Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| Samodzielna nauka gry na gitarze | |
| | Autor | Wiadomość |
---|
mina stirit1 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : British Dougs Liczba postów : 526 Dołączył : 25/06/2011
| Temat: Samodzielna nauka gry na gitarze Nie Lip 28, 2013 4:15 am | |
| Hej! Mam pewien problem. Chcę nauczyć się gry na gitarze. Mam gitarę klasyczno- akustyczną xd była wielka okazja więc na nią wypadło xd Uczył się ktoś gry na gitarze samemu bez nauczyciela/ kolegi? Korzystaliście wtedy z Internetowych poradników? Prosiłabym o pomoc w wybraniu jakiegoś dobrego kursu/ dobrej strony z chwytami i wszystkiego co jest potrzebne do nauki : ) Sądzę, że wasze wskazówki nie tylko mnie pomogą, ale też wielu innym ;D | |
| | | hanka1998 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : hanka1998 Liczba postów : 5814 Dołączył : 29/11/2011
| Temat: Re: Samodzielna nauka gry na gitarze Nie Lip 28, 2013 4:53 am | |
| Ja uczę się od jakieś pół roku. Samouk, korzystam z poradników na necie i jako tako udaje mi się grać Polecam stronkę http://gitaradlapoczatkujacych.pl/, jest świetna i tłumaczy wszystko krok po kroku tak, że spokojnie da się zrozumieć. Masz tam m.in. podstawowe chwyty, chwyty barowe, wytłumaczone różne techniki i nieco łatwych piosenek do nauki. Powodzenia! | |
| | | Ayame Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Emi99 Liczba postów : 776 Dołączył : 03/08/2011
| Temat: Re: Samodzielna nauka gry na gitarze Pon Lip 29, 2013 9:43 am | |
| Mój starszy brat uczył się samodzielnie z tej samej strony, co Hanka. Wiem też, ze pożyczał jakieś płyty z kursami od kolegów, ale nie wiem dokładnie jakie. Nie pamiętam, jak długo się uczył, ale w tej chwili jest na bardzo zaawansowanym etapie, tzn. nie potrzebuje już chwytów - potrafi prawie wszystko zagrać ze słuchu. A ja, skoro mam pod ręką darmowego nauczyciela, pobieram lekcje u brata :3 | |
| | | mina stirit1 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : British Dougs Liczba postów : 526 Dołączył : 25/06/2011
| Temat: Re: Samodzielna nauka gry na gitarze Wto Lip 30, 2013 8:59 am | |
| Dzięki wielkie! ;D Łał... uczę się już 3 dzień Oby to nie był słomiany zapał ;d Strona naprawdę mi się podoba, co prawda utknęłam na lekcji "Pierwsze ćwiczenia 2" ale sądzę, że jak na mnie to to i tak dobrze, że do tego momentu doszłam : P Trudno jest się samemu uczyć. Trzeba się bardzo zmobilizować Znacie jeszcze jakieś inne fajne strony? =] | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Samodzielna nauka gry na gitarze | |
| |
| | | | Samodzielna nauka gry na gitarze | |
|
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |
|