| "STOP OSZUSTOM NA HOWRSE" - co o tym wiecie | |
|
+9Kikyo22 stewardessa Sweet Rabbit Barson1990 korane EveDallas Nevarra Philipek EREIS 13 posters |
|
Autor | Wiadomość |
---|
EREIS Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : EREIS Liczba postów : 1094 Dołączył : 19/02/2012
| Temat: "STOP OSZUSTOM NA HOWRSE" - co o tym wiecie Sro Maj 09, 2012 4:22 am | |
| http://stop-oszustom-na-howrse.blogspot.com/ czy ktoś z Was zna tą stronę, wie na ile wiarygodne są informacje w niej zawarte, kto ją prowadzi bo z tego co widzę to dość mocna "wolna amerykanka" się tam odbywa i chyba bez żadnej kontroli są dodawane osoby które później migają w banerku jako oszust mimo iż nim nie są bo zostały zgłoszone za to że dajmy na to są nie miłe ... | |
|
| |
Philipek ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Philipek Liczba postów : 3748 Dołączył : 06/08/2011
| Temat: Re: "STOP OSZUSTOM NA HOWRSE" - co o tym wiecie Sro Maj 09, 2012 4:36 am | |
| Widziałam tą stronę... Ciekawie nawet zrobiona.Aczkolwiek jakim cudem ta cała NIUSIAA jest oszustem,a zarazem osobą,której można zaufać? O.o | |
|
| |
Nevarra ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Nevarra Liczba postów : 2774 Dołączył : 26/03/2011
| Temat: Re: "STOP OSZUSTOM NA HOWRSE" - co o tym wiecie Sro Maj 09, 2012 4:48 am | |
| Powody zupełnie absurdalne. Ktoś jest "niemiły i oschły" to od razu oszust? Rany, jakoś każdy może tam cokolwiek napisać i mu z miejsca uwierzą. Do tego banner zostanie przez howrse szybko wyłapany | |
|
| |
EREIS Przyjaciel Zagrody
| Temat: Re: "STOP OSZUSTOM NA HOWRSE" - co o tym wiecie Sro Maj 09, 2012 4:56 am | |
| no ja już na kilku prezentacjach trafiłam na te banery i zasady umieszczania na nich są dla mnie mocno dziwne i nie jasne - jak sprawdziłam to można byle co na kogo się chce napisać i nawet swojego nicku nie trzeba podawać | |
|
| |
EveDallas Moderator
Nick w grze : EveDallas Liczba postów : 4676 Dołączył : 22/11/2011
| Temat: Re: "STOP OSZUSTOM NA HOWRSE" - co o tym wiecie Sro Maj 09, 2012 5:31 am | |
| Czytam to, czytam, i stwierdziłam ze więcej tam nie wchodze, powody zgłoszeń są wręcz głupkowate. Poza tym, nie możnamieć ich bannerków w prezentacji, bo to jakby czarna lista. | |
|
| |
korane Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : volvos40 Liczba postów : 2064 Dołączył : 01/03/2012
| Temat: Re: "STOP OSZUSTOM NA HOWRSE" - co o tym wiecie Sro Maj 09, 2012 5:38 am | |
| Niektórzy mocno tam przesadzają | |
|
| |
Barson1990 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Barsonka Liczba postów : 338 Dołączył : 30/11/2011
| Temat: Re: "STOP OSZUSTOM NA HOWRSE" - co o tym wiecie Sro Maj 09, 2012 9:32 am | |
| To jest taka głupota, że aż mnie to przeraża... Malaga20 została zgłoszona za wyłudzanie hasła... Co za bzdura!!!!!!! Napisałam w tej sprawie na Kontakt. Oto co napisałam oraz jaką odpowiedź dostałam: Witam serdecznie.
Proszę Państwa, ostatnio natknęłam się na stronę z "oszustami na Howrse", gdzie gracze dodają na "czarną listę" innych graczy. Co ciekawe, bez jakichkolwiek dowodów przewinienia...
Natknęłam się na niesamowite bzdury, które oczerniają uczciwych, stażowych graczy (jak na przykład Malaga20).
Wiele osób ma banner do strony na swoich profilach. Ludzie czytają te bzdury i jeszcze nie daj Bóg, uwierzą w to, co jest tam napisane.
Przecież bez dowodów oszustwa i oczywistej winy NIE MOŻNA nikogo oskarżać...
Bardzo Państwa proszę o jakąś interwencję w tej sprawie!!!!!!!
Tu podaję link do strony:
http://stop-oszustom-na-howrse.blogspot.com/
Oto odpowiedź: Witaj,
Dziękujemy za skontaktowanie się z nami.
Zespół Howrse nie ma wpływu na informacje podawane na stronach należących do osób trzecich.
Z wyrazami szacunku,
Obsługa gry Howrse
Czyli na Kontakcie mają w wyjątkowo GŁĘBOKIM poważaniu, czy któryś z graczy jest zniesławiany czy nie... W końcu takie bzdury mają jakiś tam wpływ na to, co się o graczu mówi :/ | |
|
| |
Sweet Rabbit ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Rabbitek Liczba postów : 1911 Dołączył : 04/11/2011
| Temat: Re: "STOP OSZUSTOM NA HOWRSE" - co o tym wiecie Sro Maj 09, 2012 9:45 am | |
| Ale... Gdy przyłapiemy osóbkę z bannerem na prezce, będzie to ich strona - może i coś zrobią. ------------ - Cytat :
- Został uznany za oszusta ponieważ: komentarz: "Strasznie nie miła, wredna i oschła!"
Super dowody! Brawooooo! - Cytat :
- Został uznany za trolla ponieważ: komentarz: "Dnia 6 maja ta osoba ciągle trollowała na forum! Parę godzin! Uwzięła sie tylko na jednego użytkownika i pisała głupoty typu, że ta graczka, którą sobie wybrał jest głupia oraz sprzedaje wszystkie konie za 500!! To było bardzo nieprzyjemne... Biedna graczka.
Acha, później jeszcze jedno konto o podobnej nazwie i robił to samo!" Oszustwo, normalnie, ile on ukradł tej graczce! -.-" - Cytat :
- Został uznana za nieprzyjemną ponieważ: w rozmowie nie uprzejma, do tego sprzedaje konie z imionami typu "oddam konto" "usuwam pisz co chcesz" po czym na wiadomości apropo tych koni odpowiada, że nie usuwa i nie oddaje koni. Zapytana dlaczego nazywa tak konie, odpowiada że nie miała pomysłu na lepsze imię.. Ostatecznie stwierdza że bawi ją nabieranie graczy. Na pewno nie warto takiego gracza polecić. [...]
Może gracz od kogoś kupił konia i nie chciał zmieniać imienia? No ludzie... | |
|
| |
| Temat: Re: "STOP OSZUSTOM NA HOWRSE" - co o tym wiecie Sro Maj 09, 2012 11:02 am | |
| oni pisza tam o oszustach ale nie podają dowodów | |
|
| |
| Temat: Re: "STOP OSZUSTOM NA HOWRSE" - co o tym wiecie Sro Maj 09, 2012 11:03 am | |
| np: to co to ma być Napisała że ma Nyx-a więc ja do niej piszę żeby się zamieniła Ametysta i plamke za zestaw Nyx na to ona- ok wystaw mi konia a ja mam limit więc jutro ci wystawię Nyx-a. ona ma tylko 48 dni starzu ! więc zaczęłam się wykłóca więc napisała mi żebym SPD !" | |
|
| |
| Temat: Re: "STOP OSZUSTOM NA HOWRSE" - co o tym wiecie Sro Maj 09, 2012 11:03 am | |
| | |
|
| |
EREIS Przyjaciel Zagrody
| Temat: Re: "STOP OSZUSTOM NA HOWRSE" - co o tym wiecie Sro Maj 09, 2012 11:57 am | |
| no najgorsze jest to, że co raz więcej osób na tą stronę wchodzi i zgłasza kogo popadnie, więc pewno za niedługo nie powinniśmy się dziwić jak pojawią się nasze nicki - bo nie chcieliśmy dajmy na to sprzedać KF za 500EQ ... | |
|
| |
| Temat: Re: "STOP OSZUSTOM NA HOWRSE" - co o tym wiecie Sro Maj 09, 2012 12:02 pm | |
| EREIS druga sprawa może jeszcze gorsza to to że nie da się tej strony zamknąć !! Pisał ktoś do założycieli tej strony? | |
|
| |
| Temat: Re: "STOP OSZUSTOM NA HOWRSE" - co o tym wiecie Sro Maj 09, 2012 3:47 pm | |
| Nikt chyba nie wie, kto to gó*no założył... Inaczej wyrazić tej strony nie umiem :/ | |
|
| |
| Temat: Re: "STOP OSZUSTOM NA HOWRSE" - co o tym wiecie Sro Maj 09, 2012 3:55 pm | |
| "Kilka ogłoszeń i przeprosiny Chciałabym zacząć od podziękowania wszystkim graczom, którzy nam pomogli. Gdyby nie wasze zgłoszenia i komentarze, akcja nie miała by sensu, dlatego jeszcze raz, dziękuję wam Jak niektórzy pewnie zauważyli nie jestem już jedyną osobą publikującą nowe posty, ale robi to również "a kysz oszustom! ;D" Wkrótce pojawią się wpisy od jeszcze jednej autorki Niedługo pojawi się również post mówiący o tym, jak stwierdzić czy osoba z którą przyszło nam robić interesy jest oszustem czy też nie, gdy nie ma jej na naszej czarnej liście. Jeżeli ktoś ma jakieś cenne uwagi na ten temat, proszę pisać! Na koniec, chciałabym bardzo przeprosić gracza Malaga20, która została tu niesłusznie i stanowczo zbyt pochopnie oskarżona. Przyznaję się do błędu, ponieważ nie sprawdziłam jej. Dlatego jeszcze raz najmocniej przepraszam." Przeprosiny dla Malagi xD Jakież to słodkie <3 Nie mogę, po prostu nie jestem w stanie zrozumieć, jak można w ogóle stworzyć taką stronę... O_o Przysięgam, że jeżeli się tam pojawi mój nick, bo byłam "nie miła" albo się okaże, że jestem "oszustem", zrobię taką rewolucję, że się skichają... I sprawa już nie trafi na Kontakt, tylko na Policję, bo to jest nic innego jak zniesławienie. | |
|
| |
EREIS Przyjaciel Zagrody
| Temat: Re: "STOP OSZUSTOM NA HOWRSE" - co o tym wiecie Sro Maj 09, 2012 4:32 pm | |
| tak jak mówię ja się zmartwiłam bo na co raz większej ilości stron jest ten baner a trafić tam można ot tak i jest to niezły sposób na ominięcie zasad ustalonych przez owlient | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: "STOP OSZUSTOM NA HOWRSE" - co o tym wiecie Sro Maj 09, 2012 5:10 pm | |
| - Cytat :
- Barson1990 - nie chciała mi sprzedać Nyksa za 5 000 equus!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Jest nie miła i wredna!!!!!!!!!!
Cytując jeden z ostatnio dodanych komentarzy . |
|
| |
stewardessa Jedną nogą w ZM
Nick w grze : Messi. Liczba postów : 587 Dołączył : 30/01/2012
| |
| |
Kikyo22 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Kikyo22 Liczba postów : 1083 Dołączył : 15/01/2012
| Temat: Re: "STOP OSZUSTOM NA HOWRSE" - co o tym wiecie Czw Maj 10, 2012 3:07 am | |
| NeverMind jest na zielonej liście O.o z tego co słyszałam, to oszukała paru ludzi. | |
|
| |
Nevarra ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Nevarra Liczba postów : 2774 Dołączył : 26/03/2011
| Temat: Re: "STOP OSZUSTOM NA HOWRSE" - co o tym wiecie Czw Maj 10, 2012 3:21 am | |
| Klub wzajemnej adoracji, nic innego. | |
|
| |
LadyArvena Administrator
Nick w grze : LadyArvena Liczba postów : 4123 Dołączył : 17/01/2011
| Temat: Re: "STOP OSZUSTOM NA HOWRSE" - co o tym wiecie Czw Maj 10, 2012 4:21 am | |
| - Kikyo22 napisał:
- NeverMind jest na zielonej liście O.o z tego co słyszałam, to oszukała paru ludzi.
Skoro nie sprawdzają kto dodaje, to można sobie samemu walnąć kilka pozytywnych komentarzy | |
|
| |
EREIS Przyjaciel Zagrody
| Temat: Re: "STOP OSZUSTOM NA HOWRSE" - co o tym wiecie Czw Maj 10, 2012 5:00 am | |
| - ApplePie napisał:
-
- Cytat :
- Barson1990 - nie chciała mi sprzedać Nyksa za 5 000 equus!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Jest nie miła i wredna!!!!!!!!!!
Cytując jeden z ostatnio dodanych komentarzy . czyli już się zaczęło to czego się obawiałam ... | |
|
| |
Kikyo22 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Kikyo22 Liczba postów : 1083 Dołączył : 15/01/2012
| Temat: Re: "STOP OSZUSTOM NA HOWRSE" - co o tym wiecie Czw Maj 10, 2012 5:53 am | |
| - EREIS napisał:
- ApplePie napisał:
-
- Cytat :
Cytując jeden z ostatnio dodanych komentarzy . czyli już się zaczęło to czego się obawiałam ... Nyksa za 5 tys? O.o Tez bym za tyle nie sprzedała! Niech ktoś coś zrobi zamknie te stronę, bo to się robi chore. | |
|
| |
| Temat: Re: "STOP OSZUSTOM NA HOWRSE" - co o tym wiecie Czw Maj 10, 2012 6:07 am | |
| nikt jej nie zamknie bo nikt nie ma takiego prawa chyba że właściciele chorego blogu. o widze że zaczynają się pojawiać nasz nicki ja po prostu nie wytrzymam | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: "STOP OSZUSTOM NA HOWRSE" - co o tym wiecie Czw Maj 10, 2012 7:18 am | |
| Hmm, super. Mój komentarz gdy już nieco wkurzyłam się całą tą sytuacją: "System ten nie ma sensu ponieważ w słowo można wierzyć lub też nie. Może być prawdziwe i nie. Brakuje dowodów. Zrzutów z rozmów, wymian oraz biura. Bez tego nie uwierzę w żadną zgłoszoną tutaj osobę, bo oprócz ludzi którzy zgłaszają tak i autorka bloga robi graczowi złą opinię która może być nieprawdziwa ."
A na to autorka bloga: "dlatego masz listę, a na niej nicki osób które możesz kliknąć i przejść do strony z wyjaśnieniem, dlaczego osoba ta została uznana za oszusta. Sam stwierdzasz, czy temu wierzyć czy nie. Gwarantuję Ci że nie ma lepszego sposobu na oszustów. Zrzuty z rozmów tylko by zmotały zgłaszających, a i nie ma nic prostszego niż taką rozmowę zmodyfikować."
Mam wierzyć w kłamliwe ludzkie słowa(oczywiście nie wszyscy kłamią)? Gdy przy dowodzie w postaci screenu widać, że jest coś majstrowane można od razu unieważnić to i dać ostrzeżenie osobie która chciała kogoś zgłosić. A jeżeli już się tak przejmuje autorka bloga (albo i nie), że można dowody podrobić, niech zatrudni sztab grafików którzy rozpoznają kiedy jest sklejka a kiedy nie.. Ręce mi opadają. |
|
| |
| Temat: Re: "STOP OSZUSTOM NA HOWRSE" - co o tym wiecie Czw Maj 10, 2012 7:55 am | |
| A ja mam pomysł na experymencik Malutki. Będę ryzykować stratą dobrej opinii... Ale... Potrzebna będzie mi pomoc któregoś z Was Kto się pisze? Nic nie wymaga - ani CR, jakiego kol wiek wysiłku. Tylko wolnego czasu i klawiatury. | |
|
| |
| Temat: Re: "STOP OSZUSTOM NA HOWRSE" - co o tym wiecie Czw Maj 10, 2012 9:04 am | |
| Sweet Rabbitku ja się pisze | |
|
| |
| Temat: Re: "STOP OSZUSTOM NA HOWRSE" - co o tym wiecie Czw Maj 10, 2012 10:40 am | |
| Chodzi mi o coś takiego... Ktoś zgłosi mnie podając że "Jest niemiła". Zobaczę czy przyjmą. Jeśli przyjmą - zapytam się o dowody, jeśli nie - może nie są tak głupi? | |
|
| |
Nathaly Już coś wie
Liczba postów : 221 Dołączył : 06/01/2012
| Temat: Re: "STOP OSZUSTOM NA HOWRSE" - co o tym wiecie Czw Maj 10, 2012 10:50 am | |
| Barson, kontakt nie ma tego w głębokim poważaniu. Administracja howrse nie ma wpływu na to co kto pisze na stronach zewnętrznych. Podobnie jak nie mają wpływu na Zagrode, tak i na te śmieszną stronkę. Jedyne co mogą zrobić to zakazać publikowania banerów na howrse. Co do samej strony, ja nie mam zamiaru tam wchodzić, bo sie okaże,ze jestem oszustem,bo np.nie chce komus oddac boskiego konia:P | |
|
| |
hanka1998 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : hanka1998 Liczba postów : 5814 Dołączył : 29/11/2011
| Temat: Re: "STOP OSZUSTOM NA HOWRSE" - co o tym wiecie Czw Maj 10, 2012 11:03 am | |
| Jak tam patrzę, to aż mi słabo. KAŻDY może dodac tam sobie komentarz, nikt nawet nie sprawdza, czy to prawda czy nie. 0 dowodów. Równie dobrze mogą napisac, że np. Lola oszukała ich na 1 000 000 eq i 20 kuponów | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: "STOP OSZUSTOM NA HOWRSE" - co o tym wiecie | |
| |
|
| |
| "STOP OSZUSTOM NA HOWRSE" - co o tym wiecie | |
|