właśnie, że były. świnki z niewiadomej hodowli, bez rodowodu nie mogą się rozmnażać - to jest inbreed tak zwany, kochana tinolandio. skąd wiesz, że jeżeli kupowałaś je w tym samym zoologu to nie sa siostra i brat? mam 'małe' doświadczenie w tych sprawach i znam jego konsekwencje.
olcia1234 Już coś wie
Nick w grze : Telly Liczba postów : 179 Dołączył : 26/04/2011
dziś (jak zrobię zdjęcia) wstawię zdjęcia Vidy, śmiałka i Posejdona - konie Diabła- kota Pikusia i Kilera- psy i Zdzisia- białego szczura... jak mi się poszczęści to załapię jeszcze jeża wprawdzie nie pupila domowego ale żywi się u nas i psy denerwuje więc jest nasz
I znów sy Evra - samiczka, która zje wszystko i w każdej ilości, niesamowicie oswojona, wogóle nie ma odruchu ucieczki czy kąsania (nawet nagle wyciągnięta nie strzela do ręki). Jakby kogoś interesowało () to klasyczny kolorek zbożówek, tyle że mała jest dodatkowo heterozygotą na amelanistic i stripe.
Efekt 15 minut prób utrzymania jej w jednym miejscu:
Z jęzorkiem:
Papusiamy:
I Kane - klasyczny grymaśny francuski piesek. Arystokrata zakichany. Żreć nieszczególnie chce, do tego strasznie tchórzliwy i na rękach przebywać nie lubi, od razu szuka ucieczki. Niemniej zębami jeszcze nie złapał Dla odmiany to snow het. stripe. Czyli z połączenia ich w przyszłości liczę na klasyczne i czerwone, pasiaste maluszki
I w gratisie filmik z dzisiejszej kolacji Evry:
(uprzedzając - osesek był mrożony)
A na przyszły rok zapoluję na kolejne 2 maleństwa. Może jakieś żółte i szare?
Broszka Moderator
Nick w grze : Broszka Liczba postów : 1597 Dołączył : 20/01/2012
Temat: Re: Zdjęcia naszych zwierzaków Nie Paź 14, 2012 10:18 am
No to ja się pochwalę
Od razu mówię, że więcej maluszków nie będzie-Timon został wysterylizowany. Obecnie jest obrażony na cały świat i dochodzi do siebie po zabiegu.
A więc
20 września o godz. 6:15 Nala urodziła trzy zdrowe maluszki. Dwa samczki i jedna śliczna. Miłego oglądania
Na pierwszym planie Bezimienna samiczka (imienia jeszcze nie ma), a dalej najmłodszy Gucio.
Gucio. Mój brat nazywa go Pumba, ale to i tak bez różnicy.
Bezimienna.
Gucio. Z tyłu Bezimienna a z przodu widać kawałek tyłka Rudzika.
Bezimienna
Bezimienna, Gucio i Nala.
Gucio
Bezimienna, Gucio i Nala. Nie widać tego, ale Rudzik pije w najlepsze mleko.
Kolejno: Bezimienna, Rudzik i Gucio, no i Nala. Świnki mają dwa cyce i jestem ciekawa, które z tej trójki czekało na swoją kolej.
Rudzik. Tak krótko napiszę o nim. Charakter ma po ojcu i ciężko mu zrobić fajne zdjęcie ;/ Wierci się i próbuje zjeść telefon xD Dlatego tak mało ma jego zdjęć. I bez przerwy żuje mi włosy
Bezimienna.
Bezimienna.
Rudzik. Po prawej ma tyłek Gucia po lewej Bezimiennej.
Gucio.
Rudzik
Kolejno: Gucio, Bezimienna i Rudzik.
Gucio
Bezimienna i Rudzik
Bezimienna i Rudzik
ZetkaEmka ZAGRODZIANIN
Nick w grze : ZetkaEmka Liczba postów : 2034 Dołączył : 06/08/2011
Temat: Re: Zdjęcia naszych zwierzaków Nie Paź 14, 2012 11:02 am
Nev- zazdroszczę!! to może teraz ja. poznajcie Pasję, "moją" sportową kobyłkę xd facet mieszkający obok mnie kupił konia, bo je kocha, ale jeździć nie potrafi, a ktoś musi to robić. Na szczęście-nieszczęście padło na mnie. Kobyłka ma 5 lat, a jeżdżona jest od niecałego roku, więc mamy istne piekło, tymbardziej, że Pasja nie należy do potulnych baranków a wydaje się taaaka słodka : >
mój sportowiec xd
a tu pasja i jej: coo? chcesz zostawić mnie tutaj? samą?! ale.. o. marchewka! okej, daj i możesz sobie iść
+ chcę przedstawić Wam jeszcze Lametę, drugą tamtejszą kobyłę
Niunia1245 Już coś wie
Nick w grze : Niunia1245 Liczba postów : 106 Dołączył : 01/03/2011