Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

IndeksPortalSzukajLatest imagesRejestracjaZaloguj
Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse!
Wymień się pocztówką! Klik!
Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik!

Zmiany w zasadach działania Zaczarowanej Dyni

Go down 
5 posters
AutorWiadomość
Pati...xd
Przyjaciel Zagrody
Pati...xd

Nick w grze : Pati...xd
Liczba postów : 4498

Zmiany w zasadach działania Zaczarowanej Dyni Empty
PisanieTemat: Zmiany w zasadach działania Zaczarowanej Dyni   Zmiany w zasadach działania Zaczarowanej Dyni I_icon_minipostWto Lis 15, 2011 7:59 am

Cytat :
Witajcie,

Zmieniliśmy zasady działania Zaczarowanej Dyni.

Maść Dyni będzie dodawać Equus jedynie, póki koń nie skończy 50 lat.
Oczywiście, nawet później koń zatrzyma swoją wyjątkową maść.

Niektórzy gracz nadużywali Dyni i postarzali swoje konie przy pomocy automatycznych skryptów, osiągając nieuczciwą przewagę w grze. Aby zapobiec takim nadużyciom w przyszłości, zmuszeni byliśmy ograniczyć działanie Dyni.

Opis działania tej maści dostępny na stronie Zaczarowanej Dyni zostanie niedługo zaktualizowany.

Dziękuję za Wasze zrozumienie,
Ow
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=3288
CzekoBoom
VIP
CzekoBoom

Liczba postów : 1195

PisanieTemat: Re: Zmiany w zasadach działania Zaczarowanej Dyni   Zmiany w zasadach działania Zaczarowanej Dyni I_icon_minipostWto Lis 15, 2011 12:56 pm

Podziwiam co napisała Lenka na swojej prezentacji.. - była moderatorka howrse.
Lenka napisał:
Cytat :
Ech..., po raz kolejny zniechecilam sie do Howrse, a konkretnie do ich polityki stosowanej wobec graczy.

Dopiero co zrobili wielka promocje i dali nam mozliwosc posiadania konia-dyni, ktory w kazde urodziny mial dawac 100-krotnosc swojego wieku w equus. Po czym dzis 15.11.2011. zablokowali te funkcje. Teraz kon bedzie dawal equus tylko do dnia 50-tych urodzin.

Oficjalny powod zablokowania tej funkcji, to gracze uzywajacy skryptow do postarzania konia. Ale przeciez dopiero co zostalo ogloszone, ze Howrse ma doskonale narzedzia do wykrywania skryptow. Dlaczego wiec nie wyciagna konsekwencji wobec tych, ktorzy uzywali skryptow niezgodnie z zasadami ? Dlaczego ci, ktorzy nie uzywaja skryptow sa rowniez karani ? Skad ta koniecznosc stosowania odpowiedzialnosci zbiorowej ????

Aby zapobiec naduzyciom w postaci stosowania skryptow, Owlient ogranicza dzialanie dyni. Przedziwna zaiste to logika rozumowania, zakladajaca, iz zablokowanie dyni zapobiegnie uzywaniu skryptow ! Gdyby zabrali sie za wyeliminowanie stosowania skryptow, to nie trzeba by blokowac dyni !

Niech Owlient ukarze osoby stosujace skrypty i nie blokuje funkcji otrzymywania equus dla wszystkich graczy, albo niech poda rzeczywisty powod zablokowania tej funkcji. Czy to az takie skomplikowane ...???!
Ow

Zdecydowanie popieram jej opinię na ten temat. Skoro ktoś oszukuje - niech ich ukarzą, dlaczego my mamy jeszcze za to płacić? Znów uniemożliwiają nam zarobek, po prostu pięknie.. Jeszcze trochę i gra skończy się na kupowaniu dostępu do gry za kupony. Śmieszni są... Myślą, że mamy zaćmione oczy loteriami i promocjami, kiedy oni tymczasem obmyślają co by tu jeszcze nam wycofać. Rolling Eyes
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=1714772
Malto
ZAGRODZIANIN

Nick w grze : Malto (konto skasowane), Malciak (do śledzenia poczynań Ow&Co)
Liczba postów : 2378

PisanieTemat: Re: Zmiany w zasadach działania Zaczarowanej Dyni   Zmiany w zasadach działania Zaczarowanej Dyni I_icon_minipostWto Lis 15, 2011 1:03 pm

Oj, dzień, dwa, i Lenka straci prezentację oraz zostanie "nagrodzona" upomnieniem za krytykę decyzji administracji - przerabiałam coś podobnego, tyle że ja opisałam na prezentacji moje zdanie co do zabraniania podstron.
Zgadzam się z dziewczyną. Owilent przestaje panować nad grą. Skoro pojawiają się problemy, lepiej stłumić je hurtem w zarodku, niż walczyć z jednostkami łamiącymi zasady. Wracamy do czasów, kiedy odpowiedzialność zbiorowa była jedynym słusznym rozwiązaniem. Coś się może stać - wyeliminować zagrożenie!
W takim razie, ludki kochane, nie wychodźcie z domu, bo na ulicy może Was potrącić samochód. Nieważne, że trafi się to jednej osobie na milion. Żeby do tego nie doszło, administracja zarygluje drzwi wszystkich mieszkań i wrzuci klucze do rzeki.
A tak mnie naszło na kwiecisty przykład.
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=2536024
CzekoBoom
VIP
CzekoBoom

Liczba postów : 1195

PisanieTemat: Re: Zmiany w zasadach działania Zaczarowanej Dyni   Zmiany w zasadach działania Zaczarowanej Dyni I_icon_minipostWto Lis 15, 2011 1:12 pm

Malto napisał:
Oj, dzień, dwa, i Lenka straci prezentację oraz zostanie "nagrodzona" upomnieniem za krytykę decyzji administracji - przerabiałam coś podobnego, tyle że ja opisałam na prezentacji moje zdanie co do zabraniania podstron.
Zgadzam się z dziewczyną. Owilent przestaje panować nad grą. Skoro pojawiają się problemy, lepiej stłumić je hurtem w zarodku, niż walczyć z jednostkami łamiącymi zasady. Wracamy do czasów, kiedy odpowiedzialność zbiorowa była jedynym słusznym rozwiązaniem. Coś się może stać - wyeliminować zagrożenie!
W takim razie, ludki kochane, nie wychodźcie z domu, bo na ulicy może Was potrącić samochód. Nieważne, że trafi się to jednej osobie na milion. Żeby do tego nie doszło, administracja zarygluje drzwi wszystkich mieszkań i wrzuci klucze do rzeki.
A tak mnie naszło na kwiecisty przykład.

W pełni zgadzam się. Co oni sobie myślą? Że jeszcze mamy cieszyć się i skakać po łąkach, że uniemożliwiają nam sensowny zachód? Buntujemy się, więc z grubej rury walą minusową karmę, a jak! - Bo lepiej jest od ręki pozbyć się problemu niż poszukać powodu, dlaczego to robimy.. Czasami zastanawiam się czy nie odejść z tej gry, ale po prostu przestałam się tym przejmować. Ich problem, jeśli chcą tracić klientów. Oby tak dalej... Zmiany w zasadach działania Zaczarowanej Dyni 1234489951 Zmiany w zasadach działania Zaczarowanej Dyni 2153337378
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=1714772
Malto
ZAGRODZIANIN

Nick w grze : Malto (konto skasowane), Malciak (do śledzenia poczynań Ow&Co)
Liczba postów : 2378

PisanieTemat: Re: Zmiany w zasadach działania Zaczarowanej Dyni   Zmiany w zasadach działania Zaczarowanej Dyni I_icon_minipostCzw Lis 17, 2011 5:58 am

I kolejna wersja!

Cytat :
Witajcie,

Muszę dokonać sprostowania - informacja powyżej nie jest do końca poprawna i wprowadza w błąd co do przyczyny nałożenia limitu na Dynię.

Maść Dyni od początku powinna mieć limit czasowy, ale nie pojawił się on z powodu błędu gry.
Niektórzy gracze zaczęli wykorzystywać brak tego limitu i postarzać konie przy pomocy skryptów, co zwróciło naszą uwagę. Limit został wprowadzony, a gracze używający niedozwolnego oprogramowania ukarani.

Rozumiemy, że zmiana była niezapowiedziana i wywołała zamieszanie, ponieważ jednak była naprawą błędu, musiała zostać wprowadzona tak szybko, jak to możliwe.

Osobom, które wcześniej zarobiły dodatkowe Equus normalnie postarzając konie z Dynią powyżej 50 roku życia, te zarobki nie zostaną cofnięte.

Osoby, których sytuacja jest specyficzna i zmiany dokonane w Dyni naraziły ich na poważne straty, zachęcamy do wysłania Zgłoszenia. Każdej sprawie przypatrzymy się indywidualnie.

Dziękuję za Wasze zrozumienie,
Ow
Czemu mnie nie dziwi, że znów winny jest jakiś tam błąd?
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=2536024
Ayashi
ZAGRODZIANIN
Ayashi

Nick w grze : Ayashi
Liczba postów : 1087

PisanieTemat: Re: Zmiany w zasadach działania Zaczarowanej Dyni   Zmiany w zasadach działania Zaczarowanej Dyni I_icon_minipostCzw Lis 17, 2011 6:05 am

Bo najłatwiej jest zrzucić winę na coś innego? Jak nie my, to błędy w działaniu gry Razz
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=5803
Nevarra
ZAGRODZIANIN
Nevarra

Nick w grze : Nevarra
Liczba postów : 2774

PisanieTemat: Re: Zmiany w zasadach działania Zaczarowanej Dyni   Zmiany w zasadach działania Zaczarowanej Dyni I_icon_minipostCzw Lis 17, 2011 7:12 am

Paranoja jakaś. Sama mam dyniowatego, specjalnie szukałam ciut starszego i co? Zostaję na lodzie. Jeszcze rozumiem (no może nie do końca) jakby Dyń dawał eq dzień w dzień... A tak? Tylko na urodziny?
najlepiej niech zrobią by każdy mógł mieć tylko jednego konia, zero boskich i specjalnych, a ceny rzeczy z CR podnieść o 1000%... Owlient schodzi na psy.
Jakby tak ciężko było takim osobom usunąć konta i zablokować możliwość założenia nowego na danym IP.

Ja ostatnio też już tylko wchodzę, oporządzam boszczydła i trochę rogi a resztę olewam.
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=42994
Sponsored content

PisanieTemat: Re: Zmiany w zasadach działania Zaczarowanej Dyni   Zmiany w zasadach działania Zaczarowanej Dyni I_icon_minipost

Powrót do góry Go down

Zmiany w zasadach działania Zaczarowanej Dyni
Powrót do góry 
Strona 1 z 1
 Similar topics
-
» Nowa grafika Zaczarowanej Dyni!
» Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy
» FORUM - jesienne zmiany /// zimowe zmiany
» Przyjmę 2 sitterów na innych zasadach niż wcześniej
» Zmiany, zmiany oraz zmiany - INT

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach