Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| Puzzle już w Polsce! | |
|
+32Lunatyk Sakti Natalya 19AnEcZkA89 nutrenka Destin Vensis sajgon Casablanka Shelle annrem Luixza Ola Koniara Pani Losu Rose666 ilofhorses Malto Szarusia16 LadyArvena Sulfur Star-x3 Alicred Paliene DusiaKoniara eloite Sheila86 Kotersiow Sakura Ayashi amorkowa Nevarra Aki 36 posters | |
Autor | Wiadomość |
---|
Aki Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Akira. Liczba postów : 1998 Dołączył : 05/05/2011
| | | | Nevarra ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Nevarra Liczba postów : 2774 Dołączył : 26/03/2011
| Temat: Re: Puzzle już w Polsce! Wto Sie 23, 2011 1:29 pm | |
| Jeezuuu jak znów będę mieć takiego pecha z tym znajdowaniem puzzli w RO to już nie wiem co zrobię. Jest zadanie "otwórz RO" więc automatycznie każde otwarcie powinno zaliczać. A nie "otwieraj mnóstwo RO i szukaj kawałków" Mam to RO z pierwszej układanki, 5 kuponów i lepiej żebym te 3 zaliczyła... | |
| | | Aki Przyjaciel Zagrody
| Temat: Re: Puzzle już w Polsce! Wto Sie 23, 2011 1:30 pm | |
| Buuuuuuuuuuuuuuuuuuu............... Urodził się bezróg | |
| | | Allyson Nowy
Liczba postów : 22 Dołączył : 23/08/2011
| Temat: Re: Puzzle już w Polsce! Wto Sie 23, 2011 1:52 pm | |
| Nevarra, możesz sobie kupić KF i od razu będziesz miała jedno zadanie. Ja muszę kupić aż trzy kupony, więc pozdrawiam... | |
| | | 19AnEcZkA89 Raczkujący
Liczba postów : 55 Dołączył : 22/08/2011
| Temat: Re: Puzzle już w Polsce! Wto Sie 23, 2011 2:16 pm | |
| Mycha powodzenia;) mam nadzieje że chociaż Tobie się uda;) | |
| Temat: Re: Puzzle już w Polsce! Wto Sie 23, 2011 2:18 pm | |
| i się spóźniłam może następnym razem będzie jednorożec;) | |
| | | Sakti Raczkujący
Liczba postów : 66 Dołączył : 21/08/2011
| Temat: Re: Puzzle już w Polsce! Wto Sie 23, 2011 3:57 pm | |
| - Lunatyk napisał:
- Powiedz mi tylko po co porównujesz życie z grą? Mówiąc schodzisz na kompletnie inną drogę i zupełnie zbaczasz z tematu. Życie grą nigdy nie będzie więc porównywanie jednego z drugim całkowicie mija się z celem i jest kompletnie pozbawione sensu. Toteż na ów temat wypowiedziałam się krótko.
Dla Ciebie to gra, a dla ponad 95% uzytkowników coś więcej - namiastek bycia hodowcom, posiadaczem konia i dla tych 95% to jest tak samo realne jak życie, a czesto nawet bardziej, owszem wiedza ze pracują czy uczą sie tam i tam, ale siadaja do kompa i są tymi kim chcieli by być i dla nich to jest często bardziej realne niż to szare życie które prowadzą. I tylko dlatego te gry są tworzone, bo wiedzą że o np. koniu wielu marzy, ale niewielu moze go mieć czy nawet uczeszczac na jazdy konne. dlaczego nie ma gier mam psa czy kota? a jest hodowla koni, dziki zachód - the west, wiele gier o zabijaniu? Kota i psa każdy moze mieć i kupić go za grosze, nawet namiastke rasowego mozna kupić za 300zł i skutecznie udawac że ma sie rasowego. Ale koń to inna bajka itd Gdyby ludzka świadomosć byłą większa wielu z tych co tu marnuje kilka stówek miesiecznie na wirtualnei konie, wydzierżawiała by konia za jakieś 300-500zł miesiecznie, dla wiekszości posiadanie konia to mega wydatek na sam zakup, a potem na utrzymanie- ale jak podlicza ile wydadza na gre.... Twórcy bazują na marzeniach i niewiedzy, tak było jest i bedzie. - Lunatyk napisał:
- Skoro twierdzisz, że natura ludzka jest bardziej przewidywalna niż mi się wydaje to obawiam się, że masz założone na oczach pewne zaślepki społeczeństwa w którym żyjemy bądź nie spotkałaś w swoim życiu zbyt wielu osób nie podlegających powszechnym stereotypom czy przekonaniom- oczywiście bez obrazy. Posiadanie pieniędzy to aktualnie jedyna droga aby móc w ogóle przeżyć bo taki jest nasz świat. Aby mieć pieniądze musisz mieć pracę, a gdy masz pieniądze to dopiero wtedy możesz dopiero żyć. Pieniądz niestety rządzi światem i nic na to nie poradzimy. A na świecie można śmiało stwierdzić, że jest kilka rodzai ludzi: tacy, którzy chcą mieć wszystko naj; tacy którzy chcą mieć coś jakiekolwiek, nawet z najniższej półki; tacy co nie przejmują się rzeczami materialnymi; są też inni, których w stanie nie jestem wymienić. To prowadzi nas potwierdzenia iż ludzie są różni- jedni chcą tego, inni tamtego, a to oznacza, że ludzka natura jest tak czy siak nieprzewidywalna. Tylu ilu jest ludzi na świecie tyle jest natur, a fakt, że niektóre natury nakładają się na siebie wynika z tego, że wszyscy jesteśmy ludźmi, mamy w większości takie same potrzeby i żyjemy w społeczeństwach.
A moim zdaniem idealizujesz sama siebie i swoje otoczenie. To natura ludzka mamy sie za lepszych (kazdy z nas, nie to że tylko TY ) od innych, A prawda jest taka ze zamiast dążyć do tego aby posiadać konie, ciesza nas "hodowane" obrazki za które płacimy realne pieniadze Mozesz jak ja, dopisac do sie do listy leniwych którzy marza ze maja konie, ale wolą sobie powiedziećze ich na to nie stac i "hodować obrazki", a prawda jest taka że każdy z nas moze mieć konia czy go wydzierżawić - wystarczy chcieć, ale po co skoro łątwiej siedzieć na dupie przed kompem i cieszyc sie obrazkami i liczbami Jesteśmy jako ludzie bardzo prosci i TV, gazety i specjaliści od rekalmy, internetu itd manipulują nami jak chcą, bo jedyne co kochają ludzie to lenistwo, ale zaden z nas do tego sie nie przyzna a madrzejsi zarabiają. Odpowiedz sama sobie na pytanie - po co hodujesz obrazki, po co poświęcasz na to czas? | |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Puzzle już w Polsce! Wto Sie 23, 2011 8:29 pm | |
| Bonusowa układanka na 6 rożków zero urodzonych z rogiem XDDD |
| | | DusiaKoniara W skromnych progach Zagrody
Liczba postów : 301 Dołączył : 19/07/2011
| Temat: Re: Puzzle już w Polsce! Sro Sie 24, 2011 1:07 am | |
| Ja dopiero dzisiaj zaczynam 5 układankę. Wczoraj weszłam 15 po 12.00 i już Baliosów nie było xD. Obym trafiła puzzla czterdziestolatka w RO. | |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Puzzle już w Polsce! Sro Sie 24, 2011 1:13 am | |
| Ale ja otworzyłam 1 RO i mi nie zaliczyło nawet otwarcia;( |
| | | Nevarra ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: Puzzle już w Polsce! Sro Sie 24, 2011 1:15 am | |
| Ehhh... RO + 5 kuponów nie wystarczyło. Owlient zrobił mi świństwo i jak już się cieszyłam że zaliczy mi ten ostatni brakujący kawałek to zaliczyło mi... logowanie. Idzie się pochlastać. Następne 2 kupione kupony i dopiero mam zaliczone to durne zadanie. Pozostało się tylko jutro zalogować. Z rogatymi na szczęście wyszło (10 sztuk ), z bliźniakami też (chociaż akurat teraz musiała dać bezrogi?!), KF dostał ogierek pinto (w razie czego dostanie PZ). - Cytat :
- Ale ja otworzyłam 1 RO i mi nie zaliczyło nawet otwarcia;(
Bo zalicza dopiero jak w RO znajdziesz kawałek puzzla :/ | |
| Temat: Re: Puzzle już w Polsce! Sro Sie 24, 2011 1:16 am | |
| - APX napisał:
- Ale ja otworzyłam 1 RO i mi nie zaliczyło nawet otwarcia;(
Nie strasz mnie! | |
| Temat: Re: Puzzle już w Polsce! Sro Sie 24, 2011 1:16 am | |
| Czy komuś z Zagrody udało się dostać Baliosa? | |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Puzzle już w Polsce! Sro Sie 24, 2011 1:17 am | |
| WTF??!! Ich chyba coś grzeje w łeb mocno!! Nie opłaca się!! |
| Temat: Re: Puzzle już w Polsce! Sro Sie 24, 2011 1:19 am | |
| - Nevarra napisał:
Bo zalicza dopiero jak w RO znajdziesz kawałek puzzla :/ O matko... No to nieźle | |
| | | Ola Koniara W skromnych progach Zagrody
Liczba postów : 324 Dołączył : 03/06/2011
| Temat: Re: Puzzle już w Polsce! Sro Sie 24, 2011 1:31 am | |
| Ja miałam 1 RO + 4 kupony. Zaliczyło mi 1 Otwarcie i 1 Logowanie ;( Nie wiem, czy ukończę te puzzle... Muszę posprzedawać kilka rzeczy za kupony. | |
| Temat: Re: Puzzle już w Polsce! Sro Sie 24, 2011 1:38 am | |
| - Ola Koniara napisał:
- Ja miałam 1 RO + 4 kupony. Zaliczyło mi 1 Otwarcie i 1 Logowanie ;(
Nie wiem, czy ukończę te puzzle... Muszę posprzedawać kilka rzeczy za kupony. Czyli ciężko trafić na puzzla... Chyba poświęcę equus na rogi. | |
| | | Ayashi ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Ayashi Liczba postów : 1087 Dołączył : 13/08/2011
| Temat: Re: Puzzle już w Polsce! Sro Sie 24, 2011 2:13 am | |
| A ja sobie wpierw zrobię wszystkie zadania i na sam koniec zostawię sobie otwarcie RO ^^" może będę miała większe szanse, a na razie... do piątku się pomęczę z zadaniami | |
| | | Aki Przyjaciel Zagrody
| Temat: Re: Puzzle już w Polsce! Sro Sie 24, 2011 2:19 am | |
| - DusiaKoniara napisał:
- Ola Koniara napisał:
- Ja miałam 1 RO + 4 kupony. Zaliczyło mi 1 Otwarcie i 1 Logowanie ;(
Nie wiem, czy ukończę te puzzle... Muszę posprzedawać kilka rzeczy za kupony. Czyli ciężko trafić na puzzla... Chyba poświęcę equus na rogi. Ja tam equus na RO nie wydaję. Za skąpa jestem xD Już wolę dobre konie sprzedać za kupony (Jak myślicie za ile Fresh Mentos by poszedł?) | |
| | | Sakura ZAGRODZIANIN
Nick w grze : LadyTigra Liczba postów : 2211 Dołączył : 20/06/2011
| Temat: Re: Puzzle już w Polsce! Sro Sie 24, 2011 2:21 am | |
| - Sakti napisał:
- A moim zdaniem idealizujesz sama siebie i swoje otoczenie. To natura ludzka mamy sie za lepszych (kazdy z nas, nie to że tylko TY ) od innych, A prawda jest taka ze zamiast dążyć do tego aby posiadać konie, ciesza nas "hodowane" obrazki za które płacimy realne pieniadze Mozesz jak ja, dopisac do sie do listy leniwych którzy marza ze maja konie, ale wolą sobie powiedziećze ich na to nie stac i "hodować obrazki", a prawda jest taka że każdy z nas moze mieć konia czy go wydzierżawić - wystarczy chcieć, ale po co skoro łątwiej siedzieć na dupie przed kompem i cieszyc sie obrazkami i liczbami Jesteśmy jako ludzie bardzo prosci i TV, gazety i specjaliści od rekalmy, internetu itd manipulują nami jak chcą, bo jedyne co kochają ludzie to lenistwo, ale zaden z nas do tego sie nie przyzna a madrzejsi zarabiają. Odpowiedz sama sobie na pytanie - po co hodujesz obrazki, po co poświęcasz na to czas?
Każdy lubi lepszą wersje siebie i tego nikt nie zmieni, choćby nie wiem, jak się zapierał, prawda jest taka, że człowiek jest jak najbardziej przewidywalny. Może robić najbardziej zaskakujące rzeczy, ale swojej ludzkiej natury nie oszuka. Gry bazują właśnie na tych najniższych instynktach, potrzebie zwycięstwa, bycia lepszym, osiągnięcia wysokich wyników i zysków, których człowiek nie osiąga w rzeczywistości (wplećmy w to wszystko również chęć posiadania wielu znajomych, których nie ma się w rzeczywistości), a nawet instynkcie przetrwania, dlatego dla samej tej potrzeby jest w stanie wydać duże pieniądze na kupkę pikseli (i nie piszę tu tylko o howrse). Człowiek marzy o byciu dobrym strategiem, przywódcą, wybiera sobie gry strategiczne, jeżeli ktoś ma wroga, z którym nie potrafi poradzić sobie w rzeczywistości, imaginuje go sobie w grze o zabijaniu, jeżeli ktoś marzy o wysokich osiągnięciach np. w sporcie, biznesie, itd. wybiera jeszcze inne gry. Tak samo jest w przypadku howrse i chęci posiadania własnego konia. Przy okazji realizowane są również potrzeby wymienione przeze mnie wyżej, bo niby skąd biorą się trolle czy oszuści, którzy, wydawałoby się, dokopią komuś nie dla zysków, tylko dla swojej własnej, ubzduranej idei? Gdyby ludzie nie korzystali z tego substytutu życia, tylko w realizowali się w pełni w tym rzeczywistym, gry (zwłaszcza komputerowe) nie miałyby racji bytu. Z tym kupnem czy dzierżawą konia, nie do końca się z Tobą zgodzę, ponieważ osoba niepełnoletnia nie może decydować o tym, czy może mieć konia lub go dzierżawić, czy nie, o tym decydują rodzice, a nie każdego stać na taki wydatek, są inne, po stokroć ważniejsze. Osoby dorosłe, grające w tą grę, mają w kolei te po stokroć ważniejsze wydatki i co dzień muszą walczyć o każdy grosz, o lepsze jutro chyba, że mają na tyle dużo pieniędzy, że mogą sobie pozwolić na kupno konia i na wyrzucanie pieniędzy w grę. Nie każdy jednak ma ten komfort. Pieniądze się nie mnożą, tylko w zastraszająco szybkim tempie uciekają z portfela, sprawiając, że o spełnieniu marzeń można tylko pomarzyć.
Ostatnio zmieniony przez Sakura0001 dnia Sro Sie 24, 2011 2:27 am, w całości zmieniany 1 raz | |
| Temat: Re: Puzzle już w Polsce! Sro Sie 24, 2011 2:22 am | |
| Ja właśnie wyhodowałam bliźniaki z ZH. Ale z jednorogimi czekam dzisiaj i jutro przy okazji zaliczę logowanie. Musze tak pokombinować, żeby z puzzli zostało mi zadanie z 40-latkiem. A i mam takie pytanie: Czy w tych puzzlach z RO można znaleźć puzzle z zadaniami na otwieranie RO? | |
| | | Nevarra ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: Puzzle już w Polsce! Sro Sie 24, 2011 2:24 am | |
| - Cytat :
- Czy w tych puzzlach z RO można znaleźć puzzle z zadaniami na otwieranie RO?
Można. A raczej trzeba. Inaczej się tego nie zaliczy | |
| Temat: Re: Puzzle już w Polsce! Sro Sie 24, 2011 2:28 am | |
| - Nevarra napisał:
-
- Cytat :
- Czy w tych puzzlach z RO można znaleźć puzzle z zadaniami na otwieranie RO?
Można. A raczej trzeba. Inaczej się tego nie zaliczy Aha to na takiej zasadzie działa... | |
| | | Casablanka Przyjaciel Zagrody
Liczba postów : 598 Dołączył : 03/08/2011
| Temat: Re: Puzzle już w Polsce! Sro Sie 24, 2011 3:50 am | |
| Bay Bay Gypse | |
| | | eloite Przyjaciel Zagrody
Liczba postów : 170 Dołączył : 05/08/2011
| Temat: Re: Puzzle już w Polsce! Sro Sie 24, 2011 5:20 am | |
| Ja mam zaliczone dopiero: -40latek -bliźniaki
Dzisiaj rano moja klacz urodziła bezroga- spróbuję ją pokryć dziś raz jeszcze, liczę, że się uda. Otworzyłam 4xRO i nie było tam ani jednego elementu puzzli.. Cóż chyba wszystkie miałyśmy nadzieję, że łatwiej nam to pójdzie.. | |
| | | Sakti Raczkujący
Liczba postów : 66 Dołączył : 21/08/2011
| Temat: Re: Puzzle już w Polsce! Sro Sie 24, 2011 6:13 am | |
| - Sakura0001 napisał:
Z tym kupnem czy dzierżawą konia, nie do końca się z Tobą zgodzę, ponieważ osoba niepełnoletnia nie może decydować o tym, czy może mieć konia lub go dzierżawić, czy nie, o tym decydują rodzice, a nie każdego stać na taki wydatek, są inne, po stokroć ważniejsze. Osoby dorosłe, grające w tą grę, mają w kolei te po stokroć ważniejsze wydatki i co dzień muszą walczyć o każdy grosz, o lepsze jutro chyba, że mają na tyle dużo pieniędzy, że mogą sobie pozwolić na kupno konia i na wyrzucanie pieniędzy w grę. Nie każdy jednak ma ten komfort. Pieniądze się nie mnożą, tylko w zastraszająco szybkim tempie uciekają z portfela, sprawiając, że o spełnieniu marzeń można tylko pomarzyć. Owszem osoby niepełnoletnie nie mogą decydować czy kupią lub wydzierżawia konia, ale mogą jeździć za pracę przy koniach Ja właśnei tak nauczyłam sie jeździć konno. Miałam 13 lat, pieniędzy za wiele nie miałam, starczało co najwyzej na godzine jazdy tygodniowo. Ale dogadałam się że za czyszczenie koni i sprzatanie boksów bede mogła jeździć konno. W wieku 14 lat w tym ośrodku uczyłam już innych jeździć konno Więc jak się chce to mozna nawet będąc nieletnim jeździc konno Co do dorosłych to z kasą róznei bywa, ale my 4 koleżanki sie złozyłyśmy i miesięcznie opłacałyśmy dzierżawe, bo dla każdej z osobna to był zbyt duzy wydatek, ale w czwórke dałyśmy rade. Wiec jak sie chce to można | |
| | | Star-x3 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Star-x3 Liczba postów : 2045 Dołączył : 21/03/2011
| Temat: Re: Puzzle już w Polsce! Sro Sie 24, 2011 6:41 am | |
| Blagam, pomocz.! Musze zaliczyc logowanie o 0:33 jednak ie mogę o tej godzinie być na Howrse... Jesli jest ktoś kto na pewno będzie dam wspoldzielenie. Chodzi tylko o wejscie na strone puzzli, mogę zapłacic, piszcie na Howrse.. | |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Puzzle już w Polsce! Sro Sie 24, 2011 6:47 am | |
| Ja moge |
| Temat: Re: Puzzle już w Polsce! Sro Sie 24, 2011 10:23 am | |
| Z tego co wiem to tylko jedna osoba z zagrody ma Baliosa LadyArvena piasała że udalo jej się ostatniego zdobyć i gratulacje;) | |
| | | Ola Koniara W skromnych progach Zagrody
Liczba postów : 324 Dołączył : 03/06/2011
| Temat: Re: Puzzle już w Polsce! Sro Sie 24, 2011 10:26 am | |
| Ja już sama nie wiem, czy dalej walczyć o Gypsa i Piąte Żywioły... Wydałam już: - 1 RO z zapasów - 6 kuponów, które wydałam na RO
A co dostałam? 2 logowania i 1 Otwórz RO. | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Puzzle już w Polsce! | |
| |
| | | | Puzzle już w Polsce! | |
|
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |