Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| Sposób przeciw oszustom - SSPO | |
| | Autor | Wiadomość |
---|
blaze the cat Już coś wie
Nick w grze : blaze the cat Liczba postów : 128 Dołączył : 23/02/2013
| Temat: Sposób przeciw oszustom - SSPO Pią Sty 24, 2014 12:29 pm | |
| Ostatnio znalazłam SuperSposóbPrzeciwOszukańczy - SSPO. Stworzyłam go dla każdego, kto ma przed sobą transakcje w Hwr. Jak to wygląda? Załóżmy, że chcesz sprzedać Nyksa za dwie Hery. Oto przykładowy dialog: Jesteś zainteresowana Herami za Nyxa? Tak. Możesz wystawić pierwszy? Ja nie wystawiam pierwszy, bo mnie oszukano dziś rano :/ CO ZROBIĆ? Wersja "A": Na dowodzik A masz dowody? Jeśli da - to możesz być spokojna/y. Musisz wykonać jednak TU - Test Uczciwości. Nie - transakcji NIE. Wersja "B" - TU Kto potwierdza Twoją uczciwość? Moją może np. X A moją Y, Z, XY, XYZ i ZYX. Następnie sprawdzamy, czy to nie multi. Jeśli np. wszystkie prezentacje mają w sobie imię np. "Paweł" i są HTMLowcami - multi. Wersja "C": Ale wystawisz w środku! To dorzucam Puszkę. Wystawię ją najpierw, potem Twoja Hera, potem dam koledze Nyxa, on Ci przekaże, dasz mi drugą Herę. OK - to wymieniaj! Nie OK - Użyj A/B. Wersja "D": Na CRki, na dowodzik! Daj mi screenshota twojego CR. Co to screenshot? Wciskasz prt sc na klawiaturze i robi się screenshot, zrób tak z CR - em. Daj do painta i zhostinguj. To mój CR: tu daje screenshota
No to się wymieniaj - na co czekasz? Możesz też wykonać TU i sposób C.
On Ty
Ostatnio zmieniony przez blaze the cat dnia Sob Sty 25, 2014 2:19 am, w całości zmieniany 2 razy | |
| | | anna i wiki W skromnych progach Zagrody
Nick w grze : anna i wiki Liczba postów : 447 Dołączył : 16/03/2012
| Temat: Re: Sposób przeciw oszustom - SSPO Pią Sty 24, 2014 12:41 pm | |
| Najbardziej przydatny(według mnie)sposób A. | |
| | | blaze the cat Już coś wie
| Temat: Re: Sposób przeciw oszustom - SSPO Sob Sty 25, 2014 2:09 am | |
| Anka - pracuję nad "D", może być też pewny. | |
| | | anna i wiki W skromnych progach Zagrody
Nick w grze : anna i wiki Liczba postów : 447 Dołączył : 16/03/2012
| Temat: Re: Sposób przeciw oszustom - SSPO Sob Sty 25, 2014 2:16 am | |
| Czekam z niecierpliwością... | |
| Temat: Re: Sposób przeciw oszustom - SSPO Sob Sty 25, 2014 2:18 am | |
| | |
| | | ebonita Główny Grafik
Nick w grze : ebonita Liczba postów : 787 Dołączył : 03/10/2012
| Temat: Re: Sposób przeciw oszustom - SSPO Sob Sty 25, 2014 3:11 am | |
| Żaden printscreen nie dowodzi uczciwości. Jedynym pewnym sposobem jest wymienianie się z osobami publicznie znanymi - które udzielają się na howrse i/lub zagrodzie mgły i mogłyby więcej stracić niż zyskać na nieuczciwej wymianie. osoby z wysokim stażem (powyżej 100 dni) tez dają dość dużą pewnosć uczciwości - choć tu mogą się pojawić długo prowadzone multikonta - warto sprawdzić czy konto wygląda na używane - "ładna" prezka, duzo koni. co do powyzszej rozpiski - rozumiem tylko 3 pierwsze zdania | |
| Temat: Re: Sposób przeciw oszustom - SSPO Sob Sty 25, 2014 9:27 am | |
| Dopisałam - "możesz też wykorzystać TU i sposób C". Niektórzy oszuści stosują taką strategię - dajesz np. Nyksa, a potem: "Ojejku, zapomniałam, ja nie mam Her!" -,- | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: Sposób przeciw oszustom - SSPO Sob Sty 25, 2014 9:31 am | |
| ebonita- nie tylko Ty. Bardzo się gubię w tym tekście.
Co do uczciwości- wymieniam się tylko x za x, na wymianach ogólnodostępnych. Chyba, że kogoś znam wtedy pozwalam sobie na wystawianie prezentu za kase: ) |
| | | Galaxy Nowy
Nick w grze : Kamila1005 Liczba postów : 2 Dołączył : 07/07/2014
| Temat: Re: Sposób przeciw oszustom - SSPO Pon Lip 07, 2014 1:34 am | |
| Ja mam inny sposób- przed wymianą rszę, by wystawił/a ten przedmiot na wymianach za np. 2zn-czy mi się to opłaca? nie. jak zobaczę, że oferuje, czyli ma, piszę, że ja zaraz wystawię, niech on/a zrobi to samo. | |
| | | Nemmip Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Nemmip Liczba postów : 428 Dołączył : 08/03/2014
| Temat: Re: Sposób przeciw oszustom - SSPO Pon Lip 07, 2014 7:44 am | |
| Temat zamykam, ponieważ jest to odświeżanie starego wątku. | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Sposób przeciw oszustom - SSPO | |
| |
| | | | Sposób przeciw oszustom - SSPO | |
|
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach