| Stare dobre gry | |
|
+19Nefra01 MrsKopytko Aglyss Suzan Pani_Snow oooliwcia10 Dżemik Pati...xd -Eruina- Temperance Katrina123 hanka1998 Szarusia16 CzekoBoom Vium amorkowa Nevarra Presence Divide 23 posters |
|
Autor | Wiadomość |
---|
Divide Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Divide Liczba postów : 414 Dołączył : 16/01/2013
| Temat: Stare dobre gry Czw Maj 30, 2013 12:30 pm | |
| Pamięta ktoś Raymana, Baldur's Gate, Black & White, starsze wydania Diablo. A może Spyro? Ten wątek jest poświęcony wszelki tego typu starszym grom. Ja osobiście dysponuję pierwszymi trzema wymienionymi. Pamiętam jak byłam małym brzdącem i w nie grałam. Obecnie np. Black & White można ściągnąć z chomikuj.
Jeśli chcesz się podzielić opinią na temat tych lub innych starszych gier pisz śmiało w tym wątku ^^ | |
|
| |
Presence Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Presence Liczba postów : 1861 Dołączył : 23/07/2011
| Temat: Re: Stare dobre gry Czw Maj 30, 2013 12:38 pm | |
| Jak była mała to uwielbiałam grać w Spyro i Crash'a Bandicot'a Genialne gry ^^ Chętnie by się do nich wróciło... | |
|
| |
Nevarra ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Nevarra Liczba postów : 2774 Dołączył : 26/03/2011
| Temat: Re: Stare dobre gry Czw Maj 30, 2013 12:44 pm | |
| B&W - moja pierwsza pecetowa gra xD Ot, takie rozbudowane tamagoczi, ale znów kusi wrócić (chociaż raczej do drugiej części, futerko lepiej wygląda) Baldur's Gate, Icewind Dale, Neverwinter Nights - klasyka, którą szkoda ominąć. Może i grafika słaba jak na obecne czasy, ale grywalność bije na łeb (a podobno BG mają odświeżyć i dać lepszą grafikę) Z takich "must have" - HoMM III (no i z małym kawałkiem IV); cz. V mam, pograłam może z pół dnia i się skończyło. 3D jednak to nie to samo, tutaj przeszkadza. TES III: Morrowind i Gothic - ehhh... dłuuuugaśne godziny się straciło z życia | |
|
| |
amorkowa ZAGRODZIANIN
Nick w grze : amorkowa Liczba postów : 2307 Dołączył : 02/04/2011
| Temat: Re: Stare dobre gry Czw Maj 30, 2013 12:56 pm | |
| Conter-Strike Stare, ale jare. Pamiętam te godziny spędzone w grze, wejścia na serwer po powrocie ze szkoły i siedzenie do późna. Już jakieś dwa lata nie gram, jedynie okazyjnie wejdę przypomnieć sobie mapy. Dziękować kuzynom, że pokazali mi tę grę! W Gothica też grałam, dokładniej w drugą część. Mam ją dalej na płytce, ale jakoś nie ma okazji pograć sobie w nią. A i jeszcze jedno - Mount&Blade. Naprawdę świetna gra, w której wcielamy się w dowódcę, tworzymy wojsko i naszym zadaniem jest przejęcie wszystkich miast i wiosek. Wciągająca. | |
|
| |
| Temat: Re: Stare dobre gry Czw Maj 30, 2013 1:04 pm | |
| Jutro jak mi się uda porobię jakieś screeny z Baldur's Gate i Black & White ^^
O odświeżaniu Baldur's Gate nie słyszałam..ale jeśli ta gra powróci pewnie będzie o niej głośno (: | |
|
| |
Nevarra ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Nevarra Liczba postów : 2774 Dołączył : 26/03/2011
| Temat: Re: Stare dobre gry Czw Maj 30, 2013 1:08 pm | |
| Baldur’s Gate: Enhanced Edition - jedynka odświeżona, niedługo mają wydać drugą część | |
|
| |
Vium Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Vium Liczba postów : 376 Dołączył : 25/12/2012
| Temat: Re: Stare dobre gry Pią Maj 31, 2013 3:00 am | |
| Heroes III forever! Wróciłam do niej i gram od kilku dni a grał ktoś w Catz/Dogz 5? | |
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: Stare dobre gry Pią Maj 31, 2013 3:59 am | |
| |
|
| |
CzekoBoom VIP
Liczba postów : 1195 Dołączył : 16/03/2011
| Temat: Re: Stare dobre gry Pią Maj 31, 2013 4:10 am | |
| Spyro na plejstejszyn! To było to, miałam może z 7 lat kiedy tata przywiózł do domu sprzęt i zaczęło się granie Fajne też było margonem, Ikariam, nightwood i stardoll | |
|
| |
Szarusia16 Przyjaciel Zagrody
Liczba postów : 745 Dołączył : 20/04/2011
| Temat: Re: Stare dobre gry Pią Maj 31, 2013 12:11 pm | |
| - Vium napisał:
- a grał ktoś w Catz/Dogz 5?
JAAAAAAAAA!!!! I nadal je mam <33 | |
|
| |
hanka1998 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : hanka1998 Liczba postów : 5814 Dołączył : 29/11/2011
| Temat: Re: Stare dobre gry Pią Maj 31, 2013 12:22 pm | |
| Ja grałam w jakieś Catz, ale nie pamiętam, w którą część D: Chyba 6, ale nie dam sobie łba obciąć. Ze starszych to grałam w wieeele gier, połowy tytułów nie pamiętam :/ Na pewno miałam w łapkach GTA SA i VC, Crash'a Bandicot'a i którąś z części Tekkena. No i nie zapominajmy o Windowsowym Pasjansie, Pinballu czy Saperze | |
|
| |
| Temat: Re: Stare dobre gry Pią Maj 31, 2013 1:34 pm | |
| O GTA to już nowsze gry mimo starszych części ale nadal świetne ^^ | |
|
| |
Katrina123 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Katrina_S Liczba postów : 402 Dołączył : 31/05/2013
| Temat: Re: Stare dobre gry Pią Maj 31, 2013 1:37 pm | |
| Ja grywałam w Faraona, Cezara i Zeusa - trzy genialne gry, trzy bardzo do siebie podobne i trzy cholernie trudne jak dla dziecka, które nawet nie potrafi czytać Chociaż... nie...gdy jakiś rok temu grałam w Cezara dalej nie potrafiłam go przejść, ale ekonomistka ze mnie jest wyjątkowo kiepska, a o to w tym wszystkim chodzi. | |
|
| |
Temperance Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Temperance Liczba postów : 846 Dołączył : 06/11/2011
| Temat: Re: Stare dobre gry Sob Cze 01, 2013 2:53 am | |
| - Katrina123 napisał:
- Ja grywałam w Faraona, Cezara i Zeusa - trzy genialne gry, trzy bardzo do siebie podobne i trzy cholernie trudne jak dla dziecka, które nawet nie potrafi czytać
Chociaż... nie...gdy jakiś rok temu grałam w Cezara dalej nie potrafiłam go przejść, ale ekonomistka ze mnie jest wyjątkowo kiepska, a o to w tym wszystkim chodzi. Omnomnomnom, kocham te gry. <3 Mam gdzieś tu Zeusa z dodatkiem Posejdon. <3 I oczywiście kochane HoMM! <3 III! <3 Mam wszystkie, ale w trójkę pykam najwięcej. Uwielbiam stare gry. Gdzieś tu jeszcze Age of Empires, pierwsza część zoo tycoonu i inne takie różne. No kocham. | |
|
| |
Szarusia16 Przyjaciel Zagrody
Liczba postów : 745 Dołączył : 20/04/2011
| Temat: Re: Stare dobre gry Sob Cze 01, 2013 7:13 am | |
| - hanka1998 napisał:
- Ja grałam w jakieś Catz, ale nie pamiętam, w którą część D: Chyba 6, ale nie dam sobie łba obciąć.
Petz 6 to już w ogóle jakieś oddzielne gry są : / mało wspólnego z poprzednimi częściami. | |
|
| |
-Eruina- Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : -Eruina- Liczba postów : 1632 Dołączył : 06/06/2012
| Temat: Re: Stare dobre gry Sob Cze 01, 2013 11:09 am | |
| - Acinoyx napisał:
I oczywiście kochane HoMM! <3 III! Mam wszystkie, ale w trójkę pykam najwięcej. O, moja ulubiona gra Też mam wszystkie części, aktualnie mam w planie zakup dodatków do czwórki i szóstki. Ale nie ma co się oszukiwać, właśnie część trzecia jest najlepsza. | |
|
| |
| Temat: Re: Stare dobre gry Sob Cze 01, 2013 11:38 am | |
| - Katrina123 napisał:
- Ja grywałam w Faraona, Cezara i Zeusa - trzy genialne gry, trzy bardzo do siebie podobne i trzy cholernie trudne jak dla dziecka, które nawet nie potrafi czytać
Chociaż... nie...gdy jakiś rok temu grałam w Cezara dalej nie potrafiłam go przejść, ale ekonomistka ze mnie jest wyjątkowo kiepska, a o to w tym wszystkim chodzi. z tego typu pamiętam Faraona, późniejszą Kleopatrę, jest też wersja Zeus Pan Olimpu ale to nowsze. A jeszcze odnośnie tych gier z przed paru lat- pamięta ktoś gry z serii Władca Pierścieni ? | |
|
| |
| Temat: Re: Stare dobre gry Sob Cze 01, 2013 11:49 am | |
| Kleopatra to tylko dodatek do Faraona w sumie. A pisząc o Zeusie właśnie tą grę, którą wymieniłaś miałam na myśli ;p | |
|
| |
Pati...xd Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Pati...xd Liczba postów : 4498 Dołączył : 01/08/2011
| Temat: Re: Stare dobre gry Pon Cze 03, 2013 2:16 pm | |
| - Divide napisał:
- Katrina123 napisał:
Chociaż... nie...gdy jakiś rok temu grałam w Cezara dalej nie potrafiłam go przejść, ale ekonomistka ze mnie jest wyjątkowo kiepska, a o to w tym wszystkim chodzi. z tego typu pamiętam Faraona, późniejszą Kleopatrę, jest też wersja Zeus Pan Olimpu ale to nowsze. A jeszcze odnośnie tych gier z przed paru lat- pamięta ktoś gry z serii Władca Pierścieni ? Ja pamiętam! Ach to były czasy. Pamiętam, że jak jakiegoś poziomu nie mogłam przejść to wujka wzywałam (nawet jak się kąpał to dobijałam się do drzwi, aby wyszedł i przeszedł) xd Po za tym oczywiście GTA III, VC i SA (VC i SA wciąż mam na lapku) <3 Jeszcze sobie też czasami na koncie mojego kuzyna grałam w Conter-Strike oraz Zoo Tycoon, Marine Park Empire, Piraci z Karaibów. A i jeszcze nawet wciągnęła mnie gra strategiczna Strongchold ale teraz płyty zaleźć nie mogę z tą grą. :< A z jeszcze starszy to się grało w Mario, Kaczki itp gry na Plejstajszyn (a ostatnio sprzątałam w piwnicy z mamą i tam znalazłam worek z kasetkami z grami ) | |
|
| |
Dżemik Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : JadeXDD Liczba postów : 2112 Dołączył : 13/10/2012
| Temat: Re: Stare dobre gry Pon Cze 03, 2013 11:06 pm | |
| Spyro miałam na telefonie. | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Stare dobre gry Pon Cze 03, 2013 11:08 pm | |
| Zoo Tycoooon ;p i jeszcze jakieś pierwsze wersje CoD |
|
| |
oooliwcia10 Już coś wie
Nick w grze : oooliwcia10 Liczba postów : 144 Dołączył : 01/12/2012
| Temat: Re: Stare dobre gry Wto Cze 04, 2013 9:26 am | |
| A mi się się przypomniało Mario Forever ^^ Jeszcze Zoo Tycoon 2, crash Bandicoot.
Kiedyś lubiłam patrzeć jak ktoś gra, szczególnie w strzelanki. | |
|
| |
| Temat: Re: Stare dobre gry Wto Cze 04, 2013 1:57 pm | |
| Przez was skombinowałam Faraona i teraz gram ciągle w niego <3 Stare dobre czasy. ;_: | |
|
| |
| Temat: Re: Stare dobre gry Wto Cze 04, 2013 2:10 pm | |
| Ja skombinuje jak tylko w końcu będę miała własnego laptopa | |
|
| |
Pani_Snow W skromnych progach Zagrody
Nick w grze : Kokoni5 Liczba postów : 375 Dołączył : 26/05/2013
| Temat: Re: Stare dobre gry Wto Cze 04, 2013 3:22 pm | |
| Zoo Tycoon i Zoo Tycoon 2 ^^ Nadal gram w te gry, stare ale jare! W Zoo Tycoon nie potrafiłam grać bez cheat'ów, a w Zoo Tycoon 2 szło mi lepiej ( bo cheat'ów nie było XD ). Rollercoaster Tycoon również było świetne, a zwłaszcza zabijanie zwiedzających >:3. Sheep bardzo dobrze pamiętam, a ostatnio sobie pobrałam na emulator, tyle godzin spędzonych na uganianiu się za tymi głupiutkimi owieczkami... | |
|
| |
Vium Przyjaciel Zagrody
| Temat: Re: Stare dobre gry Sro Cze 05, 2013 5:16 am | |
| Grał ktoś w Kurkę Wodną? Ja wygrzebałam 2 i 3 i z przyjemnością do tego wróciłam | |
|
| |
| Temat: Re: Stare dobre gry Sro Cze 05, 2013 6:27 am | |
| Klasyk. Jak w to można było nie grać. No chyba ze ktoś rocznik 2000+ | |
|
| |
Suzan Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Suzan Liczba postów : 954 Dołączył : 21/09/2012
| Temat: Re: Stare dobre gry Sro Cze 05, 2013 6:47 am | |
| Nyaa! A ja przed chwilą ściągnęłam ukochanego jazza jackrabbita <3! ile się na tym czasu 'zmarnowało'. Albo Croc legend of the gobbos... ehhh dzieciństwo... najbardziej boli mnie to że niektóre z tych gier nie chodzą już tak dobrze na nowych systemach :c | |
|
| |
| Temat: Re: Stare dobre gry Czw Cze 06, 2013 10:48 am | |
| - Vium napisał:
- Grał ktoś w Kurkę Wodną? Ja wygrzebałam 2 i 3 i z przyjemnością do tego wróciłam
Taak! Pamiętam, gdzieś jeszcze pewnie na strychu lub u brata będą te gry c: A Kapitan Pazur? Ktoś pamięta? | |
|
| |
Vium Przyjaciel Zagrody
| Temat: Re: Stare dobre gry Czw Cze 06, 2013 4:22 pm | |
| ojjaaa, to też była fajna gra wróciłabym też do niej | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Stare dobre gry | |
| |
|