_minipostSro Mar 30, 2011 11:37 am

To pewnie wiedza się nie pokryje, ponieważ poszukuję informacji o podobieństwach poezji i malarstwa surrealistycznego. Właśnie do pracy maturalnej ^ ^
I rozpaczliwie poszukuję pomocy.
Powrót do góry Go down
Furia
ZAGRODZIANIN
Furia

Nick w grze : Kara_fryza
Liczba postów : 562

PisanieTemat: Re: Offtop, czyli luźne pogawędki   Offtop, czyli luźne pogawędki - Page 9 I_icon_minipostSro Mar 30, 2011 1:12 pm

Hmm, to nie jest trudny temat. Myślę, że można go ogarnąć. A kiedy są matury...? Tzn najpierw się konspekt oddaje, to kiedy masz oddać?
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=282990
MysticsDream
Już coś wie
MysticsDream

PisanieTemat: Re: Offtop, czyli luźne pogawędki   Offtop, czyli luźne pogawędki - Page 9 I_icon_minipostSro Mar 30, 2011 1:26 pm

6 mam oddać konspekt...
Tak, tak... Wiem, że szybko się za to zabieram. Nie sądziłam jednakże że ten temat przysporzy mi tylu problemów ! Jako przykład mam jedynie Stanisława Grochowiaka i Salvadora Dali - "Płonąca Żyrafa". Nie wiem jak ugryźć cokolwiek innego. o.o

Temat brzmi dokładnie:
"Surrealizm – sztuka uwolnionej wyobraźni. Analizując dorobek dwudziestowiecznych twórców, odszukaj i opisz przykłady podobnych sposobów obrazowania w malarstwie i poezji."

Byłabym wdzięczna za jakiekolwiek naprowadzenie o.o
Chętnie się odwdzięczę, w jakikolwiek możliwy sposób. Smile
Powrót do góry Go down
Furia
ZAGRODZIANIN
Furia

PisanieTemat: Re: Offtop, czyli luźne pogawędki   Offtop, czyli luźne pogawędki - Page 9 I_icon_minipostSro Mar 30, 2011 1:30 pm

6-ty jest w środę?! No to faktycznie szybko się zabierasz... Obiecuję, że coś zaglądnę. Nie chcę Ci jednak obiecywać gwizdki z nieba, ale spróbuję Ci pomóc. Chyba uruchomię stary kontakt z moją ulubioną znajomą-polonistką Wink
Powrót do góry Go down
MysticsDream
Już coś wie
MysticsDream

PisanieTemat: Re: Offtop, czyli luźne pogawędki   Offtop, czyli luźne pogawędki - Page 9 I_icon_minipostSro Mar 30, 2011 1:35 pm

Tak. 6 kwietnia to jest środa za tydzień.
Ja nie oczekuję gwiazdki z nieba, ale za jakąkolwiek pomoc będę dozgonnie wdzięczna. Smile
Wielkie dzięki za choćby chęci =)
Powrót do góry Go down
Furia
ZAGRODZIANIN
Furia

PisanieTemat: Re: Offtop, czyli luźne pogawędki   Offtop, czyli luźne pogawędki - Page 9 I_icon_minipostPią Kwi 01, 2011 6:40 pm

Mystic, nie wiem czy już napisałaś i czy już coś masz, ale jutro ok. południa będę mogła porozmawiać z tą babeczką od polskiego, to wtedy Ci coś będę mogła podpowiedzieć. Chyba że już masz i nie trzeba Ci?

W ogóle jestem na siebie bardzo zła bo ostatnio ZA BARDZO zaniedbałam forum... Tyle mi się na łeb zwaliło, że nie dałam rady Sad Jutro idę na rozmowę kwalifikacyjną, trzymajcie kciuki ok 15-tej!

Widzę, że Lubelak z rzadka bywa, Arvena też przytłoczona codziennością i studiami nie zawsze mają czas na przesiadywanie tu godzinami. Postanowiłam więc zrobić tu porządek wiosenny... Zaczęłam od du** strony, ale po prostu dziś już padam na pysk... Przyjęłam 3 porody jednej klaczy, wyblupowałam czyjegoś konia (współdzielenie) i tylko przeskakiwałam z konta na konto udostępniając sobie pokrycia... W końcu wyszła klaczka! Więc jeszcze nią się zajęłam... Ek-hem, a wracając do porządków... Oj bedzie, bedzie Wink Jutro zadziałam tu pełną parą!

I'M BACK!!!!!!!
Powrót do góry Go down
MysticsDream
Już coś wie
MysticsDream

PisanieTemat: Re: Offtop, czyli luźne pogawędki   Offtop, czyli luźne pogawędki - Page 9 I_icon_minipostNie Kwi 03, 2011 2:21 am

Kochana Furio!
Praca jest w trakcie pisania się (Razz) i mimo że znalazłam kilka przykładów to mam wobec nich kilka wątpliwości... Może Twoja znajoma zna coś lepszego? Jeśli będziesz pamiętać i spytasz a Ona coś będzie znała- to super. Jeśli nie- poradzę sobie bez tego Smile Bo nie chciałabym Ci stwarzać dodatkowych problemów, ot co.

Forum nie zając... Nie ucieknie. Dajemy sobie jako tako radę. Aczkolwiek apropos wiosennych porządków; daj znać jeśli będzie czegoś potrzeba. Jestem zawsze zwarta i gotowa do pomocy ! =) Dzisiaj wieczorem znowu będę miała gości, więc warunki do nauki nie za bardzo, ale na forum chętnie się zaangażuję Smile

Czekamy na Ciebie i mocno trzymamy kciuki ! Offtop, czyli luźne pogawędki - Page 9 2996844040
Powrót do góry Go down
Go??
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: Offtop, czyli luźne pogawędki   Offtop, czyli luźne pogawędki - Page 9 I_icon_minipostNie Kwi 03, 2011 2:30 am

Kciuki zaciśnięte i czekamy na rezultaty:)
Powrót do góry Go down
Konikova123345
Nowy

Liczba postów : 5

PisanieTemat: Głupawica    Offtop, czyli luźne pogawędki - Page 9 I_icon_minipostWto Kwi 05, 2011 1:46 am

Może i to nie jest oszustwo, ale piszę.

Jest taka userka Sweet Horsey 9, która oferowała Orchideę (Czarną) za Nyksa. Gdy jej napisałam, że ta wymiana nie ma sensu, ona się wkurzyła i zaczęło się. Ona zaczęła tworzyć multikonta i podszywać się, że to moje i zaczęłam stracić Karmę. Straciłam już 6 punktów! Offtop, czyli luźne pogawędki - Page 9 1003141885 Offtop, czyli luźne pogawędki - Page 9 1003141885 Offtop, czyli luźne pogawędki - Page 9 1003141885 Offtop, czyli luźne pogawędki - Page 9 1003141885

A wkońcu zbanowała mnie...
Powrót do góry Go down
CzekoBoom
VIP
CzekoBoom

Liczba postów : 1195

PisanieTemat: Re   Offtop, czyli luźne pogawędki - Page 9 I_icon_minipostWto Kwi 05, 2011 5:30 am

ojej, zgłoś to !
nie może tak być.. albo napisz do modów.
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=1714772
Koralikowa.
Już coś wie
Koralikowa.

Liczba postów : 181

PisanieTemat: Re: Offtop, czyli luźne pogawędki   Offtop, czyli luźne pogawędki - Page 9 I_icon_minipostWto Kwi 05, 2011 10:47 am

Zgłaszaj szybko. Ale jakim cudem straciłaś tą karmę? Tak być nie może!
Powrót do góry Go down
http://www.gazeta-kenter.blog.onet.pl
wierszownik
Już coś wie
wierszownik

Nick w grze : Rademede
Liczba postów : 231

PisanieTemat: Re: Offtop, czyli luźne pogawędki   Offtop, czyli luźne pogawędki - Page 9 I_icon_minipostWto Kwi 05, 2011 1:03 pm

Zgłoś ją
Powrót do góry Go down
Lubelak
Administrator
Lubelak

Liczba postów : 2816

PisanieTemat: Re: Offtop, czyli luźne pogawędki   Offtop, czyli luźne pogawędki - Page 9 I_icon_minipostCzw Kwi 07, 2011 6:43 am

Witajcie Kochani ;*
Zmieniałem operatora sieci i od soboty nie miałem internetu. Ale się stęskniłem..... Offtop, czyli luźne pogawędki - Page 9 2996844040
Znalazłem dość ciekawe ogłoszenie

Offtop, czyli luźne pogawędki - Page 9 531692
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=494332
Star-x3
ZAGRODZIANIN
Star-x3

Nick w grze : Star-x3
Liczba postów : 2045

PisanieTemat: Re: Offtop, czyli luźne pogawędki   Offtop, czyli luźne pogawędki - Page 9 I_icon_minipostWto Kwi 12, 2011 8:53 am

No wiesz, wazne zaznaczyć kogo oczekują . Very Happy

Jakoś cicho tu . . . ;P

Offtop, czyli luźne pogawędki - Page 9 1302552274_by_bluzazkapturem_500
Powrót do góry Go down
http://gwiazdkax3.deviantart.com/
Darkus
Nowy
Darkus

Liczba postów : 3

PisanieTemat: Re: Offtop, czyli luźne pogawędki   Offtop, czyli luźne pogawędki - Page 9 I_icon_minipostWto Kwi 12, 2011 10:29 am

dobry ^^ żyje ktoś?
Powrót do góry Go down
Volkovia
W skromnych progach Zagrody
Volkovia

Nick w grze : Volkovia
Liczba postów : 304

PisanieTemat: Re: Offtop, czyli luźne pogawędki   Offtop, czyli luźne pogawędki - Page 9 I_icon_minipostWto Kwi 12, 2011 12:12 pm

Kiedy ostatni raz byłam?

Offtop, czyli luźne pogawędki - Page 9 BulletredZadanie?:
To w ramach wypowiedzi dam wam zadanie: macie wymyślić układ nóżek dla Ambrożego. Tych prawych nóżek, bo lewe już są. Luźny szkic łapki w tle ignorujcie. Luźne wnioski co do anatomii wezmę pod uwagę również - ale wiem, że szyja za długa i łeb duży. Na dole kilkuminutowy zarys kolorystyczny, dla lepszego wyobrażenia.

Offtop, czyli luźne pogawędki - Page 9 BulletredSugestie?:
Dodam jeszcze, że ma mały przerost kości (wtajemniczeni anatomicznie widzą, że mu ciut wyebało biodro i kostkę), więc w sugerowaniu wystających dodatkowo kości, kolców, narośli, ewentualnie innych dodatków macie dowolność.

Offtop, czyli luźne pogawędki - Page 9 2d8p935
"Beast inside me" - concept & graphic by me.

Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=3187635
Lubelak
Administrator
Lubelak

Liczba postów : 2816

PisanieTemat: Re: Offtop, czyli luźne pogawędki   Offtop, czyli luźne pogawędki - Page 9 I_icon_minipostWto Kwi 12, 2011 2:39 pm

Witaj, faktycznie dawno się nie pokazywałaś.
A co do rysunku to łatwiej by nam było gdybyś określiła co to ma być za stwór. Gatunek istniejący czy fikcyjny? flower
Najbardziej mi to na smoka jakowegoś wygląda...
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=494332
Volkovia
Volkovia

PisanieTemat: Re: Offtop, czyli luźne pogawędki   Offtop, czyli luźne pogawędki - Page 9 I_icon_minipostSro Kwi 13, 2011 8:59 am

Raczej nie istniejący. Aczkolwiek układ kostny i mięśniowy oparty gównie na anatomii wilka. Taka śmieszna bestyjka.
Powrót do góry Go down
Star-x3
ZAGRODZIANIN
Star-x3

PisanieTemat: Re: Offtop, czyli luźne pogawędki   Offtop, czyli luźne pogawędki - Page 9 I_icon_minipostCzw Kwi 14, 2011 10:28 pm

Wiem, że to najprawdopodobniej nie ten temat - ale ludzie, tak wcześnie mi się nie chce myśleć, bo nawet sama nie wiem gdzie to dać . Very Happy

Pokryłam dziś jednorożki i lekcję mogę odbyc 3 razy xD To normalne.?
Powrót do góry Go down
dante
Nowy

Liczba postów : 39

PisanieTemat: Re: Offtop, czyli luźne pogawędki   Offtop, czyli luźne pogawędki - Page 9 I_icon_minipostPią Kwi 15, 2011 3:05 pm

@Wolfy, przepraszam za pytanie, długo rysujesz? Uczyłaś się gdzieś czy jesteś samoukiem?
Powrót do góry Go down
Volkovia
Volkovia

PisanieTemat: Re: Offtop, czyli luźne pogawędki   Offtop, czyli luźne pogawędki - Page 9 I_icon_minipostSro Kwi 20, 2011 6:53 am

Star, nie było mnie tak dawno, że nie zauważyłam że zrobili osobny. Moja wina.

Dante, teraz się rozpiszę: rysuję od kiedy pamiętam. Chodzę obecnie do liceum plastycznego, ale tam uczą tylko jak malować martwą naturę pędzlem i farbami. Więc jeśli chodzi o rysowanie zwierząt to jestem samoukiem, jedyne co robię to studiuję wnikliwie układy kostne, mięśniowe, poradniki "jak narysować cośtam" oraz (co najważniejsze) - bardzo dużo szkicuję. Praktyka czyni mistrza, nie da się narysować czegoś sensownego bez wykończenia przynajmniej jednego szkicownika stukartkowego. Jeszcze pół roku temu smoki, które rysowałam nie miały nadgarstków, łokci, mięśni oraz posiadały poważne defekty klatki piersiowej oraz uzębienia. Teraz rysowanie wszystkiego zaczynam od naszkicowania szkieletu, potem nakładam na to mięśnie, które widać przez skórę, czasem jeszcze jakiś włos.

I coś jeszcze - jak do kurzej czapki można jeść krewetki koktajlowe? Kupiłam dwa opakowania, bo kocham krewetki ale nie wiem jak je przyrządzać. Czy można je podsmażyć 3 minutki na patelni a potem jako przegryzkę przy kompie z sosem sojowym zjadać?
Powrót do góry Go down
dante
Nowy

Liczba postów : 39

PisanieTemat: Re: Offtop, czyli luźne pogawędki   Offtop, czyli luźne pogawędki - Page 9 I_icon_minipostSro Kwi 20, 2011 8:29 am

Wolfy, pytałam się, bo jestem pod wrażeniem tego co robisz Smile
Szczerze mówiąc, u mnie w liceum jest podobnie jak u Ciebie - zero zwierząt na zajęciach, chyba, że poprosisz nauczyciela o jakieś wskazówki... Też jestem samoukiem w rysowaniu zwierząt i istot mniej lub bardziej fantastycznych, ale miałam takie szczęście, że mój sor od rysunku i malarstwa jest wielce zakochany w koniach i jak przynoszę własne szkice/obrazy to udziela mi poprawek Smile
Powrót do góry Go down
Volkovia
Volkovia

PisanieTemat: Re: Offtop, czyli luźne pogawędki   Offtop, czyli luźne pogawędki - Page 9 I_icon_minipostSro Kwi 20, 2011 8:42 am

W budynku szkoły było kiedyś jakieś muzeum, więc czasem wyciągamy z kantorka wypchane ptaki, borsuki, a widziałam nawet szkielet jakiegoś delfina za szafą o_O

Edit:
1. Czy można rozmrażać krewetki suszarką?
2. Jak wyjąć im przewód pokarmowy? Przeciąć grzbiet i igłą wydłubać?
Powrót do góry Go down
Star-x3
ZAGRODZIANIN
Star-x3

PisanieTemat: Re: Offtop, czyli luźne pogawędki   Offtop, czyli luźne pogawędki - Page 9 I_icon_minipostSro Kwi 20, 2011 9:17 am

Wolfy, nie wiem, ale jak sobie to wyobraziłam ... lol!
Powrót do góry Go down
Volkovia
Volkovia

PisanieTemat: Re: Offtop, czyli luźne pogawędki   Offtop, czyli luźne pogawędki - Page 9 I_icon_minipostSro Kwi 20, 2011 9:22 am

Ale jak sobie wyobrażasz: blondynkę z suszarką nad kupką bladoróżowych poskręcanych kutasików czy blondynkę z żyletką i igiełką wydłubującą czarne żyłki?
Powrót do góry Go down
Volkovia
Volkovia

PisanieTemat: Re: Offtop, czyli luźne pogawędki   Offtop, czyli luźne pogawędki - Page 9 I_icon_minipostSob Kwi 23, 2011 9:20 am

Słowem zachęty: udzielajcie się!
Powrót do góry Go down
Star-x3
ZAGRODZIANIN
Star-x3

PisanieTemat: Re: Offtop, czyli luźne pogawędki   Offtop, czyli luźne pogawędki - Page 9 I_icon_minipostSob Kwi 23, 2011 9:31 am

Osz mamusiu, nie zachęcaj mojej wyobraźni . Smile
Powrót do góry Go down
wizna1
Raczkujący
wizna1

Liczba postów : 65

PisanieTemat: Re: Offtop, czyli luźne pogawędki   Offtop, czyli luźne pogawędki - Page 9 I_icon_minipostPon Maj 09, 2011 5:45 am

A co tu się tak cicho zrobiło?? Smile

Powrót do góry Go down
Nevarra
ZAGRODZIANIN
Nevarra

Nick w grze : Nevarra
Liczba postów : 2774

PisanieTemat: Re: Offtop, czyli luźne pogawędki   Offtop, czyli luźne pogawędki - Page 9 I_icon_minipostPon Maj 09, 2011 6:49 am

Wolfy - kupiłaś w wersji mrożonej surowej, czy mrożonej gotowanej?
Jak coś to się dokopię to jednej książki kucharskiej, tam było jakoś fajnie to wyjaśnione razem ze zdjęciami co zrobić z krewetką.
A na chłopski rozum najpierw blondynka musi powisieć z suszarką by je rozmrozić, by potem pochlastać żyletką Very Happy
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=42994
MysticsDream
Już coś wie
MysticsDream

PisanieTemat: Re: Offtop, czyli luźne pogawędki   Offtop, czyli luźne pogawędki - Page 9 I_icon_minipostPon Maj 09, 2011 3:02 pm

WAŻNE !
Nie znacie może kogoś kto chciałby kupić PRZYCZEPĘ DO PRZEWOZU KONI, tzw. KONIOWÓZ ?!
(prawdziwą oczywiście :-) )
Powrót do góry Go down
Sponsored content

PisanieTemat: Re: Offtop, czyli luźne pogawędki   Offtop, czyli luźne pogawędki - Page 9 I_icon_minipost

Powrót do góry Go down

Offtop, czyli luźne pogawędki
Powrót do góry 
Strona 9 z 16Idź do strony : Previous  1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 12 ... 16  Next
 Similar topics
-
» Offtop
» ChickenSmothie- pogawędki!
» Psie pogawędki :)
» Pogawędki o ... kosmosie!<3
» Pogawędki o włosach <3

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach