Nev - z wielką chęcią obejrzałam twój filmik i powiem Ci,że moment w którym ten osesek jej się przesuwał był najlepszy.Na swój sposób oczywiście xD
Mam kilka pytań co do sy,bo i tak moi rodzice mi nie pozwolą (żółwia nie chcą ) ale jestem ciekawa.Banalne pytania no ale.. :
1.Czy sy jedzą coś jeszcze,czy tylko mięsko? 2.One jeszcze urosną? 3.Ile kosztowały się sssy i wszystko do nich,no i po co ręcznik w terrarium ?
Sorki, że dopiero teraz odpisuję (cóż, ważne że wogóle ) 1. Tylko mięsko - aktualnie mysie, moze z czasem przejde ma mastomysy albo młode szczurki. 2. No jasne. Samczyk będzie miał około 130cm, samiczka będzie jakieś 20cm większa. Chociaz największy zbożak miał 1,80m Więc może i większe urosną 3. Samiczka - 55zł (normalny classik można kupić już za 35zł, ale mi zależało na jej genach, czyli tym het amel stripe), samczyk - 75 (znów same snow kosztują jakies 60 - ale wolę żeby był heterozygotą na pasiasty wzorek). Do tego póki nie urosną siedzą w pudłach SAMLA z IKEI (jakieś 30zł sztuka - te 45l), pod pudłami kabelek grzewczy (60zł), termostat (150zł - uparłam się na lepszej jakości, ale nie żałuję; najtańsze da się kupić za 20-30zł, ale przekłada się to na jakość i upierdliwe cykanie przy załączaniu), pod kabelkiem mata zagrzejnikowa (20zł) i stare kafelki coby nie grzała się szafka. Jak jeszcze trochę podrosną dostaną docelowe terraria, ale też homemade z płyty meblowej. Ręczniczek naturlich po to by łatwiej sprzątać Wiesz, zazwyczaj to co zjedzą wychodzi po kilku dniach drugą stroną xD
A ja jestem posiadaczką 3 letniej niemal szetlandki (rasa psa, nie konia ) o imieniu Queenie.
Ja mam mieszanca, tez szetlanda, w sensie matka mojej Daisy, Diana byla owczarkiem szkockim i jakims cudem Daisy jest szetlandem. Uwielbiam szetlandy c:
Nevarra ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Nevarra Liczba postów : 2774 Dołączył : 26/03/2011
Temat: Re: Zdjęcia naszych zwierzaków Sob Kwi 13, 2013 5:44 am
mój malamut *.*
amorkowa ZAGRODZIANIN
Nick w grze : amorkowa Liczba postów : 2307 Dołączył : 02/04/2011
Temat: Re: Zdjęcia naszych zwierzaków Sob Kwi 13, 2013 5:53 am
Piękne ma oczko.
Sabula Przyjaciel Zagrody
Liczba postów : 1203 Dołączył : 08/08/2011
Temat: Re: Zdjęcia naszych zwierzaków Sob Kwi 13, 2013 6:20 am
Gatta napisał:
Ja mam mieszanca, tez szetlanda, w sensie matka mojej Daisy, Diana byla owczarkiem szkockim i jakims cudem Daisy jest szetlandem. Uwielbiam szetlandy c:
Jakim cudem masz szetlanda, jeśli matka była collie? Btw jeśli ojciec był innej rasy to twój pies to po prostu kundel.
klaczkakoniara Już coś wie
Nick w grze : klaczkakoniara Liczba postów : 253 Dołączył : 27/06/2012
Temat: Re: Zdjęcia naszych zwierzaków Nie Kwi 14, 2013 7:42 am
no więc dodałam wcześniej zdjęcia Łatka kiedy był jeszcze bez kolegi ^^
19.10.12r. moja mama kupiła w sklepie zoologicznym samczyka świnki morskiej rozetkowej.Samczyka nazwałam Pako i ma obecnie 9 miesięcy ^^ zdjęcia: Pako
Pako z Łatkiem
zdjęć z nimi mam ponad 100 ale wszystkich wstawiać nie będę xD
Weasley Twins ♥.♥ Nowy
Liczba postów : 18 Dołączył : 18/04/2013
Temat: Re: Zdjęcia naszych zwierzaków Sob Kwi 20, 2013 6:13 am
Mój żółwik Ferduś ^^ W październiku skończy 3 lata .♥
Gość Gość
Temat: Re: Zdjęcia naszych zwierzaków Sob Kwi 20, 2013 6:16 am
Sabula napisał:
Gatta napisał:
Jakim cudem masz szetlanda, jeśli matka była collie? Btw jeśli ojciec był innej rasy to twój pies to po prostu kundel.
No w sensie wyglada jak szetland xD To kundel. A szetlandy to moja ulubiona rasa psa, czasami jak pisze na szybko to dziwne rzeczy wychodza
Sabula Przyjaciel Zagrody
Liczba postów : 1203 Dołączył : 08/08/2011
Temat: Re: Zdjęcia naszych zwierzaków Sob Kwi 20, 2013 9:34 am